Καιρο - Βαρκελώνη - Λισαβόνα για Μάρτιο?

Morfeus1122

Member
Ποια πόλη προτείνετε για Μάρτιο?Κάιρο για 6 μέρες? ή Βαρκελώνη για 6 μέρες? ή Λισαβόνα για 5 μέρες?

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Απο πλευρας καθαρα καιρου η καλυτερη επιλογη ειναι το Καιρο,καθως θα ναι γλυκος καιρος δεν θα εχει ακομα την ζεστη που θα εχει οσο πλησιαζεις προς το καλοκαιρι .
Βαρκελωνη Λισαβονα ειναι προτιμοτερο να της επισκεφτεις λιγο πιο ανοιξη με κατα προτιμηση τον Μαιο που εχει ανοιξει ο καιρος και ειναι τελεια.Επειδη ειναι πολεις που της παει λογω γειτνιασης στην θαλασσα πιο πολυ ο καλος καιρος ,αξιζει να πεσεις σε λιακαδες να την καταευχαριστηθεις,χανουν αν πεσεις σε μερες με βροχες και μουνταδα.Επειδη ομως ειναι μερη με καλο καιρο ολο τον χρονο και κυριως η Λισαβονα που ειναι πιο κατω ,αξιζει και Μαρτιο αν εισαι τυχερος και πεσεις σε καλο καιρο.
Εαν ειναι γενικη ερωτηση ποια πολη να επιλεξεις επειδη δεν διευκρινησεις ,πες μα τι θες να δεις.
Το Καιρο ειναι χαοτικο,τρελοι ρυθμοι,κινηση ,βρωμα και εννοειται παγκοσμια κλασης αρχαια ,αιγυπτιακος πολιτισμος ,πυραμιδες κλπ
και τα αλλα 2 ειναι βολτες παραλιακα ,Gaudi , ρομαντζαδα , πλακοστρωτα σοκακια (Λισαβονα)miradouros ,θαλασσινα ,κρασακια κλπ.

Morfeus1122

Member
Απο πλευρας καθαρα καιρου η καλυτερη επιλογη ειναι το Καιρο,καθως θα ναι γλυκος καιρος δεν θα εχει ακομα την ζεστη που θα εχει οσο πλησιαζεις προς το καλοκαιρι .
Βαρκελωνη Λισαβονα ειναι προτιμοτερο να της επισκεφτεις λιγο πιο ανοιξη με κατα προτιμηση τον Μαιο που εχει ανοιξει ο καιρος και ειναι τελεια.Επειδη ειναι πολεις που της παει λογω γειτνιασης στην θαλασσα πιο πολυ ο καλος καιρος ,αξιζει να πεσεις σε λιακαδες να την καταευχαριστηθεις,χανουν αν πεσεις σε μερες με βροχες και μουνταδα.Επειδη ομως ειναι μερη με καλο καιρο ολο τον χρονο και κυριως η Λισαβονα που ειναι πιο κατω ,αξιζει και Μαρτιο αν εισαι τυχερος και πεσεις σε καλο καιρο.
Εαν ειναι γενικη ερωτηση ποια πολη να επιλεξεις επειδη δεν διευκρινησεις ,πες μα τι θες να δεις.
Το Καιρο ειναι χαοτικο,τρελοι ρυθμοι,κινηση ,βρωμα και εννοειται παγκοσμια κλασης αρχαια ,αιγυπτιακος πολιτισμος ,πυραμιδες κλπ
και τα αλλα 2 ειναι βολτες παραλιακα ,Gaudi , ρομαντζαδα , πλακοστρωτα σοκακια (Λισαβονα)miradouros ,θαλασσινα ,κρασακια κλπ.
Έχεις δίκιο δεν διευκρίνισα θα πάω με την κολλητή μου είχα κ αλλες επιλογές πιο κεντρικόβορειες περιοχες αλλά σκέφτηκα ότι ο καιρός μπορεί να μην είναι καλός ακομη και κατέληξα σε αυτές τις 3 επιλογες.
Προσωπικά με ψηνε νομίζω περισσότερο Καιρό αλλά η φίλη μου επειδή της είπα ότι γίνεται λίγο χαμός κ κίνηση κ τα αλλα που ανεφερες κ εσύ έχει λίγο αγχωθει...καλά ξέρω κ εγώ ότι αν πάω πρέπει να πάω προετοιμασμένος να ψάξω κανά ντόπιο εμπιστο γιατί αλλιώς πιστεύω θα ταλαιπωρηθω. Από τη μια με αγχωνει κ με μένα λίγο αυτή η επιλογή από την άλλη επειδή είναι κάτι άγνωστο από τα κλασσικά που έχω με δελεάζει συν τα αρχαία που μαρεσουν. Τώρα Βαρκελώνη και Λισαβόνα τα προτιμάει λίγο περισσότερο η φίλη μου για πιο safe και στάνταρ καταστάσεις. Όχι όμως ότι με χαλάνε κ μένα. Απλά για Αίγυπτο ξέρω ότι πρέπει να κάνω καλή ψακτικη αν πάω.

Natasa Ch

Member
Ξέρω ότι δεν θα βοηθήσω πολύ, όμως και τα 3 είναι μέρη που πρέπει να πας κάποια στιγμή. Ειδικά την Λισαβόνα την λάτρεψα, αλλά όντως της πάει ο καλός καιρός και θα είναι κρίμα να μην τη δείτε στα καλύτερά της! Είναι και η Σίντρα που επιβάλλεται να πάτε, και προλαβαίνετε σε 5 μέρες.
Προσωπικά ίσως προτιμούσα το Κάιρο,λόγω καιρού, λόγω οικονομικών εισιτηριων (φαντάζομαι για να είσαι ανάμεσα, βρήκες πάνω κάτω ιδιες τιμες στα αεροπορικά) και λόγω διαφορετικης εμπειρίας! Στα άλλα θα πας σίγουρα κάποια στιγμή, στο Κάιρο θέλει λίγο να το πάρεις απόφαση, να ψάξεις ξεναγό, να μπεις σε ψυχολογία ότι πας σε ένα χαώδες μέρος που όμως θα σου προσφέρει διαφορετικα πράγματα από ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Από τα 3, το Κάιρο είναι το πιο "δύσκολο". Αν η φιλη σου θέλει άλλο στυλ, άστο το Κάιρο για άλλη φορά με άλλη παρέα!

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Κάιρο όπως λες και εσύ, λόγω της ιστορίας της πόλης, πιστεύω θα χρειαστεί εντατικό διάβασμα. Που δεν ξέρω αν βγαίνει σε 1 μήνα. Αν τελικά κλίνετε προς τα εκεί, δες τι παίζει με τις αμμοθύελλες την άνοιξη. Βαρκελώνη δεν έχω πάει και είναι από τις πόλεις που πιστεύω θα αργήσω πολύ να πάω. :haha:

Από εμένα, η ψήφος μου θα πήγαινε στη Λισσαβώνα, από την οποία γύρισα πριν 20 μέρες. Πιστεύω οι 5 μέρες είναι ΟΚ, ίσως στριμώξετε και μια εκδρομή, όπως λέει και η Νατάσα στη Σίντρα ή πουθενά αλλού. Έχε υπόψη ότι το εσωτερικό του Pena θα είναι κλειστό για όλο το Μάρτιο. Πιστεύω η πόλη συνδυάζει πολλά, και το σημαντικότερο σε ισορροπημένο βαθμό: έχει μουσεία, πάρκα, εμπορικούς δρόμους, ταβέρνες, αρχιτεκτονική, ναυτική ιστορία κλπ. Αν κλείσεις το πήγαινε με την πρωινή πτήση της Αegean και την επιστροφή με τη βραδινή πτήση της Sky Express αξιοποιείς στο έπακρο και τις μέρες. ;)

Θα διαφωνήσω σε 1 σημείο: έχοντας πάει κατακαλόκαιρο και καταχείμωνο, στην πόλη της πάει και ο μουντός καιρός. Κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω. :rolleyes-80: Ίσως δένει η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση των κτηρίων με τα αζουλέζου, ίσως η σύνδεση της χώρας με τα ταξίδια προς το άγνωστο κατά την εποχή των ανακαλύψεων, δεν ξέρω. Είναι η μόνη πόλη που μου άρεσε τόσο ακόμα και με τη μουντάδα και τη βροχή που έφαγα.

Αν το επιλέξετε, προετοιμαστείτε πάντως για κουραστικό περπάτημα. Η πόλη είναι χτισμένη σε λόφους και θα έχετε πολύ ανέβα - κατέβα. Α, και οι κράχτες στην Αδριανού είναι γατάκια μπροστά σε αυτούς στη Rossio... :haha:

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.411
Μέλη
40.045
Νεότερο μέλος
Babis83

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα