Αυστρία Ιταλια - Αυστρια και παλι Ιταλια με αυτοκινητο.

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Kokoui,πολυ ωραιες οι φωτογραφιες σου,αλλα δεν μας εγραψες απο που ειναι;)....
και,βεβαια,η "επαναληψη ειναι μητηρ της μαθησεως":D...εχουν ανεβει απο 3 φορες τουλαχιστον η καθε μια...πιστευω οτι οι γιατροι της "φυλης"(admin)
μπορουν να σε θεραπευσουν:)
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ εντυπωσιακές οι φωτογραφίες, αλλά έχουν ανέβει τρεις και τέσσερις φορές η καθεμιά.
Τώρα μόλις το είδα ότι το ανέφερε και η Karfitsa.
 

kokoui

Member
Μηνύματα
369
Likes
490
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Kokoui,πολυ ωραιες οι φωτογραφιες σου,αλλα δεν μας εγραψες απο που ειναι;)....
και,βεβαια,η "επαναληψη ειναι μητηρ της μαθησεως":D...εχουν ανεβει απο 3 φορες τουλαχιστον η καθε μια...πιστευω οτι οι γιατροι της "φυλης"(admin)
μπορουν να σε θεραπευσουν:)
Ναι οντως, πρωτη μου φορα βλεπεις αλλα μαθαινω:).
Λοιπόν, οι δυο πρωτες είναι από Βενετια, οι επομενες δυο από το μουσειο τεχνολογιας στο Μοναχο, οι επομενες τέσσερες από το Σαλτσμπουργκ, η επομενη ειναι η διαδρομη για την σπηλια του παγου και οι επομενες δυο είναι η θεα από ψηλα.
Κατσε να βρω και αλλες για την σπηλια.
 

kokoui

Member
Μηνύματα
369
Likes
490
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Λοιπόν, επιστεφω για το τελος. Με βαρια καρδια αναχωρησαμε από το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ (μετα από ένα καλο πρόγευμα φυσικα στο ξενοδοχειο) με προορισμο τη λιμνη Κομο. Το μεγαλυτερο σε διαρκεια ταξιδι που διήρκησε εφταμιση ωρες οδηγημα. Ο καιρος στη μεγαλυτερη διαρκεια ηταν βροχερος, μονο όταν κατεβηκαμε χαμηλα στην Ιταλια μαλάκωσε. Βγαινοντας από το Σαλτσμπουργκ κατευθυνθήκαμε βορεια προς Μοναχο και στη συνεχεια στρίψαμε δυτικα προς Ίνσμπρουκ. Ο δρομος, αν εξαιρέσουμε κάποια οδικα εργα που μας καθυστερησαν καπως ηταν πολύ καλος όπως και η διαδρομή επισης, άλλωστε στην Αυστρια ημασταν. Καναμε μια σταση λιγο εξω από το Ίνσμπρουκ για καφε και ξεκουραση και ακολούθως συνεχίσαμε μεχρι να διασχίσουμε την χωρα . Φτανοντας στα συνορα σχεδον για Ελβετια ή περνώντας τα δεν θυμαμαι ακριβως, βγηκαμε από τον αυτοκινητοδρομο ταχειας και μπηκαμε σε κανονικο μιας λωριδας. Πλεον κατευθηνομασταν νοτια προς St Moritz, η διαδρομη ηταν απιστευτα ομορφη ειμασταν συνεχεια διπλα από ένα ποταμι και ανεβαίναμε, ατελείωτο πρασινο, γραφικα χωριουδάκια, λιμνες ηταν το μονιμο σκηνικο. Δυστυχώς ο καιρος δεν μας εκανε τη χαρη για να κατέβουμε καπου, θυμάμαι διαβασα μια ιστορια στο φορουμ με την ιδια διαδρομη που η συγραφεας ανέφερε ότι σταματησαν λιγο μετα το St Moritz διπλα από τη λιμνη και θα συμφωνήσω μαζι της ηταν οντως πολύ ομορφα. Φτασαμε στο St Moritz που ηταν το ψηλοτερο σημειο και από εκει ξεκινησε η καταβαση προς Ιταλια, περασαμε τα συνορα και συνεχησαμε την κατηφορα μεχρι που φτασαμε στη λιμνη. Λεω καταβαση γιατι από ένα σημειο λιγο μετα από το St Moritz ο δρομος κατηφορισε αποτομα με κατι αποτομες στροφες πραγματικα πολύ αποτομες. Το ξενοδοχειο μας βρισκοταν κοντα στο menaggio και συγκεκριμενα στο mezzegra. Το ξενοδοχειο μας ηταν αρκετα ικανοποιητικό, azzano holidays b&b 70 ευρώ το δίκλινο με καλο πρόγευμα. Μεχρι να ταχτοποιηθούμε νύχτωσε, κατεβηκαμε απεναντι σε μικρο εστιατοριο να φαμε και μετα διπλα στο menaggio για ένα περιπατο, παγωτο και πισω για υπνο. Την επομενη την βγαλαμε μεχρι το απογευμα στο Κομο και μετα βολτα με το αυτοκινητο τη διαδρομη menaggio- lugano. Την επομενη η πτηση μας ηταν για τις τεσσερις το απογευμα, αφου φαγαμε ένα καλο προγευμα περασαμε τα συνορα Ελβετιας για το Fox town factory (εμπορικο κεντρο) για λιγες ωρες και μετα φυγαμε για malpensa, παραδωσαμε το αυτοκινητο στο terminal 1 και πηραμε το δωρεαν shuttle bus για να παμε στο terminal 2 που αναχωρει η easy jet. Αυτά εν συντομια. Συνοψίζοντας, η εμπειρία του road trip είναι μοναδικη και το συστηνω ανεπιφύλακτα και δεν είναι καθολου απαγορευτικό από θεμα κοστους. Για 14 μερες, ξενοδοχεια, αυτοκινητο (πετρελαιο, διόδια, παρκινγκ) αεροπορικα εισητηρια, εισητηρια βατικανου 1700 ευρώ για δυο ατομα. Τα υπόλοιπα εξαρτάται από τον καθενα. Αυτά.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.801
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom