Ιδέες για Νότια Πελοπόννησο

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Μαραθόπολη τότε μια βόλτα στο Μαϊστράλι (κάθε μεσημέρι μετά το σχολείο εκεί τρώγαμε το μακρινό 2004) για καλό φαγητό με θέα στο νησάκι Πρώτη απέναντι με το περίεργο σχήμα (κροκόδειλου θα πω εγώ). Βλέπω ότι έχουν ανοίξει και μπαράκια στο χωριό, Riki, Ροδανθός για ηλιοβασίλεμα ό,τι πρέπει....
Πού να κολυμπήσετε πριν πάτε Μάραθο; Χμμμ, μπορείτε Λαγκούβαρδο, θα δείτε και πολλούς σέρφερς.. Αλλιώς, αν δε σας αρέσει εκεί, βουτάτε σε κάποια παραλία αμέσως μετά τη Μαραθόπολη, έχει πολλές, Βρομονέρι ή στο Koa beach bar πριν τον Ρωμανό και το Costa Navarino.
Άλλη μέρα να πάτε και μια Χρυσή Ακτή (Διβάρι) οπωσδήποτε για βουτιά στην αγαπημένη μου δροσερή αμμουδιά με θέα στο νησάκι Σφακτηρία και για φαγητό Γιάλοβα μετά στο Σπιτικό (Κυπριακό) ή σε κάποιο άλλο εκεί...Βουτάτε και μία στη Βοϊδοκοιλιά, μιας και είναι διάσημη. Καλύτερα να πάτε πρώτα εκεί για να την προλάβετε άδεια από κόσμο!

Last edited:

biofan21

New Member
Γεια χαρά σε όλους! Ήδη οι πληροφορίες στο sub ήταν πολύ βοηθητικές, αλλά θα ήθελα μια ακόμα συνεισφορά για να οργανώσω το πρόγραμμα μου.
Θα διανυκτερεύσουμε 5 μέρες στο Γύθειο με τη σύντροφό μου και σκεφτόμαστε πως μπορούμε να μοιράσουμε τις μέρες με μονοήμερες εκδρομές.
Εσείς τι πρόγραμμα θα προτείνατε χωρίς να υπάρχει πολλή πίεση στους χρόνους;

gt13

Member
Γεια χαρά σε όλους! Ήδη οι πληροφορίες στο sub ήταν πολύ βοηθητικές, αλλά θα ήθελα μια ακόμα συνεισφορά για να οργανώσω το πρόγραμμα μου.
Θα διανυκτερεύσουμε 5 μέρες στο Γύθειο με τη σύντροφό μου και σκεφτόμαστε πως μπορούμε να μοιράσουμε τις μέρες με μονοήμερες εκδρομές.
Πηγαμε πέρσι. Δεν είμαι γνώστης αλλά τα καναμε πρόσφατα αυτά οπότε γράφω τί μου άρεσε πολύ

1 μερα Σκούταρι. Πολύ όμορφη θάλασσα, ρηχή , ήρεμη, ξεκούραση εκεί, φαγητό εκεί πάνω στο κύμα έχει 2-3 μαγαζιά κ το βράδυ βόλτα Γύθειο

1 μερα αλυπα. Εκπληκτική φάση. Αλλά πρέπει να είστε εκεί στις 10. Για να βρείτε πάρκινγκ. Αραξετε, θαυμάζετε την αρχιτεκτονική, τα νερά, κ να φατε στο ταβερνάκι πάνω στην θάλασσα. Greek summer πάλι. Το βράδυ πάλι Γύθειο

1 μέρα Λιμένι νωρίς σχετικά λόγω κόσμου. Όνειρο. Μετά αν δεν έχει πολλή ζέστη πάτε Αρεόπολη. Αν έχει, τότε την αφήνετε για βόλτα κάποιο βράδυ. Πανέμορφη

1 μέρα γύρο της δυτικής πλευράς της Μάνης. Δεν σταματάτε Λιμένι, πατε από Αρεόπολη κ από εκεί οπωσδήποτε μεζαπο. Κάνετε εκεί βουτιές κτλ. Εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο. Συνεχίζετε για καφε φαγητό το μεσημέρι Γερολιμένα, πολύ ωραίο μέρος. Δίπλα στο Γερολιμένα έχει ακόμα μια πανέμορφη διπλή παραλιουλα που λέγεται γυαλια. Πριβε φάση. Τέλεια, ειδικά η αριστερή. Έπειτα κατεβαίνετε στην βαθειά απόγευμα για περπάτημα το γύρο τού πανέμορφου χωριού. Κ πατε αμέσως μετά στο Ταίναρο. Από εκεί που αφήνεις το αυτοκίνητο είναι σίγουρα 45 λεπτά περπάτημα κανονικό. Χωρίς σκιά όλη η διαδρομή. Ηλιοβασίλεμα από τα ομορφότερα στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας κοκτέιλ στο Μαρμάρι η στάση στην Αρεόπολη για έξοδο (αν κ θα είστε όλη μερα στο δρόμο...)Απόλυτη ηρεμία το Μαρμάρι. Υπέροχη φάση. Τό βράδυ αργά κ χαλαρά επιστρέφετε. Προσοχή τη νύχτα οι δρόμοι δεν είναι κ τοπ

Best tip
Η σειρά τών ημερών να καθοριστεί με βάση χάρτες καιρού όπως το windy. Δείχνει τον αέρα. Για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα σας πχ πότε να πάτε δυτική κ πότε ανατολική πλευρά (αλυπα, Σκούταρι). Εντελώς άλλη εμπειρία αν πετύχεις αυτές τις θάλασσες χωρίς κύμα. Είναι καρτ ποσταλ ολες. Αντιθέτως αν πας όταν έχει 4-5 μποφόρ αέρα καμία θάλασσα δεν σέ εντυπωσιάζει αν θες να κολυμπήσεις

Καλά να περάσετε

Last edited:

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Αν βάλεις Αρεόπολη στο πρόγραμμά σου, που η γνωμη μου είναι να βάλεις, πέρνα και από σπήλαιο Διρού. Αξίζει τον κόπο

biofan21

New Member
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Την Αρεοπολη εννοείται την έχουμε υπόψη και θα προσπαθήσω να χωρέσω και το Λιμενι μέσα στο πρόγραμμα, ελπίζοντας χωρίς να "ρίξω" κάποια άλλη εμπειρία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.056
Μέλη
39.779
Νεότερο μέλος
moroccosaharatour

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom