Καλησπέρα και από μένα! Σαν νέο μέλος θα ήθελα να γράψω το πρώτο travel story μου! Θα σας μιλήσω για την Ίμβρο ένα μέρος που δεν είναι καθόλου τουριστικό αλλά έχει κάτι το μοναδικό ειδυλλιακό και ξεχωριστό σαν ταξίδι, είναι ένα μέρος που εαν δεν είσαι από εκεί δύσκολα θα βρεις άτομα που έχουν πάει! Η ιδέα ξεκίνησε μέσα μου από ένα ένθετο της καθημερινής για το Πάσχα στην Πόλη! Ξεκίνησα να μαθαίνω και τουρκικά μετά από αυτό το ένθετο και έτσι αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να πάμε στην Ίμβρο έτσι στην τρέλα!Ξεκινήσαμε τέλη Αυγούστου από Θεσσαλονίκη αφού φάγαμε μπουγάτσα και καφε,με την γυναίκα μου οδικώς, φτάσαμε στο τελωνείο το κηπων μετά από 3 ώρες περιπου και από εκεί άλλη 1,5 ώρα για το Καπατεπε όπου πήραμε το φέρυ μποτ για την Ίμβρο. Το οδικό δίκτυο της Τουρκίας μέχρι το λιμάνι του Καπατεπε ήταν τρομερό και σύγχρονο. Έχει και ένα διόδιο που το πληρώνεις στην έξοδο με μικρό αντίτιμο όπως και τα εισιτήρια για το φέρυ όπου συνήθως εάν τα πάρεις από εκεί είναι πιο φθηνά!. Υπάρχει και ένα σάιτ που μπορείς να τα κλείσεις ηλεκτρονικα. Μετά από 1,5 περίπου φθάσαμε στην Ίμβρο και πήγαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε και να αφήσουμε τα πράγματα μας, το οποίο δεν ήταν και κάτι τρομερό και κανείς δεν μιλούσε αγγλικά,η συνεννόηση γινόταν από google translate, στην Τουρκία γενικά ελάχιστοι μιλάνε αγγλικά.
ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ
Αφιχθηκαμε στο νησί μεσημέρι και κάναμε κάποιες βόλτες στην πόλη της Ίμβρου όπου συναντήσαμε μερικούς Έλληνες που ερχόντουσαν με εκδρομικά γκρουπ. Φάγαμε ξεκουραστηκαμε και επισκέφτηκαμε και το γλυκι χωριό της Ίμβρου. Υπέροχο μικρό χωριό ειναι και το τόπος γέννησης του Πατριάρχη. Έχει αρκετούς Έλληνες και κάποτε ήταν εξολοκλήρου ελληνικό χωριο. Φάγαμε σε μια ελληνική ταβέρνα που ήταν πάρα πολύ ακριβη. Έτσι τελείωσε η μερα πρώτη και συνεχίζουμε για την μέρα 2.
ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ
Αφιχθηκαμε στο νησί μεσημέρι και κάναμε κάποιες βόλτες στην πόλη της Ίμβρου όπου συναντήσαμε μερικούς Έλληνες που ερχόντουσαν με εκδρομικά γκρουπ. Φάγαμε ξεκουραστηκαμε και επισκέφτηκαμε και το γλυκι χωριό της Ίμβρου. Υπέροχο μικρό χωριό ειναι και το τόπος γέννησης του Πατριάρχη. Έχει αρκετούς Έλληνες και κάποτε ήταν εξολοκλήρου ελληνικό χωριο. Φάγαμε σε μια ελληνική ταβέρνα που ήταν πάρα πολύ ακριβη. Έτσι τελείωσε η μερα πρώτη και συνεχίζουμε για την μέρα 2.
ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Last edited: