Ταϊλάνδη Καλοκαίρι Ταιλάνδη Καιρός;;

greekbastard

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Σκέφτομαι να επισκεφτώ το καλοκαίρι την ΝΑ Ασία (Ταιλάνδη, Λάος, Βιετνάμ).
Ξέρει κανείς από προσωπική του εμπειρία πώς είναι ο καιρός εκείνη την περιόδο; Βρέχει όλη μέρα; Γενικά αξίζει κάποιος να πάει σε αυτη την περιοχή το καλοκαίρι ;

Ευχαριστώ
Δ.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν ειναι τοσο απλη η απαντηση..ρωτας για μια μεγαλη εκταση στην οποια ο καιρος διαφερει ανα περιοχη.
Ανατολικα για παραδειγμα μπορει να βρεχει και δυτικα οχι.
Κοιταξε το ανα χωρα και συγκεκριμενα την περιοχη που θα επισκεφτεις.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
1. Θα πάω στην Ταϊλάνδη τον τάδε μήνα, είναι καλή εποχή; Πως θα είναι ο καιρός; Να το αναβάλω για άλλη περίοδο;

Η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα με έκταση 4 φορές μεγαλύτερη της Ελλάδας, παραθαλάσσια και ορεινή και σαν να μην έφτανε αυτό, η ποικιλομορφία του εδάφους χωρίζει τη χώρα σε διαφορετικές κλιματολογικές ζώνες ανά εποχή. Δεν υπάρχει ιδανικό διάστημα για όλα τα μέρη της χώρας συγχρόνως.
Ο βασικός κανόνας λέει:

  • Νοέμβρης-Φεβρουάριος είναι η ιδανικότερη εποχή, είναι ο χειμώνας τους, οι θερμοκρασίες έχουν πέσει και οι βροχές έχουν σταματήσει. Αυτή η περίοδος είναι και η high season. Στα βόρεια όμως της χώρας, θα κάνει αρκετό κρύο, ειδικά τα βράδια.
  • Φεβρουάριος-Μάιος είναι η ζεστή περίοδος. Οι θερμοκρασίες στα κεντρικά κυρίως της χώρας ανεβαίνουν πάνω από τους 40C κάνοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα δύσκολη. Αντίθετα στο βορρά δεν είναι τόσο άσχημα γιατί είναι πιο ζεστά απ’ότι το χειμώνα, ενώ στο νότο και κυρίως στα παραλιακά μέρη, το αεράκι από τη θάλασσα κρατά την θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα.
  • Μάιος-Οκτώβρη, πάρτε ένα καλό αδιάβροχο και να είστε προετοιμασμένοι, αφού είναι η περίοδος των μουσσώνων. Άλλοτε οι βροχές είναι μια απογευματινή μπόρα και άλλοτε βρέχει χωρίς σταματημό για μέρες. Είναι λίγο απρόβλεπτη η κατάσταση. Στο νότο, εκεί που θα κατευθυνθούν όσοι αναζητούν παραλίες, στη δυτική μεριά οι βροχοπτώσεις είναι πιο έντονες κυρίως μεταξύ Απριλίου-Οκτωβρίου, ενώ στην ανατολική μεταξύ Σεπτέμβρη-Δεκέμβρη.
Στην ερώτηση αν θα πρέπει να ακυρώσει κάποιος το ταξίδι λόγω του καιρού, η απάντηση είναι ναι, μόνο αν έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του για το ταξίδι του και πιστεύει πως ο καιρός θα του το χαλάσει. Αν είναι λίγο ευέλικτος μπορεί κάλλιστα να διαμορφώσει το ταξίδι με παράγοντα και τον καιρό που θα επικρατεί.
 

greekbastard

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Είμαι σίγουρος ότι το ταξίδι θα είναι τέλειο ακόμα και με λίγη παραπάνω βροχή.
Mpiftex έχοντας ταξιδέψει στις χώρες τις ΝΑ Ασίας, υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του Λάος και του Βιετνάμ; ΄Η έχοντας δει κάποιος μία από τις δύο είναι αρκετό; (βασικά ποτέ δεν είναι αρκετά αλλά υπάρχει και πρόβλημα χρόνου - μόνο 2-3 μήνες)
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Όχι, Λάος και Βιετνάμ είναι τελείως διαφορετικά! Οι ομοιότητες είναι επιφανειακές: παρόμοια φύση, καλλιεργούν και τρώνε ρύζι, οδηγούν μηχανάκια, έχουν σχιστά μάτια κτλ.
Το Βιετνάμ έχει περισσότερα αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία κτλ) αλλά το Λάος σε κερδίζει με την απλότητα και ηρεμία του. Υπέροχοι άνθρωποι, χαλαροί (όσο πουθενά αλλού), φιλικοί. Είναι ακόμη ανεκμετάλλευτο τουριστικά (με εξαίρεση τα 3 τουριστικά μέρη) και αυθεντικό και με υπέροχη φύση. Το Βιετνάμ είναι πιο ανεπτυγμένο και τουριστικό, και οι ντόπιοι σε κυνηγάνε στην κυριολεξία για να σου πουλήσουν οτιδήποτε. Φυσικά έχει και αυτό πολλά να σου προσφέρει και ομορφιές και εκτός τουριστικών περιοχών είναι πιο χαλαρά.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως σαν το Λάος πουθενά...

Τι πλάνο έχεις; Τον κύκλο Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ, Λάος σε 2-3 μήνες;
 

greekbastard

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Παίζουν πολλά. Αρχικά σκεφτόμουν τον κύκλο που ανέφερες. Αλλά μετά ξενέρωσα λίγο με τις βροχές. (βέβαια από την περιγραφή σου για την Καμπότζη δεν φαίνεται να είχες και μεγάλο πρόβλημα με τις βροχές αν και είχες πάει την περίοδο των μουσώνων)
Μετά σκέφτηκα να συνδυάσω την Σρι Λάνκα με την Ταιλάνδη και την Ινδονησία (όπου οι βροχοπτώσεις είναι πολύ λιγότερες). Ακόμα δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω...
Εσύ τι προτείνεις;
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Για Σρι Λάνκα και Ινδονησία δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας και δεν έχω πάει.
Να ξέρεις ότι τέτοια εποχή βροχές θα φας σίγουρα. Και το κακό είναι πως δεν είναι μόνο οι βροχές, είναι και τα νερά στις θάλασσες που είναι ανακατεμένα και αν έχει και συννεφιά δεν σου κάνει για μπάνιο.

Παρ'όλα αυτά με λίγο σωστό προγραμματισμό μια χαρά ταξίδι βγαίνει, αρκεί να είσαι προετοιμασμένος και για βροχές. Αλλά εκ πείρας σου λέω πως σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, το να βρέχει καταρρακτωδώς 1-2 μέρες και να είσαι κλεισμένος μέσα δεν είναι τόσο τραγικό όσο όταν πας για 15μέρες. Θα αράξεις να ξεκουραστείς, θα διαβάσεις το βιβλίο σου, θα κάνεις παρέα με τους άλλους ταξιδιώτες. Βέβαια κάποιες άλλες φορές θες να ουρλιάξεις στον ουρανό "σταμάτα πια" (μετά από 3 μέρες κλεισμένος σε ένα μικρό hut στο Krabi υπό ασταμάτητη καταρακτώδη βροχή)!! :D

Σε 3 μήνες μάλλον γίνεται ο κύκλος που λες αλλά θα πρέπει να είσαι κάπως βιαστικός! Αν είναι για 2 μήνες καλύτερα να αφήσεις 1 χώρα εκτός. Και πάλι μιλάω σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία: backpacking, τοπικά λεωφορεία κτλ. Αν σκέφτεσαι για εσωτερικές πτήσεις, πηγαίνοντας μόνο στα τουριστικά μέρη κτλ γίνεται και σε 2.
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Μπορει να εισαι τυχερος και να μην βρεχει πολυ αλλα αν δεν σε θελει μπορει να βρεχει και μια εβδομδα non-stop. Να εισαι προετοιμασμενος και για τα χειροτερα! Ετσι θα περασεις καλυτερα!
 

greekbastard

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Χμμ. Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Mpiftex έχεις να μου προτείνες κάποιον συγκεκριμένο οδηγό; Κλασικά Lonely planet? Έναν για την κάθε χώρα ή κάποιον που να έχει για όλες τις χώρες της Ν.Α. Ασίας;
Mariflowers πότε σχεδιάζεις να πας Ταιλάνδη; Καλοκαιρινή περίοδο;
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Εγώ χρησιμοποιώ παραδοσιακά Lonely Planet (με τα καλά και τα κακά που αυτό συνεπάγεται) και τον προτείνω γιατί κανένας άλλος οδηγός που έτυχε να πιάσω στα χέρια μου δεν είχε τόσες πληροφορίες. Άλλοι πχ σου αναλύουν την κάθε λεπτομέρεια ενός ναού αλλά δεν αναφέρουν καν από ποιο σταθμό φεύγει το λεωφορείο για την τάδε πόλη. Για μένα και για τον τρόπο που ταξιδεύω οι LP είναι οι προτιμότεροι (είπαμε, με όλα τα μειονεκτήματα τους). Επίσης επειδή εγώ περνάω πολύ καιρό σε κάθε χώρα προτιμώ να έχω ξεχωριστούς οδηγούς που περιέχουν περισσότερα μέρη και πληροφορίες. Αν όμως μένεις 2-3 βδομάδες σε κάθε χώρα και πηγαίνεις κυρίως στα γνωστά μέρη, τότε και ο οδηγός "South East Asia on a shoestring" (αν ταξιδεύεις οικονομικά) πιστεύω αρκεί.

Αν είσαι σε κάποια πόλη που υπάρχει βιβλιοπωλείο με LP και άλλους οδηγούς σου προτείνω να πας μια μέρα και να τους ρίξεις μια ματιά. Πιάσε μια από τις χώρες που θα πας και σύγκρινε τι περιέχει ο ξεχωριστός οδηγός και τι το κεφάλαιο άλλον και σύγκρινε ποιος σου κάνει. Αν αποφασίσεις να πάρεις ξεχωριστούς, πάρε μόνο της πρώτης χώρας που θα πας γιατί εκεί σε βιβλιοπωλεία με μεταχειρισμένα θα τους βρεις στη μισή τιμή (και πιο κάτω αν δεν είναι αυθεντικοί).
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Αν αποφασίσεις να πάρεις ξεχωριστούς, πάρε μόνο της πρώτης χώρας που θα πας γιατί εκεί σε βιβλιοπωλεία με μεταχειρισμένα θα τους βρεις στη μισή τιμή (και πιο κάτω αν δεν είναι αυθεντικοί).

off topic ερώτηση: τι εννοείς "μη αυθεντικοί"; οδηγοί που έχουν αντιγράψει τους LP?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom