Καλημέρα και καλή χρονιά

zante

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Καλημέρα, καλή χρονιά και πολλές ευχές στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες. Διαβάζω εδώ και 2-3 μήνες το φόρουμ με πάααρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είπα λοιπόν να ενταχθώ κι εγώ. Θα δω πόσο μπορώ να βοηθήσω κι εγώ, με τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει, τα οποία δεν είναι και πολλά (διαβάζω ιστορίες άλλων μελών και ζηλεύω τρελλά!), αλλά δεν τα λες και λίγα:cool:. Αυτό που με χαρακτήριζε μέχρι και τα 30 μου (δηλαδή έως και 5 χρόνια πριν) ήταν ότι τα ταξίδια που έκανα ήταν, "της ταλαιπωρίας". Εξηγούμαι: λόγω πενιχρού προϋπολογισμού δικού μου ή της παρέας μου, επέλεγα να κάνω διακοπές εντός Ελλάδος είτε σε φιλικά- συγγενικά σπίτια, προσφέροντας σε αντάλλαγμα φιλοξενία στο σπίτι μας στο νησί (ποιο νησί; ε, δεν φαίνεται από το nickname;), είτε σε cambing και φθηνά ενοικιαζόμενα. Στο εξωτερικό, τα περισσότερα ταξίδια μου είχα την τύχη να τα κάνω ως μέλος πανεπιστημιακής χορωδίας, σε διάφορα φεστιβάλ, από τα οποία, εκτός από τα υπέροχα μέρη που είδα, έχω να θυμάμαι και απίστευτες ώρες χαβαλέ και βλακείας! Έχω συμμετάσχει και μέσω μίας ευρωπαϊκής φοιτητικής οργάνωσης και σε δύο θερινά πανεπιστήμια, το ένα στη Μαδρίτη (χλιδή! μέναμε σε hostel) και το άλλο στο Termoli, της νότιας Ιταλίας (εκεί μέναμε σε ένα δημοτικό σχολείο!), από όπου αυτό που θυμάμαι, πέρα από τα μουσεία και τα λοιπά αξιοθέατα, είναι η γνωριμία με νέους από όλη την Ευρώπη και η επαφή με την κουλτούρα τους και τις παραξενιές τους. Στην Ισπανία ειδικά συνειδητοποίησα τα εξής: α) αν μία παρέα από δύο ελληνίδες, μία σκοπιανή, μία κροατοβόσνια και μία ουγγαρέζα, δοκιμάσουν μία πλειάδα "λευκών" ποτών της πατρίδας της κάθε μίας, όπως βότκα, ούζο, ρακί, ρούμι κλπ κλπ, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν να τραγουδάνε Goran Bregovitz στη γλώσσα της κάθε μίας, πιασμένες αγκαζέ και παραπατώντας στα μαδριλένικα πάρκα, β) αν αρρωστήσεις, και δοκιμάσεις τα παραπάνω λευκά ποτά, θα γίνεις καλά και γ) αν 3 μισοκοιμισμένοι Έλληνες, βρεθούν ανάμεσα σε δύο πυρά, ήτοι από τη μία μεριά μία μικρή ομάδα ιταλών και από την άλλη μία μικρή ομάδα ισπανών, θα εύχεται να κουφαθεί! :lol: Τα τελευταία χρόνια, ταξιδεύω εντός Ελλάδος κυρίως, με μικρές παρέες, και με "καλές" προδιαγραφές πια. Πρόσφατα γύρισα από την Πράγα, όπου πήγα με γκρούπ. Τέλεια εμπειρία! Θα σας πω και άλλα αν θέλετε, προσεχώς..... Πάντως, μου λείπουν τα "ταξίδια ταλαιπωρίας":(
 
Μηνύματα
39
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλώς όρισες!
αρχές Φλεβάρη θα πάω Πράγα (χωρίς γκρουπ), επομένως κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Τέτοια ταξίδια ταλαιπωρίας τα έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη!
Είσαι τυχερή που τα έζησες!
Καλώς ήρθες...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
:welcome2: zante , ετσι να πληθαινουν οι αντιπροσωποι του Ιονιου:lol:.
Ευχομαι να πραγματοποιησεις το ταξιδι ονειρο σου στη Βραζιλια και καλα να περασεις και στο καρναβαλι στο νησι μας. Δικαιουμαι να θεωρω τη Ζακυνθο νησι μου για πολλους λογους αν και Κερκυραια.
Καλα ταξιδια!
 

DRIVER

Member
Μηνύματα
108
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
καλως μας ηρθες πατριδα ειμαστε πολυ οι του Ιονιου :bleh:
 

zante

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Σας ευχαριστώ τα μάλα!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το θερμότατο καλοσώρισμά σας, πατριώτες κοντοχωριανούς και μη :lol:! Dora the explorer έκανες καταπληκτική επιλογή για προορισμό ταξιδιού. Δεν ξέρω πως μπορώ να βοηθήσω με πληροφορίες, καθώς πήγα με γκρούπ ταξιδιωτικού γραφείου, κι εσύ από ότι κατάλαβα οργανώνεις το ταξίδι μόνη σου, αλλά για οτιδήποτε θέλεις να ρωτήσεις, μη διστάσεις καθόλου να ρωτήσεις. Θα πάω να δω κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα θέματα που έχουν ανοιχτεί για την Πράγα, για να μην ανοίγω καινούριο και θα συμπληρώσω κι εγώ ότι ξέρω.
Λοιπόν, χαιρετώ και πάω να διαβάσω ταξιδιωτικές ιστορίες, γεμάτη ανυπομονησία!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
καλως ορισες και απο εμενα!!το νησι σου ειναι υπεροχο!!περυσι το καλοκαιρι το επισκεπτηκα και επαθα πλακα με τις παραλιες!!αγαπω κεγω πολυ τα "ταξιδια ταλαιπωριας" και εχω αρκετα στο ενεργητικο μου!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.844
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom