Ιστοριες καθημερινης τρελας και αφθονου γελιου

tripakias

Member
Μηνύματα
8.018
Likes
12.105
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Υπαρχουν παρα πολλα περιστατικα που μου εχουν τυχει. Το savoir vivre των Γαλλων αν μη τι αλλο προσφερει ξεκαρδιστικες στιγμες. Επειδη σχεδον καθημερινα συμβαινει κατι που μου μοιαζει τελειως κουλο δεν θα κανω ανασκοπηση σε προηγουμενα γεγονοτα αλλα θα αρχισω απο το σημερινο και που και που θα σας γραφω τα πιο παραξενα να σκαει λιγο το χειλακι (βεβαια αλλο να το ζεις και να βλεπεις live τις αντιδρασεις τους κι αλλο να στο λενε).

Για αρχη εκλιπαρω τον @maltakias να κανει ενα tutorial για το πως πινουμε τα κρασια γιατι τα εχω βρει μπαστουνια εδω περα.

Ετοιμαζοντας ενα τραπεζι για αυριο και προσπαθωντας να βρω πιο κρασι ταιριαζει με το γλυκο ανακαλυψα (φροντισαν δηλαδη να μου κανουν σαφες) πως οι Γαλλοι δεν πινουν κρασι με το γλυκο αλλα μονο σαμπανιας ή στην χειροτερη (αν ειναι φτωχοι, το φτωχοι μου το τονησαν) αφρωδη οινο.

Βεβαια το μεγαλο ΣΟΚ το επαθα πριν μια βδομαδα περιπου. Καλεσμενος για φαγητο μπροστα απο το πιατο μου υπηρχαν 2 κολωνατα ποτηρια. Ενα λιγο μεγαλο κι ενα λιγο πιο μικρο. Συνηθισμενος απο Ελλαδα νομιζα πως το μεγαλο ειναι για νερο και το μικρο για κρασι. Οταν λοιπον εβαλα νερο στο μεγαλο με κοιταζαν σαν εξωγηινο. Αργοτερα εμαθα πως το ενα ποτηρι ειναι για το λευκο κρασι που συνοδευε το entree (πρωτο) και το αλλο για το κοκκινο που θα συνοδευε το plat (κυριως πιατο). Την επομενη εβδομαδα επιβεβαιωσα κι απο αλλους Γαλλους πως υπαρχει διαφορετικο ποτηρι για το λευκο και διαφορετικο για το κοκκινο (και ειλικρινα δεν το ειχα φανταστει ποτε). Μην με ρωτατε ποιο ειναι το πιο μεγαλο δεν θυμαμαι...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Το διαφορετικό ποτήρι για το λευκό και κόκκινο κρασί το εφαρμόζουμε και στην Ελλάδα, αλλά όχι τόσο αυστηρά όπως οι Γάλλοι. Φαντάζομαι πως μόνο οι maltakηδες :icon_biggrin: θα το κάνουν.
Και.... για να μαθαίνεις, το μεγαλύτερο είναι για το κόκκινο.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.018
Likes
12.105
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν ειχα ιδεα. Πρωτη φορα μου γινοταν παρατηρηση για κατι τετοιο. Το αστειο ηταν πως σε ολο το υπολοιπο γευμα επινα νερο σε ενα ποτηρακι μεγεθους ρετσινας (αναλογο με τα ποτηρια που προσφερουν νερο στα cafe). Ειχα κορακιασει...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Την επόμενη φορά για να τους μπεις στο μάτι, πες τους οτι με το γλυκό πίνεις μόνο port, όχι κρασί/σαμπάνια. Αφού δεν έχετε, λυπάμαι, θα αρκεστώ στο νερό.
(υπάρχει κίνδυνος να σε πετάξουν έξω)

Άλλο ποτήρι για λευκό, άλλο για σαμπάνια, άλλο για κόκκινο κι άλλο για πορτ.
Μάλιστα, ανάλογα και το είδους του κρασιού και τα αρώματα, παίζει να σου βγάλουν διαφορετικό ποτήρι (πχ αλλού το Bordeaux).
Όλα αυτά βέβαια αξίζουν για καλό κρασί, όχι για τα φτηνά.
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
... σε ολο το υπολοιπο γευμα επινα νερο σε ενα ποτηρακι μεγεθους ρετσινας (αναλογο με τα ποτηρια που προσφερουν νερο στα cafe). Ειχα κορακιασει...
χαχα:icon_lol:
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Είδες για να μην έχεις κάνει αλλαγές δώρων γάμου σε κατάστημα με γυαλικά; :icon_wink:
Πες κι άλλα!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Για να σου δώσω το τελειωτικό χτύπημα...

Αλλά, εσύ μην ψαρώνεις. Απλά, κάνε ό,τι και ο κύριος:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.422
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom