Θεσσαλονίκη δωρεάν προβολές και αξιόλογες ταινίες το 2ήμερο 2-4 Μαίου!

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πολύ ενδιαφέρον! Και δωρεάν προβολές και αξιόλογες ταινίες στην πόλη μας το 2ήμερο 2-4 Μαίου!
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέ...μα «Χρόνος» από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στο Ολύμπιον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400).

Ψυχανάλυση και κινηματογράφος διερευνούν τη ζωή κάτω από την επιφάνεια, ανιχνεύοντας όσα ορίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και την αναμέτρησή της με τον χρόνο.

Το αφιέρωμα «Χρόνος» περιλαμβάνει την προβολή των ταινιών Νύχτα πρεμιέρας του Τζον Κασσαβέτης, Άγριες Φράουλες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Ο Καθρέφτης του Αντρέι Ταρκόφσκι, Ταξίδι στα Κύθηρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Μέχρι το Θαύμα του Τέρενς Μάλικ και The Looper του Ρίαν Τζόνσον. Τις προβολές πλαισιώνουν ομιλίες σχετικές με τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα συνοδεύεται από την μουσική παράσταση «Ο Χρόνος στις κρητικές μαντινάδες» την Παρασκευή 2 Μαΐου στις 22:00 (Γραφεία Β.Ψ.Ε.) από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Ροζονάρηδες». Συμμετέχουν οι Παντελής Μπιτζαράκης (αφήγηση, τραγούδι, θέατρο σκιών), Θάνος Ιωαννίδης (θέατρο σκιών), Κώστας Δαχλύθρας (θέατρο σκιών), Ηλίας Ανδρεουλάκης (λύρα, τραγούδι), Σταύρος Βουρβαχάκης (λαγούτο, τραγούδι), Βαγγέλης Πασχαλίδης (σαντούρι).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. http://www.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=582&tributeid=228
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.751
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom