Καλοκαίρι στο νησί του Οδυσσέα(;;;), στην Ιθάκη

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
Αν κ ψάχνοντας πληροφορίες για το επικείμενο ταξίδι για τις καλοκαιρινές μας διακοπές στην Ιθάκη, έμαθα ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι η Ιθάκη είναι όντως η πατρίδα του Οδυσσέα. Ίσως είναι η Λευκάδα. Εξ ου, και τα ερωτηματικά στο τίτλο. Ξεκινήσαμε αρχές Αυγούστου από τις Σέρρες με προορισμό την Ιθάκη. Δυο οικογένειες με παιδί 4 ετών η καθεμία. Επιλέξαμε να κάνουμε στάση για φαγητό στο Μέτσοβο γιατί είναι γραφικά κ γιατί είναι στη μέση της διαδρομής. Φάγαμε στο στέκι του Νικόλα. Τα φαγητά νοστιμότατα κ οι ιδιοκτήτες φιλικοί κ εξυπηρετικοί. Αφού φάγαμε κ κάναμε τη βόλτα μας ξεκινήσαμε για το Νυδρί. Από κει θα έφευγε το καράβι τύπου παντόφλα το οποίο σε 1,5 ώρα θα μας αποβίβαζε στις Φρικες. Το κοστος για 2 ενηλικες, 1 παιδί κ 1 αυτοκίνητο αλερετουρ ήταν 100€.
Οι Φρικες βρίσκονται στη Βόρεια Ιθάκη κ η χώρα της Ιθάκης, το Βαθύ, βρίσκεται στα νότια.

Στις 10παρα φτάσαμε στο καλαίσθητο ξενοδοχειο που θα καταλυσουμε. Το ξενοδοχειο είναι το Captain Yiannis. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του φυσικού λιμανιού της Ιθακης κ έχει απαράμιλλη θέα προς αυτό.

Το δωμάτιο βρισκόταν στο 2ο όροφο ενός εκ των κτιρίων του ξενοδοχείου που απλώνονται στη πλαγιά του υψώματος. Ευρύχωρο δωμάτιο με ωραίο ντιζάιν, μεγάλη βεράντα κ ιδιωτικό παρκινγκ. Το πρωινό σερβίρεται στη πισίνα του ξενοδοχείου δίπλα ακριβώς στο κύμα. Τι αλλό να ζητησει κανείς για καθημερινό ξύπνημα. Εντάξει ίσως αν δεν υπέκυπτε το ξενοδοχειο στη «μάστιγα» πορτοκάλαδα αντί χυμού ίσως ήταν καλύτερα αλλά αυτό ήταν πταίσμα.
9EA2532A-19CB-4A0D-B877-A62A61305ED7.jpeg

Τη πρώτη μέρα προτιμήσαμε να πάμε για μπάνιο σε μια παραλία στα 5’ από ρο ξενοδοχειο στην ανατολικά πλευρά της χώρας, τη Λούτσα. Η παραλία είναι ωραια με μικρό βοτσαλάκι κ λίγες ξαπλώστρες με πληρωμή. Η παραλία είναι μικρή, και το παρκινγκ περιορισμένο, όποτε ή με τα πόδια ή νωρις. Αν κ δε μαζεύει πολύ κόσμο, όποτε κ τις 2φορες βρήκαμε. Φροντίστε να προμηθευτείτε καφέδες κ φαγώσιμα από το Βαθύ γιατί εκεί δεν έχει.
85DD4439-6D74-4C53-9A01-842EE1D2F9F9.jpeg

Για φαγητό καθίσαμε στην επιστροφή στο Ithaki mare για θαλασσινά. Τα τραπέζια βρίσκονται σε μια χτίστη εξέδρα πάνω στο νερό, όποτε η δροσιά είναι δεδομένη. Το φαγητό καλό, ξεχωριστό το χταπόδι στη σχάρα.
A10DFC29-8033-4F55-A1F9-5E2EC8A07CAB.jpeg

Το απόγευμα ξεκούραση στο ξενοδοχειο κ το βράδυ βόλτα στο Βαθύ. Αφού βολταραμε στα ωραια στενά της χώρας καθίσαμε για γλυκό στη Δωδωνη στη πλατεία. Το μαγαζί βρίσκεται πάνω στο λιμάνι απέναντι από το Λιμενικό κ έχει πλάτωμα που βόλεψε τη πιτσιρικαρία για παιχνίδι κ μας για γλυκό. Φάγαμε το τοπικό γλυκό ροβανη, το οποίο δυστυχώς ήταν μια απελπισια, για αυτό κ δε ξανά δοκιμάσαμε. Το Βαθύ έχει πολλές ταβέρνες κ εστιατόρια, αρκετά μπαράκια πάνω στη θάλασσα αλλά κ κάποια μέσα στα στενά. Μας έκανε εντύπωση ότι όλα ήταν πάντα γεμάτα αλλά δεν επικρατούσε η βαβούρα της πολυκοσμίας.

Τη 2η μέρα επιλέξαμε να πάμε σε μια από τις οργανωμένες κ φημισμένες παραλίες του νησιού, το φιλιατρο. Το παρκινγκ περιορισμένο και δω. Υπάρχει πλάτωμα πίσω από τη παραλία αλλά όχι μεγάλο, όποτε καλύτερα νωρίς. Γενικά αν κ ήμασταν φουλ σεζόν δε δυσκολευτηκαμε να βρουμε παρκινγκ. Ίσως γιατί πηγαίναμε νωρίς 10μιση με 11 ήμασταν στη παραλία, είτε γιατί υπήρχαν πολλοί με σκάφη όποτε δε χρειαζόταν παρκινγκ. Το φιλιατρο είναι οργανωμένος κόλπος με beach bar κ ξαπλώστρες.
13F198A5-AAF4-4828-8B58-5C1EC1760ABB.jpeg
4D20B958-095A-4633-9111-C6614E6FD8F6.jpeg

Έχει βότσαλο κ πεντακάθαρα νερά, όπως παντού στην Ιθάκη. Για φαγητό ανηφορίσαμε προς το περαχωρι. Βρίσκεται πάνω από το Βαθύ με θέα στα δυτικά το Βαθύ κ στα ανατολικά τους κόλπους της Ιθακης που βλέπουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Φάγαμε στο Καληωρα. Κάτσαμε στο μπαλκονι κ ήμασταν μόνοι μας, γιατί όλοι το προτιμούν το βράδυ. Μη παραλείψετε κρεμμυδόπιτα, τυρί με σπιτική μαρμελάδα και μπριζόλα στη σχάρα. Όλα πεντανόστιμα κ οι ιδιοκτήτες ευγενέστατοι.
6A461944-F499-4B02-8CF7-B391DD6B8748.jpeg

Στο Περαχωρι θα πάτε από δρόμο με πινακίδες ο οποίος ξεκινάει μέσα από το Βαθύ. Έχει αρκετή ανηφόρα, αλλά πριν υπάρχει πλάτωμα για στάθμευση. Το βράδυ κ πάλι βόλτα στο βαθύ κ κοκτέιλ στο μπαράκι ο Ροζες. Πολύ ωραια ποτά, κουλ ατμόσφαιρα κ μπροστά του πλακόστρωτο για να παίζουν τα παιδια. Ήρθαμε κ αλλά βραδιά εδώ γιατί ήτθαν πολύ ωραια τα κοκτέιλ κ η ατμόσφαιρα. Ο,τι πρέπει για να κλείνουμε τις βραδιές μας.

Τις επόμενες μερες πήγαμε στη Παραλία Αγ Γιάννης ή λευκός γιαλός! Για μένα η πιο ωραια παραλία της Ιθακης.
4EE15B0E-96A3-44CE-AA18-6225515EEAAA.jpeg

Στη δυτική πλευρά, σε απόσταση αναπνοής από την καταπράσινη Κεφαλονιά μια παραλία άγρια. Άσπρα βότσαλα κ κρύα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Να έχετε μαζί σας ομπρέλες, ψάθες, νερό γιατί δεν είναι οργανωνενη. Η παραλία αν κ δεν ήταν σε κόλπο δεν είχε κύμα όποτε όλοι, κ τα παιδια ευχαριστηθήκαμε το κολύμπι. Αυτή τη μέρα μιας κ φτάσαμε τόσο ψηλά στην Ιθάκη πήγαμε στις Φρικες περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο πιο βόρεια.
F6E8847A-9C10-409E-87AE-9FC8D742E735.jpeg

Φάγαμε στο Αγερι. Η κουζινα ελαφρώς γκουρμέ κ πεντανόστιμη! Μη παραλείψετε το τηγάνητο μπακαλιάρο με πουρέ από πατάτες περου. Επίσης οι σαρδέλες στη σχάρα ήταν πολύ νόστιμες. Όσον αφορά στις τιμές καθημερινά για 6 μερίδες, 2-3 σαλάτες, νερά κ κόκα κόλες δίναμε πάνω κάτω 100€.

Το βράδυ κοκτέιλ σε μπαράκι στο λιμάνι κ ύπνο.

Την επόμενη πήγαμε για μπάνιο στα Μνήματα ή μηνύματα. Μια κλασική θιακη παραλία, με βότσαλο, πυκνή σκιά από τα δέντρα που υπάρχουν στη παραλια κ κρυστάλλινα νερά. Δεν είναι οργανωμένη αλλά δε χρειαστήκαμε ομπρέλα γιατί η σκιά από τα δέντρα ήταν υπεραρκετή έως το μεσημέρι που φύγαμε. Σήμερα φάγαμε στην πιτσαρία Γωνία πάνω στο λιμάνι του Βαθεος. Το εστιατόριο το επιλέξαμε κ άλλη μέρα. Τη μια μέρα φάγαμε πίτσα με σπιτικό ζυμάρι κ μακαρόνια κ την επόμενη φάγαμε μπέργκερ με χειροποίητο ψωμάκι. Κ τις 2 μερες μείναμε πολύ ευχαριστημένοι κ από το φαγητό κ από την εξυπηρέτηση. Εδώ οι τιμές χαμηλότερες. Για την ίδια σύνθεση στη παρέα δίναμε 70€. Τα τραπεζάκια βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο λιμάνι όποτε η θέα του κόλπου είναι σαγηνευτική.

Το βράδυ πήγαμε βόλτα στο Σταύρο. Ένα από τα ορεινά χωριά της Ιθακης με παλιά σπίτια κ παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο.
62DABA1C-EDBD-4CC8-8718-3DF91E6DD29F.jpeg

Ειδικεύεται στο ροβανη αλλά εμείς αποφύγαμε να δοκιμάσουμε δεύτερη φορά. Κρέπες, βάφλες κ κλαμπ σαντσουιτς πάντως ήταν νοστιμότατα. Το χωριό διαθέτει κ παιδική χαρά ενώ στο κέντρο δεσπόζει μια μεγάλη εκκλησία από την οποία κρέμονται σειρές από λαμπάκια που φωτίζουν όλη τη πλατεία κ δημιουργούν κλασικό σκηνικό ελληνικού νησιωτικού πανηγυριού. Η διαδρομή από το Βαθύ είναι μαγική, ιδίως κατα τη Δύση του ηλίου αφού ο δρόμος αφού περάσει από το στενότερο σημείο στον πισαετο όπου βλέπεις θάλασσα δεξιά κ αριστερά συνεχίζει βορειοτερα ανηφορίζοντας την κορυφογραμμή της Ιθακης, με αποτέλεσμα να βλέπεις τον ήλιο να χάνετε πίσω από τη Κεφαλονιά.

Για την επόμενη μέρα αφήσαμε την εκδρομή για το Γιδάκι. Επίσης φημισμένη παραλία της Ιθακης. Πας είτε από μονοπάτι από το Σκοινο, περίπου 45 λεπτά, είτε με καραβάκι από το Βαθύ. Υπάρχουν καραβάκια που κάνουν τη διαδρομή κάθε 2 ώρες αν θυμάμαι κ αλλά που πάνε κ στις Αφαλές. Εμείς διαλέξαμε αυτό που πάει στο Γιδάκι. Το καραβάκι κάνει περίπου 20-30 λεπτά κινούμενο ανατολικά.
C87A1C48-94CB-43A9-A47A-98F612C67C37.jpeg

Φροντίστε να φοράτε παντοφλες ή αδιαβροχα παπούτσια γιατί η σκάλα που σε αποβιβάζει σε αφήνει στο νερό. Μέχρι τον αστράγαλο όχι βαθιά, αλλά όπως κ να χει βρέχεσαι. Η παραλία έχει κάποιες ομπρέλες όποτε ή πάτε νωρίς για να προλάβετε, εμείς 13/8 πήγαμε στις 11:00 κ βρήκαμε, είτε πάρτε μαζί σας ομπρέλες. Όπως φτάνετε έχοντας τη θάλασσα μπροστά σας, στο αριστερό σας χέρι η παραλία έχει άμμο κ καταγάλανα νερά. Αν ψάχνετε άμμο πάτε εκεί, αλλιώς οπουδήποτε άλλου στη παραλία είναι φανταστικά. Πίσω από τη παραλία υψώνονται βράχια, πλούσια σε πρασινάδα. Τα νερά είναι μαγικά. Στα δεξιά υπάρχει υπαίθριο καφενείο ναυαγού με τα βασικά. Φραπέ, αναψυκτικά, λουκάνικα ντοματοσαλάτα κ τα συναφη. Δεν φάγαμε όποτε δε ξερω. Το στυλ πάντως είναι χιππικο κ ωραίο!

Το απόγευμα βόλτα στα στενά της χώρας για αναμνηστικά. Το ωραίο, λοιπόν, στην Ιθάκη είναι ότι όλο το νησί έχει το ίδιο κονσεπτ. Δεν υπάρχουν παραφωνίες. Περιποιημένο μαγαζιά, όχι mainstream, κουλ κόσμος κ ζεν ατμόσφαιρα. Είναι ωραια δλδ. Εμάς τουλάχιστον μας άρεσε πολύ!
00A6EE1C-81DA-4062-BB83-0A5D61E895C6.jpeg

Για τη τελευταία μέρα αφήσανε το Κιόνι. Είναι γραφικός οικισμός στη βόρεια Ιθάκη με παλιά σπίτια κ καφενεία. Θυμίζει πολύ τους Παξούς ( Γαιο, Λακκα).
4E367171-45ED-4583-8DFF-FB8338CB00BF.jpeg
5F3D7769-C5E6-4FA0-9C56-1E4E85310FD1.jpeg

Πήγαμε για μπάνιο στο εκεί Φιλιατρο. Εμείς νομίζαμε ότι τη λένε η παραλία του Κιονιου, αλλά μας είπαν ότι το λεν μικρό Φιλιατρο. Το παρκινγκ περιορισμένο, όποτε εμείς αφήσαμε τα αυτοκίνητα πριν τη κατηφόρα για να είμαστε ασφαλείς. Πριν το χωριό υπάρχει μεγάλο παρκινγκ. Ωστόσο αυτό είναι μόνο αν θες να πας στο χωριό. Οι παραλία είναι 5 λεπτά από το χωριό, όποτε μπαίνετε μέσα στο χωριό, όσο κ αν σας φαίνεται ότι δεν επιτρέπεται κ αφού αφήσετε το χωριό στα αριστερά σας συνέχιζετε παράλληλα με το λιμάνι. Σε καποιο σημείο υπάρχει πινακίδα στα αριστερά για παραλία. Εκεί αφήστε το αυτοκίνητο γιατί αν συνεχίσετε ευθεία θα βρεθείτε αγκαλιά με Κατσικούλες με τα μικρά τους. Όπως καταλάβατε, εμείς το κάναμε! Η παραλία επίσης μη οργανωμένη με πολύ φυσική σκιά κ καντίνα. Η θάλασσα πολύ ωραια για άλλη μια φορά.
7FADC1C6-8CF1-4A5A-95B5-114B9A4D776A.jpeg

Κάτσαμε για φαγητό στη καντίνα! Καταπληκτικό φαγητό πάνω στη θάλασσα. Η καντίνα είναι στημένη σε μικρό ύψωμα στην άκρη της παραλίας κάτω από δέντρα.
035FB42B-CB1D-4992-AD86-5CF776AD4763.jpeg

Από το πλάι ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί σε παλιούς μύλους. Δεν πήγαμε λόγο των παιδιών, αλλά γενικά η φύση της Ιθακης από ο,τι κατάλαβα ενδεικτειται για φυσιολατρικούς περιπάτους με μαγική θέα στο Ιόνιο! Όσον αφορά στη καντίνα να φάτε! Κ παγωτό, τυποποιημένο μεν αλλά δε πειράζει. Ταιριάζει!

Τελευταίο βράδυ στην Ιθάκη κ απολαμβάνουμε τη θέα από το μπαλκονι κ ήδη τη νοσταλγούμε στη βόλτα στα στενά.

Αυριο πρωί πρωί αναχώρηση γιατί το πλοίο φεύγει από τις Φρικες στις 8:00 κ μέσω Λευκάδας θα συνεχίσουμε τις διακοπές μας για σβήσιμο στο βουνό, όπως συνηθίζουμε τελευταία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Για να είναι πιο smooth η μετάβαση, θα πάμε στις Πρεσπες κ στα χωριά μεταξύ Βιτσίου κ Γράμμου.

Εν κατα κλειδί μην την υποτιμάτε την Ιθάκη κ μην σας αγχώνει η πρόσβαση. Είναι εύκολα προσβάσιμη κ πολύ φιλόξενη.

Ίσως οι καλύτερες διακοπές μέχρι τις επόμενες
1C8FBD7E-E21C-45A7-BD36-F98E702B9F23.jpeg
3F1BE013-6381-4EE3-B5D6-9F9E77964993.jpeg
 

Attachments

Last edited:

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
@katkats παρακαλώ να μεταφερθεί στις ολοκληρωμένες. Ευχαριστω
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση από Ιθάκη! Το φαγητό, αν κατάλαβα καλά, ήταν νορμάλ προς ακριβό. Τα υπόλοιπα; Καφές, ξενοδοχεία;
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση από Ιθάκη! Το φαγητό, αν κατάλαβα καλά, ήταν σε νορμάλ προς ακριβό. Τα υπόλοιπα; Καφές, ξενοδοχεία;
Όλες οι τιμές ήταν στα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει στις διακοπές. Το μόνο που μας ξένισε είναι οι ξαπλώστρες που είχαν συνήθως 10€ το σετ κ ένα τοπικό μάρκετ που ήταν αρκετά τσιμπημένο. Το νησί έχει όμως Βασιλόπουλο με τιμές ηπειρωτικής Ελλάδας όποτε όλα οκ. Φυσικά η βενζίνη στα 2€ αν θυμάμαι ενώ στην Ηπειρωτική Ελλάδα ήταν στα 1,60€, αλλά αυτό είναι σύνηθες στα νησιά
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Όλες οι τιμές ήταν στα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει στις διακοπές. Το μόνο που μας ξένισε είναι οι ξαπλώστρες που είχαν συνήθως 10€ το σετ κ ένα τοπικό μάρκετ που ήταν αρκετά τσιμπημένο. Το νησί έχει όμως Βασιλόπουλο με τιμές ηπειρωτικής Ελλάδας όποτε όλα οκ. Φυσικά η βενζίνη στα 2€ αν θυμάμαι ενώ στην Ηπειρωτική Ελλάδα ήταν στα 1,60€, αλλά αυτό είναι σύνηθες στα νησιά
Η Ιθάκη έχει τη φήμη ακριβού νησιού. Γι' αυτό ρώτησα.
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
Η Ιθάκη έχει τη φήμη ακριβού νησιού. Γι' αυτό ρώτησα.
Το τρίκλινο είχε 110€ με πρωινό. Στο φαγητό δίναμε 35-50€ το ζευγάρι με παιδί. Τα γλυκα περίπου 20€ το ζευγάρι κ τα κοκτέιλ 7-7,5€ το καθένα. Νομίζω φυσιολογικά για νησί κ διακοπές. Μη σου πω ότι τα ποτα στις Σέρρες τόσο εχουν
 

Tolis_021

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Πολυ ωραια ιστορια.
Εχετε να προτεινετε σε ποια πολη να μεινουμε;
Η λογικη μας ειναι "γυρναμε καθε μερα με αυτοκινητο για μπανιο κ φαγητο κ μετα επιστροφη στην βαση το απογευμα. Καπου που να εχει λιγο ζωη κ ιδανικα να μην παιρνουμε αμαξι για βραδυ"
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
Πολυ ωραια ιστορια.
Εχετε να προτεινετε σε ποια πολη να μεινουμε;
Η λογικη μας ειναι "γυρναμε καθε μερα με αυτοκινητο για μπανιο κ φαγητο κ μετα επιστροφη στην βαση το απογευμα. Καπου που να εχει λιγο ζωη κ ιδανικα να μην παιρνουμε αμαξι για βραδυ"
Καλημέρα. Η περισσότερη ζωή είναι στο Βαθύ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.680
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom