ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ή ΑΙΓΥΠΤΟΣ

GEOARIS

Member
Μηνύματα
43
Likes
120
Αγαπητοί φίλοι,


Θα ήθελα τη γνώμη σας πριν αποφασίσω για τον επόμενο προορισμό μας. Ταξιδεύομε μαζί με τον 10χρονο γιο μας, ως τώρα μόνο Ευρώπη και πάντα μεμονωμένα και το παιδί έχει ανταποκριθεί άριστα. Σκέφτομαι το επόμενο ταξίδι μας να είναι Κωνσταντινούπολη ίσως οδικώς από Αθήνα ή Αίγυπτο με group. Θα ήθελα να πάρει γεύση κι αυτό μαζί με μας από ένα διαφορετικό από το δυτικό πολιτισμό. Με δεδομένα τα όσα ακούμε θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι είναι ασφαλέστερο και πιο ενδιαφέρον για το παιδί, καθώς και εναλλακτικούς προορισμούς που έχετε επισκεφθεί.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
geoaris δεν θα κανω συγκριση γιατι δεν εχω παει Κωνσταντινούπολη, αλλα θα σου προτεινα την Αιγυπτο!! χωρις κουβεντα. Εκτος του οτι θα πας οργανωμενα που θα ειναι πιο ευκολο με τον γιο σας μαζι σε αυτη την χωρα, θα δει πραγματικα εξωτικό μέρος και θα του μεινουν οι εικονες τοσο των πυραμίδων, της ερήμου, της διαφορετικής κουλτούρας και του αραβικού στοιχειου... θα του αρεσει σιγουρα και φυσικα με την προυποθεση να κανεις και την κρουαζιερα του Νείλου!!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
συμφωνω με την v.z.το ταξιδι στην Αιγυπτο θα ειναι ενα μεγαλο μαθημα ιστοριας για τον μικρο!!! δεν απορριπτω την Πολη,πως θα μπορουσα αφου απο εκει καταγομαι αλλωστε, αλλα αστο για αργοτερα αυτο το ταξιδι :D:D
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Αγαπητέ geoaris κατ αρχήν μπράβο που δεν στερείς από το παιδάκι σου την εμπειρία του ταξιδιού.
Και τα δύο μέρη είναι καταπληκτικά,θα σου πρ'οτεινα και εγώ όμως Αίγυπτο.
Έχει πάρα πολλά για ένα δεκάχρονο,πιστεύω ότι οι πυραμίδες και η κρουαζιέρα
θα το εντυπωσιάσουν και θα του προσφέρουν γνώση.
Όλα αυτά στα λέω γιατί και εγώ έχω μια κόρη συνομήλικη του γιού σου την οποία πάντα παίρνουμε μαζί.:)
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Θα σου πρότεινα Κωνσταντινούπολη που είναι κάτι ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ανατολή και θα είναι πιο ήπιο το πέρασμα του μικρού από την Δύση στην Ανατολή.
Σαφώς η Αίγυπτος είναι πανέμορφη σαν χώρα αλλά επικρατεί και πολύ φτώχεια συγχρόνως και ίσως οι εικόνες που αντικρίσουν σοκάρουν το γιο σου.
Μην ξεχνάς ότι τα παιδάκια προσέχουν κάποια πραγματάκια που εμείς οι μεγάλοι δεν τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Υπερθεματίζω για Αίγυπτο, αγαπητέ...:3476:
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Έχω πάει και στα 2.
Κων/πολη 1 φορα, Αίγυπτο 3 φορές.

Συνιστώ Αίγυπτο.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
τώρα εγώ τι να πώ? εξαρτάται απο το πόσο μέρες θα πάτε και ποιά εποχή.
η κωνσταντινούπολη ειναι πιό βατή σε πολλά σημεία για το παιδί,άν πάτε αίγυπτο και χρειαστει να ταξιδεψετε στην ενδοχώρα με λεωφορείο μπορεί να κουραστεί το παιδί σας.
λατρεύω και τα δύο μέρη και τα έχω επισκευτεί πολλάκις ,αλλα΄δεν μπορώ να σου πώ που θα ειναι καλύτερα για το παιδί.
καλό ταξίδι στην επιλογή σας .
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν και η Αίγυπτος, εφόσον κάνετε την κρουαζιέρα στον Νείλο είναι εξαιρετικά φαντασμαγορική, θα πρότεινα να ξεκινήσετε από την Κωνσταντινούπολη. Συμφωνώ με την Marydim οτι μπορεί το παιδί να βρεθεί μπροστά σε εικόνες που ενδεχομένως να το σοκάρουν. Η Κωνσταντινουπολη είναι πιο ενδιάμεση κατάσταση. Στις περιοχές που τριγυρίζει ο τουρίστας δε θα βρει την εξαθλίωση και τη βρωμιά του Καίρου. Και κάτι επιπλέον: στην Αίγυπτο θα είσαι ως γονιός στην τσίτα αν το παιδί έφαγε κάποιοι ωμό λαχανικό ή φρούτα, αν έπλυνε τα δόντια του με εμφυαλωμένο νερο και αν η λεμονάδα που παράγγειλε είχε ή δεν είχε παγάκια μέσα και αν το παγωτό που σερβίρει το ξενοδοχείο είναι ασφαλές ή όχι. Μπορεί για τον εαυτό μας να μην τα σκεφτόμαστε αυτά τα ζητήματα, αλλά για τα παιδιά που είναι ούτως ή άλλως πιο ευαίσθητα, είναι μια έννοια και αυτή. Στην Κωνσταντινούπολη όπου σταθείς και όπου βρεθείς μπορείς να κάτσεις και να φας, με τους ίδιους ακριβώς κινδύνους που συναντάς στην Ελλάδα. Αυτό στην Αίγυπτο δε μπορείς να το κάνεις με άνεση.
Με την κόρη μου με την οποία ταξιδέψαμε στην Κωνσταντινούπολη όταν ήταν 10 χρονών και για αυτήν ήταν το πρώτο της ταξίδι εκτός δυτικού πολιτισμού, κάπου αγριεύτηκε όταν κάναμε οι δυό μας βόλτα όταν είδε στην πλατεία Ιπποδρομίου τις γυναίκες με την μαύρη μπούργκα και τους πολλούς άνδρες οι οποίοι καθονταν μόνοι τους στα παγκάκια. Οι άνδρες αυτοί, ούτε μας μίλησαν ή μας πείραξαν λεκτικά, απλώς κάθονταν και μας κύταζαν και μάλιστα όχι ενοχλητικά, αλλά με περιέργια και πιθανώς με διάθεση κουτσομπολιού. Αυτό το πολύ απλό γεγονός σε συνδυασμό με τις μαυροφορεμένες γυναίκες από απένατι θορύβησε τη μικρή και ζήτησε να γυρίσει στο ξενοδοχείο. Εννοιείται οτι δε δέχθηκα και τη διαβεβαίωσα οτι δεν είχε τίποτε να φοβάται και συνεχίσαμε τη βόλτα μας. Αλλά δεν μπορείς ποτέ εκ των προτέρων να φανταστείς τι θα τα ταράξει σε αυτήν την ηλικία. Στην Αίγυπτο που πήγαμε όταν ήταν δεκατεσσάρων χρονών κόντεψε μέσα στην επαναστατικότητα της εφηβείας και με την ανωτερότητα της δυτικοευρωπαίας δεσποσύνης να δαρθεί με έναν φύλακα του αρχαιολογικού χώρου των Πυραμίδων γιατί τον είδε να κλωτσάει ένα σκυλί. Παρολίγο να πιανότανε μαλί με μούσι. Ένα υπέροχο ενσταντανέ ζήσαμε. Και νομίζω οτι καλά κάναμε και υπήρξε αυτή η κλιμάκωση.
Άλλη επιλογή που θα ήθελα να έχω κάνει με την κόρη μου, αλλά δεν έγινε γιατί στο μεταξύ μεγάλωσε και πλέον θέλει να ταξιδεύει μαζί μας, είναι η Ιορδανία. Επίσκεψη στην Πέτρα με άλογα και δείπνο το βράδι στον αχαιολογικό χώρο- μια βουτιά στην νεκρά θάλασσα και να μην βυθιζεται- και επίσκεψη με διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις στην έρημο (η βόλτα γίνεται είτε με καμήλες, έιτε με άλογα, είτε με 4x4, στο Wadi Rum. Μια εβδομάδα αρκεί για το ταξίδι αυτό με μεγάλη άνεση. Α! και πριν ξεκινήσετε ας δει και στο βίντεο το Indiana Jones.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
τώρα εγώ τι να πώ? εξαρτάται απο το πόσο μέρες θα πάτε και ποιά εποχή.
η κωνσταντινούπολη ειναι πιό βατή σε πολλά σημεία για το παιδί,άν πάτε αίγυπτο και χρειαστει να ταξιδεψετε στην ενδοχώρα με λεωφορείο μπορεί να κουραστεί το παιδί σας.
λατρεύω και τα δύο μέρη και τα έχω επισκευτεί πολλάκις ,αλλα΄δεν μπορώ να σου πώ που θα ειναι καλύτερα για το παιδί.
καλό ταξίδι στην επιλογή σας .
απλα renata, αν παει αιγυπτο θα ειναι με γκρουπ, οποτε θα κινουνται με ασφαλεια και με τουριστικα λεωφορεια και οχι τοπικα...

και ενα ακομα γενικο σχολιο, που εμενα με σοκαρε, παρολο που εδω που μεγαλωσα ειχα πριν 25 χρονια τα ιδια βιωματα, ηταν στην νοτια τυνισια που θεωρειται η πιο "δυτικη" της αφρικης... που σφαζανε τα ζωα στο πεζοδρομιο σε μια λεκανη διπλα μας...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.680
Likes
50.541
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ θα διάλεγα την Αίγυπτο διότι είναι πολύ διαφορετικότερη ως ιστορία και κουλτούρα από τη γειτονική μας Τουρκία και ειδικά την Κωνσταντινούπολη που έχει τόσο έντονο ελληνικό στοιχείο (άλλωστε κι εμείς έχουμε πολύ τούρκικο).

Η Αίγυπτος μπορεί να κάνει ένα παιδάκι 10 χρονών να ερωτευτεί την αρχαιολογία (ή να τη μισήσει), το εισάγει σε νέα θρησκεία και τρόπο ζωής (δε θεωρώ την Τουρκία κλασικό μουσουλμανικό κράτος και ειδικά η Πόλη είναι σαφώς δυτικοποιημένη) οπότε αναπτύσσει ανεκτικότητα για διαφορετικές νοοτροπίες, έχει ένα εξωτικό στοιχείο που σίγουρα θέλγει (ένα δεκάχρονο φαντάζομαι ότι θα ενθουσιαστεί με την έρημο και τις καμήλες, για παράδειγμα) και το όλο χάος και η σχετική φτώχεια ίσως τον/την ωθήσει να σκεφτεί πόσο τυχερός είναι που γεννήθηκε στη ζάμπλουτη Ελλάδα. Συμφωνώ πάντως για το θέμα του φαγητού, θέλει πολύ προσοχή, είναι κλασικός προορισμός τσιριπιπί εξπρές.

Εναλλακτικά, ασφαλέστατος προορισμός, σούπερ εξωτικός για ένα δεκάχρονο και χωρίς διατροφικά προβλήματα είναι η Σρι Λάνκα που έχει πολλά στοιχεία που την κάνουν κατάλληλη (αρχαία, ελέφαντες, σαφάρι, φανταστική φύση και μπανάκι άμα λάχει, βουδισμός & ινδουισμός), αλλά εκεί πια το κόστος ανεβαίνει πολύ αν είναι να πάτε οργανωμένα.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
απλα renata, αν παει αιγυπτο θα ειναι με γκρουπ, οποτε θα κινουνται με ι η πιο "δυτικη" της αφρικης... που σφαζανε τα ζωα στο πεζοδρομιο σε μια λεκανη διπλα μας...
αυτο που λές το κάνουν στο μαρόκο στον νότο.ειναι οι ταβέρνες -παράγγες σε όλη την διαδρομή,που κάνουν αυτό το πράγμα.αυτο που δεν άντεξα δεν ήταν το αίμα,αλλά τα αμνοερίφια που ήταν δεμένα απο κάτω απο το σφακτάρι και περιμεναν την σειρά τους !!! αυτό δεν άντεξα,όσο και άν ειναι η κουλτούρα της καθημερινότητας και της γευσιγνωσίας τους!!!!
σε 15 μέρες έχασα 5 κιλά!! γιατί σάλταρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom