Κέρκυρα Κέρκυρα Πρόγραμμα

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.673
Likes
16.376
Ξεκινάω και δείχνω με το δάχτυλο στον χάρτη και ξαναψελλίζω "Ζάκυνθος" αφου η πρώτη απόπειρα πριν αρκετά χρόνια απέτυχε και πήγα Κεφαλλονιά (αυτό το τραγούδι για τα Κύθηρα που δεν τα βρίσκουμε εμένα σαν Ζακυνθος μου φέρνει).. "Δεν ξαναπάμε Κέρκυρα που τόσο μου αρέσει" λέει το έτερον ήμισυ (ούτε το 1/4 δεν είναι αλλά τέλος πάντων) συνεπικουρούμενη απο την κόρη, οπότε τι να πω πάλι ο έρμος;; μειοψηφία ων ανοιγω τραβελστοριανά κιταπια και διαβάζω.. Κέρκυρα θέλει ο λαός Κέρκυρα λοιπόν..κλεινω καταλυμμα καραβια οχημα μπαγκάζια (μέχρι και την ομπρέλλα τη μεγάλη σας πήρα, τι πατερας ) και τζουπ αποβιβαζόμαστε στο λιμάνι της Κέρκυρας για μια ακόμη φορά αλλά τώρα κατακαλόκαιρο.. καλά να πάθω..

Γυρίσαμε αρκετά μια εβδομάδα μέχρι και Παξούς μια ημερήσια..Λευκίμμη, Χλομός, Ισσος, Πέλεκα Γλυφάδα, Κάιζερ πόϊντ βιού, Παλιοκαστρίτσα, Αφιόνας Πόρτο τιμόνι, Σιδάρι καναλ ντ' αμουρ (κόψε κάτι), Αποτρυπητή, Ρόδα, Κασσιόπη, Παλιά(ή πάνω) Περίθεια, Αχίλλειο, Κανόνι,Μον Ρεπό, Φαληρακι και μέσα στην παλιά πόλη σχεδόν κάθε βράδυ κλ

Πολλά απο αυτά τα εχω ξαναδεί οπότε εκανα και συγκρίσεις..
Τελικά αυτό που ένοιωσα φεύγοντας ήταν μια απογοήτευση και αυτό οφείλεται κυρίως στα εξής:
- Σκουπίδια .. μεγάλο πρόβλημα και κακή πολύ κακή εικόνα.. απο αυτα που μου είπαν είναι οτι τα σκουπίδια τα στελνουν κάπου Κοζανη και πληρωνουν και ενα σωρό λεφτά για μεταφορικά.. Πολύ βρωμια και πεταμένα σκουπίδια παντού ακόμα και σε απομακρυσμένους δρόμους..
- Πάρκινγκ.. Μέσα στη πόλη σε ώρες αιχμής είναι σχεδόν αδύνατο αλλά αν έχετε υπομονή στο κεντρικό δημοτικό πάρκινγκ (3 ευρω ολη μέρα αλλά για μια φορα.. και οχι μπαινω και βγαινω και ξαναμπαινω όσες φορες θέλω) στη Σπιανάδα θα βρείς .. Επίσης αν πας πριν τις 9:30 πμ πολύ πιθανόν να βρείς και στον δρόμο πάλι κοντά στη Σπιανάδα .. ένα άλλο μέρος είναι στον δρόμο πλησιον του ενετικού κάστρου (του νέου γιατί το παλιο περιβάλλεται απο θάλασσα).. Ειναι ένα μαρτυριο και για τους κατοίκους του νησιού πάντως..
-φαγητό.. πέρα απο τα ψητά και τα πιτόγυρα που και η κουτσή μαρία φτιάχνει και ειναι νόστιμα και θα φας χωρίς πολλά παραπονα αν θες κάτι παραπάνω ακόμα και λεφτά καλά να δώσεις πολύ πιθανόν να μην ικανοποιηθείς..
-αρκετά ακριβή γενικά αλλά όχι όμως ανάλογες υπηρεσίες..
-πολυκοσμια.. Μια Βαβελ .. τετοια εποχή βεβαια δεν αποφευγεται αλλά ακόμα και σε ααπομακρυσμένες μικρές παραλίες γίνεται χαμός..
-Τόσα χρόνια που πάω κατα καιρούς δεν έχει αλλάξει τίποτα.. ο Δήμος ειναι τουλάχιστον απαράδεκτος, δρόμοι καθαριότητα ευταξία όλα μηδέν.. όλα στο ονομα του χρήματος..

Τόσο απαράδεκτο δίκτυο έχω χρονια να δώ, ειδικά όσο απομακρύνεσαι απο Κέρκυρα τόσο χειρότερο γίνεται.. Η Κέρκυρα ειναι ένα απο τα μεγαλύτερα διαμάντια της χώρας για να μην πω ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ και δεν κάνουν τιποτα.. Μεγάλη απογοήτευση και κακή εικόνα στους χιλιάδες των τουριστών.. Και εν πάσει περιπτωσει τοσα χρηματα καρπώνεται το νησί δεν έπρεπε να δοθεί λίγη βαρύτητα..

Για Παξούς θα πω ότι η πρωτη εικόνα για μένα ηταν πολύ καλή, μαγική μπορώ να πω αφου ειδικά στο Γαι και το λιμάνι που είναι στην ουσία ένα κανάλι που δημιουργείται απο τα 2-3 νησιά η εικόνα ειναι μοναδική... Πολύ όμορφο το σκηνικό επιβάλλεται μια ολιγοήμερη επίσκεψη..
 
Last edited:

liakos2302

Member
Μηνύματα
8
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Σόφια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κολομβία
Φίλε chrisbd δυστυχώς και εγώ ακριβώς την ίδια εικόνα αντίκρισα προ εβδομάδας στην Κέρκυρα. Κρίμα γιατί τα αξιοθέατα και η ζώη της παλιάς πόλης είναι μοναδικης αισθητικής.
υ.γ. με την Κέρκυρα lines και με εισητηρια αγορασμενα από το ίντερνετ, όντως είχαμε έκπτωση 50%, συν ότι στο πλοίο το κλιματιστικό δούλευε κανονικά.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.673
Likes
16.376
Ναι .. να το τονίσουμε αυτό οποιος πάει αν μπορει να βγάλει τα εισητηρια μέσω ιντερνετ να το κάνει γιατί έχει έκπτωση 50% και με τις 2 εταιρειες Kerkyra lines και Kerkyra seaways..
 

Zorz59

Member
Μηνύματα
232
Likes
1.638
Δε θα διαφωνήσω σε κάποια από τα παραπάνω, αρκεί να ξέρουμε που ερχόμαστε

Δε μπορείς να λες ότι η Κέρκυρα έχει πολυκοσμία Βαβέλ κίνηση, δεν έχει πάρκινγκ και να μην το ξέρεις αυτό πριν έρθεις

Είναι ο δεύτερος πιο πυκνοκατοικιμενος νομός της Ελλάδας, με 120.000 μόνιμους και περίπου 150.000 κρεβάτια, και υποδομές μηδαμινές για το θέμα πάρκινγκ δρόμοι, δηλαδή ξέρεις ότι θα πας κάπου που γίνεται ο χαμός τον Αύγουστο.... Είναι σαν να πάω εγώ κουφονησια Ιούνιο και να λέω γιατί δεν γίνεται χαμός και δεν έχει παρταρες μέρα νύχτα..

Για τα σκουπίδια η κατάσταση είναι καλύτερα από το 2018 που είχαμε γίνει παγκόσμιο θέμα, και ναι είναι ντροπή, και ναι σαν Ελλάδα πληρώνουμε τα κέρατα μας για τη μεταφορά τους στην Κοζάνη στο εργοστάσιο, γιατί εδώ ακόμα το υπεχωδε δεν αξιώθηκε να δημοπρατησει το εργοστάσιο

Για το ακριβή δεν συμφωνώ, μακράν φθηνότερα από Θεσσαλονίκη Χαλκιδική που είναι το άλλο μέρος καταγωγής μου και ξέρω τιμές και υπηρεσίες

Φαγητό όπως έγραψα και πριν έχουμε φάει σε άπειρα και έχουμε απορρίψει το 80% σε αναλογία απόδοσης τιμής... Και φαντάσου ότι τώρα είναι μακράν καλύτερη σε φαγητό ή Κέρκυρα σε σχέση με 2009 που είχα έρθει για μόνιμα

Για τους Δήμους όπως τα λες... Αρπαχτή

Προσωπικά για μένα μακράν ο χειρότερος μήνας του νησιού είναι ο Αύγουστος

Αυτά :p:p:p:p
 
Last edited:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.673
Likes
16.376
Το ηξερα ότι θα εχει πολύ κόσμο και οχι μόνο στην παλιά πόλη..εξάλλου τετοια εποχή σε όποιο κοσμοπολίτικο μέρος και να πας θα ειναι πήχτρα.. αλλά αυτό αποτελεί και ένα μείον για κάποιους, άλλους πάλι μπορει να τους αρέσει..

Για την ακρίβεια..
Παγωτό μια μπάλα σε μέγεθος μπαλάκι πιγκ πογκ (αντε καλά λίγο πιο μεγάλη) 1,8 ευρώ.. Για 3 'ατομα θέλαμε πάνω απο 10ευρο..Βεβαια η μπάλα δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος αλλά τελος παντων .. Στη επιστροφη περνωντας απο Γιάννενα φάγαμε επιτελους παγωτό χωρίς να χρειαστει να πληρωσουμε μια περιουσία..

Τα πιτογυρα (αν και δεν πηρα ποτε) ειναι σε φυσιολογικά επίπεδα..

Οι ίδιοι οι Κερκυραίοι τα λένε και μάλιστα τους φωνάζουν καμιά φορά "ρε Κερκυραίος είμαι όχι τουρίστας"..


Διάβαζα κάπου σε κερκυραϊκα νέα νομίζω ότι πλακώνονταν στον δήμο για το καραβάκι στο Βίδο που ακόμα δεν είχε βρεθεί λύση κλ.. Κερκυραίοι μου λέγανε ότι "ειμαστε τοσο @@@@ που πληρωνουμε ενα σκασμο λεφτα για τα σκουπίδια επειδή δεν δεχεται κανεις να κάνει στην περιοχή του εργοστασιο" .. ε ποιος να δεχτεί;; πρέπει να έχει και ενα σημαντικο αντισταθμιστικό όφελος.. Οι δημοτικές αρχες κάνουν τα παιχνίδια τους..
 

EleniPa42

Member
Μηνύματα
48
Likes
24
Λοιπον για ακτοπλοικα, οι εταιρειες ειναι 2

Kerkyra Lines | Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα & Παξούς

Αρχική | Kerkyra Seaways

η βοηθεια του κλεισιματος απο το site ειναι οτι δεν περιμενεις στην ουρα για να κοψεις και οτι παιζει να πετυχεις και προσφορα....
αλλα και στο λιμανι να σκασεις ετσι κοβεις ανετα εισητηριο με το επομενο πλοιο
για το aircondition περσι, κανενα πλοιο δεν ειχε ολη τη σεζον, γιατι απαγορευοταν λογω covid, επρεπε να εχουν ανοιχτες τις πορτες για φρεσκαρισμα του αερα... φετος δεν ισχυει αυτο, και εχω δει air condition....
τους σκυλοπνιχτες ΑγΕιρηνη, Ελενη τους αποφευγουμε με καθε τροπο :p :p
Στο πήγαινε είχε air condition κανονικά όμως. Γι' αυτό το ανέφερα.
 

phil

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία ή Κίνα ή ΗΠΑ
Παιδιά Χαίρεται,

Θα ταξιδέψουμε και εμείς από Κύπρο στην Κέρκυρα και εχω ακούσει τόσο όμορφα λόγια που ανυπομονώ να τα δώ από κοντά!! Θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε μερικά σημεία για βραδινή έξοδο bar/lounge/cocktails/roof gardens/beach bars αφού θέλουμε να δούμε την νυχτερινή ζωή και ψάχνω για διαμονή στην πόλη της Κέρκυρας ώστε να μην χρειαστεί να νοικιάσουμε. Επίσης, από αξιοθέατα που μπορώ να βρώ τα top 10 για να έχω υπόψη να τα δούμε?
Από activities όπως boat hire αξίζει να το κάνουμε? Είμαστε 2 άτομα ζευγάρι.

Ευχαριστώ πολύ!
 

Zorz59

Member
Μηνύματα
232
Likes
1.638
Παιδιά Χαίρεται,

Θα ταξιδέψουμε και εμείς από Κύπρο στην Κέρκυρα και εχω ακούσει τόσο όμορφα λόγια που ανυπομονώ να τα δώ από κοντά!! Θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε μερικά σημεία για βραδινή έξοδο bar/lounge/cocktails/roof gardens/beach bars αφού θέλουμε να δούμε την νυχτερινή ζωή και ψάχνω για διαμονή στην πόλη της Κέρκυρας ώστε να μην χρειαστεί να νοικιάσουμε. Επίσης, από αξιοθέατα που μπορώ να βρώ τα top 10 για να έχω υπόψη να τα δούμε?
Από activities όπως boat hire αξίζει να το κάνουμε? Είμαστε 2 άτομα ζευγάρι.

Ευχαριστώ πολύ!
Αύριο βράδυ θα έχεις κατάλογο
 

phil

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία ή Κίνα ή ΗΠΑ
Αύριο βράδυ θα έχεις κατάλογο
Αναμένω και σε ευχαριστώ πολύ!! Θα ήθελα να ζητήσω και μια γνώμη για day trip στους Παξούς/Αντιπαξούς (επίσης Διαπόντια νησιά είδα ότι αξίζει μια ημέρα) ή boat hire από τους Παξούς για να περάσουμε την ημέρα μας στη θάλασσα. Γενικά θα προτιμούσα να νοικιάσω σκάφος μια μέρα να δώ τις παραλίες παρά να νοικιάσω αυτοκίνητο και να είμαι στην κίνηση στους δρόμους τέτοιο μήνα.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.714
Likes
14.997
Τον Ιούλιο που ήμουν στο νησί, γινόταν χαμός στις εκδρομές με καραβάκια από το λιμάνι της πόλης για Παξούς- Αντίπαξους, πήγαμε σε 2-3 πρακτορεία για να κλείσουμε θέσεις για 2 μέρες μετά. Κάποια πρακτορεία μας έλεγαν πως οι εταιρίες που συνεργάζονταν ήταν κλεισμένες ως το τέλος της εβδομάδας.

Αντίθετα δυστυχώς για Διαπόντια, δεν είχε πολύ κίνηση και ζήτηση, ούτε ήταν εύκολο να βρεις. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να πήγαινα Διαπόντια, ακόμα και με διανυκτέρευση.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είναι σαν να πάω εγώ κουφονησια Ιούνιο και να λέω γιατί δεν γίνεται χαμός και δεν έχει παρταρες μέρα νύχτα..
Έτσι ακριβώς ήταν τον Ιούνιο...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom