Ιστορίες ηλικιωμένων ξαναζωντανεύουν από μαθητές

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τα σχολεία της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης (στα οποία πηγαίνει η Angie από τότε που ήρθαμε στην Αυστραλία για να κρατάει επαφή με τη γλώσσα) πραγματοποίησαν πρόσφατα μια πρωτοβουλία της οποίας το αποτέλεσμα είδα και με συγκίνησε, οπότε μου έδωσαν την άδεια να το αναδημοσιεύσω παρακάτω:

Η «Ιστορία σας, η κληρονομιά μας», είναι η ονομασία κοινής πρωτοβουλίας, του ομογενειακού οργανισμού «Φροντίδα», με τα σχολεία εκμάθησης ελληνικής γλώσσας της Κοινότητας Μελβούρνης. Πρόκειται για την καταγραφή σε βίντεο των ιστοριών ηλικιωμένων τροφίμων των γηροκομείων της Φροντίδας, από μαθητές.

Είκοσι μαθητές, από το σχολείο ελληνικών της Κοινότητας Μελβούρνης στην περιοχή του Ντόνκαστερ, και το σχολείο εκμάθησης της ελληνικής ως πρώτης γλώσσας του Μάλβερν, πήραν ενεργό μέρος σε ένα ταξίδι στο χρόνο.

Συνάντησαν 6 ηλικιωμένους, που διαμένουν στους οίκους ευγηρίας της Φροντίδας, ο οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους τις προσωπικές τους ιστορίες. Ιστορίες, γεμάτες, δυσκολίες, στερήσεις, εμπόδια, σκληρό αγώνα, και εν τέλει επιτεύγματα και συσσωρευμένη σοφία.


Παρακάτω οι ιστορίες:






 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.373
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom