Κροατία Καλοκαίρι στην Κροατία

swtirouli

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Καλησπερα.Ονομαζομαι Σωτηρια.
Αποφασισαμε με τον φιλο μου να ταξιδεψουμε οδικως ως την κροατια με τη μηχανη !πρωτη φορα εκτος Ελλαδας οφειλω να ομολογησω εστω και καλοκαιρι ειπαμε να κανουμε μια μικρη ανατροπη και να απαρνηθουμε την πανεμορφη αλλα ωστοσο ακριβη χωρα μας..(μιλωντας παντα για καλοκαιρινο προορισμο).
Ξεκινησαμε λοιπον 14 αυγουστου να περασουμε τα συνορα της Κρυσταλοπηγης εφοσον θα περνουσαμε απο την Αλβανια, πραγμα που στην πορεια μετανιωσαμε διοτι η διαδρομη Ελμπασαν-Τιρανα αποδειχτηκε κουραστικη.Θα εξηγησω παρακατω για την εναλλακτικη διαδρομη.Για την Αλβανια μας ειχαν φοβησει αδικα οτι θα χρειαστουμε μικροποσα ως λαδωμα για την αστυνομια.Σαφως και υπηρχαν παντου μπλοκα αλλα αν σεβαστεις τα ορια ταχυτητας δεν υπαρχει κανενα προβλημα ειδικα με τις μηχανες.
Εχω να πω μονο το εξης - οι Αλβανοι θεωρω πως ειναι αρκετα επικινδυνοι στην οδηγηση και δεν βοηθανε οι δρομοι τους καθως υπηρχε ενα ρευμα ανα κατευθυνση, δεν ηταν λιγες οι φορες που συναντησαμε στο δρομο καρα αλογα αυτοσχεδια μηχανακια αλλα και αυτοκινητα να κινουνται στο αντιθετο ρευμα χωρις κανενα δισταγμο και σε σημειο πολλες φορες επικινδυνο, στους κομβους κ στις διασταυρωσεις περνουσε οποιος προλαβαινε κ οχι οποιος ειχε προτεραιοτητα.

Αρκετα κουραστικα τα χιλιομετρα αλλα μετα απο 7 ωρες κ 3 μικρες στασεις περασαμε τα συνορα του Μαυροβουνιου. Ουρες ατελειωτες κ για γερα νευρα για αυτους που ταξιδευαν με αυτοκινητο.οι μηχανες για αλλη μια φορα σε μεγαλη ευννοια. Τα πραγματα στο Μαυροβουνιο αλλαξαν λιγακι οσων αφορα το δρομο ειδικα οταν φτασαμε στη Μπουτβα. Εκει καναμε 2 διανυκτερευσεις, ομορφοι κολποι πολυ νεολαια καθαρες θαλασσες κ φτηνη διαμονη. Για οποιον ενδιαφερεται υπαρχουν κ για αλλα βαλαντια διαμονες .

Επομενος προορισμος μας ηταν το Ντουμπρομνικ. Υπεροχα μνημεια μαγικα αλλα μαλλον ηταν λαθος εποχη διοτι ο κοσμος ηταν υπερβολικος - εκει δυσκολευτηκαμε διοτι ξεχασα να σας πω πως ειμαστε απο τους τολμηρους που δεν κλεινουν δωματια αν δε τα δουν απο κοντα λογω παλιας "πατατας" που ειχαμε φαει στο παρελθον. Εκει να πω την αληθεια αν θα εμενα σιγουρα θα επελεγα το LAPAD σαν μικρο "προαστιο" πιο ησυχο ενα κουκλιστικο μερος!!
Δυστυχως εκει μειναμε μια μερα - ανηφοριζουμε λιγο ακομα για να καταληξουμε στο Σπλιτ. Το κεντρο του καταθλιπτικο με κτιρια λες κ ξεπηδησαν απο ταινια του 80 κ πιο πισω - το ιστορικο κεντρο ομως εσφυζε απο ζωη. Σαν ενα μικροτερο Ντουμπροβνικ με υπεροχα μνημεια κ αυτο! Αυτο που μας ενοχλησε ηταν η απιστευτα ακριβη τιμη του νερου - 5 ευρω για ενα μπουκαλι 750ml.

Απο το σπλιτ επιλεξαμε ενα πανεμορφο νησι που προσεγγισαμε μεσω φερρυ μποτ το νησι Brac. Καταπρασινα νερα με τα πευκα να αγγιζουν τη θαλασσα - ελαχιστα οργανωμενες παραλιες με απολυτη ηρεμια, ενας παραδεισος ξεκουρασης. Εκει πραγματικα θα εμενα για μερες!!! Δυστυχως ομως επρεπε σιγα σιγα να παρουμε αποφαση να γυρισουμε. Ξεκινησαμε με το πρωτο φερυ στις 6 το πρωι να φυγουμε για το Σπλιτ κ απο εκει να διανυκτερευσουμε στο Κοτορ.
Περασαμε κ ενα μικρο κομματι της Βοσνιας πριν καταληξουμε στο Κοτορ. Ευκολη διαδρομη χωρις ιδιατερα απροοπτα παρα μονο στα διοδια της Βοσνιας που ο υπαλληλος ηθελε να τσεπωσει 5 ευρω για μια αντιστοιχια των δικων τους χρηματων της ταξεως των 60 λεπτων.......φτανουμε στο Κοτορ σε εναν υπεροχο ξενωνα 500 ετων με αξια 50 ευρω το βραδυ - λεγεται old mariner κ το προτεινω με τα ματια κλειστα!!!! Βρισκεται 5 χλμ απο το κεντρο αλλα η θεα του αποζημιωνει.
Μας προσφεραν μεχρι κ ελληνικο καφε(αυτοι το γωριζουν ως τουρκικο)καναμε τη βολτα μας κ στο Κοτορ κ την επομενη μερα δυστυχως επρεπε να γυρισουμε.

Αυτη τη φορα διαλεξαμε τη διαδρομη της Αλβανιας πιο παραλιακα.Δυραχιο Αργυροκαστρο κ παει λεγοντας. Ηταν σαφως καλυτερος ο δρομος πιο εθνικος. Με την επομενη θα ξερουμε..ζητω συγνωμη για τα πολλα μου λογια αλλα το μαζεψα οσο μπορουσα...υπεροχη εμπερια καθως ημασταν πρωταρηδες εκτος Ελλαδας!να εχουμε υγεια κ ολα θα γινουν αληθινα!!!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.714
Likes
14.781
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
μπράβο σας, ευχαριστούμε για τις χρηστικές πληροφορίες. να είστε πάντα καλά και να ταξιδεύετε με ασφάλεια.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Παράκληση: βάλε παραγράφους (και καμιά φωτογραφία) να την διαβάσουμε πιο άνετα :rolleyes:
 

Marimour

Member
Μηνύματα
9
Likes
63
Καλησπέρα μήπως έχει πάει κάποιος Obonjan? Θα ταξιδέψουμε οδικώς ως την κροατια με αμάξι και ψάχνουμε πως θα περάσουμε με αμάξι αλλά και ποια νησιά να δούμε.
 

kirmis

Member
Μηνύματα
185
Likes
13
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iceland
Επίσης και εμείς, με αυτές τις τιμές εδώ Ελλάδα νομίζω πως πλέον ήρθε η στιγμή να στραφούμε σε εκτός προορισμούς και για καλοκαίρι!!!

Ακούμε προτάσεις για νησιά για καμια βουτιά ! ! !
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.557
Likes
12.633
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Επίσης και εμείς, με αυτές τις τιμές εδώ Ελλάδα νομίζω πως πλέον ήρθε η στιγμή να στραφούμε σε εκτός προορισμούς και για καλοκαίρι!!!

Ακούμε προτάσεις για νησιά για καμια βουτιά ! ! !
Η Κροατία πλέον είναι πιο ακριβή κ από την Ελλάδα.
 

domino

Member
Μηνύματα
289
Likes
269
Οπότε να πάμε πιο κοντά, Μαυροβούνιο ?
Εάν βγάλεις την θάλασσα, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Σλοβενία, Ρουμανία και πινελιές σε Σερβία και Βουλγαρία μαζί με Οχρίδα και Ζάγκρεμπ.

Χρόνο και δυο οδηγούς να έχεις
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.765
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom