Γερμανία Η ευχάριστη έκπληξη που ονομάζεται.....Δρέσδη!!!

konstantile

Member
Μηνύματα
48
Likes
384
Επόμενο Ταξίδι
???
Σκέψη της τελευταίας στιγμής ήταν το stopover μας στη Δρέσδη....Το βασικό μας πλανο ήταν το Βερολινο - Πράγα με τραίνο, ομως η καλη μας τυχη δουλεψε και το μυαλο μας πηρε στροφες λιγο πριν κλεισουμε τα εισητηρια. Αφου η διαδρομη περναει απο Δρέσδη, γιατι να μην κανουμε μια σταση λιγων ωρων και να παρουμε καποιο επομενο τραινο για Πραγα? Ο υπαλληλος στο εκδοτηριο αν και αρκετα σοβαρος, φανηκε να συμφωνει μ' ενα τετοιο ενδεχομενο, και παρ' ολο που του φαγαμε λιγα λεπτακια μας εσπρωξε προς την κατευθυνση αυτη.

Το τραινο εφυγε στην ωρα του (8:42 πμ) και επισης στην ωρα του εφτασε στο κεντρικο σιδηροδρομικο σταθμο της Δρέσδης (10:50). Ειχαμε ακριβως 6 ωρες διαθεσιμες, καθως στις 17:10 ηταν προγραμματισμενο το τραινο για Πραγα. Πρωτη κινηση το luggage store του σταθμου, οπου με 4 ευρω ασφαλισαμε για τις επομενες ωρες τις αποσκευες μας. Δευτερη κινηση, παναλαφροι και με θετικη διαθεση, η εξορμηση μας στους δρομους της πολης. Απ την πρωτη στιγμη αισθανθηκαμε μια διαφορετικη αυρα...και γρηγορα καταλαβαμε το γιατι....

IMG_20200120_112743.jpg


Ησυχια παντου......κοσμος ελαχιστος.....μοναδικη αρχιτεκτονικη, μια πολη παραμυθενια...ισως αλλης εποχης......λιγοτερο τουριστικη.....ισως ενας απ τους επομενους hot προορισμους στην Ευρωπη......

Η Δρέσδη, πρωτευουσα του κρατιδιου της Σαξονιας. Πολυπαθη, απ' τους βομβαρδισμους του Β' ΠΠ. Αρχοντικη, όντας κυρια κατοικια των Βασιλιαδων της Σαξονιας. Ιστορικη, καθως εδω δημοσιευτικε στις 25 Ιουνίου 1580 για πρωτη φορα η ''Κονκορδια'', το βιβλίο-σύμβολο της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας.

https://el.wikipedia.org/wiki/Δρέσδη
Σημα κατατεθεν της η πληρως ανακαινισμενη Φραουενκιρχε (Frauenkirche), η λουθηρανικη εκκλησια που δεσποζει στην κεντρικη πλατεια της πολης.

https://el.wikipedia.org/wiki/Φράουενκιρχε_(Δρέσδη)

IMG_20200120_143149.jpg


Ομως γρηγορα καταλαβαμε οτι σημα κατατεθεν δεν μπορει απλα να ειναι μονο η εκκλησια σε αυτην την πολη - μουσειο. Πολυ απλα, σημα κατατεθεν ειναι η ιδια η πολη.....το ιστορικο της κεντρο που σε μαγευει....

Η βολτα στις οχθες του ποταμου Ελβα, η διασχιση της γεφυρας Αugustus ( μιας απ' της παλιοτερες γεφυρες του Ελβα) και ενα διαλειμα στο μπαλκονι της Δρεσδης απλα δεν υπαρχουν. Πολυ συντομα καταλαβαμε οτι οι λιγες ωρες δεν ηταν αρκετες ωστε να χαρουμε αυτη την πολη αποκαλυψη.

Στο τετραγωνο του ιστορικου κεντρου πραγματοποιουνται πολλα εργα συντηρησης των κτηριων....αυτο φυσικα δεν σ εμποδιζει να θαυμασεις την αρχιτεκτονικη τους, και επιπλεον σου δημιουργει τη προσμονη να δεις τα κτηρια χωρις τις σκαλωσιες, οταν τα εργα θα εχουν ολοκληρωθει.

Εξαιρετικο δειγμα αρχιτεκτονικης Ιταλικου αναγενησιακου τυπου ειναι το κτηριο της Οπερας. Της πιο σημαντικης οπερας της Γερμανιας.

https://el.wikipedia.org/wiki/Όπερα_της_Δρέσδης

IMG_20200120_133939.jpg


Διπλα επισης επιβλητικο, το ανακτορο Τσβινγκερ. Αριστουργημα της Μπαροκ αρχιτεκτονικης, με την μαγευτικη εσωτερικη αυλη του. Στις πτερυγες του φιλοξενουνται σπουδαια πινακοθηκη, καθως και μια μοναδικη εκθεση πορσελανινων εκθεματων.

https://el.wikipedia.org/wiki/Τσβίνγκερ

IMG_20200120_135343.jpg

Η αυλη του Τσβινγκερ με τη χαρακτηριστικη πυλη του Στεμματος.


IMG_20200120_134626.jpg

Σε μικρη αποσταση, ο καθεδρικος ναος της πολης (υπο ανακαινηση), καθως και το καστρο της Δρεσδης.


Μια ανασα πιο διπλα, στο τοιχο του παλατιου, η μοναδικη παγκοσμιως πορσελανινη τοιχογραφια των 100 μετρων. Η Frusterzug (Η πομπη των Πριγκηπων), ενα απιστευτα καλαισθητο δημιουργημα του 19ου αιωνα.
IMG_20200120_140324.jpg




IMG_20200120_130352.jpg

Στιγμες χαλαρωσης στο μπαλκονι της Δρεσδης


Οι 6 ωρες στασης ηταν ενα κομματι εκπληξη, που ηρθε την τελευταια στιγμη κυριολεκτικα στο μυαλο μας, ομως παραλληλα αποδειχθηκαν τοσο λιγες. Φευγοντας για το σταθμο του τραινου, δωσαμε μια υποσχεση να ξαναγυρισουμε. Την χρειαζομαστε αυτην την θετικη ενεργεια, αυτο το τοσο ομορφο γεμισμα που προσφερει η Δρεσδη.

Εσεις που εχετε παει, καταλαβαινετε πολυ καλα για ποιο πραγμα μιλαω......Ναι, ειμαι ενας απο εσας.....

Εις το επανειδειν.....
IMG_20200120_132423.jpg
 
Last edited:

vangelis69

Member
Μηνύματα
154
Likes
193
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή - Παταγονία
Από τις ομορφότερες πόλεις που έχω επισκεφθεί!! Αξίζει να την επισκεφτείτε την περίοδο των Χριστουγέννων και να δείτε την παλαιότερη - από τον μεσαίωνα - χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης τη strietzelmarkt!!!
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Με πριζωσες konstantile ασχημα. Κλειδωσε ο στοχος (δεν ηθελε κ πολυ προσπαθει βεβαια)
 

konstantile

Member
Μηνύματα
48
Likes
384
Επόμενο Ταξίδι
???
Με πριζωσες konstantile ασχημα. Κλειδωσε ο στοχος (δεν ηθελε κ πολυ προσπαθει βεβαια)
Με το καλο να πας και αμα την επιστροφη σου, πες μας πως τα περασες...ειμαι σιγουρος θα σου αρεσει πολυ...
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Από τις ομορφότερες πόλεις που έχω επισκεφθεί!! Αξίζει να την επισκεφτείτε την περίοδο των Χριστουγέννων και να δείτε την παλαιότερη - από τον μεσαίωνα - χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης τη strietzelmarkt!!!
Και μάλιστα η μόνη χριστουγεννιάτικη αγορά που είδα στη Γερμανία να είναι ανοιχτή κ τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Πανέμορφη πραγματικα πόλη κ να σκεφτεί κανείς ότι ισοπεδωθηκε κυριολεκτικά από τη βρετανική αεροπορία το 1945. Ανοικοδομηθηκε όμως όπως ήταν προπολεμικά
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.639
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom