Σερβία Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι με Ι.Χ.

aik7

Member
Μηνύματα
15
Likes
60

Παίρνοντας ενθάρρυνση από τις ιστορίες του forum αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε για 1η φορά να επισκεφτούμε τους βόρειους γείτονές μας και συγκεκριμένα το Βελιγράδι. Διαπιστώσαμε ότι τα διαβατήρια μας έληξαν πριν 3 μήνες και δεν το θυμηθήκαμε! Ευτυχώς δεν υπήρχε πρόβλημα αφού το μόνο που χρειάζεται είναι νέου τύπου ταυτότητα και φυσικά πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο.
Η διαδρομή είναι εύκολη και στο μεγαλύτερο μέρος της αυτοκινητόδρομος με νησίδα. Θα περάσεις 3 διόδια στα Σκόπια (1Ευρώ το καθένα) και 2 στην Σερβία. Το 1ο το πληρώνεις απευθείας 2Ε, το επόμενο παίρνεις την κάρτα και πληρώνεις λίγο πριν φτάσεις Βελιγράδι 7,5Ευρώ.
Βενζίνη έβαλα μετά τα σύνορα βέβαια αφού είναι πολύ φθηνότερη από εμάς. Πλήρωσα σε Ευρώ. Πριν το Βελιγράδι σταμάτησα ξανά για βενζίνη αλλά δεχόταν πληρωμή μόνο σε δηνάρια! Πλήρωσα με πιστωτική χωρίς πρόβλημα.
Φεύγοντας ενεργοποίησα το GPS και φτάσαμε εύκολα στο ξενοδοχείο.
Αυτό ήταν ακριβώς στο κέντρο (το καλό) αλλά δεν υπάρχει πουθενά δωρεάν πάρκινγκ (το κακό). Ακριβώς δίπλα υπήρχε ιδιωτικό πολυόροφο πάρκινγκ, ίσως το μοναδικό στην περιοχή και το αφήσαμε εκεί για όσο χρειαζόταν με κόστος 90δηνάρια/ώρα. (τρέχουσα ισοτιμία 1Ευρώ=111δην)
Εναλλακτικά μπορείς να το αφήσεις στο USKE (εμπορικό κέντρο) αλλά προτιμήσαμε να πληρώσουμε παρά να ταλαιπωρηθούμε.
Ξεκινήσαμε 10 το πρωί και φτάσαμε 6 το απόγευμα (5 τοπική) με πολλές στάσεις και μια μεγαλούτσικη καθυστέρηση στα σύνορα σκοπίων-Σερβίας ίσως επειδή ήταν Σάββατο.
Τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο (Residence, μεγάλα δωμάτια, ικανοποιητικό πρωινό και όπως είπα ακριβώς στο κέντρο) και βγήκαμε για μια πρώτη βόλτα στην πόλη αφού ο κεντρικός πεζόδρομος ήταν 2 τετράγωνα μακρυά.
(συνεχίζεται...)

 

Attachments

aik7

Member
Μηνύματα
15
Likes
60
Περπατήσαμε όλη την Mihajlova και φτάσαμε στο κάστρο, σημείο αναφοράς της πόλης. Ήδη η μέχρι τώρα εμπειρία μας ήταν απολύτως θετική και ήμασταν εντυπωσιασμένοι. Περπατήσαμε ένα τμήμα του και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε. Το βράδυ βγήκαμε για ένα ποτάκι στην περιοχή.
Τις επόμενες 3 μέρες κινηθήκαμε περισσότερο με τα πόδια στην περιοχή του κέντρου. Η περιβόητη skadarlija δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα. Προτείνω την επίσκεψη στο μουσείο Tesla με πόδια από την λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς πάλι πεζοπορώντας μέχρι τον ναό του Αγ. Σάββα. Μια επίσκεψη και στον ναό του shopping επιβάλλεται στο πολυκατάστημα USCA στο Νέο Βελιγράδι. Δυο ακόμη κοντινές εκδρομές που κάναμε ήταν στο νησάκι 4Km με τις τεχνητές παραλίες όπου ο καλύτερος τρόπος εξερεύνησης είναι να νοικιάσεις ποδήλατο. Πήγαμε και στο Zenum, παλιός δήμος βόρεια της πόλης στις όχθες του Δούναβη.
Η πόλη είναι εύκολη και ήδη από την 2η μέρα 'ξεψάρωσα' και κινούμασταν χωρίς το GPS.
Ειδικά για τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας είναι μια εκδρομή που συστήνω ανεπιφύλακτα! Νοιώθαμε πολύ οικία με τους Σέρβους και η πόλη είναι απολύτως ασφαλής οποιαδήποτε ώρα.
Χρειάζονται τουλάχιστον 3 μέρες για να εξερευνήσει κάποιος την πόλη χαλαρά.
Σίγουρα θα την επισκεφτώ ξανά, όταν θα συνεχίσω το ταξίδι μου ακόμη βορειότερα προς Βουδαπέστη και ίσως μέχρι Βιέννη.
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Όμορφο το Βελιγράδι,θα ήθελα να το επισκεφτώ! Φανταστικές οι φωτογραφίες σου! ;) Καλά ταξίδια να έχεις!
 

giorgos3924

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν επισκεφτεί το Βελιγράδι, ποσο εφικτο ειναι ενα ταξιδι 1 μερας με ι.χ.? Απο Θεσσαλονίκη. Σκέφτομαι να το επιχειρήσω ξεκινώντας πρωι κατά της 10, να μεινω το βράδυ και να φυγω την επόμενη μετα της 3 το μεσημέρι.
 

NOSTIMON HMAP

Member
Μηνύματα
219
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Έχει και στη Θεσσαλονίκη ξενοδοχεία να κοιμηθείς, πρέπει να πας Βελιγράδι;
Πρέπει να κάνεις 1300χιλ - 150 ευρώ - ταλαιπωρία, για 6-7 ώρες στο Βελιγράδι;
Και άντε να πείς ότι σου φτάνουν γιατί το σκέφτεσαι με ΙΧ και όχι με το τρένο, ταξιδεύοντας από βράδυ σε βράδυ κουκέτα και μία ολόκληρη μέρα στη πόλη;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.807
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom