Κάτι σαν την Κούβα ;

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Καλά, αστείο είναι έτσι που το έγραψα, αλλα θέλω να ρωτήσω το εξής.

Σε κάποιον που του άρεσε πολυ η Κούβα και κάθε φορά που κοιτάζει την Ασία κάτι δεν του παει καλα και που έχει γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη και θέλει να παει κάπου μακριά, τι θα προτείνατε ;

Θα ήθελα να πάω Αργεντινή, αλλα το κόστος ανεβαίνει πολυ.
Έχουμε κάτι εναλλακτικό της Κούβας ;

Μια λύση είναι να πάω ξανά στην Κούβα :D

Υγ. Μιλάω για την εποχή γύρω στο Πάσχα.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Να πας Γουατεμάλα.
Η φύση είναι ανώτερη της Κούβας, έχει αρχαιότητες που η Κούβα δεν έχει, έχει και πολύ φολκλόρ που επίσης η Κούβα δεν έχει.
Εναλλακτικά η Ονδούρα και αν σου λείπει το πολιτικό κλίμα της Κούβας, η Βενεζουέλα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.676
Likes
50.530
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν μας πεις τι ακριβώς σου άρεσε στην Κούβα, τότε είναι πιο εύκολο. Μια χώρα που εμένα με χαλάρωσε πολύ, είναι ασφαλέστατη, έχει την ξενοιασιά και την... τεμπελιά της Κούβας, λίγους τουρίστες, καλή φύση και ολίγον από αρχαία με χαμηλό κόστος είναι το Λάος. Νοικιάζεις και μια μοτοσικλέτα και πας σε καταπληκτικά μέρη, μακριά από τους lonelyplanetάκηδες αν θες (που σε πολλά σημεία δε θα θες, διότι ακόμη και αυτά είναι όμορφα μέρη) φοβερά παρθένα χώρα με εξαιρετικές γωνιές.

Σε Λατινική Αμερική, μακράν η καλύτερη επιλογή για μένα είναι το Περού, έχει πολύ περισσότερα πράγματα από την Κούβα: τελείως διαφορετική κουλτούρα από την ευρωπαϊκή, εκπληκτική αρχαιολογία, μερικές όμορφες αποικιακές πόλεις, τρελή ποικιλία, φύση για όλα τα γούστα (Αμαζόνιο, Άνδεις, ερήμους, πράσινες κοιλάδες) και είναι και φτηνή (πλην του αεροπορικού). Επίσης στις αδυναμίες μου είναι ο Παναμάς που είναι ασφαλής, σχετικά φτηνός, έχει πολιτιστικό ενδιαφέρον (μειονότητες, φοβερούς Ινδιάνους), εξαιρετική φύση και δεν απαιτεί και πολλές ημέρες.

Περίεργος παραλληλισμός με την Κούβα είναι και το Ιράν, το οποίο επίσης έχει μια μοναδική πολιτική κατάσταση που επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής (θεοκρατία) ασφαλέστατο, φτηνότατο (και οι πτήσεις φτηνές), τουρίστες θα τους ψάχνεις με το τουφέκι, ωραία αρχαία και φανταστικό κόσμο, οι φιλικότεροι πολίτες του πλανήτη κατ' εμέ. Πολύ ιδιαίτερη χώρα, όπως και η Κούβα, έχει μια μελαγχολική, θλιβερή αλλά εν μέρει και γοητευτική απομόνωση και η θρησκευτική κατάσταση είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με αυτή της Κούβας.

Τέλος, πάμφθηνο, με άψογη φύση, πολύ ιδιαίτερη πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα, γυρίζεται εύκολα και είναι η χαρά του μοτοσικλετιστή... το Νεπάλ. Έχει κάτι από την ξενοιασιά της Κούβας και την αίσθηση του ότι ο κόσμος ζει όπως πριν 50 χρόνια, αλλά στο πολύ πιο βουδιστικό/μαοϊστικό στιλάκι.

Ψιλοάσχετες προτάσεις μεταξύ τους, αλλά δεν κατάλαβα τι ψάχνεις ακριβώς, τι σου άρεσε στην Κούβασ (π.χ αν ήταν ο ρυθμός/μουσική/νυχτερινή ζωή, θα σου πρότεινα κάτι σε Σενεγάλη ή Τρινιδάδ και Τομπάγκο).
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ολα που ανέφερες με ξετρελαίνουν........
σε όλα θα παω..και θα ...ξαναπάω!!:lol:
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Aν και δεν εχω παει σε κανενα απο τα μερη που προτειναν οι traveladdict & Yorgos πλην Περου-Βολιβιας, αν και ρωτας για Ασια, εχω να πω πως ενα ταξιδι στο Περου ειναι μοναδικη εμπειρια. Εικονες, ηχοι, μυρωδιες, τα παντα σε κανουν να νομιζεις πως εισαι σε αλλο πλανητη. Βεβαια θελει μερες (12-15) γιατι δεν νομιζω πως αξιζει να δει καποιος τα μισα και μετα να ξαναπληρωνει εισιτηρια για να δει τα υπολοιπα. Ασε που φωτογραφικα ειναι ανεξαντλητο.
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά

...Ασε που φωτογραφικα ειναι ανεξαντλητο.
Α, αγαπητέ Σωκράτη, με καταλαβαίνεις ! Και μονο αυτή η φράση είναι το πιο σοβαρό κίνητρο για μένα, για να ακολουθήσω την πρότασή σας για το Περού ! :clap:

Το έχω σκεφτεί και εγώ κατά καιρούς, αλλα πάντα μου φαινόταν πολύ δύσκολο ταξίδι. Λίγο που διάβασα για αυτό, διαπιστώνω πως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νόμιζα. Βεβαια 15 μέρες δεν θα έχω, αλλα εγώ είμαι γρήγορος, βολεύομαι και με 11. :D

Να βρίσκαμε και πιο φτηνά αεροπορικά … καλα θα ήταν.

Πάω να στρωθώ στο διάβασμα

Σας ευχαριστώ και πάλι :)
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δυσκολο ταξιδι ειναι με την εννοια οτι εχεις πολλες διαδρομες και εναλλαγες θερμοκρασιας - υψομετρου - κλιματος απο μερος σε μερος. Ειναι ομως μοναδικο.
Πηγα το 2005 με γκρουπ, το ομολογω και παρακαλω να μην με λιθοβολισετε. Μου ηταν πολυ δυσκολο ομως εκεινο τον καιρο να το οργανωσω μονος μου διοτι δεν ειχα ουτε τις γνωσεις ουτε το χρονο αφου αποφασισα για το ταξιδι 2 μηνες πριν την αναχωρηση. Δεν εμεινα ομως δυσαρεστημενος, το πρακτορειο τηρησε τα προβλεπομενα και μαλιστα με το παραπανω.
Αν μιλας για 10-11 μερες με την λιγοστη εμπειρια μου προτεινω να αφιερωσεις:
2 διανυκτερευσεις στον Αμαζονιο υπολογιζοντας οτι το πρωι μετα την 2η διανυκτερευση θα φυγεις, αρα θα εχεις 1,5 μερα στη διαθεση σου.
3 τουλαχιστον διανυκτερευσεις στο Κουσκο.
Την πρωτη μερα αναλογα με την ωρα αφιξης παιρνεις μια γευση της πολης, την δευτερη ολοημερη εκδρομη με το τρενο ή συνδυασμο πουλμαν/τρενου για το Ματσουπιτσου. Σε αντιθεση με το Κουσκο που εχει υψομετρο 3500μ το Ματσουπιτσου ειναι στα 2300μ οποτε εχεις το απαραιτητο οξυγονο για να ανεβοκατεβαινεις στα μνημεια. Την τριτη μερα μπορεις να πας στο Πισακ (μια συγκεκριμενη μερα της εβδομαδας διαβασα οτι μαζευονται εκει ολοι οι παραγωγοι της περιοχης για να πουλησουν τα προιοντα τους και εχει πανηγυριωτικη ατμοσφαιρα, δεν ξερω ποια μερα ειναι αλλα μπορεις να το ψαξεις) και στην Ουρουμπαμπα που δεν απεχει πολυ απο το Πισακ. Αν μεινεις και 4η βλεπεις οτι δεν προλαβες.
Απο κουσκο συνεχιζεις οδικως για Πουνο, υψομετρο 4200 αν θυμαμαι αλλα το συνηθιζεις πια (διαδρομη 8 ωρες και βαλε) για να δεις τη λιμνη Τιτικακα και την Sillustani. Εμεις μειναμε εκει 1 βραδυ αλλα μου φανηκε λιγο.
Για να γυρισουμε στο υψομετρο της θαλασσας, απο Λιμα μπορεις να πας στο Paracas για να δεις τα νησακια Μπαγιεστας, μου αρεσαν πολυ.
Η Nazka με τα περιφημα σημαδια της θελει αλλη μια μερα αλλα νομιζω πως αν δεν τα δει καποιος δεν χανει και πολλα, υπαρχουν πολυ εντυπωσιακοτερα μερη στο Περου.
Δεν πηγα στην Αρεκιπα αλλα νομιζω πως αξιζει.
Εχω καποια βιβλια που μπορουν να σου χρησιμεψουν (και πολλες φωτογραφιες για να παρεις μια γευση),δεν μου χρειαζονται αμεσα, αν θελεις στειλε πμ για να βρω τροπο να σου τα στειλω.
Ας παρουν τωρα τη σκυταλη οι πιο πολυταξιδευμενοι.



Αυτα τα λιγα, ας πουν τις γνωμες τους και οι πιο εμπειροι.
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Επειδη ειναι στα σχεδια μου,σωκρατη εσυ σουπερ-σταρ με βοηθας πολυ!!!:clap:
Και οποιαδηποτε επιπροσθετη πληροφορια για να μην ειμαστε και off topic στειλε μου π.μ! :)
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Συμφωνώ ότι το Περού είναι πάρα πολύ ωραίος προορισμός, αλλά τι σχέση έχει με το αρχικό ερώτημα και με την Κούβα?
Εδώ μπήκαν συγκεκριμένα δεδομένα:
1. Όχι Ασία, οπότε δεν βλέπω το λόγο να προτείνονται Λάος, Ιράν και Νεπάλ.
2. Φτηνός προορισμός, οπότε δεν βλέπω να προτείνεται οτιδήποτε από Βενεζουέλα και κάτω, που ανεβαίνουν τα εισιτήρια. (με ελάχιστες εξαιρέσεις κυρίως για Μπουένος)
Αν η Αργεντινή φαίνεται ακριβή, που το εισιτήριο μπορείς να το βρεις και σε προσφορά με 600 ευρώ, στο Περού με κάτω από 1000 δεν πας.

Νομίζω φίλε manos την απάντηση την έδωσες μόνος σου στο αρχικό σου ποστ:
να ξαναπάς στην Κούβα.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και γιατί να μην ξαναπάς στην Κούβα αν το καλοσκεφτείς;

Εκτός αν την έχεις πολύ πρόσφατη.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
στο Περού με κάτω από 1000 δεν πας.
αν το συνδυάσεις με άλλες προσφορές πας κ με πολύ πιο κάτω. πχ τωρα με της LH για ΝΥ πέφτει κάτω από 850. λίγο πιο πριν που ειχε Bogota με 459, ακόμα πιο κάτω. υπομονή και ψάξιμο.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δεν είδες καλά. Μιλάει για εποχή του Πάσχα.
Κια φέτος ξανασυμπίπτει με το Καθολικό. όχι κάτω από 1000, ούτε κάτω από 1200 δεν βρίσκει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom