Καλησπερα κι απο μενα!!!!

blackge

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Οπως οι περισσοτεροι εδω, ετσι κι εγω ψαχνωντας απο δω κι απο κει προσπαθωντας να οργανωσω ενα ταξιδακι κατεληξα σε αυτο το φορουμ. Διαβασα αρκετες ιστοριες και βεβαιωθηκα για τη καλη δουλεια που εξαρχης φαινοταν να γινεται. Η πρωτες συμβουλες που ζηταω κι εγω ως μελος αυτου του φορουμ αφορουν ενα ταξιδι που σκοπευω να κανω με φιλους μεσα Νοεμβρη. Καταληξαμε στο Βερολινο λογω πολυ φτηνων εισητηριων,αλλα κατι με εμποδιζει. Θες οτι ειναι τεραστια και ψιλοαχανης πολη και με προβληματιζει το κατα ποσο 4 χαλαροι φοιτητες θα πανε τοσο ψαγμενοι για μετρο κτλπ? Θες οτι μου μοιαζει αρκετα πιο μοντερνα απ οτι ειναι του γουστου μου? Λιγο κι απ τα δυο... Δεν αμφισβητω οτι θα περασω πολυ καλα βασει των οσων εχω ακουσει... ολοι λενε τα καλυτερα...αλλα ψαχνω ακομα για προορισμο. Ως φοιτητης σκεφτηκα κι εγω το αμστερνταμ (προφανως). Πτηση για Βρυξελλες κι απο κει λεωφορειο της Εurolines για αμστενταμ,αρκετα φτηνος συνδιασμος. Αξιζει ομως? Δε ξερω τι να προτιμησω τελικα. Δεν ειμαι πολυ του μουσειου για να τα επισκεπτω στο βερολινο αλλα ξερω πως ειναι επισης και μια τρομερα νεανικη πολη. Κατα συνεπεια εχω μπερδευτει λιγο και ψαχνω ακομα τα υπερ και τα κατα. Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη λοιπον...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.521
Likes
7.773
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
καλως ηλθες ...οσο για το Βερολινο θα σε ενημερωσουν οι γερμανοφιλοι ...και μην σε εμποδιζει τιποτα,,,,
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
κατι με εμποδιζει. Θες οτι ειναι τεραστια και ψιλοαχανης πολη και με προβληματιζει το κατα ποσο 4 χαλαροι φοιτητες θα πανε τοσο ψαγμενοι για μετρο κτλπ? Θες οτι μου μοιαζει αρκετα πιο μοντερνα απ οτι ειναι του γουστου μου?
Καλως ηρθες και οτι αποφασισεις,καλα θα περασεις...αν υπαρχει καλη παρεα και καλη διαθεση,ολα ειναι ωραια...:)
Το Βερολινο δεν ειναι τεραστια πολη,καθε αλλο,τουλαχιστον στα μερη που ενδιαφερουν τους επισκεπτες της πολης...πολυ ευκολες οι μετακινησεις,αν και πιστευω οτι μπορειτε να πατε παντου με τα ποδια.Πολλα ομορφια στεκια και γειτονιες που ικανοποιουν ολα τα γουστα.Πιστευω οτι ταιριαζει σε 4 χαλαρους φοιτητες...
 

blackge

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Εισαι πολυ κοντα στο να με πεισεις νομιζωω
Απλα ακομα ψαχνω διαφορα για το τι μπορουμε να κανουμε εκει. Μουσεια οπως ειπα δεν εινα και τοσο του στυλ μας αλλα ενα τουλαχιστον θα το επισκεφτουμε υποθετω μιας και καταλαβα οτι αξιζουν πολυ. Αυτο που θελω πολυ εγω ειναι να δω το τοιχος για παραδειγμα. Γενικα το ψαχνω ακομα με τα αξιοθεατα και διαβαζω και λιγο-πολυ τις ιστοριες εδω μεσα.

Επισης σκεφτομαι κα μια μονοημερη εκδρομη στη Δρεσδη. Ειναι πανεμορφη απ οσο ξερω κ με ενδιαφερει πολυ να παω. Αξιζει? Ξερει καποιος?
 
Last edited by a moderator:

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Νοέμβρη μήνα να ξέρεις μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ταξίδι σου ο καιρός. Δρέσδη είναι ωραία, αξίζει για μονοήμερη αλλά μόνο αν έχεις αρκετές μέρες γιατί αλλιώς θα συμπιεσεις το Βερολίνο. Όσο για την πόλη, δεν είναι αχανής, δεν ξέρω βέβαια που ζεις, αλλά η συγκοινωνία είναι πάρα πολύ εύκολη, υπάρχουν χάρτες του δικτύου του μετρό σχεδόν παντού και πολλές φορές μαζί με τον προορισμό του τρένου λένε και τις σημαντικές στάσεις από τις οποίες περνάει (στο S-Bahn συγκεκριμένα). Συγκοινωνία θα χρησιμοποιησεις θες δεν θες γιατί το κέντρο είναι πολύ μεγάλο για να το πάτε μόνο για περπάτημα. Θα βγάλετε εισιτήριο μικρού γκρουπ και θα είστε άνετοι.
 

blackge

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Αν εννοεις για Ελλαδα ζω Θεσσαλονικη οποτε ειναι μεγαλη πολη :bleh: αν τωρα εννοεις για το που θα μεινουμε εκει σκεφτομαι κοντα στην Alexanderplatz. Οι μερες θα ειναι 5-6. Οσων αφορα το καιρο τι εννοεις? Βροχη? Το κρυο δε με απασχολει καθολου, η βροχη μονο με προβληματιζει. Και νυχτωνει και πολυ νωρις.
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Η πιθανότητα βροχής πάντα υπάρχει τέτοια περίοδο, χιόνι είναι λίγο απίθανο. Όντως νυχτώνει νωρίς, το χειμώνα κατά τις 3.30-4, τον Νοέμβρη θα είναι λίγο καλύτερα. Βέβαια η ζωή δεν σταματάει αφού νυχτώσει, αναμενόμενο. Κι η βόλτα στην πόλη το χειμώνα είναι καλύτερη νύχτα, το πρωί συνήθως είναι ένα μουντό γκρι.

Τώρα για την επιλογή ξενοδοχείου όπως έγραψα και πάνω, βεβαιωθείτε για την εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο γιατί θυμάμαι ότι η Easy φεύγει λίγο κουλες ώρες για Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν το άλλαξε. Γενικά όμως με βάση το αεροδρόμιο, είναι σωστή σαν σκέψη να μείνετε στο Ανατολικό Βερολίνο
 

blackge

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Ειναι λιγο δυσκολη η ωρα της επιστροφης, 8 παρα το πρωι. Ενταξει θα μπορουσε και πολυ χειροτερα. Γι αυτο το λογο σκεφτομαστε και να μην μεινουμε καπου τη προηγουμενη μερα εαν ειναι να ξεκινησουμε για το αεροδρομιο κατα τις 5. Αλλα ακομα αυτο ειναι μια σκεψη. Να σε ρωτησω...για 5 μερες ποσο κοστιζει το εισητηριο για ολα τα μεσα στο Βερολινο? Να υποθεσω οτι ισχυει και για τις μετακινησεις για αεροδρομιο ετσι?
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Νομίζω υπάρχει εβδομαδιαίο εισιτήριο για μικρά γκρουπ, μέχρι πέντε άτομα που συμφέρει. Δες το για σιγουριά. Για το αεροδρόμιο δεν μετράει γιατί είναι στη ζώνη C ενώ το εισιτήριο ισχύει για τις ζώνες Α Β, δηλαδή κέντρο και προάστια. Τώρα για το αν θα μείνετε κάπου την τελευταία μέρα είναι στο χέρι σας διότι από τη μία πρέπει να φύγετε πολύ νωρίς από την άλλη είναι δύσκολο να είσαι όλη μέρα στην πόλη και ειδικά αν έχετε αποσκευές μαζί.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom