paefstra
Member
Οταν ο βαλκανιος κατεβαινει Χαλκιδικη για μπανια, ειναι καλη στιγμη για να πας Βαλκανια οπου δεν εχει θαλασσα. Δεν εχω αποψη για Ελλαδα, δεν παω πουθενα.Και ποια είναι η λύση εκτός από το εξωτερικό;
Οταν ο βαλκανιος κατεβαινει Χαλκιδικη για μπανια, ειναι καλη στιγμη για να πας Βαλκανια οπου δεν εχει θαλασσα. Δεν εχω αποψη για Ελλαδα, δεν παω πουθενα.Και ποια είναι η λύση εκτός από το εξωτερικό;
Δωματια? Πολυτελεια. Εχω κοιμηθει και σε κουζινα και σε αποθηκη με εξωτερικη τουαλετα. Προ booking. Αλλα μερες και μερες διακοπεςΣτο μεταξυ στα δωματια που μεναμε η κυρα-Νιτσα (τυχαιο το ονομα) που μας τα νοικιαζε παμφθηνα μας ειχε ωπα ωπα... με τα σεντονακια μας τα δροσερα, τις πετσετουλες να μυριζουν σουπλίν, μεχρι και φρουτακια μας εφερνε απο τον κηπο της καθε τοσο. Τωρα ολα τα δωματια απο "Nitsa House" εχουν μετατραπει σε "Luxury Villa Anastazia".
Έχω σπουδάσει Σερβία και μετά από χρόνια άρχισε να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον να ξαναπάω να θυμηθώ τα παλιά, αλλά σε άλλη εποχή, όχι καλοκαίρι. Το καλοκαίρι μου αρέσει ακόμα να πηγαίνω σε νησιά. Με γεμίζει αυτό το θέμα και επίσης για το καλοκαίρι το εξωτερικό είναι κάπως γιατί πρέπει να έχεις πιο συμπαγής παρέα. Ενώ εδώ λες, θα πάω για φωτογραφίες μόνος μου στο τάδε μέρος, ενώ στο εξωτερικό είναι λίγο κάπως ή το βλέπω εγώ κάπως.Οταν ο βαλκανιος κατεβαινει Χαλκιδικη για μπανια, ειναι καλη στιγμη για να πας Βαλκανια οπου δεν εχει θαλασσα. Δεν εχω αποψη για Ελλαδα, δεν παω πουθενα.
Εν μερει σωστο. Εν μερει ομως.Εγώ πάλι πιστεύω πως υπάρχουν λύσεις, είναι ορισμένα νησιά που δε τα πιάνει το μάτι σου (ευτυχώς) και κρατάνε ακόμη. Λίγα σίγουρα, ωστόσο ακόμα και σε διασημότερα μέρη με κάποιες παρεκλίσεις μπορείς να βρεις άκρη και να σου βγει το όλο ζήτημα οικονομικά.
Το πρόβλημα είναι άλλο, όχι οι διακοπές και τα ταξίδια αλλά το συνολικό κόστος ζωής που αναγκαστικά σε κάνει να πρωτο-στερηθείς αυτά.
Μα το θέμα δεν είναι οι τιμές που παίζουν σε κάθε νησί. Ειναι βέβαια και αυτό αλλα σε δεύτερο χρόνο. Εχει γίνει απαγορευτική η μετάβαση σε αυτά λόγω τιμών εισιτηρίων. Ειδικά αν δεν είσαι κάτοικος Αθηνών που πρέπει να συνυπολογίσεις και τα έξοδα για να φτάσεις Πειραιά.Εγώ πάλι πιστεύω πως υπάρχουν λύσεις, είναι ορισμένα νησιά που δε τα πιάνει το μάτι σου (ευτυχώς) και κρατάνε ακόμη. Λίγα σίγουρα, ωστόσο ακόμα και σε διασημότερα μέρη με κάποιες παρεκλίσεις μπορείς να βρεις άκρη και να σου βγει το όλο ζήτημα οικονομικά.
Ακριβώς.Επίσης αν μπορείς να πας μακριά το κόστος των ακτοπλοϊκών αντισταθμίζεται καθώς μια βδομάδα σε ξαπλώστρες δημοφιλούς νησιού κυριολεκτικά μπορεί να κάνει περισσότερο από όσο το πλοίο για ορισμένα 12νησα ή Βόρειο Αιγαίο,όπου βρίσκεις ίδιες κ καλύτερες παροχές χωρίς καν να πληρώσεις ξαπλώστρα ή την πληρώνεις στο ένα δέκατο της τιμής ή ακόμα λιγότερο.Εγώ πάλι πιστεύω πως υπάρχουν λύσεις, είναι ορισμένα νησιά που δε τα πιάνει το μάτι σου (ευτυχώς) και κρατάνε ακόμη. Λίγα σίγουρα, ωστόσο ακόμα και σε διασημότερα μέρη με κάποιες παρεκλίσεις μπορείς να βρεις άκρη και να σου βγει το όλο ζήτημα οικονομικά.
Σωστά όλα αυτά και υφίστανται, εγώ όμως στέκομαι και στα πάγια έξοδα που ειναι ιδιαιτέρως αυξημένα για μια οικογένεια. για παράδειγμα αγορά αγαθών, ενέργεια και όλα αυτά τα πολύ βασικά που σίγουρα δεν ήταν έτσι κι αναγκαστικά πλέον επηρρεάζουν τα πάντα.Αν καποιος αποφασισει να ζησει οπως τα '90s παει μια χαρα. Αλλα δεν γινεται γιατι το ποταμι δεν γυριζει πισω.
Είναι και αυτό αλλά εξαρτάται από τα διαθέσιμα καταλύματα και τις τιμές που παίζουν, γιατί νομίζω αυτό είναι ένα πολύ βασικό έξοδο στις διακοπές.Μα το θέμα δεν είναι οι τιμές που παίζουν σε κάθε νησί. Ειναι βέβαια και αυτό αλλα σε δεύτερο χρόνο.
Σωστά μιλάς, ειδικά εκεί που έχουν φτάσει τα ακτοπλοϊκά που εδώ και χρόνια ανεβαίνουν έχουν καταντήσει απαγορευτικά για πολλούς, κάνοντας τους να στρέφονται στην Ηπειρωτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα λόγω της αυξανόμενης ζήτησης (αλλά και της καθόδου των Βαλκάνιων) να ανεβαίνουν και εκεί, σε τριτοτέταρτες περιοχές που πριν κάποια χρόνια δε σου περνούσαν απ' το μυαλό.Εχει γίνει απαγορευτική η μετάβαση σε αυτά λόγω τιμών εισιτηρίων
Θα σου πω γι' αυτό επειδή το έχω δουλέψει πάρα πολύ για χρόνια, τις περισσότερες φορές το ζήτημα δεν είναι να φτάσεις Πειραιά -εφόσον μιλάμε για νησιά- αλλά σε κάποιο κομβικό λιμάνι για να συνεχίσεις από εκεί, για παράδειγμα Σαντορίνη/Μύκονο/Πάρο αν θέλουμε να πάμε Κυκλάδες ή Ρόδο/Κω/Σάμο αν θέλουμε στα Δωδεκάνησα. Από εκεί και μετά είναι απείρως πιο βολικό, με οικονομικότερα ακτοπλοϊκά και πολλές επιλογές, αν συνδυαστεί και με ένα φθηνό σχετικά αεροπορικό που μπορεί να βρεθεί, κάνεις παιχνίδι.Ειδικά αν δεν είσαι κάτοικος Αθηνών που πρέπει να συνυπολογίσεις και τα έξοδα για να φτάσεις Πειραιά.
Με αφορμή αυτό και όλα όσα σωστά γράφεις, καταλήγουμε σχεδόν πάντα στο ίδιο συμπέρασμα. Τι είδους διακοπές θέλει να κάνει καθένας και με τι μπορεί να συμβιβαστεί!Υπάρχουν βέβαια κ αυτοί που στρώνουν πετσετούλα κ ψάθα κ δεν πάνε σε οργανωμένες.
Αυτό +σε τι φάση βρίσκεται, αν έχει οικογένεια και πόσο μεγάλη, ποια εποχή μπορεί να πάει διακοπές +τι ζητάει από τις διακοπές του.Με αφορμή αυτό και όλα όσα σωστά γράφεις, καταλήγουμε σχεδόν πάντα στο ίδιο συμπέρασμα. Τι είδους διακοπές θέλει να κάνει καθένας και με τι μπορεί να συμβιβαστεί!
Παντα πολυτελεια ηταν. Οι αγροτες δεν πηγαιναν ποτε, οι εργατες οχι, η νεολαια δουλευει σεζον. Ποτε δεν ηταν για ολους.Δυστυχώς, όσο προχωράμε τόσο περισσότερο οι διακοπές θεωρούνται προνόμιο και πολυτέλεια αντί για αναφαίρετο δικαίωμα που θα έπρεπε να είναι.