Νέα Ζηλανδία Καλωσήρθατε στη Νέα Ζηλανδία!

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
n532533344_1254072_6076.jpg

Νέα Ζηλανδία… όπως λέει και το επίσημο σποτ της χώρας σε ελεύθερη μετάφραση: έπρεπε να ανακαλυφθούν όλες οι άλλες χώρες για να αναδειχθεί αυτή τελευταία! Welcome to the youngest country on earth!

Καλώς όρισες σε μια χώρα όπου μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα! Πάρε τη φωτογραφική σου μηχανή και αποτύπωνε εικόνες: βόλτα με γόνδολα στο Christchurch, bungee jumping στο Auckland, κρουαζιέρα στο Doubtful sound, black water rafting στο Waitomo caves, μια βουτιά στις θερμενόμενες πισίνες στη Roturua, πιές μια ζεστή σοκολάτα με θέα τα χιονισμένα Remarkables.

Όλα είναι ακραία στηΝέα Ζηλανδία. Η πιο βόρεια περιοχή της, ninety milles beach, παραλία των 90 μιλίων, που για την ακριβεία είναι 55 μίλια, αλλά γιατί πήρε αυτό το όνομα είναι άγνωστο, αν και υπάρχουν διάφορες θεωρίες, είναι επίσημα ένας δρόμος. Καθ΄όσον στον αντίποδα, η Fiordland, είναι μια περιοχή μακρυά από τον πολιτισμό, υπερπλήρη με θεαματικά φιόρδ και τα τοπία της έδωσαν ζωή στη τριλογία του Τόλκιν, Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών.

Μια χώρα όπου οι διακοπές σου μπορεί να έχουν χαρακτήρα: οργανωμένες, ανεξάρτητες, ρομαντικές, οικογενειακές, εξτρίμ δραστηριοτήτων, φτηνές, ακριβές! ΗΝέα Ζηλανδίαείναι ένας προορισμός που ενδείκνυται για όλο το χρόνο. Οποιαδήποτε εποχή και να πας πάντα θα υπάρχουν δραστηριότητες να κάνεις, trekking, κολύμπι, cayak, σκι, whale watching!

Το χειμώνα, μιλάμε για τους μήνες Ιούνιο μέχρι Αύγουστο, είναι η κατάλληλη εποχή να κάνεις ski, snowboard! Οι κρύες αλλά πεντακάθαρες μέρες μπορούν να σου χαρίσουν μεγαλόπρεπα τοπία, μοναδικές εικόνες, όχι μόνο για τη φωτογραφική μηχανή, αλλά για να τις έχεις μια ζωή στο μυαλό, ειδικά στο Otago, Fiordland, Dunedin, Queenstown σε όλα αυτά τα μέρη θα δείς εικόνες γραφικές, τοπία στολισμένα με χιόνι. Η δική μου χαραγμένη εικόνα στο μυαλό; Διαδρομή Queenstown – Glenorchy! Απερίγραπτη!

Άνοιξη, μήνες Σεπτέμβρης μέχρι Νοέμβριος, ηΝέα Ζηλανδίαπαίρνει χρώμα και άρωμα, ειδικά οι περιοχές όπως Hamilton και Christchurch. Αν είσαι φαν του ράφτινκ τώρα είναι η κατάλληλη εποχή, μιας και το χιόνι λιώνει και η στάθμη του νερού είναι συναρπαστικά ψηλά! Στην Alexandra στο Central Otago και στο Hastings στο Hawke’s Bay μπορείς να δείς έκθεση ανθών.
Καλοκαίρι, Δεκέμβριος μέχρι Φεβρουάριος, είναι αυτό που λέμε η high season! Εποχή για μπάνια, και για τα θαλάσσια σπορ σε περιοχές όπως: bay of Islands, Nelson, Malbororough, trekking στη fiordland.

Φθινόπωρο, Μάρτιος μέχρι Μάιο, ωραία εποχή, διότι θα συναντήσεις λιγότερο κόσμο από το καλοκαίρι αλλά ο καιρός παραμένει ζεστός και ευχάριστος, με αποτέλεσμα να κολυμπήσεις μέχρι και τον Απρίλιο. Το φθινόπωρο είναι μια φυσική απόλαυση λόγω των χρωμάτων των φθινοπωρρινών φύλλων, ειδικά στις περιοχές όπως κεντρικά Otago και Hawke’ s bay, τα οποία είναι γνωστά για τη λαμπρότητα του φθινοπώρου τους.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.850
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom