• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ιορδανία Ιορδανία

alia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικο
Ανεκαθεν θεωρουσα οτι οι ωραιωτεροι και μαγευτικοτεροι προορισμοι βρισκονταν στη Μεση Ανατολη, μεχρι που ηρθε η ωρα να παω και φυσικα επιβεβαιωθηκα.Η Ιορδανια λοιπον ειναι η πιο ωραια χωρα της μεσης ανατολης (γι' αυτο και πηγα τεσσερις φορες). Ολα ειναι υπεροχα. Ο κοσμος ιδιαιτερα φιλοξενος, το φαγητο εξαιρετικο και φυσικα τα μνημεια αυτης της χωρας που μοιαζουν να εχουν μεινει ανεπαφα με το περασμα του χρονου. Επιβλητηκοτερο ολων η μια και μοναδικη Πετρα,μια πολη λαξευμενη εξ ολοκληρου σε βραχο. Μη φοβηθειτε να φατε το μανσαφ (παραδοσιακο φαγητο της Ιορδανιας) με τον παραδοσιακο τροπο, δηλαδη με τα χερια και μην αμελησετε να επισκεφθειτε την αρχαια πολη Τζερας. Ψωνιστε εξωτικα φτηνα φρουτα στις λαϊκες αγορες και καντε ενα χλιδατο φιναλε σε ενα απο τα ξενοδοχεια σπα της Νεκρας Θαλασσας.
Η Ιορδανια ειναι ασφαλης προορισμος και για μεμονομενους ταξιδιωτες.:p

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Θα συμφωνησω κι εγω μαζι σου, καθοτι ειμαι κι εγω fan της Μεσης Ανατολης με ιδιαιτερη προτιμηση στην Ιορδανια. Θεωρω βεβαια οτι ο απολυτος προορισμος στις αραβικες χωρες ειναι η Αιγυπτος αλλα δε μπορουμε να την ενταξουμε στη Μεση Ανατολη. Εχω επισκεφθει ηδη μια φορα την Ιορδανια το Πασχα που μας περασε και σκεφτομαι να ξαναπαω συντομα μολις οι υποχρεωσεις μου, μου το επιτρεψουν. Αυτη τη φορα θα παω κι εγω μονη μου, αλλα θα με περιμενει η καλυτερη παρεα που θα μπορουσα να εχω. Θα μεινω σιγουρα Αμμαν και απο κει ειδομεν. Ενα πολυ καλο αφιερωμα για την Ιορδανια εχουν κανει τα μελη ithanos και ipanag, οπως καταλαβαινεις δεν ειμαστε μονο εμεις fan της Μεσης Ανατολης. Σε θαυμαζω που πηγες 4 φορες, φανταζομαι κι εσυ υστερα απο τοσες επισκεψεις εκει θα εχεις αρκετους φιλους Ιορδανους. Εγω φετος το καλοκαιρι στη Μυκονο ειχα την τυχη ή την ατυχια να γνωρισω ενα μελος της βασιλικης οικογενειας της Ιορδανιας και μου δωσε να καταλαβω, πως ολες οι βασιλικες οικογενειες ζουν εις βαρος των λαων τους. Πραγματικα κριμα αν σκεφτεις οτι οι γνωστοι μου Ιορδανοι, παιρνουν μηνιαιο μισθο 250-300 jd περιπου 280 ευρω και λενε και δοξα τον Αλλαχ. Αυτα να τα βλεπουμε εμεις που ειμαστε συνεχεια μες στη γκρινια και το παραπονο.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Alia το ψευδωνυμό σου το εμπνεύστηκες από την πρώην βασίλισσα της Ιορδανίας ή είναι απλά σύμπτωση?

alia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικο
Alia το ψευδωνυμό σου το εμπνεύστηκες από την πρώην βασίλισσα της Ιορδανίας ή είναι απλά σύμπτωση?
Ειναι το ονομα μου και το πηρα απο τη γιαγια μου. Ο μπαμπας βλεπεις ειναι Συριος.

alia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικο
Θα συμφωνησω κι εγω μαζι σου, καθοτι ειμαι κι εγω fan της Μεσης Ανατολης με ιδιαιτερη προτιμηση στην Ιορδανια. Θεωρω βεβαια οτι ο απολυτος προορισμος στις αραβικες χωρες ειναι η Αιγυπτος αλλα δε μπορουμε να την ενταξουμε στη Μεση Ανατολη. Εχω επισκεφθει ηδη μια φορα την Ιορδανια το Πασχα που μας περασε και σκεφτομαι να ξαναπαω συντομα μολις οι υποχρεωσεις μου, μου το επιτρεψουν. Αυτη τη φορα θα παω κι εγω μονη μου, αλλα θα με περιμενει η καλυτερη παρεα που θα μπορουσα να εχω. Θα μεινω σιγουρα Αμμαν και απο κει ειδομεν. Ενα πολυ καλο αφιερωμα για την Ιορδανια εχουν κανει τα μελη ithanos και ipanag, οπως καταλαβαινεις δεν ειμαστε μονο εμεις fan της Μεσης Ανατολης. Σε θαυμαζω που πηγες 4 φορες, φανταζομαι κι εσυ υστερα απο τοσες επισκεψεις εκει θα εχεις αρκετους φιλους Ιορδανους. Εγω φετος το καλοκαιρι στη Μυκονο ειχα την τυχη ή την ατυχια να γνωρισω ενα μελος της βασιλικης οικογενειας της Ιορδανιας και μου δωσε να καταλαβω, πως ολες οι βασιλικες οικογενειες ζουν εις βαρος των λαων τους. Πραγματικα κριμα αν σκεφτεις οτι οι γνωστοι μου Ιορδανοι, παιρνουν μηνιαιο μισθο 250-300 jd περιπου 280 ευρω και λενε και δοξα τον Αλλαχ. Αυτα να τα βλεπουμε εμεις που ειμαστε συνεχεια μες στη γκρινια και το παραπονο.
Εχω πολλους φιλους στην Ιορδανια, αλλα η αληθεια ειναι οτι ακομη και στα "χαμηλα στρωματα" δεν συναντησα αυτο που λεμε πολλη φτωχεια. Οσο για το βασιλια τι να πω... οπως ολοι οι βασιλεις ζει εις βαρος των αλλων. Το παραλογο ειναι οτι οι περισσοτεροι τον θελουν.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ειναι το ονομα μου και το πηρα απο τη γιαγια μου. Ο μπαμπας βλεπεις ειναι Συριος.
να χαίρεσαι τον μπαμπά σου ...η συρία μου άφησε μεγάλη γλύκα ,το ίδιο και οι άνθρωποι !!!
μου αρέσουν πολύ οι χώρες της αραβικής χερσονήσου ..έχουν αυτό το κάτι ,το μυστήριο και το εξωτικό μαζί ..:p

alia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικο
να χαίρεσαι τον μπαμπά σου ...η συρία μου άφησε μεγάλη γλύκα ,το ίδιο και οι άνθρωποι !!!
μου αρέσουν πολύ οι χώρες της αραβικής χερσονήσου ..έχουν αυτό το κάτι ,το μυστήριο και το εξωτικό μαζί ..:p
Ευχαριστω, αλλα εχουν οι αραβες κι ενα κακο. Οδηγανε σαν παλαβοι!!!!!!!!!!!!!! Ολοι.:roll:

Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Έχω πράγματι απορία γιατί οι Άραβες οδηγούν έτσι? Εξηγείται κάπως άραγε? Ένας Αιγύπτιος ταξιτζής έπειτα από μία τρελλή διαδρομή στο κέντρο του Καίρου όταν τον ρωτήσαμε πόσα τροχαία γίνονται την ημέρα, μας απάντησε πως τους προστατεύει ο Αλάχ κι έτσι δεν τρακάρουν ποτέ και στο ταμπλό του αυτοκινήτου είχε το κοράνι για καλή τύχη!! Στην Τυνησία πάλι είδα για πρώτη φορά να οδηγούν βράδυ χωρίς αναμμένα φώτα!! Τι γίνεται εκεί κάτω ρε παιδιά μήπως να πάμε για μαθήματα οδήγησης στις χώρες αυτές?

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.017
Μέλη
39.733
Νεότερο μέλος
Donaldbrain

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom