Ινδία 24 μέρες σεπτέμβρη-Οκτώβρη

Επόμενο Ταξίδι
Νότια & Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου!
Καλησπέρα!

είμαστε 3 άτομα και θα πάμε Ινδία από μέσα Σεπτέμβρη μέχρι αρχές Οκτώβρη, σύνολο 24 μέρες. Φτάνουμε Βομβάη και αναχωρούμε από Καλκούττα. Θα θέλαμε να κινηθούμε κατά το δυνατόν εκτός τουριστικών σημείων αλλά να δούμε και μέρη όπως το Taj Mahal φυσικά. Δεν μας ενδιαφέρει να πάμε να ξεκουραστούμε, ούτε να εξαντλήσουμε όλους τους ναούς πχ αλλά να δούμε κατά το δυνατόν περισσότερα.

Αναρωτιόμαστε τα εξής:

-- Γνωρίζει κανείς κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο τοπικό αξιόπιστο και με καλές τιμές που να μας βοηθήσει?
--Στη Βομβάη αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο?
-- Το Hampi αξίζει επίσκεψη και αν ναι πως μπορούμε να φτάσουμε εκεί?
-- Το Periyar National Park αξίζει?
-- Rajasthan//Gujarat//Varanasi πόσες μέρες χρειάζεται να υπολογίζει κανείς?
--Στα Ιμαλάια ποιο κομμάτι ειναι το πιο ενδιαφέρον? πχ spiti valley αξίζει να πάει κανείς καθώς είναι απομονωμένο και αρκετά μακριά για να φτάσει κανείς?

Thanks!!!!!

Επόμενο Ταξίδι
Νότια & Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου!
Καμία βοήθεια??

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα!

είμαστε 3 άτομα και θα πάμε Ινδία από μέσα Σεπτέμβρη μέχρι αρχές Οκτώβρη, σύνολο 24 μέρες. Φτάνουμε Βομβάη και αναχωρούμε από Καλκούττα. Θα θέλαμε να κινηθούμε κατά το δυνατόν εκτός τουριστικών σημείων αλλά να δούμε και μέρη όπως το Taj Mahal φυσικά. Δεν μας ενδιαφέρει να πάμε να ξεκουραστούμε, ούτε να εξαντλήσουμε όλους τους ναούς πχ αλλά να δούμε κατά το δυνατόν περισσότερα.

Αναρωτιόμαστε τα εξής:

-- Γνωρίζει κανείς κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο τοπικό αξιόπιστο και με καλές τιμές που να μας βοηθήσει?
--Στη Βομβάη αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο?
-- Το Hampi αξίζει επίσκεψη και αν ναι πως μπορούμε να φτάσουμε εκεί?
-- Το Periyar National Park αξίζει?
-- Rajasthan//Gujarat//Varanasi πόσες μέρες χρειάζεται να υπολογίζει κανείς?
--Στα Ιμαλάια ποιο κομμάτι ειναι το πιο ενδιαφέρον? πχ spiti valley αξίζει να πάει κανείς καθώς είναι απομονωμένο και αρκετά μακριά για να φτάσει κανείς?

Thanks!!!!!
Προσωπικά δε θα χρησιμοποιούσα γραφείο, η χώρα είναι φιλικότατη προς τον τουριστα, Αγγλικά παντού και όλα γίνονται ονλάιν, φτηνές πτήσεις έχει, λειτουργικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Δεν ξέρω πόση διάθεση έχετε να "τρέξετε" ούτε τι ενδιαφέροντα έχετε ακριβώς. Με τα δικά μου ενδιαφέροντα (ιστορία, κουλτούρα, αρχαιολογία, φύση, όχι παραλίες) κι έχοντας τον περιορισμό ότι ξεκινάτε από Βομβάη και φεύγετε από Καλκούτα (δυστυχώς είναι ολίγον άσχετη στο υπόλοιπο πρόγραμμα) θα έκανα κάτι τέτοιο, που ξαναλέω για άλλους ίσως είναι υπερβολικά γρήγορο:
  • Βομβάη 1 (δεν ξέρω και τι ώρα φτάνετε)
  • 2 μέρες για Ellora και Ajanta, άχαστο αξιοθέατο, έχω υπολογίσει και τις μεταφορές
  • Προσωπικά δε θα έχανα με τίποτε το Hampi, άλλοι θα το έβγαζαν γιατί επίσης δεν κολλάει, αλλά για να πάτε και να φύγετε σας δίνει και την ευκαιρία να περάσετε/δείτε και λιγότερο τουριστικές πόλεις όπως η Ηyderabad ή/και το Bengaluru. 2 φουλ μέρες θα χρειαστείτε, οπότε πες 3 με τα πηγαιν'έλα
  • Κεράλα 3 μέρες, είναι εμπειριάρα, εννοείται κρουαζιέρα στα backwaters, μη χάσετε Varkala
  • Τουλάχιστον 3 μέρες σε Jaipur, Udaipur από Ρατζαστάν, άλλος θα έβαζε και Jaisalmer
  • Αμριτσαρ και σύνορα 2 μέρες
  • Βαρανάσι 2 μέρες επίσης
  • Άγκρα μια μέρα για το Ταζ Μαχάλ
  • Από Ιμαλάια δεν έχω προσωπική πείρα αλλά αφήνω 3 μέρες εδώ, φαντάζομαι από Darjeeling; Μάλλον υπάρχουν και καλύτερα μέρη. Θα χτύπαγα οπωσδήποτε ένα Leh.
  • Θες και μια μέρα για την Καλκούτα και για να είσαι σίγουρη για την πτήση. Ίσως να σε παίρνει και για Κατζουράχο.

Περισσεύουν μόλις τρεις μέρες που ίσως και να μην περισσεύουν αν βάλουμε μέσα τραίνα (θα έπαιρνα κουκέτες και θα κέρδιζα χρόνο το βράδυ) , αν υπάρχει ο χρόνος θα έβαζα περισσότερο Ρατζαστάν. Έχω αφήσει εκτός το Δελχί (αν έχεις πάει Βομβάη και Καλκούτα μάλλον δε θες άλλη μεγάλη πόλη), τη Γκόα γιατί αντιπαθώ την ατμόσφαιρα ειδικώς και τις παραλίες γενικώς αλλά εσείς ίσως να θέλετε. Θα κοιτούσα άλλες επιλογές όπως είναι τα Andaman islands, επειδή μάλλον θέλετε φύση ίσως Chandoli National Park ή ίσως Kanha? Αν και για να είμαι ειλικρινής μάλλον ό,τι μέρες που περίσσευαν θα τις έδινα στα Ιμαλάια, Tsomgo Lake/Rumtek αν επιτρέπει ο καιρός. Δεν είμαι σίγουρος ότι βοήθησα. Τα bullet points δε θα τα έχανα με τίποτε, ξεκίνα από εκεί, δες τι σου αρέσει και τι όχι, δες πόσες (αρκετές!) πτήσεις θα χρειαστείτε και το πιάνεις από κει. Δυστυχώς το Βομβάη-Καλκούτα δε βοηθάει, προσωπικά δε θα επέλεγα καμία από τις δύο με μόλις 24 μέρες στη διάθεσή μου. Έχετε όμως περιθώρια να δείτε πολλά διαφορετικά πράγματα , σας ζηλεύω.

Επόμενο Ταξίδι
Νότια & Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου!
Καλησπέρα Yorgos, σε ευχαριστώ πολύ!! πολυ χρησιμα τα όσα είπες!!!

σε national park πήγες?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.083
Μέλη
39.829
Νεότερο μέλος
stella2193

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα