Ισραήλ Ισραηλ

jimp

Member
Μηνύματα
5.098
Likes
6.565
Στο Ισραήλ αξίζει να πάρουμε κάποια κάρτα για δεδομένα;
Έχετε δοκιμάσει κάποια εταιρεία;
Γιατί αποσο θυμάμαι κοστίζει πολύ το ίντερνετ.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.036
Likes
12.192
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στο Ισραήλ αξίζει να πάρουμε κάποια κάρτα για δεδομένα;
Έχετε δοκιμάσει κάποια εταιρεία;
Γιατί αποσο θυμάμαι κοστίζει πολύ το ίντερνετ.
Έχει κάτι πακέτα των 8 ημερών στο αεροδρόμιο αλλά είναι λίγο τσιμπημένα. Πριν ένα μήνα περίπου έδωσα γύρω στα 50€ για 100G και unlimited calls.
 

georgi d

Member
Μηνύματα
152
Likes
321
Κάτι ας γράψουμε για το αεροδρόμιο και για το τρένο προ τα Ιεροσόλυμα.
Όπως έχουμε γράψει ο σταθμός των τρένων βρίσκεται στην έξοδο του αεροδρομίου. Μόλις βγείτε θα κατεβείτε κάτω και θα αγοράσετε από τα ταμείο εισιτήριο προς οποία κατεύθυνση θέλετε. (για τα ταμεία δεν νομίζω ότι κάνω λάθος. Υπήρχε και το λεωφορείο 485 που μας πηγαίνει κατευθείαν στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων όμως τώρα βλέπω το έχουν προς το παρόν κατάργηση. Σε μισή ώρα με το τρένο πάτε στα Ιεροσόλυμα για αυτό είναι η καλύτερη λύση.

Το βασικό που θέλω να γράψω είναι ότι εάν κάποιος πάει προς το αεροδρόμιο μετά τις 10 το βράδυ το λεωφορείο 5 που το παίρνουμε από την στάση /διασταύρωση Ελ Αλ δίπλα στο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί. Εμένα μου έτυχε να έρθω μέχρι την διασταύρωση και μετά να μην μπορούσα να πάω στο terminal 3. Αναγκαστικά έπρεπε να πάρω ταξί όμως μου ζητήσανε πολλά λεφτά. Για καλή μου τύχη μετά από περίπου 20 λεπτά είδα κάποια άτομα να περπατάνε προς το αεροδρόμιο. Τους ακολούθησα και σε λίγα λεπτά ήμουν στο terminal 1. Μετά από 5 λεπτά βλέπω μια είσοδο από δεξιά που μέσα ήταν κάποια άτομα. Μπήκα και μου είπαν ότι σε λίγα λεπτά θα έρθει το λεωφορείο και θα μας πάει στο terminal 3.


Λεωφορεία
Αρκετές εταιρείες ( Egged , Violia και Metropolin ) έχουν δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων των Tel Aviv (476), Beer Sheva, Ashdod (330), Ramle (239) και Lod. Επιπλέον, υπάρχουν γραμμές δρομολογίων από τη διασταύρωση El Al προς έναν από τους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου - Νο. 5 Egged, Νο. 13 Superbus και Νο. 239 Violia.
Οι στάσεις για τα λεωφορεία και η δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς εντός του αεροδρομίου βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο του τρίτου τερματικού σταθμού απέναντι από τις πύλες Νο. 21 και Νο. 23.
bus.co.il - Israel Public Transportation Information


Το τρένο σταματά στον τερματικό σταθμό 3. Αυτός είναι ο κύριος τερματικός σταθμός. Εάν η πτήση σας αναχωρεί από τον τερματικό σταθμό 1, τότε θα χρειαστεί να πάρετε το δωρεάν λεωφορείο shuttle
From TLV airport to Jerusalem - don’t get scammed! εδώ έχει κάτι ωφέλιμο. Νομίζω το τρένο κάνει δύο στάσεις στα Ιεροσόλυμα. Το τέρμα το κάνει ακριβώς απέναντι από το κεντρικό σταθμό των λεωφορείων. Στο κτήριο του σταθμού στο πάνω όροφο νομίζω στο δεύτερο η τον τρίτο είναι τα ταμεία και οι έξοδοι προς τα λεωφορεία. Στο πρώτο έχουν διάφορα καταστήματα. Από ότι θυμάμαι εδώ στο δεύτερο όροφο υπάρχουν καφετέριες και που μπορείτε να φάτε νόστιμο φαγητό. Πολύ ωραίο μέρος να φάτε η να πιείτε καφέ. Εδώ είναι η νέα πόλη για αυτό το Σάββατο όλα παντού είναι κλειστά!
Το Σάββατο μονό στην Παλιά Πόλη όλα είναι ανοιχτά εκτός το κομμάτι που είναι Εβραϊκό.
Ας βάλω ένα βίντεο για το τρένο.Τελ Αβιβ - Ιερουσαλήμ.

Ιερουσαλήμ - αεροδρόμιο


Εδώ για τα εισιτήρια. Από πίσω του είναι ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων.


Βρήκα και ένα βίντεο από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων.

 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
152
Likes
321
Ιερουσαλήμ - Λυδδα Άγιος Γεώργιος - αεροδρόμιο.

Να θυμηθώ κάτι ακόμα για τον Άγιο Γεώργιο στην Λυδδα η οποία απέχει από τα Ιεροσόλυμα 50χλμ.
Ισραήλ - Ισραηλ εδώ πώς να πάτε από τα Ιεροσόλυμα.
Τελευταία φορά που πήγα στο Ισραήλ είχα αποφασίσει να πάω στο ναό στο τέλος όταν θα έφευγα από το Ισραήλ. Η πτήση μου ήταν νωρίς το πρωί άρα είχα πολύ χρόνο. Όταν έφτασα με τα λεωφορεία από τα Ιερουσόλυμα πήγα στον ναό του Αγίου.
Σε απόσταση 20 μέτρα από το ναό υπάρχει μία μεγάλη πλατεία που δεν έχει τίποτα. Από την άλλη πλευρά της πλατείας υπάρχουν στάσεις λεωφορείων. Εδώ κάνουν τέρμα τα λεωφορεία. Βλέπω περίπου 5 άτομα που περιμένανε στις στάσεις. Κανείς ακριβώς δεν γνώριζε τι ώρα θα ξεκινήσει κάποιο από τα λεωφορεία. Περιμέναμε περίπου μια ώρα και λέω στον εαυτό μου Γιώργο πάμε να βρούμε η σερουτ η ταξί. Όπως είναι οι στάσεις προχωράω και σε λίγα μέτρα φτάνω στο κεντρικό δρόμο. Κάνω δεξιά και εκεί που περπατάω μετά την πρώτη στροφή προς το βάθος βλέπωτον φράχτη του αεροδρομίου. Μέχρι εδώ καλά όμως εκεί που έψαχνα μία είσοδος να μπω στο αεροδρόμιο είδα ότι δεν υπάρχει και έπρεπε να βγω στην μεγάλη λεωφόρο και να κάνω ολόκληρο κύκλο για να φτάσω στην διασταύρωση Ελ Αλ. Από εκεί γνώριζα όπως σας έχω γράψει πάνω ότι υπάρχει το shattle και πολύ εύκολα από το τέρμιναλ 1 θα πάω στο τέρμιναλ 3. Στην διασταύρωση έκανα αριστερά για να πάω προς το τέρμιναλ 1. Υπήρχαν κάποιοι στρατιώτες που μου έλεγξαν το διαβατήριο και άφησαν να περάσω. Ένας όταν είδε ότι είμαι από την Ελλάδα μου είπε δύο τρεις ελληνικές λέξεις. Κάτι του απάντησα και εγώ στα εβραϊκά. Και εγώ το πολύ 10 γνώριζα. Έτσι με το shattle κατεβαίνω στο τέρμιναλ 3.
Τώρα ακριβώς πόσο περπάτησα δεν θυμάμαι. Μπορεί να ήταν και μιάμιση ώρα. Απλώς θυμάμαι ότι ήταν εύκολος ο δρόμος γιατί δεν είχε πουθενά ανηφόρες. Ένας ίσιος δρόμος.
Τώρα αν κάποιος πάει στον Άγιο από εκεί μην ψάχνετε ταξί δεν το έχετε ανάγκη. Στην πλατεία του Αγίου υπάρχει ένα πολύ ωραίο μίνι μάρκετ που μπορείτε να αγοράσετε κάτι. Οι τιμές είναι καλές.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.583
Μηνύματα
902.333
Μέλη
39.323
Νεότερο μέλος
Giwrgosfox7

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom