Κάμπινγκ για αρχάριους

kakos21

Member
Μηνύματα
91
Likes
22
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΠΑΝΤΟΥ !!!
Για αρχή θα ήθελα να ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος και χώρος για να ανοίγεις θέμα εδώ (ως το πρώτο θέμα που ανοίγω)
Είμαι στο site πολύ καιρό και νόμιζα πως τα είχε όλα και θέλοντας να πάω φέτος κάμπινγκ για πρώτη φόρα διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάμπινγκ για αρχάριους
Πχ.
1)Θέματα για σκηνές τι τύποι υπάρχουν κάτι που με απασχολεί γιατί θέλω να πάρω μια.
2) Εξοπλισμός (καρεκλάκια ξαπλώστρες και διάφορα άλλα tips τα οποία δε γνωρίζω
3) περιοχές οργανωμένες οι μη οργανωμένες (τιμές)
Και κάτι συγκεκριμένο για αρχή θέλω να πάω καλαμίτσι Χαλκιδικής τι λέει εκεί?
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
φιλος σκηνη παιρνεις με 15-20 ευρω απο alexpak,praktiker κτλ...μια να γραφει 3-4 ατομων ειναι πολυ ανετη για 2 ατομα.sleeping bag και υποστρωμα οπωσδηποτε.να αγορασεις και στρωμα γιατι εδαφος με εδαφος διαφερει.μην παθεις και κανενα λουμπαγκο.καρεκλακια μετρανε,αλλα οι τιμες τους τσιμπανε.κανε μια ερευνα αγορας.ομπρελα μετραει γιατι βολευει αν στησεις σε μερος με μηδεν σκια.φακο και φαναρακι για να βλεπεις την νυχτα.τωρα οργανωμενο και ελευθερο καμπινγκ αλλαζουν και οι απαιτησεις.αν πας ελευθερο θελεις και ψυγειακι και καμμια ψαθα και και και....επειδη εισαι αρχαριος δεν συνιστω με τιποτα ελευθερο.θα φας φρικη γιατι σιγουρα θα εχεις σοβαρες ελειψεις εξοπλισμου.πηγαινε σε οργανωμενο και εισαι ζαχαρη.οι τιμες που παιζουν ειναι απο 5-7 τα δημοτικα καμπινγκ και γυρω στα 10-15 ευρω τα οργανωμενα.καλαμιτσι ειναι καλα,αλλα μπορεις να πας στο πλατανιτσι το ενδοξο καμπινγκ.ειναι δημοτικο εχει καποιες βασικες ανεσεις,σκια,μινι μακρκετ,μπαρακι,τουαλετες κτλ...ωραιο μερος με πολλυ ωραια θαλασσα.αν εισαι με την κοπελα σου προτιμησε αρμενιστη.πολλυ οργανωμενο καμπινγκ και ωραια επισης η θαλασσα.οτι αλλο θελεις ρωτα.καλη επιτυχια
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για το Καλαμίτσι δε γνωρίζω αλλά δεν έχω ακούσει άσχημα λόγια. Από φωτογραφίες που είδα μου φάνηκε πολύ καλό σαν τοποθεσία και σα δυνατότητα για ίσκιο. Γενικότερα μιλώντας, θα έλεγα ότι όλα στο δεύτερο πόδι είναι καλά γιατί είναι πανέμορφο με φοβερές θάλασσες και φύση κι ΕΦΟΣΟΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ. Εμένα μ’αρέσει και ο Αρμενιστής του οποίου το αρνητικό είναι οι τιμές αλλά έχει τρομερό περιβάλλον μες στα πεύκα (τον πιο ωραίο ύπνο τον έκανα εκεί), πολλή καθαριότητα και οργάνωση κι έχει και εκδηλώσεις. Αλλά σ’αυτό μη με υπολογίζεις και τόσο γιατί προσωπικά μια χαρά θα έκανα και ελεύθερο αρκεί να είναι στο δεύτερο πόδι.

Τώρα από εξοπλισμό. Καλό είναι να πάρεις μια σκηνή ιγκλού 3-4 ατόμων για να έχεις άπλα. Στήνονται πανεύκολα κι από προσωπική εμπειρία θα σου έλεγα να πάρεις από τα Carrefour που έχουν και πολύ καλές τιμές (δλδ μιλάμε πάμφθηνες). Φυσικά θα βρεις και σε εξειδικευμένα καταστήματα αλλά απ’ό,τι είδα είναι πιο ακριβά. Προσωπικά μια χαρά τη βγάζω σε σκηνή του Carrefour και δε με αγγίζουν τα περί ποιότητας.

Εννοείται θα χρειαστείς sleeping bag (επίσης από Carrefour και, όχι, δεν έχω συγγένεια ούτε παίρνω ποσοστά) και καλό θα ήταν να πάρεις ένα ψυγειάκι (από τα μίνι μάρκετ συνήθως παίρνεις πάγο τον οποίο βάζεις μέσα και διατηρείς ό,τι θες), 1 καλό φακό, καρεκλάκια και κανένα τραπεζάκι ανάλογα με τον αριθμό των μελών της παρέας (ναι, από Carrefour…), αντικουνουπικά, καμιά κουβερτούλα ελαφριά και, αν δε τη βγάζετε μόνο στα μπαράκια, σκεύη για καφέ κλπ. Για ψυγείο ρίξε μια ματιά πχ εδώ http://www.terramare.com.gr/camping-and-outdoor/category-206/category-302.html.

Δεν μπορώ τώρα να σου βγάλω κόστος αλλά έχε υπόψη σου ότι ό,τι αγοράσεις θα το έχεις και για άλλες φορές. Οι τιμές ανά διανυκτέρευση είναι από 6 ως 8 ευρώ αλλά μπορεί να βρεις και πιο ακριβά. Επίσης χρεώνεται ξεχωριστά το αυτοκίνητο ή η μηχανή.

Και μια συμβουλή. Προσοχή πού θα στήσεις τη σκηνή. Μπορεί την ώρα που θα πας να έχει σκιά αλλά εσύ πρέπει να υπολογίσεις από πού θα βγαίνει ο ήλιος το πρωί. Είναι σημαντικό γιατί είναι άσχημο το ξύπνημα επειδή ο ήλιος χτυπάει τη σκηνή. Καλά να περάσεις!
 
Last edited by a moderator:

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Πήγαινε σε κατάστημα με είδη camping και πες τους ότι είσαι πρωτάρης και θα σε βοηθήσουν αυτοί. Διαφορετικές απαιτήσεις είχα εγώ πριν περίπου 9 χρόνια όταν πρωτοέκανα κάμπινγκ, διαφορετικές έχω τώρα.

Για πρώτη σου φορά οπωσδήποτε οργανωμένο, να έχεις τουαλέτες ντουσιέρες κια όλες τις ανέσεις αλλιώς δεν θα την παλέψεις . Για δυο άτομα μια σκηνή 3/4 είναι ότι πρέπει. Όταν θα κοιτάς για σκηνή, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις πόσο ζυγίζει διπλωμένη διότι αν δεν έχεις αυτοκίνητο θα τα κουβαλάς όλα στα χέρια οπότε καλό είναι να μην είναι πολύ βαριά. Επίσης σου προτείνω σκηνή που να έχει δυο πόρτες, μια μπρος μια πίσω, γιατί αλλιώς θα πεθάνεις στη ζέστη (παθούσα και μαθούσα). Πάρε sleeping bag και αναλόγως πως θα το χρησιμοποιήσεις στο μέλλον, τσέκαρε πόσο χαμηλή θερμοκρασία αντέχει. Επίσης οπωσδήποτε υπόστρωμα. Τέλος, αν δεν έχεις σκοπό να πάρεις αμάξι, καλό είναι να έχεις ένα σάκο πλάτης, τα δένεις όλα απάνω, παίρνεις και τη σκηνή στα χέρια και είσαι ωραίος.

Από εμπειρία, η καλύτερη σκηνή σε ποιότητα, άνεση και ευκολία είναι η Terra. Μετά από διάφορα πειράματα, έχω πάρει όλο μου τον εξοπλισμό Terra, τον έχω χρόνια, τον πάω όπου δεν μπορείς να φανταστείς και δεν έχει καταλάβει χριστό. Είχα ψωνίσει από εδώ Είδη Camping | Εξοπλισμός SKI Snowboard | Υπαίθριες Δραστηριότητες | Ψησταριές | Service Ski Snowboard έχω να πάω χρόνια βέβαια αλλά τότε οι άνθρωποι ήταν επαγγελματίες. Επειδή κάνω κάθε χρόνο κάμπινγκ, και όχι μόνο καλοκαίρι, και ελεύθερο συνήθως, άξιζε να δώσω κάτι παραπάνω. Αν εσύ πιστεύεις ότι σου ταιριάζει ο τρόπος αυτός διακοπών, σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο. Μπορεί, όπως λένε οι προηγούμενοι, για ένα μέσο κάμπινγκ να μην χρειάζεσαι καμιάς υψηλής ποιότητας σκηνή, αν όμως πέσεις σε καμιά καταιγίδα, κανέναν τρελό αέρα κτλ, η διαφορά μεταξύ της τυχαίας σκηνής και της ποιοτικής θα είναι παραπάνω απο φανερή.

Όπως είπαν και οι παραπάνω, φακό, μια ψαθούλα για να στρώνεις να αράζεις έξω από τη σκηνή, σχοινί και μανταλάκια για να απλώνεις τις πετσέτες τα μαγιώ, ένα μαχαιράκι. Καλό είναι να έχεις σέικερ καφέ, φρούτα, κρουασάν και μπισκότα ώστε να παίρνεις το πρωινό σου στη σκηνή. Αν είστε μεγάλη παρέα μπορείτε να κουβαλήσετε και άλλο εξοπλισμό. Εγώ επιβιωνω και χωρίς καρεκλες τραπέζια κλπ, ειδικά στο οργανωμένο. Στρώμα δεν χρειάζεσαι απαραίτητα, αρκεί όταν θα στήσεις, εκτός του να στήσεις κάτω απο σκιά, να φροντίσεις να απομακρύνεις από το μέρος πέτρες, ξύλα, ρίζες και άλλα πράγματα που μπορεί να ενοχλήσουν τον ύπνο σου. Εγώ επιτρέπω στον εαυτό μου να κουβαλάει ένα μικρό μαξιλαράκι ειδικό, που χωράει στο σάκο (μή φέρεις τα μαξιλάρια απο το κρεβάτι σου!!)

Επίσης, σημαντικό (ειδικά για γυναίκες): Προϊόντα στεγνού καθαρισμού εκτός από τα κλασικά αφρόλουτρα, μαντηλάκια και τα σχετικά. Το κάμπινγκ θέλει προσοχή στην καθαριότητα ακριβώς γιατί απουσιάζουν οι ανέσεις του ξενοδοχείου. Όταν όμως θα ξυπνάς και αντί για το πρωινό σου ντους θα κάνεις την πρωινή σου βουτιά στη θάλασσα, πίστεψε με, θα αποζημιωθείς για όλες αυτές τις ελλείψεις..
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Στις περισσότερες ερωτήσεις σου πιστεύω σε κάλυψαν οι προηγούμενοι! Ένα tip θέλω μόνο να δώσω σε όλους τους κατασκηνωτές της παρέας! Προμηθευτείτε ελληνικό καφέ.Είναι το καλύτερο αντικουνουπικό και όχι μόνο.Δεν πλησιάζει ΤΙΠΟΤΑ! Από κουνόυπι μέχρι φίδι.Τρόπος χρήσης: Φτιάχνεις μία μικρή γουβίτσα στα μέρη που θες (κατά προτίμηση γύρω από τη σκηνή ),βάζεις μέσα μία χούφτα ελληνικό και τον καις.Η μυρωδιά είναι πολύ δυνατή αλλά πιστέψτε με! Κάνει θαύματα !!!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για τα φιδια να μην καταναλωνετε γαλακτοκομικα προιντα μεσα και γυρω απο τη σκηνη, επισης μπορειτε να προμηθευτειτε ενα αντιοφικο ή θειαφι απο καταστημα με φυτοφαρμακα.
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Γνωρίζετε μήπως τι είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω με τα κουνούπια?Το σταυρο μου ίσως???:haha:
Ετοιμάζομαι για Νορβηγία κ γίνεται πάρτυ απο κουνούπια ντόπια κ επισκέπτες απο το Νείλο :shock:
Σκέφτηκα να πάρω μαζί μου έναν βάτραχο αλλά με την ryanair πρεπει να πληρώσει κ αυτός εισιτήριο :bleh: άσε που φοβάμαι μη μου πουν στο boarding βάλτον μέσα στην τσάντα σου :shock: η τσάντα είναι τίγκα!
 

kakos21

Member
Μηνύματα
91
Likes
22
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΠΑΝΤΟΥ !!!
Ευχαριστω Mel για τις πληροφοριες πολυ χρηιμες αω και νομιζω πως το
ποσοστο το τσιμπας απο τα carrefour αλλα δε πειραζει θα σε στηριξω!!!
και οταν ερθεις απο Λονδνο γραψε και μια ιστορια εγω παω 23 με 28 Δεκεμβρη
 

kakos21

Member
Μηνύματα
91
Likes
22
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΠΑΝΤΟΥ !!!
φιλος σκηνη παιρνεις με 15-20 ευρω απο alexpak,praktiker κτλ...μια να γραφει 3-4 ατομων ειναι πολυ ανετη για 2 ατομα.sleeping bag και υποστρωμα οπωσδηποτε.να αγορασεις και στρωμα γιατι εδαφος με εδαφος διαφερει.μην παθεις και κανενα λουμπαγκο.καρεκλακια μετρανε,αλλα οι τιμες τους τσιμπανε.κανε μια ερευνα αγορας.ομπρελα μετραει γιατι βολευει αν στησεις σε μερος με μηδεν σκια.φακο και φαναρακι για να βλεπεις την νυχτα.τωρα οργανωμενο και ελευθερο καμπινγκ αλλαζουν και οι απαιτησεις.αν πας ελευθερο θελεις και ψυγειακι και καμμια ψαθα και και και....επειδη εισαι αρχαριος δεν συνιστω με τιποτα ελευθερο.θα φας φρικη γιατι σιγουρα θα εχεις σοβαρες ελειψεις εξοπλισμου.πηγαινε σε οργανωμενο και εισαι ζαχαρη.οι τιμες που παιζουν ειναι απο 5-7 τα δημοτικα καμπινγκ και γυρω στα 10-15 ευρω τα οργανωμενα.καλαμιτσι ειναι καλα,αλλα μπορεις να πας στο πλατανιτσι το ενδοξο καμπινγκ.ειναι δημοτικο εχει καποιες βασικες ανεσεις,σκια,μινι μακρκετ,μπαρακι,τουαλετες κτλ...ωραιο μερος με πολλυ ωραια θαλασσα.αν εισαι με την κοπελα σου προτιμησε αρμενιστη.πολλυ οργανωμενο καμπινγκ και ωραια επισης η θαλασσα.οτι αλλο θελεις ρωτα.καλη επιτυχια
Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες με τη κοπελα μου θα παω αλλα για Αρμενιστη εχω ακουσει για πολλη βαβουρα και εγω προτιμω κατι χαλαρο (για να φανταστεις ειμου Κυθηρα πριν απο 2 Εβδομαδες)
 

kakos21

Member
Μηνύματα
91
Likes
22
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΠΑΝΤΟΥ !!!
Ευχαριστω Dorotija νομιζω οτι αυτο ειναι πολυ χρησιμο
(Επίσης σου προτείνω σκηνή που να έχει δυο πόρτες, μια μπρος μια πίσω, γιατί αλλιώς θα πεθάνεις στη ζέστη παθούσα και μαθούσα).


 

kakos21

Member
Μηνύματα
91
Likes
22
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΠΑΝΤΟΥ !!!
Στις περισσότερες ερωτήσεις σου πιστεύω σε κάλυψαν οι προηγούμενοι! Ένα tip θέλω μόνο να δώσω σε όλους τους κατασκηνωτές της παρέας! Προμηθευτείτε ελληνικό καφέ.Είναι το καλύτερο αντικουνουπικό και όχι μόνο.Δεν πλησιάζει ΤΙΠΟΤΑ! Από κουνόυπι μέχρι φίδι.Τρόπος χρήσης: Φτιάχνεις μία μικρή γουβίτσα στα μέρη που θες (κατά προτίμηση γύρω από τη σκηνή ),βάζεις μέσα μία χούφτα ελληνικό και τον καις.Η μυρωδιά είναι πολύ δυνατή αλλά πιστέψτε με! Κάνει θαύματα !!!
Ωραιο αυτο με τον καφε !!
φαντασου οτι στο στρατο Βαζαμε θειαφι που να το ξερανε οι ασχετοι οτι ο καφες κανει Θαυματα !!!;)
 

gastone_d

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Στο χρόνο..
Καλησπέρα kakos21!

Το Καλαμίτσι είναι πολύ καλή επιλογή για camping.Άνετο και ευρύχωρο,προσεγμένοι χώροι,καθαρές τουαλέτες και φοβερή παραλία.Έχει και το beach bar του με ξαπλωστες αμα θες..Και σχετικά καλές τιμές στο εστιατόριο..
Παίζει πολύ οικογένεια με παιδάκια να χεις υπόψην σου..
tip:To χωριουδάκι στα 500m περίπου με μερικά cafe-bar και ταβερνάκια.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom