Παρίσι Ιδανική εποχή για Παρίσι

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι – ο Ιούνιος είναι υπέροχος μήνας στο Παρίσι- μέχρι τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου. Μετά σιγά σιγά την κοπανάνε για διακοπές όλοι οι Παριζιάνοι με αποτέλεσμα τον Αύγουστο να μην είναι πια πρόβλημα η γαλλική γλώσσα.

Σχεδόν κανείς αυγουστιάτικος κάτοικος του Παρισιού δεν έχει ως μητρική του γλώσσα τα γαλλικά. Τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια, αυτά τα οποία δεν απευθύνονται στους τουρίστες αλλά στους ντόπιους, είναι κλειστά για διακοπές. Η κατάσταση βελτιώνεται από το Σεπτέμβριο, αρχίζουν τα σχολεία και όλοι επιστρέφουν. Αν ενδιαφέρεσθε να επισκεφθείτε τη γαλλική πρωτεύουσα με το βλαστάρι σας, εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, να γνωρίζετε ότι συμπίπτει με τη γαλλική εορτή της Τoussain, που είναι ένας καθολικός θρησκευτικός εορτασμός ο οποίος αφορά τους Αγίους Πάντες πακέτο με Ημέρα των Νεκρών. Το οποίο σημαίνει ότι πρόκειται για μια δημόσια αργία με κλειστά σχολεία οι διακοπές κρατούν περίπου δέκα ημέρες.

Τώρα γιατί σας τα λέω αυτά: αν περιμένετε να πάτε καθημερινή στην Eurodisney και να τη βρείτε άδεια θα απογοητευτείτε: Την ίδια ιδέα θα την έχουν και χιλιάδες άλλα γαλόπουλα και γαλοπούλες που θα τα βρείτε μπροστά σας στις ουρές των γκισέ. Την έχουμε πάθει ως οικογένεια. Τεράστιες ουρές και να μην καταλαβαίνουμε γιατί. Ομιλώ λοιπόν εκ πείρας.
Το χειμώνα έχει κρύο, χωρίς να είναι ανυπόφορο και συνήθως βρέχει. Καλός καιρός για μουσεία!
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.059
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom