ΗΠΑ Η ζωή στην Αλάσκα

alliaks

Member
Μηνύματα
177
Likes
259
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Έχεις να φας κουνούπι στην Αλάσκα...
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Η Αλάσκα είναι μια μέγαλη πολιτεία και όπως όλες οι πολιτείες ο τρόπος ζωής αλλάζει με το μέρος που ζείς. Ακόμα και μεταξύ των Fairbanks, Anchorage και Juneau θα δείς ότι υπάρχουν διαφορετικά lifestyles. Αφού είσαι μικρή ακόμα γιατί δεν πας για ένα εξάμηνο σε κάποιο τοπικό πανεπιστήμιο να δείς απο μόνη σου πως είναι η ζωή.

Αν αυτό που ψάχνεις είναι χιόνι και απομόνωση σε κάποιο μικρό χωριό, ο Κανάδας έχει εξίσου αρκετά μέρη (αν όχι περισσότερα) και είναι πιο εύκολη η μετανάστευση.
 

alliaks

Member
Μηνύματα
177
Likes
259
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Nα πω στη φίλη πως έχω φτάσει οδικώς στο Ντώσον Κρηκ, την απαρχή του Αλάσκα Χάιουεη. Η δουλειά μου απαιτεί πολλές ώρες οδήγησης και έχω γυρίσει όλη την επαρχία και επεκτείνομαι διαρκώς δυτικά.
Η ζωή το χειμώνα σε τέτοια μέρη είναι δύσκολη και αργή. Το κρύο σε επιβραδύνει και οι μικρές μέρες σε συνδυασμό με την έλλειψη βιταμίνης D σε κάνουν να νιώθεις μελαγχολία. Το οδικό δίκτυο διακόπτεται διαρκώς, το ίδιο και η ηλεκτροδότηση. Αν καπνίζεις, καλύτερα ξανασκέψου το, εκτός αν θες να βγαίνεις στους -45 να κάνεις τσιγάρο. Το καλοκαίρι τα κουνούπια στο βορρά είναι κάτι απίστευτο. Το είδα με τα μάτια μου και δεν το πίστευα. Ένας ινδιάνος που γνώρισα και κατάγεται από το Γιούκον μου έλεγε πως εκεί τα κουνούπια είναι τόσο μεγάλα που μπορείς να διακρίνεις το φύλο τους (ντεν ξέρει).
Βέβαια, θα δεις μέρη απίστευτης ομορφιάς και θα βρεθείς σε πόλεις και χωριά που πολύ λίγοι Έλλήνες έχουν πάει. Θα δεις υπέροχα ζώα και απέραντες εκτάσεις γεμάτες δάση και πάγο. Αλλά μέχρι εκει. Δεν έχει τίποτα να κάνεις. Οι νέοι των χωριών αυτών "βγαίνουν" για Σαββατόβραδο στο Σάμπγουέη.
Τόσο στην Αμερική όσο και στον Καναδά, το μέγεθος της πόλης που διαλέγεις να ζήσεις είναι αντιστρόφως ανάλογο των ρατσιστών και κλειστόμυαλων κατοίκων που δεν αποδέχονται τους μετανάστες.

Όπως προείπαν κι οι συνομιλητές, καλύτερα να ξεκινήσεις με κάτι προσωρινό, περιήγηση, πανεπιστήμιο ή κάτι τέτοιο. Και καλύτερα κάπου πιο νότια, χεχε.
 

profchaos

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
κυνηγησε το για σπουδές αρχικά ειδικά εαν εχεις οικονομική στήριξη και τον δρόμο σου θα τον βρείς εαν θέλεις να μείνεις στην Αμερική.
Πιστευώ οτι οταν ενας ανθρωπως βάλει ενα στόχο αργά ή γρήγορα θα τον επιτύχει αρκεί να μην τον εγκαταλήψει.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.297
Μηνύματα
887.114
Μέλη
38.965
Νεότερο μέλος
mareeap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom