Ιούλιος για κρουαζιέρα Καραϊβικής??

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως μην επηρεαστείς με το "εξαθλιωμένα μέρη". Η Κούβα φυσικά δεν ανήκει σε αυτά. Εξαθλιωμένη μπορεί να είναι η Ουγκάντα πχ. 'Η η Μπουργκίνα Φάσο. Που και πάλι δεν έχω πάει, από ότι ακούω. Μπορεί να είναι και προπαγάνδα ή παραπληροφόρηση.
Γιατί για την Κούβα κάτι τέτοιο ίσχυε. Και εγώ περίμενα να δω φτώχεια, ζητιάνους και τέτοια. Αλλά καμία σχέση. Μιλάμε για μια χώρα που δεν έχει ανεργία, που βγάζει τοπ επιστήμονες, δεν έχει παιδάκια στα φανάρια, δεν έχει ναρκωτικά, δεν έχει διαφθορά (τηρουμένων των αναλογιών), δεν έχει άστεγους, ο μισός πλανήτης πάει για εγχειρήσεις εκεί, κοντεύουν να γιατρέψουν τον καρκίνο και και....Αυτά πάντως η Ουγκάντα δεν τα κάνει.
Σε αυτά αν προσθέσεις ότι το μέρος είναι πολύ όμορφο, έχει ωραίες παραλίες, πράσινο και η πρωτεύουσα είναι το κάτι άλλο, ε έχεις ένα πακέτο φοβερό.
Ρόλς ρόις δεν θα βρεις βέβαια. Είναι και αυτό μια εξαθλίωση.

Πολλά πράγματα που έχουμε εμείς οι "ανεπτυγμένοι" Ευρωπαίοι δεν υπάρχουν στην Κούβα. Και βλέπουμε τα χάλια μας...
 

gkontos10

Member
Μηνύματα
20
Likes
4
Μέχρι τώρα ακούστηκαν οι συμβουλές για...

Αμερική - Κούβα ή κρουαζιέρα

Ας πάρουμε δεδομένο ότι την μια βδομάδα θα είναι σίγουρα Αμερική

Για την άλλη τι άλλο εξωτικό προορισμό θα προτείνατε (δεν είναι ότι με χαλάει η Κούβα αλλά θα ήθελα και άλλες γνώμες επιλογές)
Να υπενθυμίσω φίλοι μου ότι θέλουμε παραλίες εξωτικές αλλά να μπορούμε να κάνουμε και κατι άλλο όλη μέρα, οχι μόνο ξάπλα
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ωραία. Επειδή πρόσφατα έκανα ΜΕΓΑΛΗ έρευνα για γαμήλιο ταξίδι (και τελικά κατέληξα Κούβα) μπορώ να σου πω το εξής. Ίσως ο Άγιος Δομίνικος να είναι αυτό που ψάχνεις. Ήταν άλλωστε και ο φιναλίστ στην επιλογή μου! Έχει τρομερές παραλίες, μπόλικη φύση και 5άστερα ξενοδοχεία να αράξεις. Οι πιο γνώστες για το μέρος θα σου τα πουν.
Αυτά τα είδα ψάχνοντας στο ίντερνετ και σε πρακτορεία, και διαβάζοντας ιστορίες εδώ. Δεν έχω πάει, έτσι? Επειδή όμως δεν θες να κάαααααθεσαι σε μια παραλία (ούτε εγώ ήθελα), το συγκεκριμένο μέρος έχεις αρκετές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείς να γεμίσεις τις μέρες σου. Επισκέψεις σε άλλα νησάκια, καταδύσεις, βόλτες με τύπου γουρούνες, επισκέψεις σε σπήλαια και πολλά άλλα. Και μπορείς να αφιερώσεις και μια μέρα στο Σάντο Ντομίνγκο. Το αρνητικό (κατά κάποιο τρόπο) είναι το μέγεθος του νησιού και οι αποστάσεις. Δεν είναι μικρό το μέρος και κάποιος ώρες θα τις τρως στις διαδρομές. Αυτό ίσχυε και στην Κούβα.

Αυτές τις δραστηριότητες μπορείς να τις κλείσεις από πριν (υπάρχουν τέτοια sites) ή να τις αφήσεις να τις κλείσει το ξενοδοχείο σου. Με επιπλέον βέβαια χρεώσεις.
Εγώ τα είχα βρει όλα. 10 μέρες Άγ. Δομίνικο σε σούπερ ξενοδοχείο στην Πούντα Κάνα (τρομερή παραλία στο ανατολικό τμήμα του νησιού) και από εκεί και ύστερα είχα επιλέξει και μερικές δραστηριότητες γιατί δεν ήθελα να λιώσω σε ένα ριζόρτ. Απλά εγώ ήθελα και λίγο αξιοθέατα - ιστορία και κατέληξα λίγο πιο δυτικά!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Eγώ ανάμεσα σε Δομινικανή Δημοκρατία και Τζαμάικα, ψηφίζω χαλαρά Τζαμάικα: πολλές παραλίες, λίγοι τουρίστες (αρκεί να αποφύγετε τα δυτικά), πολύ πιο φιλικοί άνθρωποι, πιο εύκολα με τα Αγγλικά, έχει εκπληκτική φύση με δραστηριότητες (ανέβα καταρράκτες, τρέκινγκ στα blue mountains, επίσκεψη στα χωριά των maroons, σπίτι Bob Marley, marijuana tours, blue lagoon, κροκόδειλοι κλπ) και οι μονάδες είναι απείρως καλύτερες, αντί για τερλάστιες ξενοδοχειάρες έχει οικογενειακά μπουτίκ hotels απίστευτα ρομαντικές και πολυτελείς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.475
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom