Οικογενειακό Roadtrip στο Μαρόκο

KostasLia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Κατ'αρχήν θα ξεκινήσω λέγοντας πως είμαι στην ευχάριστη θέση έπειτα από πολλά χρόνια απουσιάς στο forum να γράψω την ιστορία μας για μια χώρα η οποία με εξέπληξε ευχάριστα και κατάφερε να μου ξυπνήσει και πάλι το ταξιδιωτικό μου μικρόβιο,το οποίο βεβαια πάντα υπήρχε αλλά λόγο συγκυριών προσπαθούσα επί χρόνια να θάψω και να παραμελίσω αλλά που εντέλει βγήκε πάλι στην επιφάνεια και πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν θα ξαναθαφτεί ποτέ.Επιστρέψαμε λοιπόν δυναμικά στην παλιά μας ''ταξιδιωτική ζωή'' αλλά επιστρέφουμε πλέον τέσσερις και όχι δυο.!!!

Τα παιδιά μας είναι πλέον 7,5. Πρωτο τους ταξίδι στο εξωτερικό ήταν όταν ήταν 17μηνων στην Αγγλία για το οποίο εχει γραφτεί και η αντιστοιχη ιστορία. Επειτα απο αυτό λιγο ο κορονοιος λιγο τα οικονομικά λιγο η καθημερινότητα ταξιδέψαμε βεβαια αρκετα εντος Ελλάδας αργήσαμε πολύ να βγούμε εκτος των συνόρων. Το καλοκαίρι του 2024 πραγματοποιησαμε ενα roadtrip σε Καλαβρια και Σικελια για το οποιο καποια στιγμή πρέπει και να γράψω.Ακολούθησαν επιτυχώς κάποια κοντινα Σκοπια, Οχρίδα,Βελιγράδι αλλά όποτε επιστρέφαμε αισθανόμουνα ότι κάτι έλειπε....μέχρι που κάποια στιγμή καθαρίζοντας ένα παλιο συρτάρι πέφτει στα χέρια μου ένα παλιό φυλλάδιο για εκδρομές στην Αιγυπτο. Και αρχίζουν να παίρνουν τα μυαλά μου αέρα....
Αρχίζω να διαβάζω ιστορίες για την Αιγυπτο να ψαχνω αεροπορικά να δω πως γίνετε να πάμε με δυο παιδιά 7χρονών με την δυνατότητα να τα δούμε όλα. Οικονομικά το σηκώναμε αλλά κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού μου μου φώναζε πως είναι πολύ μικρά για να εκτιμήσουν τους αρχιολογικούς χώρους και έτσι αρχισα να ψάχνω μια αντιστοιχη χώρα η οποία δεν θα είχε τόσα μουσεια για να βαρεθούν και θυμήθηκα την ιστορία του μέλους @hydronetta και εκείνες τις πανέμορφες φωτογραφίες που είχε ανεβάσει(ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια μέσω της ιστορίας αυτής) και αμέσως συνηδειτοποίησα πως θα περνούσαμε τις χριστουγεννιατικες διακοπες μας στο Μαρόκο!!

Τα εισητήρια κλείστηκαν το Πάσχα του 2025 για τις 31/12-12/1/26 στα 805ευρώ για τους τεσσερίς μας συν μια 23κιλη βαλιτσα. Εκλεισα παρκινγκ στο Ελευθεριος Βενιζέλος με 56ευρώ για 13μέρες για το αυτοκινητό μας μιας που θα πηγαίναμε Αθήνα με το δικό μας. Και απο εκεί και πέρα μελέτησα το πρόγραμμα όπου μου βγήκε ως εξής
- 1ο βράδυ Essaouira
- 2o βράδυ El Jadida (με σταση στην Casablanca)
- 3o βράδυ Rabat
- 4o βράδυ Chefchaouen
- 5o,6o βράδυ Fez
- 7o,8o βράδυ 'Ερημο Merzouga
- 9o βράδυ Dades Gorges
- 10o βράδυ Ouarzazat
- 11o,12o βράδυ Marrakech
- επιστροφή στα πάτρια εδάφη.
Αρκετα γεμάτο πρόγραμμα με δυο μικρά παιδιά,αρκετα τα χιλιόμετρα αλλα ποιος νοιάζεται ολά γίνονται όταν υπάρχει διαθεση και καλη θέληση. Τα δωμάτια κλείστηκαν όλα από το καλοκαίρι και έτσι το ταξιδι μας στο Μαρόκο είχε επιτέλους πάρει σάρκα και οστά!!!

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Καλή επάνοδο στα ταξίδια και την συγγραφή ιστοριών. :clap::clap::airplane:
Τώρα που κάπως μεγάλωσαν τα παιδιά θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Η πλάκα είναι ότι πριν μισή ώρα κουβεντιαζαμε με την ταξιδιωτική παρέα μου για ταξίδια και τους είπα " θέλετε να σχεδιάσω ένα ταξίδι στο Μαρόκο για το επόμενο Πάσχα;" Και κάπως τους είδα θετικούς αν και κάποιοι είναι φοβιτσιαρηδες. :)
Αναμένω λοιπόν την συνέχεια. Ελπίζω να την τελειώσεις την ιστορία μέχρι το Πάσχα του 2027 ;):)

KostasLia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Καλή επάνοδο στα ταξίδια και την συγγραφή ιστοριών. :clap::clap::airplane:
Τώρα που κάπως μεγάλωσαν τα παιδιά θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα.
Σε ευχαριστώ παρα πολύ!!
Καλα δεν το συζητώ ειδα μεγάλη διαφορά από περυσι.

Η πλάκα είναι ότι πριν μισή ώρα κουβεντιαζαμε με την ταξιδιωτική παρέα μου για ταξίδια και τους είπα " θέλετε να σχεδιάσω ένα ταξίδι στο Μαρόκο για το επόμενο Πάσχα;" Και κάπως τους είδα θετικούς αν και κάποιοι είναι φοβιτσιαρηδες. :)
Αναμένω λοιπόν την συνέχεια. Ελπίζω να την τελειώσεις την ιστορία μέχρι το Πάσχα του 2027 ;):)
Το Μαροκο θα σου αρεσει ειμαι σίγουρη! Είναι απιθανη χώρα με πολλές εικόνες!
Επειδή πήγες και Ιορδανία όπως και εγώ θα σου πω πως αν εξαιρέσεις την Πέτρα το Μαρόκο έχει πολύ περισσότερα να σου προσφέρει.
Είναι οικονομική χώρα,ασφαλή με καλύτερο φαγητό απο οτι πιστευα και γενικά κατι πολύ εύκολο να προγραμματισεις.
Θα κοιτάξω να τελειωσω την ιστορια σχετικά γρήγορα τώρα που τα εχω όλα φρέσκα γιατι και εγω γυρισα και ήδη ψάχνω για το επομενο που είναι πια με σιγουρια η Ισλανδια για το καλοκαιρι του '27.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
😍😍😍😍 Σοβαρά τώρα;;; Θα διαβάσω ιστορία απο τα χεράκια σου;;; Με κάνεις πάρα πολύ χαρούμενη!!! Τι ευχάριστη έκπληξη είναι αυτή!!! :clap::clap::clap: Αναμένω με τρέλα και κορδέλα!!! 😘😘😘

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.387
Μέλη
40.024
Νεότερο μέλος
mdtps

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom