Καινουργιο Αμαξι

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Βρίσκομαι και εγώ στην αναζήτηση καινούργιου αυτοκινήτου πόλης υβριδικού. Η πρώτη μου επαφή θα είναι μάλλον στην έκθεση που θα είναι αρκετές μάρκες συγκεντρωμένες με τα μοντέλα τους. Εάν κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στην παραπάνω συζήτηση και ήταν και αυτοί σε αναζήτηση αυτοκινήτου έχουν να προτείνουν ή να πουν την γνώμη τους θα με ενδιέφερε να την ακούσω. Αν έβαζα κάποια προτεραιότητα στην επιλογή αυτή θα ήταν η άνεση στους χώρους των επιβατών.
Με το καλό @makisg! Είναι μια δύσκολη απόφαση η επιλογή αυτοκινήτου αλλά εύχομαι να βρεις αυτό που θα ταιριάξει καλύτερα στην καθημερινότητα και τις συνήθειες σας! Εμεις καταληξαμε σε ηλεκτρικό τελικα ( μιας και προς τα εκει κλιναμε απο την αρχη), οπότε δεν έχω κάποια πρόταση για υβριδικό που αναζητάς. Εύχομαι σύντομα να μας γράψεις στο φόρουμ ιστορία απο το πρωτο road trip με το νέο οχημα ;)

Kostas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Είσαι στο μυαλό μου. Αυτό ακριβώς θέλουμε, να μπαίνουμε και να βγαίνουμε άνετα. Έχω το Volvo V40 και άρχισα να μην μπορώ να μπω και να βγω, το οποίο θέλω να αντικαταστήσω.
Είσαι στο μυαλό μου. Αυτό ακριβώς θέλουμε, να μπαίνουμε και να βγαίνουμε άνετα. Έχω το Volvo V40 και άρχισα να μην μπορώ να μπω και να βγω, το οποίο θέλω να αντικαταστήσω.
Tα υβριδικά χωρίζονται σε 3 κατηγορίες τα full hybrid (όπως το Yaris) με μεγάλη μπαταρία τα οποία στην πόλη με προσεκτική οδήγηση είναι πολύ οικονομικά, τα mild hybrid με μικρή μπαταρία (περιμένεις μειωμένη κατανάλωση 0.5-1 λίτρο σε σχέση με τα συμβατικά), και τα plug in hybrid στα οποία η μπαταρία φορτίζει στην πρίζα και για αρκετά χλμ (τουλάχιστον 30-40) εφόσον είναι φορτισμένη λειτουργεί σαν ηλεκτρικό, οπότε έχεις πολύ οικονομική μετακίνηση εντός πόλης αλλά είναι τα ακριβότερα σε τιμή.

Με βάση τα όσα έγραψες η κατηγορία των B SUV σου ταιριάζει γάντι. To Yaris cross κορυφαίο σε αξιοπιστία και οικονομία. Το Vitara μια οικονομική επιλογή τίμια για τα χρήματα που ζητάει. Το Puma το καλύτερο οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας. Το 2008 υπέροχο σχεδιαστικά (με καδένα πλέον). Πρέπει να δεις όσα σε ενδιαφέρουν και να τα οδηγήσεις και αν μπορείς να πάρεις προσφορά από 2 αντιπροσώπους για να λάβεις την καλύτερη δυνατή. Προσπάθησε να βρεις δοκιμές των αυτοκινήτων που σε ενδιαφέρουν από το Autoholix.gr ή to cartalk.gr.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μάκη εμένα μου αρέσει πολύ το Toyota CHR, αλλά νομίζω το yaris είναι ο,τι πρέπει για σένα . Είμαι σε αναζητηση αυτοκινήτου κι εγώ καθώς πουλάω το δικό μου. Είμαι μεταξύ Audi a3 και Volvo40. Αν το πουλάς στείλε μου ένα μήνυμα με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Φένια μου είναι το V40 D2 Cross country του 2015. Αυτόματο, πετρέλαιο

IMG_20250905_152455.jpg

IMG_20250828_101537.jpg

με 47000 περίπου χιλιόμετρα.

thessaris

Member
Εμείς είμαστε κοντά στο Hyundai Kona full hybrid, κάπου στα 28Κ, απλά ακόμα δεν την έχουμε πάρει την απόφαση, μήπως και τελευταία στιγμή πάμε για ηλεκτρικό. Επειδή όμως κάνουμε 2-3 ταξίδια στο εξωτερικό κάθε χρόνο, κάπως προβληματίζομαι για αυτονομίες κλπ.

agmi

Member
Καλο το Cross, δυστυχως για τεστ drive ειχαν περιορισμενα μονο 2λιτρα και οι αντιπροσωπεια (ΤΟΥΟΤΑ/κρατος εν κρατει ) επρεπε να ειχε χαμηλωσει αισθητα τις τιμες του παλιου απο το facelift. 4 μηνη αναμονη οταν το χρωμα/εκδοση δεν ειναι διαθεσιμη. Το μικρο μεγαλο αφεντικο μετα απο μια 8τια ενος ΚΙΑ Stonic ειχε βγει για παγανια αγορας καινουργιου ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ απο περυσι. Το τουρκικο ΤΟΥΟΤΑ (CHR) μας γυαλιζε αλλα εχει στενους χωρους επιβατων (πισω). ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Το Κορολα κρος (Γιαπωνεζικο καθαρα) απο οτι μας ειπαν εχει τον ιδιο κινητηρα, αλλα μας φανηκε θορυβωδη οταν εμπαινε μπροστα ο θερμικος. Ας ειναι καλα ο γεναιοδωρος ντηλερ στο Ηρακλειο, αφησε τη συζυγο να οδηγησει πανω απο 15-20 χλμ. Δεν αναφερομαι στο Yaris θελεις ενα μεροκαματο να βγεις! Στη δικια μου περιπτωση! Προσανατολιζοταν σε ηλεκτρικο με πρωτο το EV3 της ΚΙΑ και μετα το BYD Αtto 3, αλλα ο μεγαλοδυναμος μας φωτισε και δεν καναμε αυτη την επιλογη, αν και για την συζυγο το ΒΥD υπερτερουσε. Λεω μας φωτισε γιατι 02/25 μας λεγανε να βιαστουμε για να προλαβουμε το Κιν. ηλεκτρικα με την γεναιοδωρη επιδοτηση των 8000 και κατι, γιατι 'ο κουμπαρας' θα αδειαζε, θα ξαναγεμιζε αλλα αγνωστο ποτε. Το 02/25 για ιδιωτες το διαθεσιμο ηταν €16.80 Περιμεναμε να οδηγησει το ΕV3 επιβεβαιωσεις οτι ο κουμπαρας θα ξαναγεμισει και να βιαστουμε να προλαβουμε. Θετικο στο ΚΙΑ ηταν οτι σερβις κλπ θα γινοτανε εδω στο νησι, για ΒΥD θα επρεπε να πηγαιναμε στην Αθηνα. Οχι οτι ειμαστε ικανοποιημενοι με το σερβις της ΚΙΑ, γιατι ενα προβλημα στο δικο μας λυθηκε μετα απο 4 αφ'οτου τους πηγε η συζυγος στον συνηγορο του καταναλωτη και ασχοληθηκε ενας καλος ανθρωπος απο τα κεντρικα τηε ΚΙΑ, γιατι εδω μας κοροιδευαν και αλλαζαν ανταλλλακτικο. Ας ειναι να μην μακρυλογω το μαυρο αλογο ηταν το MG ZS hybrid+ και αυτο αποφασισε το αφεντικο. Μου φαινεται οτι πισω εχει πιο πολυ χωρο για αθρωπους στην αναπτυξη τους σαν και μενα, αυτοματο (αυτο ητανε το must) πιο μεγαλοι χωροι απο το STONIC και στα 27 χιλιαρικα οπως λενε οι κοντοχωριανοι 'you get more car 4 your money'. Tα 7 χρονια εγγυηση κ'οδικη βοηθεια ειναι σχετικο, λογω της εμπειριας με το ΚΙΑ, αλλα ειναι ενας παραγοντας αγορας/προτιμησης. Λεω 'σχετικο' γιατι 6 χρονια τα σερβις στη αντιπροσωπεια θα τσουζουν στην τιμη. Και ισως αυτο να μην εχει την ιδια μεταπολιτικη αξια του ΚΙΑ.
Πισω στην επιδοτηση του κινουμαι ηλεκτρικα, οι ταλαιπωροι ιδιωτες που κοροιδεψαν οι αντιπροσωπειες να αγορασουν απο 02-07(νομιζω)/25 που βγηκε το καιν. κινουμαι ηλεκτρικα δεν δικαιουνται επιδοτηση! Οι αγοραζοντες απο την μερα που μπηκε στο ΦΕΚ το καινουργιο κιν. ηλεκτρικα, δικαιουνται μονο! Βεβαια απο τα €8000 και κατι, τωρα ειναι €3000 και κατι. Πολυ λιγοτερο του προηγουμενου. Οσο για τελη στα υβριδικα, τα βλεπω να τελειωνουν συντομα. Πισω στο BYD δεν εχει μεγαλη επιλογη χρωματων διαθεσιμα, οσο για το παλιο STONIC της συζυγου...εγινε εξαγωγη για τη Βορεια Ελλαδα ( https://multicar.car.gr/cars/view/487119480 μιας που δεν εχουν αυτοκινητα!
Οσα για μενα ειμαι ενας χιλη Μπιλης και οδηγω ενα αγροτικο:)!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.164
Μέλη
39.904
Νεότερο μέλος
nicopap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα