Η υποκρισία δεν περνάει

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
ΓΕΝΕΥΗ.--
«Οσοι αυτοαποκαλούνται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσπαθούν να κατηγορήσουν άλλους, είναι άμεσα υπεύθυνοι για τις πιο σοβαρές, συστηματικές και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογράμμισε χτες ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Πρόκειται για τους ίδιους που επιβάλλουν ένα αποικιοκρατικό σύστημα με σκοπό να λεηλατήσουν τις χώρες του Νότου και να τις καταδικάσουν σε υπανάπτυξη, πρόσθεσε ενώ κατήγγειλε την εκμετάλλευση της λεγόμενης τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ως πρόφαση για την διεξαγωγή πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους. Αναρωτήθηκε ειρωνικά ποιος φέρει τις ευθύνες για τις βιαιότητες που έγιναν στο Αμπού Γκράιμπ, το Μπαγκράμ, το Γουαντανάμο και άλλα κέντρα βασανιστηρίων και θανάτου.
Στο μεταξύ, σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έκρηξη που σημειώθηκε στο γαλλικό πλοίο «La Coubre» στο λιμάνι της Αβάνας αφήνοντας πίσω πάνω από 100 νεκρούς, 200 τραυματίες και πολλούς αγνοούμενους, ενώ οι υλικές ζημιές εκτιμήθηκαν στα 17 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε μόλις 15 μήνες από τη Νίκη της Επανάστασης αποτέλεσε μέρος μιας συστηματικής επιθετικής καμπάνιας ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα. Σήμερα, 50 χρόνια μετά και παρά τις επανειλημμένες κατηγορίες της Κούβας για την ευθύνη που φέρει η CIA για την έκρηξη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να κρατάει τα ντοκουμέντα στο αρχείο της.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Η υποκρισία δεν περνάει
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.672
για να καταλαβω και εγω ,τα ανθρωπινα δικαιωματα εφαρμοζονται στην
δημοκρατικη Κουβα?
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Βεβαια, η Κουβα και τα ανθρωπινα δικαιωματα πανε μαζι.
Οταν επισκεπτηκα στην Αβανα καποιο δημοσιογραφο που κρατητε στο ιδιο του το σπιτι γιατι ηταν "εχθρος" της χωρας. Ο "εχθρος" λοιπον ηταν ενας κυριος κοντα στα 90 που με δυσκολια μιλουσε και στεκοταν στα ποδια του. Αυτος ο ανθρωπος απειλουσε την χωρα
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πόσους πολιτικούς κρατούμενους έχει η πανέμορφη χώρα μας γνωρίζετε ή ασχολείστε μόνο με τα της Κούβας;

Εκτός αν οι μεν αντιφρονούντες είναι καλοί αλλά οι δε κακοί.

Ασφαλώς και υφίσταται ένα ζήτημα στην Κούβα αλλά η κεκαλυμμένη καταστολή του καπιταλιστικού πλανήτη είναι μακράν χειρότερη αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Καλό είναι να μη χάνουμε το δάσος ε;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μεγάαααααλο θέμα ανοίξαμε (ανοίξατε, εγώ θα απέχω) και φοβερά πολύπλοκο. Για αριθμούς, οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Κούβααπό την "αντιπολίτευση του Μαϊάμι" υπολογίζονται γύρω στους 175, κατά άλλες πηγές γύρω στους 80, αλλά το θέμα είναι ότι ακόμη κι έναν να έχεις, αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στο να εκφράζονται ελέυθερα και οι υπόλοιποι αντιφρονούντες, δεν είναι θέμα αριθμών.

Επίσης, υπάρχουν πολλών ειδών "αντιφρονούντες". Υπάρχει αυτός -ο πραγματικός- που καταπιέζεται και δε λέει τίποτε κι ας είναι η καθημερινότητά του κόλαση και υπάρχει κι αυτός που παίρνει 20.000$ από την αμερικάνικη πρεσβεία για να κάνει δηλώσεις και να σκηνοθετεί πορείες. Υπάρχει ο κρατούμενος που κάνει απεργία πείνας επειδή του απαγορεύουν να διαβάσει όποιο βιβλίο θέλει στο κελί του κι υπάρχει και ΠΟΙΝΙΚΟΣ κρατούμενος (που δολοφόνησε τη γυναίκα του) και ξαφνικά αποφάσισε πως έχει πολιτικά αιτήματα για όλους τους πολίτες, την ικανοποίηση των οποίων επιζητά με την 23η απεργία πείνας του (!), όταν όλα του τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν στις προηγούμενες 22 (κατά δική του δήλωση), παρότι έχει και άδεια εξόδου από τη χώρα (παρότι είναι δολοφόνος) και πολιτικό άσυλο από την Ισπανία και 20.000$ (κι εξασφαλισμένο βιβλίο για έκδοση) από τις ΗΠΑ.

Κοινώς, ούτε όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι "πράκτορες της CIA" (για όνομα του Θεού πια) ούτε και όλοι είναι καημένοι Κουβανοί που τους βασανίζει η κυβέρνηση επειδή ζητούν ελεύθερες εκλογές. Υπάρχουν οι ήρωες, υπάρχουν κι οι μισθοφόροι, υπάρχουν οι λεβέντες, υπάρχουν και τα λαμόγια που το έχουν κάνει επάγγελμα (ο πιο εύκολος τρόπος να φύγεις από την Κούβα με μισθό και σπίτι εξασφαλισμένο στις ΗΠΑ είναι να γίνεις "πολιτικός κρατούμενος"). Το θέμα είναι ότι τα λαμόγια υπονομεύουν τις κινήσεις των πραγματικών πολιτικών κρατουμένων διότι δίνουν πατήματα στην κυβέρνηση να τους παρουσιάζει όλους ως πληρωμένα καθάρματα, όταν είναι προφανέστατο ότι δεν είναι καθόλου έτσι.

Θέλω να πω πως άθε περίπτωση θα πρέπει αν εξετάζεται ξεχωριστά. Επίσης καλό είναι το CNN να σταματήσει να περιγράφει ως "δολοφονία" την απεργία πείνας, αποκρύπτοντας τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνει το νοσηλευτικό προσωπικό ενός νοσοκομείου επί 1,5 μήνα για να τον κρατήσει στη ζωή παρά την αντίθετη θέληση των συγγενών του (!), που τσακώνονται και για την αμοιβή μέσα στην εντατική και μπροστά στις κάμερες... Για τα κουβανικά κανάλια δεν έχω συστάσεις, χαμένος χρόνος...

(πρώτη και τελευταία φορά που αναφέρομαι στα ανθρώπινα δικαιώματα για την Κούβα)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom