Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ποιοι μπορούν να γίνουν σύμμαχοι της Ελλάδας;

Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί. Η Ελλάδα έχει επιχειρήματα αλλά πρέπει να βρει ικανούς ανθρώπους που θα διαπραγματευτούν με τους Γερμανούς.
wishful thinking
Το συζητάμε για την Ιταλία αλλά η σημερινή Ισπανική κυβέρνηση φοβάται τόσο πολύ το Podemos που θα προτιμήσει να μας κάψει ζωντανούς απο το να συμφωνήσει.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
Ωραίο το χίτλερ vs βαρουφάκης. Γελάσαμε πολύ, αλλά στην τελευταία ελληνική έκδοση της ταινίας "πτώση" με την ίδια εικόνα και με (προφανώς) διαφορετικά λόγια φάγαμε τεσσάρα (για όσους το θυμούνται). Αυτή τη φορά η πιθανή ήττα την οποία άλλωστε απεύχομαι όπως όλοι οι Έλληνες δεν θα στοιχίσει, ως ήττα σε έναν απλό ποδοσφαιρικό αγώνα, όπως τότε όπου χρησιμοποιήσαμε τις σκηνές της ταινίας.

Το λέω πάλι ότι το απεύχομαι.
Δεν θέλω να συμβούν τα ίδια.
Και ελπίζω ότι δεν θα συμβούν.

Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος! Ή όχι;
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
Προς Crisbd:

Που να φανταζόταν ο Oliver Hirschbiegel, όλες αυτές τις επιτυχημένες μεταφορές στην ταινία του!
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.470
Υπάρχει μια κόντρα Αμερικής και ΕΕ ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης γενικά στην Ευρωζώνη εδώ και αρκετό καιρό...Πάντως η Αμερική έχει ανάπτυξη και έχει ήδη εξέλθει της κρίσης ...
ΚΟΨΤΕ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΕΕ....
 

turms

Member
Μηνύματα
2.078
Likes
2.855
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
60 χρόνια περιμέναμε. Χάθηκε ο κόσμος να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμη για να δούμε (τι θα δούμε);
οχι βεβαια...το ερωτημα μου δεν εχει να κανει με το αν θα περιμενουμε ή οχι...ουτως ή αλλως δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως. Αλλα το θεωρω αδυνατο να περασουν απο την βουλη μεταρρυθμισεις που θα απαιτηθουν με μια νεα συμφωνια...καλως ή κακως ενα μεγαλο ποσοστο του Συριζα ειναι αριστερης ιδεολογιας. Δεν ξερω κατα ποσο θα ψηφισουν κατι το οποιο ανηκει στην αντιθετη πλευρα...

Οπως και με αυτα που λεει αυτος ο Santi...η κυβερνηση αυτη εκλεχτηκε για να καταπολεμησει την φοροδιαφυγη και την διαφθορα...εμενα μου ακουγεται σαν ανεκδοτο...για οποιαδηποτε κυβερνηση

Απο την αλλη στην γερμανια, πολλοι αναλυτες υποστηριζουν οτι το κοστος εξοδου της ελλαδας απο την ΟΝΕ ή της περαιτερω διασωσης της ελλαδας ειναι περιπου το ιδιο. Το κριτηριο οποτε θα ειναι κατα κυριο λογο πολιτικο και οχι οικονομικο....

Τελος παντων...ειδωμεν...αν και εγω πιστευω οτι η Ελλαδα δεν προκειται να αλλαξει...ισως ακουγεται καπως απαισιοδοξο αλλα...επειδη θα αλλαξει μια κυβερνηση δεν γινεται τιποτα. Θελει πολλα πραγματα για να αλλαξει η χωρα...
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.726
Likes
50.768
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εν τω μεταξυ, αν εχετε παρει χαμπαρι, ολοι οι ενδιαφερομενοι (απο ΗΠΑ μεχρι ΕΕ), δεν αναφερονται ουτε στο χρεος, ουτε στην εφαρμογη του μνημονιου, αλλα επιμενουν να αναφερονται επιτακτικα στις μεταρρυθμισεις που πρεπει να κανει το ελληνικο κρατος.
Μα εδώ και ένα μήνα αυτό λέμε στο ίδιο thread. Ότι το μνημόνιο ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα. Ο μέσος Έλληνας έχει καταλάβει ότι το μνημόνιο ήταν απλά και μόνο μέτρα λιτότητας. Δεν ήταν. Ήταν βασικά μεταρρυθμιστικά μέτρα, και κάθε ένα από αυτό που δεν εφαρμοζόταν είχε ως αντιστάθμισμα λιτότητα για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος. Η ΝΔ δεν μπόρεσε και σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήθελε να κάνεις τις μεταρρυθμίσεις. Δεν μπόρεσε γιατί είναι άχρηστοι και δε θέλησε γιατί θα έχανε ψήφους, άρα και την καρέκλα.

Το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όλες του οι εξαγγελίες είναι το ακριβώς αντίθετο των μεταρρυθμίσεων, με την εξαίρεση του αόριστου "πάταξη της διαφθοράς". Δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις μιλούν για αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα επαγγελμάτων, τεχνοκρατισμό, έμφαση στην έρευνα στα πανεπιστήμια, outsourcing, αξιολόγηση και μείωση γραφειοκρατίας (μέσω μείωσης οργανισμών, μεταξύ άλλων). Ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων, κλείσιμο επαγγελμάτων, πιο πολύ κράτος, επανακομματικοποίηση των ιδρυμάτων, επαναπρόσληψη ΔΥ, μπλοκάρει την αξιολόγηση μέσω των συνδικαλιστών του και σταματά το κλείσμο οργανισμών.

Αυτό που προκαλεί μια μικρή ελπίδα είναι ότι -τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής- οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διεφθαρμένοι, άρα ίσως μπορέσουν να κάνουν κάτι με το φορολογικό, υπό την έννοια ότι δε θα έχουν τις ίδιες πιέσεις από την ελίτ. Αλλά έχοντας το συνδικαλιστικό κορμό του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ από κάτω (δες π.χ. για πόσα πράγματα είναι υπόδικος ο Φωτόπουλος) και μη θέλοντας ούτε αυτός να τα βάλει με τάξεις τύπου ταξιτζήδες, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, ΓΕΝΟΠ κλπ, μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται να καν, άρα αυτή η ρημαδιασμένη η παραγωγική ανασυγκρότηση δεν πρόκειται να έρθει άμεσα. ΊΣως έρθει μια ανάσα αν επιτέλους φορολογήσουν τα μεγάλα κεφάλια, αλλά κι αυτό βραχυπρόθεσμο είναι, έτσι οικονομία δε φτιάχνεις, ημίμετρο είναι, πρέπει και να παράξεις. Οικονομία φτιάχνεις με τις μεταρρυθμίσεις που είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που εξαγγέλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βασικά ονειρεύεται το ΠΑΣΟΚ του '81, δηλαδή επιστροφή στη ρίζα του προβλήματος που μας έφερε εδώ.

Ενώ λοιπόν όλη η συζήτηση γίνεται για το χρέος μπροστά στις κάμερες, η πραγματική μάχη γίνεται για τις μεταρρυθμίσεις, που απλά κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να εφαρμώσει. Το πιο λογικό είναι ότι θα του βάλουν τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι, αντί για τρόικα θα έχουμε μια επιτροπή (δηλαδή τρόικα με άλλο όνομα), αντί για μνημόνιο θα έχουμε ένα "πρόγραμμα" που θα περιλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε ο Σαμαράς και έλεγε το μνημόνιο και φοβάμαι ότι θα έχουμε πάλι μια κυβέρνηση που δε θα μπορεί και δε θα θέλει να τις εφαρμώσει γιατί αν το κάνει θα πάρει 4% σαν το ΠΑΣΟΚ.

Και ξανά-μανά μέχρι να τελειώσει η υπομονή τους μαζί μας, ή μέχρι να καταλάβουν κι αυτοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ με την ίδια βάση, τους ίδιους συνδικαλιστές απλά λιγότερο φθαρμένα πρόσωπα. Όλα τα άλλα βαρουφακίστικα είναι αβραμοπουλισμοί.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.269
Μηνύματα
885.805
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
GThan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom