Ιαπωνία,Κίνα ή ΗΠΑ για καλοκαίρι 2009

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Γειά σου και από μένα
Η Κίνα, όταν εγώ την επισκέφθηκα (πριν 3 χρόνια) έκανε κάθε αγώνα για να εξαφανίσει το παρελθόν της, την ιστορία της... Απογοητεύτηκα. ΄Ισως να κρατά ακόμα κάποιες παραδόσεις και να μπορείς να δεις τι πραγματικά σημαίνει Κίνα, μόνο στην επαρχία Γιουνάν.
Η Ιαπωνία είναι το θαύμα της ανατολής. Παράδοση και υπερσύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα. Οι πληροφορίες που έχω από φίλους που έχουν επισκεφθεί τη χώρα είναι πάρα μα πάρα πολύ καλές. Η δαπάνη όμως για την επίσκεψη στη χώρα είναι η διπλάσια σε σχέση με την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ είναι το κάτι άλλο. Εξαρτάται βέβαια πού θα πάς. Αν όμως διαλλέξεις τα... τετριμμένα, όπως ΝΥ, SF. LA, σε βλέπω να παίρνεις παράταση διαμονής, ίσως να κάνεις αίτηση μεταναστεύσεως.
Θα σε καθηλώσει η χώρα.
Και ένα tip. Προτίμησε τις ΗΠΑ, τώρα που η ισοτιμία του δολλαρίου κρατιέται χαμηλά. Για εμάς τους ευρωκρατούντες είναι μοναδικές ευκαιρίες αυτές να επισκεφθούμε τα κράτη που συναλλάσσονται σε δολλάρια.
Εγώ θα ψήφιζα ΗΠΑ και δευτερευόντως Ιαπωνία, ενώ θα έβαζα την Κίνα για πολύ πολύ αργότερα. ΄Ετσι κι αλλοιώς, ότι ήταν να χαλάσει χάλασε....
 
Μηνύματα
24
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Δεν έχω ιδέα...
Ταξίδι-Όνειρο
road trip to California
Θα έλεγα ΗΠΑ και εγώ, όχι τίποτα άλλο, αλλά να δεις τι είναι πια αυτή η χώρα. Τόσες είκονες που έχουμε για αυτή τη χώρα αξίζει να τη δούμε από κοντά.
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
Τόκυο , θα είμαι και εγώ εκεί .. ( ελπίζω .. και θα κάνω εθελοντική εργασία καπου..)
αν εχεις λεφτά ριξτα ιαπωνία .. οι ΗΠΑ και η Κίνα ειναι φτηνότερα ταξίδια..τα κάνεις ευκολότερα νομίζω..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.591
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το ιδανικό θα ήταν να μας πεις τι είναι αυτό που σε εντυπωσιάζει ή σε τραβάει περισσότερο σε μια ξένη χώρα: ψάχνεις φύση, μεγαλουπόλεις, αρχαιλογία, εξωτισμό, άνεση, άλλες θρησκείες, γαστρονομικές εμπειρίες, μουσεία; Με βάση αυτό το κριτήριο είναι πιο εύκολο να σου συστήσει κάποιος κάτι, αφού αξιολογήσει τα γούστα σου.

Εγώ πάντως που έχω πάει και στις τρεις (και αρκετό καιρό μάλιστα, όχι 10-15 μέρες στην καθεμιά), ψηφίζω Ιαπωνία γιατί ειναι η πιο παραδοσιακή και πιο μακρινή σε μας από πλευράς νοοτροπίας και πολιτισμού. Είναι απίστευτο το πώς σε μια χώρα με τέτοια τεχνολογική ανάπυτξη τόσες πολλές πτυχές της ζωής μένουν αναλλοίωτες μετά από εκατοντάδες χρόνια.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην Κίνα, όπου δεν υπάρχει καν συναίσθηση του ιστορικού πλούτου της χώρας, που πετάγεται στα σκουπίδια σε καθημερινή βάση κι ακόμη κι όταν γίνεται "συντήρηση", "αναστήλωση" ή "αναβίωση" είναι τόσο χονδροειδής που καλύτερα να το αφήνανε όπως ήταν. Αν πας εκεί που πάνε πολλά οργανωμένα (Πέκίνο, Σαγκάη, Μακάο, Καντόνα, Χονγκ Κονγκ κλπ) δε θα δεις και πολύ Κίνα, ένα καχέκτυπο της Σιγκαπούρης μπασταρδεμένο με ολίγον από αμερικανιά, βρετανιά και άλλες λήγοντα εις -νια. Αν πας στα μέσα χωριά, σαφώς και θα αποζημιωθείς με ένα ταχύτατα εξαφανιζόμενο τρόπο ζωής. Εγώ πέρασα μήνες ταξιδεύοντας σε χωριά που ούτε τα ονόματά τους δε μπορώ να προφέρω, κι από το Θιβέτ μέχρι την Εσωτερική Μογγολία κια το Σινξιαγκ μέχρι το Γιουνάν το καταφχαριστήθηκα αλλά και καταταλαιπωρήθηκα διότι η συνεννόηση είναι μηδέν και θέλει πολύ υπομονή με τους αθωότατους και προθυμότατους (αλλά μετρίως μέτριους σε ό,τι κι αν κάνουν) Κινέζους, στο τέλος μπούχτησα. Ο επόμενος που θα μου φέρει στιγμιαία σούπα όταν τον ρωτήσω από που πάνε για το σταθμό του τραίνου θα φάει καρπαζιά. Αν ταξιδέψεις εκτενώς, να έχεις υπόψη ότι τα πραγματικά αξιοθέατα είναι σχετικά λίγα για μια τόσο μεγάλη χώρα και απαιτούνται μέρες για να φτάσεις από το ένα στο άλλο...μέρες υπομονής. Πάρε καμιά δεκαριά βιβλία μαζί σου (εγώ διάβασα 14 όσο ταξίδευα εκεί...). Στο Θιβέτ βγες από τη Λάσα και θα ταλαιπωρηθείς, αλλά πιθανότατα θα πάθεις και την πλάκα σου.

Η Αμερική πάλι είναι τόσο μεγάλη που η εκπληκτική φύση της διαφέρει πάρα πολύ, αν και η νοοτροπία όχι και τόσο (έχοντας υπόψη πάντα τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στους κατοίκους των παραλιακών πόλεων και των ανεκδιήγητα ανίδεων rednecks της ενδοχώρας, η συναναστροφή με τους οποίους αποτελεί λόγο επίσκεψη της χώρας κατά τη γνώμη μου). Αν θυμάμαι μια αίσθηση από την Αμερική (που θα ξαναπάω κιόλας του χρόνου ως φαίνεται) ήταν ότι ένιωθα σα να παίζω σε ταινία ή σε sit-com, πολύ περίεργο συναίσθημα, σα να είναι όλα ψεύτικα και κάποιος θα φωνάξει "cut" και θα πάμε να πιούμε νερό πριν γυρίσουμε την επόμενη σκηνή. Επίσης, αν δεν οδηγείς, θα νιώσεις άτομο με ειδικές ανάγκες. Αν δεν έχεις ούτε πιστωτική κάρτα, οι περιορισμοί είναι ακόμη περισσότεροι. Εγώ που δεν έχω ούτε κινητό ήμουν διαστημάνθρωπος ή άνθρωπος των σπηλαίων. Ετοιμάσου να ακούσεις γελοίες ερωτήσεις ("από την Ελλάδα, ε; Και τα ρούχα τα πήρες εδώ; Δε σε βλέπω να φοράς τήβεννο!"), αλλά η αφέλεια, η ασχετοσύνη και η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση που έχουν ως λαός προκαλεί μια συμπάθεια και στο κάτω-κάτω είναι πολύ φιλικοί και καλοκάγαθοι σε γενικές γραμμές (με πολλές εξαιρέσεις βέβαια, δε γίνεται ένας λαός 300εκ. ανθρώπων να είναι τόσο ομοιογενής, π.χ ο τυπικός Τεξανός με το μέσο Βοστωνέζο είναι η μέρα με τη νύχτα, ενώ από την πολλή "φιλικότητα"΄ένας μπάρμπας έβγαλε το σάπιο του σουγιά σε ένα μοτέλ και με κυνηγούσε φωνάζοντας "goddamn communist" όταν του είπε ο κοπέλα μου πως δουλέυω στην Κούβα και πως μου αρέσει εκεί. Ο σουγιάς του δεν έκοβε ούτε αχλάδι και μάλλον είχε να χρησιμοποιηθεί από την εποχή του gold rush).

Από τους τρεις προορισμούς που έχεις, η Κίνα είναι ο πιο επείγων (πήγαινε δες ό,τι απέμεινς...αν προλάβεις), η Αμερική ο πιο ψυχαγωγικός και η Ιαπωνία ο πιο εντυπωσιακός/εξωτικός κι αυτός που σε βάζει σε ένα τριπάκι να σκεφτείς περισσότερο.
Η υποκειμενική μου ψήφος στην Ιαπωνία, ΜΑΚΡΑΝ. Αλλά πες μας τι ψάχνεις και πώς θα πας (π.χ με οργανωμένο η Κίνα είναι λεφτά πεταμένα, η Ιαπωνία σαφώς ποιοτικότερη) και για πόσο και θα πάρεις πιο χρήσιμες πληροφορίες από τη λογοδιάρροια του καθενός, του γράφοντος μη εξαιρουμένου.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
το να τεκμηριώνεις με απλά αλλά ζουμερά λόγια ένα θέμα,ειναι χάρισμα!!!
βοηθάς τον άλλο σε επιλογές απίστευτα,αρκεί να είναι openminded,και να μην χάνεται σε λεπτομέρειες !!!!
ευχαριστούμε yorgos!
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Στο Θιβέτ βγες από τη Λάσα και θα ταλαιπωρηθείς, αλλά πιθανότατα θα πάθεις και την πλάκα σου.
Μπορείς να μας πεις κάτι παραπάνω για το Θιβέτ;
Δε γίνεται ρε φίλε να ρίχνεις το δόλωμα και να μην τσιμπάμε....
Κατά τα λοιπά, η Ρενάτα με κάλυψε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.591
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα ξεφύγουμε από το θέμα του ποστ αι δεν κάνει, φίλε Βαγγέλη. Όταν με το καλό γίνει ένα ποστ αποκλειστικά για την Κίνα ή το Θιβέτ, ευχαρίστως να γράψω δυο γραμμούλες. Πάντως για να πω την αλήθεια, όσοι συνάντησα που ερχόντουσαν από Νεπάλ, μου είπαν πως ό,τι έλπιζαν να βρουν στο Θιβέτ το βρήκαν στο Νεπάλ. Άμα θα πάω τώρα στο Νεπάλ, θα αποφανθώ κι εγώ.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Επανερχομαι στο κειμενο του Yorgos για τις 3 χωρες..
Αν και δεν εχω παει Κινα και Ιαπωνια ,ησουν σαφης για το τι να περιμενει κανεις ..

οσο για τη συντομη αλλά περιεκτικοτατη αναλυση περι Αμερικης ,τα σεβη μου.
Αυτη η φαινομενικα "απλοικη" χωρα με τους "αφελεις" κατοικους , με εξιταρει αφανταστα .. ολοι οι φιλοι απορουν γιατι την επισκεπτομαι , ενω οι προτιμησεις μου οι ταξιδιωτικες ειναι συνηθως διαφορετικες ...
Εκτος απο τη "τρυπα" που εχω ,γιατι ειμαι παιδι μεταναστων στη συγκεκριμενη χωρα (ξερετε απο αυτα που τα αφηνουν στους παππουδες και τα περισσοτερα απο μας οταν μεγαλωσουμε τρεχουμε σε παντος ειδους θεραπευτες για να κλεισει καπως αυτη η τρυπα) ,σαν χωρα και σαν τροπος ζωης και το οτι επηρεαζει ολη τη υφηλιο με αυτο το τροπο , με κανει να θελω να λυσω αυτο το μυστηριο ...
Αν το εχω καταφερει μετα αρκετες επισκεψεις; Οχι, καθολου ....
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Άν το δεις από οικονομικής πλευράς, η σχέση δολαρίου- Ευρώ ευνοεί ένα ταξίδι στις ΗΠΑ ( Νέα Υόρκη δηλαδή). Σε διαφορετική περίπτωση όμως εγώ θα έθετα πρώτο στις προτερεώτητές μου το ταξίδι στην Ιαπωνία και δεύτερο στις ΗΠΑ. Ίσως η ταινία "Αναμνήσεις μιας γκέισας" την Πέμπτη στο Star, να σε βοηθήσει.
 

HELEN

Member
Μηνύματα
41
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική
Εγώ θα πήγαινα Κίνα για να έβλεπα άλλη κουλτούρα, άλλο πολιτισμό τελείως διαφορετικό από τον δικό μας και από την άλλη, η ζωή εκεί είναι φθηνή σε σχέση με την Ιαπωνία που για να μείνεις εκεί, κοστίζει αρκετά. Από την άλλη μεριά ΗΠΑ που? θα πήγαινα για να ζήσω λίγο χλιδάτα, να ψωνίσω, τα διασκεδάσω γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει τίποτα άλλο θα μπορούσα να κάνω. Αλλά και πάλι, αναλόγως που στις ΗΠΑ
 

phil

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία ή Κίνα ή ΗΠΑ
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας παιδιά.Τελικά αποφάσησα να πάω οργανωμένα στη Κίνα για να δώ κάτι διαφορετικό,να ψωνίσω από τα φτηνά προϊόντα και να πάρω μια αλλιώτικη γεύση.Στο μέλλον μάλλον πάω για Ιαπωνία και μετά ΗΠΑ.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας παιδιά.Τελικά αποφάσησα να πάω οργανωμένα στη Κίνα για να δώ κάτι διαφορετικό,να ψωνίσω από τα φτηνά προϊόντα και να πάρω μια αλλιώτικη γεύση.Στο μέλλον μάλλον πάω για Ιαπωνία και μετά ΗΠΑ.
Σημασία έχει ότι είσαι διατεθειμένος να πας και στις τρεις χώρες!:clap:
Καλά να περάσεις...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom