psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Καλοκαίρι με …δόσεις Βαλτικής
Σιγά την πρωτοτυπία ρε ψηλέ θα μου πείτε και θα ‘χετε απόλυτο δίκιο μιας και το παραπάνω σενάριο σίγουρα δεν αποτελεί κάτι διαφορετικό απ’ όσα αντίστοιχα έχουμε διαβάσει κατά καιρούς.
Η συγκεκριμένη τετράδα χωρών είναι θα έλεγε κανείς «νόρμα» μεταξύ ταξιδιωτών, πόσο μάλλον κατά τη θερινή περίοδο που οι περισσότεροι είτε έχουν παραπάνω μέρες να διαθέσουν είτε απλά αποζητούν ένα δροσερό βόρειο προορισμό.
Το πιο φυσιολογικό υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες είναι κάποιος να δει μονοκοπανιά όλες τις Βαλτικές, να χώσει και κανένα Ελσίνκι είτε στην αρχή είτε στο τέλος -αναλόγως ποια πτήση τον εξυπηρετεί- και να φτιάξει έτσι ένα ταξίδι λίγο – πολύ προδιαγεγραμμένο, καθώς παίζει ρόλο η ευκολία της μετάβασης από τη μια χώρα στην άλλη που εξυπηρετεί αυτά τα σχέδια, είτε οδικώς, με τρένο, είτε με οικονομική πτήση από τις πολλές που υπάρχουν διαθέσιμες, αλλά ακόμα και με πλοίο όπου αυτό είναι εφικτό.
Συμφωνούμε ως εδώ; Νομίζω ναι απαντώ με σιγουριά, μιλώντας πάντα για το σύνηθες της υπόθεσης εργασίας που αναλύουμε. Να όμως που εγώ ως γνωστός περίεργος έμελλε να το αλλάξω και αυτό, όχι ακριβώς επειδή το ήθελα, αλλά ίσως περισσότερο επειδή προέκυψε, ή αν θέλετε επειδή μια αλληλουχία γεγονότων με οδήγησε σε αυτό τον ανισόρροπο σχεδιασμό που με έφερε δύο φορές μέσα σε δυο μήνες του καλοκαιριού του 2025 στην ίδια πλευρά τις Βαλτικής, κάτι που φυσικά θα αναλύσω εκτενώς.
Κάστρο Trakai, Βίλνιους, Λιθουανία

Αρχικά ήταν μια προσφορά της Air Baltic που πετάει τα τελευταία χρόνια από τη Θεσσαλονίκη και μου έκλεισε το μάτι για το αγαπημένο μου τριήμερο του Πνεύματος, που είχε ως απώτερο σκοπό τη μετάβαση μου στη Λιθουανία και το Βίλνιους (με σύνδεση στη Ρίγα) για ένα τριήμερο.
Melngalvju nams, Ρίγα, Λετονία

Κατόπιν προέκυψε μια ευκαιρία από τις καλές της λατρεμένης Ryan που συνέδεσε εδώ και λίγο καιρό το Ελσίνκι με την πόλη μας που όπως αντιλαμβάνεστε δεν άφησα να πάει χαμένη για τον 15αύγουστο, έτσι απλά για να βρίσκεται.
Τι έμενε; Μα μια ωραία ακόμη προσφορά της Aegean που με έβαλε στον πειρασμό να κλείσω πολύ οικονομικά για μετάβαση και πάλι στη Ρίγα κλείνοντας τον κύκλο, ή καλύτερα αυτό το ταξιδιωτικό τουρλουμπούκι του καλοκαιριού.
Stephen The Seagull, Ταλίν, Εσθονία

Ένα καλοκαίρι που για προσωπικούς λόγους είχα εξ αρχής αποφασίσει να το περάσω μακριά από τα αγαπημένα μου νησιά, οπότε όλος αυτός ο ανορθόδοξος σχεδιασμός ίσως ήταν και λίγο ευκαιρία ασχέτως που δεν είχα εξ’ αρχής κάτι τέτοιο στο μυαλό μου.
Senaatintori, Ελσίνκι, Φινλανδία

Κάπως έτσι όμως δε φτιάχνονται καμιά φορά κάποια όμορφα ταξίδια;
Προκύπτουν βάσει εξέλιξης κι ευκαιριών, κάτι που όπως διαπιστώνω τα τελευταία χρόνια μόνο κακό δεν είναι.
Ας πάμε παρέα να δούμε αναλυτικότερα τι και πώς...