• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Η διαφθορά δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Πράγματι, διαφθορά υπάρχει ...παντού στον κόσμο (με ποικιλία σε ποσοστά).
Νομίζω όμως ότι στη χώρα μας το πρόβλημα είναι αλλού...
πχ. (Εφ. Καθημερινή 2-7-10):
1.Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών δεν απέδωσε στο κράτος 116.000 ευρώ από τέλη κυκλοφορίας που είχε εισπράξει, παρακρατώντας το ποσό. Ποια ήταν η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε; Απλή επίπληξη, χωρίς καμία άλλη επίπτωση.
2.Εφοριακός, ο οποίος είχε σοβαρή διένεξη με γείτονά του, τον οποίο είχε πυροβολήσει καταδικάστηκε από μεικτό ορκωτό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία. Παρά την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν διαπίστωσε παράπτωμα αθωώνοντας τον.
3.Υπάλληλος με σοβαρές παρατυπίες κατά την άσκηση των καθηκόντων του, έλαβε την πειθαρχική ποινή στέρησης του δικαιώματος να προαχθεί για τρία χρόνια. Μια μικρή λεπτομέρεια: είχε ήδη, εξαντλήσει τη βαθμολογική κλίμακα, έχοντας τον ανώτερο βαθμό και άρα η ποινή δεν είχε νόημα...
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100002_02/07/2010_406573
Στη χώρα μας το πρόβλημα είναι στην καθολική, κοινωνική, συνολική συνενοχή μας στο ..."δράμα"
Δεν κοιτάζω τον ...επίορκο που παρανομεί. Ένας "κακός" στους πολλούς "καλούς" είναι. Δεν πειράζει. Θα απομονωθεί....Αμ δεεεε. Εμένα μου λες???
Το βαρύγδουπο "ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ" που τον ...αναβαπτίζει στην συναδελφική κολυμπήθρα, με νοιάζει. Αυτό με πειράζει, διότι εκεί το έγκλημα είναι συλλογικό και απόλυτα συνειδητό, χωρίς ελαφρυντικά.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.726
Νεότερο μέλος
Christos Rev

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα