Ελλάδα Θεσσαλονίκη Αρτος,θεάματα και μια νύχτα στα επείγοντα

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Αρκετά με τον άρτο που τελειωμό δεν έχει σε αυτή την πόλη .
Πάμε στα θεάματα. Ζω σε μικρή επαρχιακή πόλη και μου λείπει πολύ η πολιτιστική ζωή.Απο τα λίγα που πεθυμάω μετά την μακρόχρονη παραμονή μου στην Αθήνα.
Εδώ σε κινηματογράφο καλύπτομαι στις ωραίες αίθουσες του Ολύμπιον.Τρεις ταινίες είδα!
IMG_20251015_233935.jpg
Οσο για θέατρο πέτυχα αγαπημένο έργο που το έχω δει πολλές φορές και σε ταινία και σε παραστάσεις.
IMG_20251015_160751.jpg
Δεν είναι της παρούσης η κριτική αλλά δεν κρατιέμαι! Άρτια παράσταση, έσχισε πέρυσι στην Αθήνα .Αλλά αυτό με την "άλλη ματιά του σκηνοθέτη"πάνω σε κλασσικό έργο μου έκατσε βαρύ στο θέμα των δύο πρωταγωνιστών. Να βλέπω καλλονή του αμερικανικού Νότου από ηθοποιό με πρόσωπο χαροκαμενης Μανιατισσας του περασμένου αιώνα και γεροδεμένο κορμί γυναίκας του Θεσσαλικού κάμπου! Άσε που την βλέπω σε σήριαλ της ΕΡΤ να παίζει Ρωσίδα μαφιόζα ρόλος που της πάει γάντι
Όσο για τον Πολωνό μετανάστη έπαιζε ένας ηθοποιός με φυζίκ και σωματότυπο τσέλιγκα από τα Άγραφα!Ειχε και μεγάλο μουστάκι ευτυχως οχι τσιγκελωτό!
Και όλα αυτά οταν εχεις ταυτίσει το εργο με Βίβιαν Λή και Μάρλον Μπράντο.
Να προσθέσω οτι βρήκα εξαιρετική την Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο ρόλο της αδελφής.
Πρώτη φορά την ειδα δεν την γνωριζα σαν ηθοποιό. Μπραβο στην κοπέλα ,κέντησε!

Last edited:

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Αρκετά με τον άρτο που τελειωμό δεν έχει σε αυτή την πόλη .
Πάμε στα θεάματα. Ζω σε μικρή επαρχιακή πόλη και μου λείπει πολύ η πολιτιστική ζωή.Απο τα λίγα που πεθυμάω από την μακρόχρονη παραμονή μου στην Αθήνα.
Εδώ σε κινηματογράφο καλύπτομαι στις ωραίες αίθουσες του Ολύμπιον.Τρεις ταινίες είδα! View attachment 514695 Οσο για θέατρο πέτυχα αγαπημένο έργο που το έχω δει πολλές φορές και σε ταινία και σε παραστάσεις. View attachment 514696 Δεν είναι της παρούσης η κριτική αλλά δεν κρατιέμαι! Άρτια παράσταση, έσχισε πέρυσι στην Αθήνα .Αλλά αυτό με την "άλλη ματιά του σκηνοθέτη"πάνω σε κλασσικό έργο μου έκατσε βαρύ στο θέμα των δύο πρωταγωνιστών. Να βλέπω καλλονή του αμερικανικού Νότου από ηθοποιό με πρόσωπο χαροκαμενης Μανιατισσας του περασμένου αιώνα και γεροδεμένο κορμί γυναίκας του Θεσσαλικού κάμπου! Άσε που την βλέπω σε σήριαλ της ΕΡΤ να παίζει Ρωσίδα μαφιόζα ρόλος που της πάει γάντι
Όσο για τον Πολωνό μετανάστη έπαιζε ένας ηθοποιός με φυζίκ και σωματότυπο τσέλιγκας από τα Άγραφα!
Να προσθέσω οτι βρήκα εξαιρετική την Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο ρόλο της αδελφής.
Πρώτη φορά την ειδα δεν την γνωριζα σαν ηθοποιό. Μπραβο στην κοπέλα ,κέντησε!
Πεστα χρυσοστομη να τα ακούν μερικοί που όταν τα λέω κι εγώ, με θεωρούν στριμαδι!
Αχ η Θεσσαλονίκη! Πόσο την αγαπάω! Πόσο πολύ προσπάθησα να μείνω μόνιμα εκεί, αλλά με φάγανε οι υποχρεώσεις στην Αθήνα!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
View attachment 514576 View attachment 514577 View attachment 514578 View attachment 514579 Βολτα στα σοκάκια .Τίμιο φαλαφελ στο Λουλούδι της Δαμασκού που το έχει οικογένεια Σύρων.
Μετά καφεδάκι στην ταράτσα του hostel Zeus με ωραία θέα.
Το Βαγδατη μάρκετ είχε βγάλει και μοίραζε δωρεάν νερακια σε όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για το έγκλημα στα Τεμπη την ίδια ώρα που ένας παρα κάτω θησαύριζε όντας το μόνο ανοιχτό καφέ …

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Διαμονή σε ξενοδοχείο.Σταθηκα τυχερή όταν βρήκα μονοκλινο στο ξενοδοχείο Ηλιος για τέσσερις βραδιές. Είναι στην Εγνατία 27.Παλιας κοπής όχι ανακαινισμένο αλλά πολύ καθαρό και με ευγενικούς ιδιοκτήτες που φροντίζουν τα πάντα
Τα υπόλοιπα στην περιοχή που είναι οικονομικά και προσιτά στο βαλαντιο μου είχαν για μια νύχτα αλλά Σάββατο Κυριακή όχι γιατί περίμεναν γκρουπς.
Είχε μονοκλινο και για καπνίζοντες! Υπάρχει Θεός! Η τιμή στα 42 ευρώ για κέντρο της πόλης ότι καλύτερο.
IMG_20251107_044353.jpg
IMG_20251019_113451.jpg
Δικλινο με μπαλκόνι στα 52 ευρώ
IMG_20251017_125219.jpg
Μονόκλινο ευρύχωρο με μεγάλο κρεβάτι είναι σπάνιο.Ακομα πιο σπάνιο το τασάκι.

Last edited:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Πόσο χάρηκα που μπόρεσα να βρεθώ σε συνάντηση του φόρουμ των αγαπημένων Βόρειο Ελλαδιτών.Εχω γράψει σχετικά στο ανάλογο τοπικ.
Πολύ σωστή επιλογή χώρου,μπορούσαμε να μιλήσουμε είχε έξω τραπεζάκια για καπνιστές όλα τέλεια. Πέρασα πολύ όμορφα είδα κόσμο από τα παλιά και γνώρισα αξιόλογους καινούργιους.
IMG-6d08bbdc412342d22613adc9f6c9c0ac-V.jpg
Αγαπημενη Μαρία χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε μετά από 15 χρόνια.
IMG_20251019_192518.jpg
Με Ειρήνη Φένια και Αναστάση στον ωραίο εξωτερικό χώρο.

Last edited:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Τηλεπάθεια έχουμε σήμερα! Τώρα μόλις ξαναπήγα στο μαγαζί να πάρω δύο πίτες για το σπίτι..η πίτα που τη λένε τραβηχτή είναι ζυμαρι απο αυτό που φτιάχνεται το ψωμί
Τραβιέται με το χέρι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο που στην Λακωνία έχουμε άφθονο και καλό
Μεγαλώσαμε γενιές και γενιές με τις πίτες
Η συνηθισμένη συνοδεία είναι με τυρί και πασπαλισμένη με ρίγανη.Καποιοι την τρωνε με μέλι και κανέλα.Το έχουμε για δεκατιανό.
Αυτό με τα αυγά έγινε με την επέλαση των τουριστών για branch χαχαχα.Τραβηξα φωτό και σου στέλνω τις πίτες View attachment 514587
Τα απλά πράγματα είναι και τα πιο υπέροχα στην κουζίνα μας....Προσωπικά το ξέρω ως τηγανόψωμο ή τυρόψωμο. Το κάνει σχετικά συχνά και η μητέρα μου και νομίζω ότι βάζει και μαγιά στο ζυμάρι

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τα απλά πράγματα είναι και τα πιο υπέροχα στην κουζίνα μας....Προσωπικά το ξέρω ως τηγανόψωμο ή τυρόψωμο. Το κάνει σχετικά συχνά και η μητέρα μου και νομίζω ότι βάζει και μαγιά στο ζυμάρι
Κι εμείς τηγανόψωμα τα λέμε (Κορινθία) και τα σερβίρουμε με μέλι (ή με ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου/αγαύης όταν φιλοξενουμε vegan φιλαράκια). 🙂
Τα έφτιαχνε η συγχωρεμένη η γιαγιούλα μου κι εδώ και τέσσερα χρόνια που έχει φύγει από τη ζωή συνεχίζει την παράδοση η μητέρα μου.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Βόλτες ,πολλές βόλτες.
Ακόμα και εγω που είμαι του καναπέ σε αυτην την πόλη συνέχεια περπατάω.
Φαρδιά πεζοδρόμια , ωραίοι πεζόδρομοι ,δέντρα ,παραλιακή όλα κάνουν τις βόλτες απόλαυση. Πήγα και στην Καλαμαριά που είναι η αγαπημένη μου συνοικία.
Αγόρασα το καλυτερο τσουρεκι της πόλης κατά την γνώμη μου ,πηρα παντόφλες
και κάθησα στο ζαχαροπλαστείο FREZIO για κοζάρισμα και ωραία γλυκάκια.
Ενα πρωινό με ψιλόβροχο και πολλη υγρασία ,βλέπω ενα λεωφορείο που εγραφε Πανόραμα-Χορτιάτης και μπαίνω μεσα στα κουτουρού .Σκεφτηκα να πάρω καθαρό βουνισιο αέρα εστω και για λίγο και να δω τα δύο προάστεια.
Ωραια διαδρομή αλλά επειδή δεν ηξερα που πήγαινα κατεβηκα στο τέρμα και βρέθηκα σε μια μεγάλη αλάνα χωρις τίποτα τριγυρω! Μόνο τρια λεωφορεια άδεια ,έκανε και κρυάκι λόγω υψόμετρου. Ευτυχως δυο κυρίες που περίμεναν με βοήθησαν εξηγώντας οτι σε λίγο εφευγε αλλο λεωφορειο που κάνει την αλλη πλευρα απο νοσοκομειο Παπανικολάου. Μου εδωσαν και εισιτηριο γιατι άντε να βρεις στην ερημιά.
Για τον καθαρο αέρα ειχα δίκιο ,οντως άνοιξαν τα πνευμόνια μου.
Με ενα ευρω εισιτήρια εκανα ενα ωραίο κυκλικό τουρ. Την επομένη θα κατέβω στην πλατεια Πανοράματος για καφέ και τρίγωνο!
IMG_20251018_124044.jpg
Πεζοδρομος Καλαμαριάς.

Last edited:

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Βόλτες ,πολλές βόλτες.
Ακόμα και εγω που είμαι του καναπέ σε αυτην την πόλη συνέχεια περπατάω.
Φαρδιά πεζοδρόμια , ωραίοι πεζόδρομοι ,δέντρα ,παραλιακή όλα κάνουν τις βόλτες απόλαυση. Πήγα και στην Καλαμαριά που είναι η αγαπημένη μου συνοικία.
Αγόρασα το καλυτερο τσουρεκι της πόλης κατά την γνώμη μου ,πηρα παντόφλες
και κάθησα στο ζαχαροπλαστείο FREZIO για κοζάρισμα και ωραία γλυκάκια.
Ενα πρωινό με ψιλόβροχο και πολλη υγρασία ,βλέπω ενα λεωφορείο που εγραφε Πανόραμα-Χορτιάτης και μπαίνω μεσα στα κουτουρού .Σκεφτηκα να πάρω καθαρό βουνισιο αέρα εστω και για λίγο και να δω τα δύο προάστεια.
Ωραια διαδρομή αλλά επειδή δεν ηξερα που πήγαινα κατεβηκα στο τέρμα και βρέθηκα σε μια μεγάλη αλάνα χωρις τίποτα τριγυρω! Μόνο τρια λεωφορεια άδεια ,έκανε και κρυάκι λόγω υψόμετρου. Ευτυχως δυο κυρίες που περίμεναν με βοήθησαν εξηγώντας οτι σε λίγο εφευγε αλλο λεωφορειο που κάνει την αλλη πλευρα απο νοσοκομειο Παπανικολάου. Μου εδωσαν και εισιτηριο γιατι άντε να βρεις στην ερημιά.
Για τον καθαρο αέρα ειχα δίκιο ,οντως άνοιξαν τα πνευμόνια μου.
Με ενα ευρω εισιτήρια εκανα ενα ωραίο κυκλικό τουρ. Την επομένη θα κατέβω στην πλατεια Πανοράματος για καφέ και τρίγωνο! View attachment 515241 Πεζοδρομος Καλαμαριάς.
Όταν με το καλό ξανάρθεις στη γειτονιά μου στείλε κανένα μήνυμα. Κερνάω καφεδάκι! :)

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Όταν με το καλό ξανάρθεις στη γειτονιά μου στείλε κανένα μήνυμα. Κερνάω καφεδάκι! :)
Σε ευχαριστώ πολύ! Το κρατάω ...
Μήπως ξέρεις το όνομα του φούρνου που πουλάει ωραίο κλασσικό τσουρέκι; Ενώ αγοράζω χρόνια από εκεί ξεχνάω την επωνυμία. Όπως είναι η φωτογραφία τον βρίσκω στην αριστερά πλευρά πιθανόν λίγο πριν την Κωνσταντινούπολεως

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Σε ευχαριστώ πολύ! Το κρατάω ...
Μήπως ξέρεις το όνομα του φούρνου που πουλάει ωραίο κλασσικό τσουρέκι; Ενώ αγοράζω χρόνια από εκεί ξεχνάω την επωνυμία. Όπως είναι η φωτογραφία τον βρίσκω στην αριστερά πλευρά πιθανόν λίγο πριν την Κωνσταντινούπολεως
Sweet Stories by Giorgos! Λογικά αυτός ειναι.

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
ειναι κι ο Γούναρης εκει κοντά, στην Πασαλιδη, αλλά πιο εξειδικευμενος σε τσουρεκια ειναι ο Γιωργος. Την επομενη φορα και πεϊνιρλι απο την Κυψελη!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.287
Μέλη
39.963
Νεότερο μέλος
petertabac1821

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom