Ινδία Ινδικό Κασμίρ - Ταξίδι στη γαλήνη

marnek1

Member
Μηνύματα
18
Likes
5
Τραγελαφικές καταστάσεις στο Κασμίρ.

Τώρα που τα θυμάμαι, γελάω....:)
Θα σας διηγηθώ ένα επεισόδιο που ζήσαμε ( το γκρουπ) στο Κασμίρ. Τώρα που το θυμάμαι γελάω, αλλά όταν το ζήσαμε ήμαστε απελπισμένοι.:(
Όταν φτάσαμε στο Κασμίρ, μετά από πτήση από Δελχί και ξενάγηση, πήγαμε κατά το μεσημεράκι στο Ξενοδοχείο (3 αστέρων) για να ξεκουραστούμε.
Μπαίνοντας στα δωμάτια, όλοι αντικρίσαμε την ίδια εικόνα: Απεριποίητα, με ένα πόντο σκόνη, οι κουρτίνες κρέμονταν, τα τζάμια θολά, χρόνια ακαθάριστα, δεν είχαν σκουπίσει το πάτωμα. Στο μπάνιο, βρύσες έσταζαν ή καζανάκια δεν λειτουργούσαν και μέσα στις μπανιέρες υπήρχε μια κανάτα πλαστική και μια λεκάνη.:mad::mad::mad:
Σύσσωμο το γκρουπ, καθίσαμε στον κήπο του ξενοδοχείου και αρνούμαστε να μπούμε μέσα. Να πάμε σε άλλο καλύτερο ξενοδοχείο ήταν αδύνατο, ζητούσαν 100 Ευρώ επιπλέον.
Ο μάνατζερ του ξενοδοχείου και οι καμαριέρηδες (κάτι νεαροί 15-18 ετών), μας κοιτούσαν χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί δεν μας άρεσαν τα δωμάτια. Ο μάνατζερ μας τόνισε ότι οι Ινδοί που έρχονταν για διακοπές ποτέ δεν παραπονέθηκαν. Ηταν θέμα υγιεινής, του εξηγούσαμε, αλλά δεν καταλάβαινε το γιατί. Τελικά δηλώσαμε ότι δεν μπαίνουμε στα δωμάτια αν δεν τα καθαρίσουν και γκρινιάζοντας αγχωμένοι καθόμασταν στον κήπο. Όρμησαν να καθαρίσουν οι μικροί καμαριέρηδες που τα είχαν χάσει και δεν ήξεραν τι να κάνουν, πήγαιναν πέρα δώθε άσκοπα… Έβγαλαν από συσκευασίες καινούργια σεντόνια μαξιλάρια κλπ. και τελικά μείναμε εκεί.
Περιττό να σας πω, ότι όσο μείναμε μας φρόντιζαν όσο μπορούσαν, πρόσεχαν τα φαγητά, μας έβαλαν στην επίσημη τραπεζαρία, κλπ.;)
Όταν μετά τρεις διανυκτερεύσεις τους αποχαιρετίσαμε, σίγουρα θα έκαναν πάρτυ και θα αμόλησαν μπαλόνια…:clap:
Να γιατί έγιναν όλα αυτά: Στο Κασμίρ ακόμα τα ξενοδοχεία δουλεύουν με Ινδούς τουρίστες. Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε αλλιώς μαθημένοι. Οι καμαριέρηδες ήταν αγόρια που δεν είχαν ιδέα από καθάρισμα. Τα δωμάτιά τους είναι πολύ κατώτερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει να μένουμε όταν πάμε στο εξωτερικό. Το Κασμίρ δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά ακόμα…
Και αν πάτε εκεί καλά είναι να μείνετε σε ξενοδοχείο 4 - 5 αστέρων.
Ελπίζω να διασκεδάσατε με την περιπέτεια που σας διηγήθηκα...:)
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μπράβο!Πολύ κατατοπιστική και άκρως ενδιαφέρουσα η μίνι ιστορία σου!!Όχι ότι δεν τάχω ακούσει κι από άλλους..αλλά μετράει η"μαρτυρία"σου και το ότι μας μεταφέρεις και τη θέση που πήραν και όλοι οι υπόλοιποι του γκρούπ,ΣΥΣΣΩΜΟ....κλπ
Οπως ακριβώς το λες..."ηταν θέμα υγιεινής"... απλά στοιχειώδη θέματα υγειινής και καθαριότητας εκεί δεν υπάρχουν και είναι φυσικό και λογικό να τα απαιτείτε!το παράλογο για μένα θάταν να λέγατε μα τι ωραία που περνάμε τραλαλά τραλαλό...(αλλά γούστα είναι αυτά...μερικοί μερικοί αρέσκονται η έστω δεν τους ενοχλεί η βρωμιά)
Να σκεφθείς να μας γράψεις όλη την ιστορία,θα μενδιέφερε να μάθω και για το Δελχί μιά που αναφέρεις ότι πήγατε πρώτα εκεί...πως ήταν εκεί οι συνθήκες,τι σου άρεσε και τι οχι,..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom