Ιορδανία Ισραήλ Η οδός του μαρτυρίου

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.263
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καταπληκτική αφήγηση και πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία! :)
Αναμένουμε τη συνέχεια!
Περιττό να πω ότι με τόσες καλές ιστορίες στο forum για το Ισραήλ έχω μπει σε μεγάλο πειρασμό να βγάλω τη χώρα από το ban που της έχω κάνει ως δυνάμει ταξιδιωτικό προορισμό (αν και αντιστέκομαι ακόμα σθεναρά)!
 

matsas78

Member
Μηνύματα
111
Likes
1.200
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Κεφάλαιο 5
Έτσι χαμένοι στην παλιά πόλη περάσαμε τις δυο επόμενες ημέρες του ταξιδιού . Το αξιοθέατο της Ιερουσαλήμ δεν είναι ούτε το Τείχος των Δακρύων , ούτε το Πανάγιος Τάφος ούτε το Dome of the Rock . Είναι η ίδια η πόλη που σαν ζωντανός οργανισμός σε καταπίνει με το που περάσεις κάποια απ τις πύλες της , λες και η οχύρωση υψώθηκε όχι μόνο για να αποκρούει τις επιθέσεις των εκάστοτε πολιορκητών αλλά και για να φροντίσει πως ετούτη η πόλη θα παραμείνει ανεπηρέαστη από τον «έξω» χρόνο . Ψάχνεις να βρεις τι είναι αυτό που την έκανε τόσο ποθητή ανά τους αιώνες , εκείνη που δεν είναι ούτε η πιο όμορφη ούτε η πιο πλούσια πόλη του κόσμου , και πριν καλά καλά το καταλάβεις την έχεις ερωτευτεί κι εσύ και ξέρεις πως δεν πρόκειται να την λησμονήσεις .... ποτέ πια .
Κατάνυξη πνευματική πάντως δεν ένιωσα , μιας και το τουριστικό προιόν υπερισχύει νομίζω κάθε προσπάθειας να έρθεις πιο κοντά στο υπέρτατο ον . Το πιο ιερό πράγμα στην Via Dolorosa που έδωσε και το όνομα της στην ιστορία μας , μου φάνηκε πως ήταν το χούμους στο Αbu Shukri , ενώ η εγγύτητα των δύο ιερών σημείων εβραίων και μουσουλμάνων εγείρει υποψίες ότι η λύση στην περιοχή και η ειρήνη θα αργήσουν να έρθουν . Σίγουρα η διχοτόμηση που προτείνεται από κάποια σχέδια θα είναι τραγική λύση για την ίδια την πόλη και τους κατοίκους της , οι οποίοι έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι αν τους αφήσουν ήσυχους μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά .

Κι ύστερα ήρθε το κόψιμο

Αν η κοσμοθεωρία μου είναι τελείως λανθασμένη και τελικά υπάρχει θεός , τότε πρέπει να έχει τρομερή αίσθηση του χιούμορ . Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ότι μόλις πατήσαμε το πόδι μας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως μου έστειλε όλη του την οργή μεταμορφωμένη σε λυσσασμένα σκυλιά που αλυχτώντας προσπαθούσαν να βγουν από μέσα μου . Ο κόσμος άρχισε να σβήνει και εγώ αρπάζοντας την κοπέλα μου απ το χέρι υποχωρούμε ατάκτως από το στρατόπεδο του εχθρού , ποδοπατώντας ένα γκρουπ ηλικιωμένων βραζιλιάνων προσκυνητών που ακολουθούσαν (αλήθεια έτσι γίνονται οι βραζιλιάνες όταν γεράσουν ;;; θεική τιμωρία).
Που πάμε ;
Να βρούμε ένα καφέ να πιούμε κάτι .
Τώρα ; Γιατί δεν πάμε σε λιγάκι ;
Δεν υπάρχει σε λιγάκι μωρό μου , μόνο το τώρα και το εδώ , εγώ κι εσύ , και αυτή η λαίλαπα που ξεπερνάει το Imodium…

Κάπως έτσι τέλειωσαν τα όνειρα για Κήπο των Ελαιών και Δυτική Όχθη και.. και.. και . Η επόμενη μέρα μας βρήκε στο εξαιρετικό κατά τα άλλα ξενοδοχείο μας (National Hotel) , με εμένα να κουβαλάω τον δικό μου σταυρό και κοντινές μόνο βόλτες στο σύγχρονο κέντρο . Ευτυχώς το βραδάκι ήμουν καλύτερα γιατί το επόμενο πρωί αναχωρούσαμε για Τελ Αβίβ και από εκεί για Ιορδανία .
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Σαν να είμαι εκεί και να σας βλέπω!!!
 

Peregrinator

Member
Μηνύματα
36
Likes
47
Πολύ ωραία αφήγηση για ενα προορισμο που πολοι σνομπαρουν ορισμενες φωτογραφιες ειναι φανταστικες
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.700
Likes
6.314
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
και ποιό το αίτιο παρακαλώ για να παρούμε κι εμείς προφυλάξεις;;;;;
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Αυτες που ΘΑ βαλει:rolleyes-80:...
Αλλα,μαλλον ο φιλος μας μπερδεψε τις ιστοριες...την ιδια απαντηση,εβαλε και στην ιστορια για τα Σκοπια της underwater....;)
Μπορεί να τα μπερδεύει,μπορεί όμως να του αρέσουν το ίδιο όλες οι ιστορίες:cry:.΄Εβαλε την ιδια απάντηση και σε ιστορία της Ινδίας.

Και για να είμαστε on topic,αυτή η ιστορία είναι πολύ ωραία γραμμένη και περιμένουμε την συνέχεια και τις φωτογραφίες.
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Καταπληκτική αφήγηση, με έχει συνεπάρει!!! :oscar:
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.263
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μπορεί να τα μπερδεύει,μπορεί όμως να του αρέσουν το ίδιο όλες οι ιστορίες:cry:.΄Εβαλε την ιδια απάντηση και σε ιστορία της Ινδίας.
Στην ιστορία της Ινδίας υπάρχει άλλη απάντηση. :) Απλά μάλλον μπερδεύτηκε. :)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.369
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom