Καλοκαιρινές διακοπές 2025

Ostvarivanje

Member
Τραγικο να θεωρουνται Μυκονος η Κουρουτα και η Σκιάθος παντως. Οχι μονο η αρχιτεκτονικη και η ρυμοτομια ειναι χαλια μαυρα, επιπλεον και στα 2 αυτα μερη δουλευουν στον τουρισμο ανθρωποι ντοπιοι που ειναι ασχετοι με το αντικειμενο και φερονται στον επισκεπτη σαν κουτοπονηροι.
Αυτό για την Κουρούτα και τη Μύκονο το διαβάζω τα τελευταία χρόνια. Όσο για τη Σκιάθο εγώ αυτό το θυμάμαι που το έλεγαν πριν 10 περίπου χρόνια, όχι τώρα.
Αχ ρε συ τι πράγμα είναι αυτό με τον περιφερειακό. Τις προάλλες πάλι έκανα 1.30 ώρα μόνο για να διασχίσω τον περιφερειακό κςι ήταν καθημερινή. Τι δυσκολο που είναι αυτό για τους μόνιμους κατοίκους.
Δηλαδή καλά κάναμε και κλείσαμε σήμερα για Ναύπλιο, να μην μπλέξουμε και με την κίνηση στον περιφερειακό. Βέβαια θα έχουμε μεγαλύτερο ταξίδι αλλά τουλάχιστον δε θα είσαι σταματημένος στην κίνηση.
Έχω πάει αρκετές φορές Ναύπλιο αλλά μόνο μία φορά καλοκαίρι και τότε μείναμε 2 μόνο μέρες και μείναμε μέσα στην πόλη, Παλαμήδι κλπ.
Υπάρχουν τίποτα φρέσκιες προτάσεις γύρω από το Ναύπλιο (όχι μακριά, περισσότερο θέλουμε να αράξουμε) ή και μέσα στην πόλη;

annoula

Member
Μπαίνε tom tom traffic Thessaloniki πριν περάσεις απέναντι. Με σώζει κάθε πρωί και απόγευμα. Συνήθως από μέσα αν περάσεις είναι πιο σύντομα.
Thessaloniki traffic report | TomTom Traffic Index
Ε, τι;
Τζάμπα καρφώνουν τα κινητά μας που είμαστε κάθε στιγμή..
:haha:
Χρόνια φωνάζουμε για την υποθαλάσσια, αλλά ποιος μας άκουσε.

Πάντως για 1ο μπάνιο, πήγα και βρήκα δροσερή παρέα (κι όλοι από του Περαία..) στην Hacienda στον Ποταμό.
Κάθε trabajador και την hacienda του, που 'λεγε κι ο ανεπανάληπτος Χάρρυ Κλυνν, όταν έκανε τον Αντρέα. :haha:
Μια χαρά, σε 1/2 ώρα είσαι πίσω από τον παλιό δρόμο της Επανωμής.
Ούτε κίνηση ούτε τίποτας..
:)
Ακούω rainbow και λένε την κίνηση αλλά εν προκειμένω την είπαν μισό λεπτό μετά αφού πήγα προς περιφερειακό αντί κέντρο!😁

annoula

Member
Αυτό για την Κουρούτα και τη Μύκονο το διαβάζω τα τελευταία χρόνια. Όσο για τη Σκιάθο εγώ αυτό το θυμάμαι που το έλεγαν πριν 10 περίπου χρόνια, όχι τώρα.

Δηλαδή καλά κάναμε και κλείσαμε σήμερα για Ναύπλιο, να μην μπλέξουμε και με την κίνηση στον περιφερειακό. Βέβαια θα έχουμε μεγαλύτερο ταξίδι αλλά τουλάχιστον δε θα είσαι σταματημένος στην κίνηση.
Έχω πάει αρκετές φορές Ναύπλιο αλλά μόνο μία φορά καλοκαίρι και τότε μείναμε 2 μόνο μέρες και μείναμε μέσα στην πόλη, Παλαμήδι κλπ.
Υπάρχουν τίποτα φρέσκιες προτάσεις γύρω από το Ναύπλιο (όχι μακριά, περισσότερο θέλουμε να αράξουμε) ή και μέσα στην πόλη;
Καλά κάνετε με δεδομένο ότι η αλλη εναλλακτική ήταν το 1ο πόδι. Για μένα από Χαλκιδική το όμορφο κομμάτι είναι το 2ο.

Ostvarivanje

Member
Καλά κάνετε με δεδομένο ότι η αλλη εναλλακτική ήταν το 1ο πόδι. Για μένα από Χαλκιδική το όμορφο κομμάτι είναι το 2ο.
Εντάξει δεν ήταν και σίγουρο ότι θα πηγαίναμε στο πρώτο, αλλά αφού προέκυψε το Ναύπλιο ακόμα καλύτερα. Προσωπικά μου αποπνέει κάτι διαφορετικό η πόλη του Ναυπλίου και όταν έχω ευκαιρία την επισκέπτομαι.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Εντάξει δεν ήταν και σίγουρο ότι θα πηγαίναμε στο πρώτο, αλλά αφού προέκυψε το Ναύπλιο ακόμα καλύτερα. Προσωπικά μου αποπνέει κάτι διαφορετικό η πόλη του Ναυπλίου και όταν έχω ευκαιρία την επισκέπτομαι.
Πράγματι την ίδια αίσθηση έχω κι εγώ για το Ναύπλιο. Τώρα για τις κοντινές περιοχές δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ ελκυστικές. Η παραλία Καραθώνας έλεγε κάτι παλιότερα αλλά τώρα μάλλον πήζει και το Τολό ποτέ δεν μου άρεσε.
Πιο καλά θα έλεγα ότι είναι οι περιοχές προς την παραλιακή Τσακωνιά, δηλαδή προς Άστρος, Τυρό, Σαμπατική, Λεωνίδιο, Πούλιθρα καθώς και τα ορεινά χωριά της περιοχής όπως η Καστάνιτσα κι ο Κοσμάς. Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά προς τα εκεί.

tatooine

Member
Τραγικο να θεωρουνται Μυκονος η Κουρουτα και η Σκιάθος παντως. Οχι μονο η αρχιτεκτονικη και η ρυμοτομια ειναι χαλια μαυρα, επιπλεον και στα 2 αυτα μερη δουλευουν στον τουρισμο ανθρωποι ντοπιοι που ειναι ασχετοι με το αντικειμενο και φερονται στον επισκεπτη σαν κουτοπονηροι.
Θα ψάξω να βρω καμία φωτό από σούπερ παρανταις για να δείτε πως ήταν 40 χρόνια πριν.
Όσο για τη Σκιάθο την αγαπάμε όπως και να έχει.

Ostvarivanje

Member
Πράγματι την ίδια αίσθηση έχω κι εγώ για το Ναύπλιο. Τώρα για τις κοντινές περιοχές δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ ελκυστικές. Η παραλία Καραθώνας έλεγε κάτι παλιότερα αλλά τώρα μάλλον πήζει και το Τολό ποτέ δεν μου άρεσε.
Πιο καλά θα έλεγα ότι είναι οι περιοχές προς την παραλιακή Τσακωνιά, δηλαδή προς Άστρος, Τυρό, Σαμπατική, Λεωνίδιο, Πούλιθρα καθώς και τα ορεινά χωριά της περιοχής όπως η Καστάνιτσα κι ο Κοσμάς. Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά προς τα εκεί.
Αυτό το Τολό και με τόση διαφήμιση που βλέπω να του κάνουν, δεν ξέρω... πέρασαν τα χρόνια μας που λέγαμε wow για το οτιδήποτε φοβερά τουριστικό (και άρα χαμηλής ποιότητας). Πλέον θέλουμε πιο χαλαρά πράγματα. Δηλαδή μάλλον δε θα πηγαίναμε για Τολό. Ίσως μόνο για να πιούμε έναν καφέ και να χαζέψουμε τον κόσμο στην παραλία.
Όπως και να έχει, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Πιο πολύ πάμε για χαλαρά πράγματα, όχι συνεχώς να οργώσουμε το μέρος, μιας και κάτι τέτοιο θα κάνουμε τον Ιούλιο πηγαίνοντας Κάρπαθο και Κρήτη. Επίσης έχω και πολύ μαρτυριάκη παρέα και ήδη μου παίρνουν γνωστοί από Ναύπλιο να καταστρώσουμε πλάνο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.064
Μέλη
39.804
Νεότερο μέλος
timo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα