Καλοκαιρινές διακοπές 2025

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το ληστρικό χαρατσι ΤΑΚΚ βλεπω δεν το αναφερει κανεις, που θες 10€ την βραδια για 4στερο και 15€ για 5στερο.
Ιταλια 5€ σε 5στερο,
Τα λεω εκ πειρας για αυτες τις χωρες που εχω παει
Εισαι σιγουρος οτι πηγες φετος Ιταλια; Γιατι εχεις λαθος που κανουν πολλοι που δεν εχουν παει και εχουν απλα ακουσει.
Το ΤΑΚΚ φτανει τα 10€ και ειναι ανα ατομο, οχι δωματιο οπως Ελλαδα. Δηλ το 5στερο εχει 20€ για 2 ατομα, οχι βεβαια 5€..και ποικιλλει ανα περιοχη, τιμες Ρωμης.
Και επειδη οι περισσοτεροι δεν πανε σε 5στερα θυμιζω το «ληστρικο» τακκ ειναι 2€ σε ενοικιαζομενα δωματια/ διαμερισματα κ σε χοτελ 1-2*. 4 μελης δηλ οικογενεια δινει 2€/βραδυ ακομα και 8μελης παρεα και Ιταλια δινει μινιμουμ 8€/βραδυ ή 16€ η 8μελης.

varioAthens

Member
σκαστε το μεσημερι να κοιμηθουμε.
Αχ τι ψυχολογικο τραυμα πυροδοτησες τωρα! Και να κατουριοσουν επρεπε να περιμενεις καμια εξαρση ροχαλητου του πατερα σου για να βρεις ευκαιρια να ανοιξεις την πορτα για να πας τουαλετα…

tatooine

Member
Ηταν πολυ διαφορετικες διακοπες. Δεν πηγαιναμε νησια, ολη η παρεα οικογενειων μαγειρευε στις διακοπες, ταβερνα καπου καπου και δεν επαιζε ξαπλωστρα ουτε φρεντο σε μπιτσομπαρο. Ο μικρομεσαιος Ελληνας την εχει ψωνισει. Φταινε και τα σοσιαλ.
Παραθέριση λεγότανε. Αλλά και πάλι δεν ήταν προνόμιο όλων.
Τώρα πλέον όλοι λίγο πολύ μπορούν και ταξιδεύουν.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Όταν μεγαλώναμε εμείς υπήρχε η παραθέριση. Νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα της κακιάς ώρας (όπως όλα τότε) στα Φλογητά, στην Ποτίδαια, άντε στην Καψόχωρα οι πιο τολμηροί, κάποιοι είχαν λυόμενο εξοχικό στη Νέα Καλλικράτεια, όπου μαζεύονταν όλα τα σόγια, εννοείται πως όλοι μαγείρευαν, μπάνιο είχαμε πρωί απόγευμα με ομπρέλα και ξαπλώστρα στην άμμο, Μπητς μπαρ δεν υπήρχε για δείγμα. 'Ολη η δαπάνη ήταν το ενοίκιο του σπιτιού κατά τ άλλα παίζει να την έβγαζαν και με λιγότερα από ό,τι στην πόλη.
Αχ τι μου θυμίζει... Ποτίδαια, Νέα Φώκαια, Πευκοχώρι. Επίσης από Β. Ελλάδα έπαιζε πολύ και η Θάσος τότε. Ακριβώς όπως τα περιγράφεις. 2 μήνες διακοπές αλλά η μάνα κουβαλούσε μαζί όλο το νοικοκυριό για να μην υπάρχουν περιττα έξοδα. Και ποιες δραστηριότητες που λέει και το μέλος paefstra? Όλα τα παιδιά και οι έφηβοι μια παρέα και δεν μπορούσαν να μας μαζέψουν.
Δεν υπάρχει σύγκριση με το σήμερα, το βιοτικό επίπεδο άλλαξε,
"Άλλαξε" σημαίνει βελτιώθηκε?
Ο μικρομεσαιος Ελληνας την εχει ψωνισει. Φταινε και τα σοσιαλ.
Και πες ότι σα μικρομεσαίος Ελληνας(χωρίς σόσιαλ), το δέχομαι. Την έχω ψωνίσει. Εχω μια απορία. Ο Ισπανός μπορεί να κάνει ακόμη διακοπές στη χώρα του? Ο Γάλλος? Ο Ιταλός? Εχουν κι αυτοί το ίδιο πρόβλημα με μένα? Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω όλοι αυτοί οι συμπολίτες μου δεν κάνουν διακοπές το καλοκαίρι στη χώρα τους γιατί δεν τους παίρνει οικονομικά?

pan82

Member
Και πες ότι σα μικρομεσαίος Ελληνας(χωρίς σόσιαλ), το δέχομαι. Την έχω ψωνίσει. Εχω μια απορία. Ο Ισπανός μπορεί να κάνει ακόμη διακοπές στη χώρα του? Ο Γάλλος? Ο Ιταλός? Εχουν κι αυτοί το ίδιο πρόβλημα με μένα? Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω όλοι αυτοί οι συμπολίτες μου δεν κάνουν διακοπές το καλοκαίρι στη χώρα τους γιατί δεν τους παίρνει οικονομικά?
όπως καταλαβαίνεις και βλέπεις ένα μεγάλος μέρος και γάλλων και ιταλών και σουηδών και και πολλών άλλων κάνει σε μας διακοπές και σε νησιά που μπροστά τους η χώρες τους είναι φτηνές οπότε ξέρεις την απάντηση μέσα σου...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αχ τι μου θυμίζει... Ποτίδαια, Νέα Φώκαια, Πευκοχώρι. Επίσης από Β. Ελλάδα έπαιζε πολύ και η Θάσος τότε. Ακριβώς όπως τα περιγράφεις. 2 μήνες διακοπές αλλά η μάνα κουβαλούσε μαζί όλο το νοικοκυριό για να μην υπάρχουν περιττα έξοδα. Και ποιες δραστηριότητες που λέει και το μέλος paefstra? Όλα τα παιδιά και οι έφηβοι μια παρέα και δεν μπορούσαν να μας μαζέψουν.

"Άλλαξε" σημαίνει βελτιώθηκε?

Πέρσι το καλοκαίρι στη Νορβηγία υπήρχαν ορδές Ιταλών και Ισπανών. Πιάνοντας κουβέντα με κάποιους από αυτούς, είπαν πως εκτός από την αφόρητη ζέστη, η ακρίβεια είναι τέτοια που η Νορβηγία τους φαινόταν προσιτή....

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Θα σου πω γι' αυτό επειδή το έχω δουλέψει πάρα πολύ για χρόνια, τις περισσότερες φορές το ζήτημα δεν είναι να φτάσεις Πειραιά -εφόσον μιλάμε για νησιά- αλλά σε κάποιο κομβικό λιμάνι για να συνεχίσεις από εκεί, για παράδειγμα Σαντορίνη/Μύκονο/Πάρο αν θέλουμε να πάμε Κυκλάδες ή Ρόδο/Κω/Σάμο αν θέλουμε στα Δωδεκάνησα. Από εκεί και μετά είναι απείρως πιο βολικό, με οικονομικότερα ακτοπλοϊκά και πολλές επιλογές, αν συνδυαστεί και με ένα φθηνό σχετικά αεροπορικό που μπορεί να βρεθεί, κάνεις παιχνίδι.
Θα μου πεις από την άλλη σκέφτεσαι μόνος σου, πόσο εύκολο είναι αυτό για μια οικογενεια. Δε ξέρω ειλικρινά, απλά αναλύω πως προσπάθησα να το κάνω εγώ...
20 χρόνια πριν μπορεί να το έβλεπα;). Τώρα ούτε καν. Και να χρησιμοποιήσω τα φώτα σου και πάλι? Επειδή κλείνουμε για Κάρπαθο σε σύνολο 8 διανυκτερεύσεων λέμε 2 για Ολυμπο. Μήπως υπερβολή? Και αν γνωρίζεις ο δρόμος από αεροδρόμιο μέχρι εκεί? Εύκολος? Γιατί παιζει και να μας πιάσει η νύχτα. Και πάλι ευχαριστώ

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
όπως καταλαβαίνεις και βλέπεις ένα μεγάλος μέρος και γάλλων και ιταλών και σουηδών και και πολλών άλλων κάνει σε μας διακοπές και σε νησιά που μπροστά τους η χώρες τους είναι φτηνές οπότε ξέρεις την απάντηση μέσα σου...
Είπα μήπως κάνω λάθος!

paefstra

Member
Πέρσι το καλοκαίρι στη Νορβηγία υπήρχαν ορδές Ιταλών και Ισπανών. Πιάνοντας κουβέντα με κάποιους από αυτούς, είπαν πως εκτός από την αφόρητη ζέστη, η ακρίβεια είναι τέτοια που η Νορβηγία τους φαινόταν προσιτή....
Δευτερη φορα παμε Σουηδια φετος. Η διαμονη πολυ φθηνοτερη απο Ελλαδα με πρωινο. Για Νορβηγια κλεισαμε μηνες πριν παλι με πρωινο, παλι φθηνοτερη απο Ελλαδα, οχι θεαματικα αλλα ειναι. Και δροσια φυσικα. Τα πρωινα εκει πανω ειναι πρωιναρες οχι φτωχα.

pan82

Member
Είπα μήπως κάνω λάθος!
Δευτερη φορα παμε Σουηδια φετος. Η διαμονη πολυ φθηνοτερη απο Ελλαδα με πρωινο. Για Νορβηγια κλεισαμε μηνες πριν παλι με πρωινο, παλι φθηνοτερη απο Ελλαδα, οχι θεαματικα αλλα ειναι. Και δροσια φυσικα. Τα πρωινα εκει πανω ειναι πρωιναρες οχι φτωχα.
H μεγάλη διαφορά σε αυτές τις χώρες είναι όντως ότι το δωμάτιο/ξενοδοχείο που θα βρεις και τα πρωινά που θα έχεις είναι σε άλλη σφαίρα πραγματικότητας σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις Ελλάδα, εδώ δίνεις τα διπλά σε ένα νησί και έχεις το δωμάτιο της κυρά νίτσας με πρωινό ένα γαλλικό και φρυγανιές. Απλά δεν έχεις θάλασσα οπότε για μένα καλό το εξωτερικό αλλά δύσκολο για κατακαλόκαιρο. ΄Σε λίγα χρόνια ίσως να είναι μονόδρομος όμως...

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
H μεγάλη διαφορά σε αυτές τις χώρες είναι όντως ότι το δωμάτιο/ξενοδοχείο που θα βρεις και τα πρωινά που θα έχεις είναι σε άλλη σφαίρα πραγματικότητας σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις Ελλάδα, εδώ δίνεις τα διπλά σε ένα νησί και έχεις το δωμάτιο της κυρά νίτσας με πρωινό ένα γαλλικό και φρυγανιές. Απλά δεν έχεις θάλασσα οπότε για μένα καλό το εξωτερικό αλλά δύσκολο για κατακαλόκαιρο. ΄Σε λίγα χρόνια ίσως να είναι μονόδρομος όμως...
Συμφωνώ αλλά δε σημαίνει ότι μου αρέσει κιόλας. Ούτε δέχομαι και την ευθύνη γι'αυτό που συμβαίνει. Θέλω τις καλοκαιρινές μου διακοπές πίσω! Να μπορω να τις περνάω στη χώρα μου.:mad:Το δικαιούμαι. Και χαρίζω και το πρωινο:)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.062
Μέλη
39.799
Νεότερο μέλος
ddd

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom