Καλοκαιρινές διακοπές 2025

Ostvarivanje

Member
Καλησπέρα και πάλι. Ποια η γνώμη σας για παρέα πενηντάρηδων στην Ίο. Βράδυ είναι μόνο κλαμπ και χαμός στη χώρα με μεθυσμένους, φασαρίες κλπ. ή είναι πιο χαλαρά η φάση. Μπορείς να κινηθείς βράδυ χωρίς να μπλέξεις με ξέφρενη διασκέδαση ή αν βγεις το βράδυ είναι μονόδρομος; Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, θέλουμε να κινηθούμε σε πιο χαλαρές καταστάσεις και κατά πόσο έχει τουρισμό στην ηλικία μας;

maria91

Member
Καλημέρα σε όλη την παρέα! Ωρα να ξεκινήσω την οργάνωση των καλοκαιρινών μας διακοπών λοιπόν... Μετά από αρκετό διάβασμα και προσπαθώντας να βγάλω κάποια ασφαλή συμπεράσματα :cool: θέτω κι εγώ το δίλημμά μου. 1ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου. Κέα-Κύθνος ή Κάρπαθος? Εχοντας διαβάσει ότι και στα τρία νησιά οι παραλίες και το φαγητό είναι μια χαρά, το κριτήριό μου είναι η βραδινή έξοδος. Δηλαδή θα ήθελα το βράδυ να βγαίνω τη βόλτα μου, να έχω επιλογές για ποτό, να υπάρχει κίνηση γενικά. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη και ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ τονίζω ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ να μην είναι π.χ στο στυλ της Ανδρου ή της Ικαρίας. Να έχει λίγο πιο ζωντάνια. Λήμνος ας πούμε... Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για τις συγκρίσεις. Γίνονται στην προσπάθειά μου να περιγράψω αυτό που ψάχνω μόνο εγώ και μόνο για φέτος. Ευχαριστώ.
Συγνωμη κιολας αλλα πρωτο 10ημερο σεπτεμβρη παραπανω κινηση θα δεις στην Ανδρο παρα στην Λημνο...γενικα στη Λημνο δεν εχει καμια κινηση,Ιουλη πηγαμε κ σκυλοβαρεθηκαμε!
Ωστοσο για την περιοδο που θες οποιο νησι ειναι κοντα στην Αθηνα ισως να εχει κινηση,αλλιως θα εισαι εσυ κ οι γατες

alma

Member
Καλησπέρα και πάλι. Ποια η γνώμη σας για παρέα πενηντάρηδων στην Ίο. Βράδυ είναι μόνο κλαμπ και χαμός στη χώρα με μεθυσμένους, φασαρίες κλπ. ή είναι πιο χαλαρά η φάση. Μπορείς να κινηθείς βράδυ χωρίς να μπλέξεις με ξέφρενη διασκέδαση ή αν βγεις το βράδυ είναι μονόδρομος; Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, θέλουμε να κινηθούμε σε πιο χαλαρές καταστάσεις και κατά πόσο έχει τουρισμό στην ηλικία μας;

Η ηλικία της πλειοψηφίας των τουριστών είναι 18-25. Μείναμε αρκετές μέρες κ είδαμε ελάχιστους τουρίστες στην ηλικία σας, χωρίς να σημαίνει όμως πως δεν μπορείτε να πάτε.

Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς να μπλέξεις με ξέφρενη διασκέδαση...Γενικά ό,τι έχουν γράψει οι συμφορουμίτες για την ποιότητα της πλειοψηφίας των τουριστών στο νησί ισχύει. Αρκετοί προκαλούν φασαρίες μεθυσμένοι ή/και υπό την επήρεια ουσιών κ ίσως έρθουν να σου ζητήσουν κιόλας σε κανένα σοκάκι μερικοί..."φτιαγμένοι"αλλά απλώς τους αγνοείς κ συνεχίζεις το δρόμο σου.

Οι ντόπιοι κάνουν προσπάθειες ν'αλλάξει το μοντέλο τουριστών στο νησί...Όμως δεν είναι πολύ εύκολο..

Έχει ωραία σοκάκια όπως όλα τα κυκλαδονήσια κ κάποια τύπου μεζοδοπωλεία(κ με μουσική)για πιο χαλαρή διασκέδαση...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Βράδυ είναι μόνο κλαμπ και χαμός στη χώρα με μεθυσμένους, φασαρίες κλπ. ή είναι πιο χαλαρά η φάση. Μπορείς να κινηθείς βράδυ χωρίς να μπλέξεις με ξέφρενη διασκέδαση ή αν βγεις το βράδυ είναι μονόδρομος;
Ο μεγάλος χαμός γίνεται μόνο σ' ένα πεζόδρομο της Χώρας, κατά τα άλλα είναι ένα πολύ όμορφο νησί, με τέτοιου είδους όμως τουρισμό κατά κύριο λόγο και ότι αυτό συνεπάγεται.

paefstra

Member
Η Ιος ειναι ο,τι πρεπει για 50ρηδες. Ο χαμος στην Ιο ειναι 1 με 7 το πρωι. Μετα οι κανιβαλοι κοιμουνται ως το μεσημερι. Εχετε τις παραλιαρες δικες σας ολο το πρωι, για μενα οι καλύτερες των Κυκλαδων.
Αν πηγαινετε για υπνο κατα τη 1 το βραδυ δεν θα τους συναντησετε.

Ostvarivanje

Member
Η Ιος ειναι ο,τι πρεπει για 50ρηδες. Ο χαμος στην Ιο ειναι 1 με 7 το πρωι. Μετα οι κανιβαλοι κοιμουνται ως το μεσημερι. Εχετε τις παραλιαρες δικες σας ολο το πρωι, για μενα οι καλύτερες των Κυκλαδων.
Αν πηγαινετε για υπνο κατα τη 1 το βραδυ δεν θα τους συναντησετε.
Κανίβαλοι ε; Αυτό φοβάμαι γιατί στις διακοπές όλο και θα μείνεις και πιο αργά έξω. Αυτό φοβάμαι μήπως είναι τελείως στουπί μεθυσμένοι και πλακώνονται με όποιον βρουν μπροστά τους.
Τα κλαμπ είναι στη χώρα; Δηλαδή αν μένεις στο λιμάνι τους αποφεύγεις; Και αν ισχύουν τα παραπάνω, στο λιμάνι έχει κίνηση και ζωή το βράδυ; Εννοώ σε φυσιολογικά πλαίσια χωρίς τους κανίβαλους;

Η ηλικία της πλειοψηφίας των τουριστών είναι 18-25. Μείναμε αρκετές μέρες κ είδαμε ελάχιστους τουρίστες στην ηλικία σας, χωρίς να σημαίνει όμως πως δεν μπορείτε να πάτε.

Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς να μπλέξεις με ξέφρενη διασκέδαση...Γενικά ό,τι έχουν γράψει οι συμφορουμίτες για την ποιότητα της πλειοψηφίας των τουριστών στο νησί ισχύει. Αρκετοί προκαλούν φασαρίες μεθυσμένοι ή/και υπό την επήρεια ουσιών κ ίσως έρθουν να σου ζητήσουν κιόλας σε κανένα σοκάκι μερικοί..."φτιαγμένοι"αλλά απλώς τους αγνοείς κ συνεχίζεις το δρόμο σου.

Οι ντόπιοι κάνουν προσπάθειες ν'αλλάξει το μοντέλο τουριστών στο νησί...Όμως δεν είναι πολύ εύκολο..

Έχει ωραία σοκάκια όπως όλα τα κυκλαδονήσια κ κάποια τύπου μεζοδοπωλεία(κ με μουσική)για πιο χαλαρή διασκέδαση...
Τώρα είδα ότι υπήρχαν κι άλλες απαντήσεις και από το κινητό δεν μπορώ ή δεν ξέρω πως να συγχωνεύσω τις απαντήσεις.
Εννοώ με το να μπλέξεις, να πίνεις ήσυχα το ποτό σου με την παρέα σου ή και να περπατάς στο δρόμο και να σου δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Το να περιμένουμε 11 μήνες τις διακοπές του καλοκαιριού και να μας τη χαλάσουν τη διάθεση τέτοιες καταστάσεις μάλλον δε θα το προτιμήσουμε.
Ο μεγάλος χαμός γίνεται μόνο σ' ένα πεζόδρομο της Χώρας, κατά τα άλλα είναι ένα πολύ όμορφο νησί, με τέτοιου είδους όμως τουρισμό κατά κύριο λόγο και ότι αυτό συνεπάγεται.
Αυτό που γράφεις με τον τέτοιου είδους τουρισμό δε με ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Να υποθέσω ότι είναι κάτι σαν την Ορφανίδου στη Ρόδο και την street bar στην Κω τα οποία και αποφύγαμε. Άρα δεν είμαστε για Ίο και σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση.

Να ρωτήσω και για Τήνο (με κίνδυνο να χαρακτηριστώ παράξενος που μου άρεσε η χώρα) πώς την βλέπετε σαν νησί; Έχω διαβάσει για τα χωριά και είδα και βιντεάκια αλλά ρωτάω και για τη χώρα γιατί εκεί θα μείνουμε αν πάμε.

Τέλος για Άνδρο (ίσως σε συνδυασμό με την Τήνο). Είναι πολύ ακριβή Ιούλιο; Διάβασα σε άλλο θέμα ότι είναι μόνο για μπάνιο και τίποτα άλλο. Ισχύει; Μένουμε Μπατσί ή χώρα ή χωρίζουμε τη διαμονή και στα δύο; Και αν ναι από πόσες μέρες;

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Συγνωμη κιολας αλλα πρωτο 10ημερο σεπτεμβρη παραπανω κινηση θα δεις στην Ανδρο παρα στην Λημνο...γενικα στη Λημνο δεν εχει καμια κινηση,Ιουλη πηγαμε κ σκυλοβαρεθηκαμε!
Εδώ θα διαφωνήσω. Εχω επισκεφτεί τη Λήμνο 5 φορές τα τελευταία χρόνια και κάθε φορά που πήγαινα είχε πάντα περισσότερο κόσμο από την προηγούμενη. Το μόνο αρνητικό της είναι ότι κρυώνουν οι θάλασσες όσο προχωράς στο Σεπτέμβρη
Ωστοσο για την περιοδο που θες οποιο νησι ειναι κοντα στην Αθηνα ισως να εχει κινηση,αλλιως θα εισαι εσυ κ οι γατες
Τα τελευταία χρόνια δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Αρχές Σεπτέμβρη έχει ακόμη αρκετό κόσμο στα νησιά. Απλά δεν έχει τις ορδές του Αυγούστου. Για μένα είναι η καλύτερη περίοδος για διακοπές αν φυσικά δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις.

alma

Member
Να ρωτήσω και για Τήνο (με κίνδυνο να χαρακτηριστώ παράξενος που μου άρεσε η χώρα) πώς την βλέπετε σαν νησί; Έχω διαβάσει για τα χωριά και είδα και βιντεάκια αλλά ρωτάω και για τη χώρα γιατί εκεί θα μείνουμε αν πάμε.

Τέλος για Άνδρο (ίσως σε συνδυασμό με την Τήνο). Είναι πολύ ακριβή Ιούλιο; Διάβασα σε άλλο θέμα ότι είναι μόνο για μπάνιο και τίποτα άλλο. Ισχύει; Μένουμε Μπατσί ή χώρα ή χωρίζουμε τη διαμονή και στα δύο; Και αν ναι από πόσες μέρες;
Η Τήνος είναι μια χαρά νησί, μπορείς να μείνεις Χώρα και να κάνεις εκδρομές στα χωριά.
Πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους χωριά. Αν και συνήθως δεν μένουμε στη Χώρα, κάθε μέρα την επισκεπτόμαστε όχι μόνο για προσκύνημα αλλά και για φαγητό, βόλτες στα σοκάκια...Κόσμος όλων των ηλικιών στη Χώρα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που την επισκέπτομαι...

Ostvarivanje

Member
Η Τήνος είναι μια χαρά νησί, μπορείς να μείνεις Χώρα και να κάνεις εκδρομές στα χωριά.
Πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους χωριά. Αν και συνήθως δεν μένουμε στη Χώρα, κάθε μέρα την επισκεπτόμαστε όχι μόνο για προσκύνημα αλλά και για φαγητό, βόλτες στα σοκάκια...Κόσμος όλων των ηλικιών στη Χώρα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που την επισκέπτομαι...
Τέλεια. Ακριβώς έτσι την είχα στο μυαλό μου και από από φίλους που έχουν πάει. Κάποια μέρα θα πάμε και μια ημερήσια στη Μύκονο έτσι για την αλλαγή (έχουμε πάει Μύκονο διακοπές, απλά να επισκεφτούμε τη χώρα με το πλοίο της γραμμής για να τη θυμηθούμε).
Πόσες μέρες είναι καλά να μείνουμε; Γιατί αν βρούμε και σχετικά προσιτά καταλύματα έχει πολλά υπέρ η Τήνος. Απλά μετά θα πρέπει να τη συνδυάσουμε και με κανένα άλλο νησί.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
με κίνδυνο να χαρακτηριστώ παράξενος που μου άρεσε η χώρα
Είσαι παράξενος που σου άρεσε η Χώρα της Τήνου... :haha: :haha:
πώς την βλέπετε σαν νησί;
Εξαιρετική περίπτωση αν και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ τα πάνω της και δε ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει με τις τιμές της. Κατά τα άλλα αν εξαιρέσεις τη Χώρα που ανήκει στην κατηγορία «συγγνώμη που με είδατε» όσον αφορά τις Κυκλάδες, το νησί είναι πανέμορφο και όπως είπε και η @alma διαθέτει κάποια από τα πιο όμορφα χωριά της νησιωτικής Ελλάδας. Προσωπικά θα της έδινα άνετα 4-5 μέρες, ίσως και παραπάνω. Όσο για συνδυασμό, είναι και η Σύρος δίπλα.

Ostvarivanje

Member
Είσαι παράξενος που σου άρεσε η Χώρα της Τήνου... :haha: :haha:
Επειδή το είχες γράψει στο θέμα για την Κάρπαθο, όπου μία κοπέλα έλεγε για τα Πηγάδια ότι είναι ωραία και ότι της άρεσε και η χώρα της Τήνου. Κοίτα, εμένα μου αρέσει η όλη φάση με το λιμάνι για βόλτες. Ελπίζω να είναι αρκετά μεγάλη η χώρα και να μη βαρεθούμε.
Όσο για τη Σύρο, δυστυχώς έχουμε πάει το 16. Λες να κάνουμε και δεύτερη επιδρομή (και να σκεφτείς σε ένα βράδυ, 9 Αυγούστου έπρεπε να φύγουμε από το ξενοδοχείο, πήραμε απόφαση να περάσουμε 15αύγουστο στη Ρόδο και πήραμε το βραδινό από Σύρο και το πρωί ήμασταν Ρόδο!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
όπου μία κοπέλα έλεγε για τα Πηγάδια ότι είναι ωραία και ότι της άρεσε και η χώρα της Τήνου
Εντάξει, όλα είναι θέμα γούστου προφανώς κουβέντα να γίνετα, εγώ μιλάω εν συγκρίσει πάντα με τα άλλα νησιά. Ωστόσο αδυνατώ ειλικρινά να καταλάβω πως μπορεί να σου αρέσουν τα Πηγάδια σ' ένα νησί με τόση ομορφιά τριγύρω, προσωπικά τα θυμάμαι ως την «Πολίχνη με θάλασσα» όπως έχω ξαναγράψει και σε άλλο νήμα, αλλά περί ορέξεως...
Το ίδιο ισχύει και για τη Χώρα της Τήνου (όπως και τον Αδάμαντα της Μήλου), αν λάβει κανείς υπόψιν του τι παίζει στα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια θα κλαίει.
Αυτό φυσικά και δε σημαίνει ότι δε περνάς καλά, κάθε άλλο, μιλάω αποκλειστικά για εικόνα κι ομορφιά.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.064
Μέλη
39.795
Νεότερο μέλος
nirou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom