Καμπότζη Λάος Καμποτζη-Λαος και δολλάρια, που?

coconut

Member
Μηνύματα
167
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Για Καμποτζη δεν ξερω, αλλα στο Λαος που πηγα με ευρω, εβρισκα ευκολα ανταλλακτηρια.Το ερωτημα βεβαια ειναι αν μεχρι τον Αυγουστο θα υπαρχουν τα ευρω...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Από περιέργεια, γιατί “προδομένη από την Air Asia”; Πες μας τον καημό σου... :) Θα δεις ότι δεν είσαι μόνη... :) Οι κουτοπόνηροι διαφήμισαν χθες το απόγευμα “free seats” για Κίνα και αλλού, για πτήσεις 11 Οκτωβρίου-14 Νοεμβρίου, η “προσφορά” τους άρχισε να “τρέχει” μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, όμως... με την όρεξη έμεινα. Μέχρι τη μία το πάλευα να βρω ΕΝΑ έστω φθηνό εισιτήριο για ΜΙΑ από τις πόλεις που είχαν διαφημίσει. Τζίφος. Το πρωί βρήκα μέιλ από την... πηγή μου στην Κουάλα, που μου εξηγούσε ότι κάποιες από τις “προσφορές” της Air Asia είναι πλασματικές. Ανακοινώνουν “free seats”, στις λίγες ώρες που μεσολαβούν μέχρι να αρχίσει να “τρέχει” η προσφορά εκείνοι προπωλούν τις θέσεις σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, και στο τέλος διαθέτουν στο κοινό μία “free seat” ανά 4-5 πτήσεις τους. Κοροϊδία. Κάποιες φορές οι προσφορές τους “φυσάνε”, δεν το συζητάω, αλλά άλλες τόσες είναι σκέτη κοροϊδία... (Τα 'πα και ξελάφρωσα... :)).
Eχω γίνει Τούρκα με δαύτη. Ολο λόγια, όλο υποσχέσεις και ουσία μηδέν. Επίσης έχει ακολουθήσει πιστά το ευρωπαικό μοντέλο και ενώ πριν δεν χρέωνε βαλίτσες κλπ, τώρα βλέπεις μια τιμή 30 $ πχ στο τέλος καταλήγει 50. Εταιρεία είναι, κέρδος θέλει θα μου πεις, αλλά ΔΕΝ ήταν έτσι παλιά και για αυτό βγάζω καπνούς απο τα αυτιά. Επίσης έχεις δίκο για ανύπαρκτες σχεδόν θέσεις. Ειναι ελάχιστες. Γνωστό κόλπο παραπλανητικής διαφήμισης. Δεν μου κάνει εντύπωση. Το καλό πάντως είναι ότι παραμένει η φθηνότερη, για να είμαστε δίκαιοι. Οχι σε όλα όμως. Εψαχνα πριν λίγο καιρό για Κίνα απο Κουάλα και μου έβγαζε τιμή μέχρι και 750 ευρώ!!!:shock: Απίστευτη!!! Ουτε η Qatar air να ήταν! (τα είπα και εγώ και ξαλάφρωσα ουφ). Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου και ότι άλλο ξέρεις μην τσιγγουνευτείς, να το μοιραστείς μαζί μου, θέλω να ξέρω (guesthouse, bar κλπ):cool:
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
Άρη, είπα να σου απαντήσω με προσωπικό μήνυμα, μια και το συγκεκριμένο θέμα το άνοιξε η dim kyr, αλλά μετά σκέφτηκα ότι ούτως ή άλλως για KL μιλάμε, οπότε κάνοντας μικρή... κατάχρηση της “φιλοξενίας” της, σου απαντάω εδώ. Αν έχεις μία βδομάδα στη διάθεσή σου και θέλεις να πας κάπου με παραλία, ΚΑΛΗ παραλία, οι δύο επιλογές σου είναι να τραβήξεις είτε ανατολικά, στην ανατολική ακτή της ηπειρωτικής Μαλαισίας, είτε βόρεια (αλλά... αρκετά βόρεια). Αν κάποιος μας διαβάζει κι έχει πρόταση για ΚΑΛΗ παραλία (όχι Port Dickson), σε μικρότερη απόσταση από KL, ας μας το γράψει, γιατί και μένα μ' ενδιαφέρει. Αν είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις την παραλία, τότε η νούμερο ένα πρότασή μου είναι Melaka. Με διαφορά. Έχει πολλά και super value for money καταλύματα, το φαγητό είναι φθηνότερο απ' ότι στην KL, είναι μέρος μικρό που γυρίζεται εύκολα, κι ειδικά αν νοικιάσεις ποδήλατο μπορείς να περάσεις ΩΡΕΣ κάθε μέρα κάνοντας ευχάριστες βόλτες. Μέχρι και μεγάλη πισίνα έχει στην καρδιά-καρδιά της πόλης, στην οποία το εισιτήριο εισόδου κοστίζει ψίχουλα. Στα συν και το ότι αν είσαι στη Melaka κι έρχεται η ώρα να φύγεις από τη Μαλαισία, μπορείς να πας απευθείας στο αεροδρόμιο, χωρίς να πας στην KL. Υπάρχουν λεωφορεία που σε πηγαίνουν καρφί στο αεροδρόμιο.
Χωρίς να σε ξέρω, άρα χωρίς να ξέρω πώς σου αρέσει να περνάς τον χρόνο σου στα ταξίδια (ok, προφανώς σ' αρέσουν οι παραλίες :)), θα σου πρότεινα να περάσεις τις πρώτες ημέρες στην KL, η οποία δεν είναι “ακριβότερη” από τη Melaka, παρά μόνο “λιγότερο φθηνή”. Αν ρίξεις μια ματιά σε σάιτ στιλ hostelworld, θα δεις ότι ναι μεν η διαφορά από τη Melaka είναι αισθητή, όμως οι τιμές παραμένουν χαμηλές, έστω και με το ευρώ 20% πεσμένο σε σύγκριση με τις αρχές του χρόνου. Στην KL μπορείς να κάνεις χίλια πράγματα, αν όμως θέλεις να κάνεις μόνο τα σούπερ κλασικά, Petronas Towers κι όλα αυτά που προτείνονται από όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, δύο μέρες είναι αρκετές. Μία μέρα μπορείς να πάρεις τη γραμμή του τρένου για Klang, στα δυτικά της πόλης, να χαζέψεις στον ινδικό δρόμο, μετά να πάρεις την ίδια γραμμή, να πας μέχρι το τέλος της, λίγα μέτρα από τη θάλασσα, και να πάρεις ένα πλοιάριο για το νησάκι Ketam. Δίπλα είναι. Το χωριουδάκι στο νησί είναι 99,9% κινέζικο, και τα πάντα είναι πολύ χαριτωμένα, με σπίτια πάνω σε “παλούκια”, στενά δρομάκια επίσης πάνω σε πασσάλους, πολύ έντονο village life feeling, και πιθανότατα θα είσαι ο μοναδικός Δυτικός. Στο μέρος πηγαίνουν σαν επισκέπτες/τουρίστες σχεδόν αποκλειστικά Μαλαισιανοί από την KL, κι όχι ξένοι. Άλλο day-trip που για μένα αξίζει είναι η Putrajaya, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καμίνι, έχει ελάχιστα σημεία με σκιά, γι' αυτό θα σου πρότεινα να πας το απογευματάκι. Αν πας γύρω στις δυόμιση με τρεις, μπορείς να περάσεις ένα δίωρο στο “ροζ” τζαμί και στο κάτι σαν εμπορικό κέντρο ακριβώς δίπλα, με καφεδάκι και χάζι στα μαγαζιά και στο fish spa. Λέω κανένα δίωρο επειδή πιθανότατα κατά τις τρεις θα ανοίξουν, κλασικά, οι ουρανοί, και μέχρι τις πέντε/πέντε παρά, θα ρίχνει καρεκλοπόδαρα. Όταν δεν βρέχεσαι, αλλά απολαμβάνεις καφεδάκι κάτω από τέντα δίπλα σε ποτάμι με θέα ένα σούπερ εντυπωσιακό τζαμί και μία καλαίσθητη γέφυρα στο βάθος, μια χαρά είναι τα καρεκλοπόδαρα. Το καλύτερο είναι ότι αμέσως μετά, με τον ουρανό να ανοίγει μεν, αλλά τον ήλιο να έχει πέσει, και με την ατμόσφαιρα “φρέσκια” (λέμε τώρα... “Φρέσκια” για τα δεδομένα της σάουνας Μαλαισίας), μπορείς να απολαύσεις σούπερ βόλτα. Η Putrajaya είναι εντυπωσιακή, με την έννοια ότι έχεις επιβλητικά κτίρια παντού, κι έναν μακρύ κεντρικό δρόμο στη μία άκρη του οποίου έχεις ένα τεράστιο κτίριο/έδρα του πρωθυπουργού, κι από την άλλη το “ουάαααου” εκθεσιακό κέντρο, πάνω σε λόφο, που μοιάζει με πουλί που έχει ημι-ανοίξει τα φτερά του κι ετοιμάζεται να ορμήξει στην πόλη. Κι αν πέσεις στη μέρα με το pasar malam, την υπαίθρια βραδινή αγορά, ακόμη καλύτερα. Για να καταλήξω, θα σου πρότεινα να περάσεις δύο μέρες στην KL, δύο μέρες κάνοντας day-trips, μετά να πάρεις το λεωφορείο για Melaka, και στο τέλος της βδομάδας να πας καρφί από τη Melaka στο αεροδρόμιο, εκτός κι αν ο επόμενος προορισμός σου είναι η Σιγκαπούρη, οπότε ΠΑΛΙ βολεύει, μια και η Melaka είναι νότια της KL.
Το... ξεχείλωσα λίγο, αλλά όταν αρχίζω να γράφω, απλά... συνεχίζω να γράφω :).


Dim kyr, οι λόγοι που η Air Asia έχει ανεβάσει τον μέσο όρο της τιμής των εισιτηρίων της είναι πολλοί, και πρώτοι οι ίδιοι οι Μαλαισιανοί είναι που γκρινιάζουν, επειδή οι Μαλαισιανοί είναι οι βασικοί πελάτες της εταιρείας. Όλοι όμως συμφωνούμε στο ότι εκνευριστικοί-ξεκνευριστικοί οι άνθρωποι, παραμένουν φθηνότεροι, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Εμείς τέλη Απριλίου πετάξαμε για Μπάλι με Malaysia Airlines, επειδή μεράκλωσαν οι της MAS κι έβγαλαν μία τρελή προσφορά. Ήταν όμως η εξαίρεση στον κανόνα...


Όσο για προτάσεις για KL, μια και ανέφερες μπαράκια και guesthouses, σαν must barάκια εμπειρία προτείνω το SkyBar του ξενοδοχείου Traders, όπως ανέφερα και κάπου αλλού πριν από λίγες ημέρες, παίρνοντας ψήφο επικρότησης της πρότασης κι από άλλο παιδί που έχει πάει εκεί. Καν' το google και θα δεις περί τίνος πρόκειται. Ποτό μπορείς να πιεις και στον σούπερ τουριστικό δρόμο που ξεκινάει από τη νοτιοδυτική είσοδο των Petronas, και βγάζει μέχρι τον κεντρικό δρόμο που περνάει το Monorail, όμως προσωπικά εκεί πήγα, δεν ακούμπησα, κι έφυγα. Γούστα είναι αυτά... Όμορφη ατμόσφαιρα για ποτάκι βρήκα στο Starhill, ένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά κέντρα της πόλης, στο χαμηλότερο επίπεδο του οποίου έχεις από sangria bar μέχρι στιλάτο κορεάτικο/περσικό/μπλαμπλαμπλαϊκό ρεστοράν, ΚΑΙ με ζωντανή μουσική (πιάνο και τραγούδι) από τις 8 και μετά. Κερασάκι στην τούρτα οι σούπερ πρωτότυπες τουαλέτες! :) Όταν μου είπαν “πρέπει να σε πάω εκεί για να δεις τις τουαλέτες” γέλασα. Όταν με πήγαν και τις είδα, πέρασα δέκα λεπτά βγάζοντας φωτογραφίες... :) Για καφέ το αγαπημένο μέρος μου είναι η καφετέρια στον... ημιόροφο του Kinokuniya, του βιβλιοπωλείου στον ψηλότερο όροφο του εμπορικού κέντρου στη βάση των Petronas. Ωραία ατμόσφαιρα, τεράστιος latte για 6-7 ρίνγκιτ, και σούπερ θέα από το wall to wall τζάμι, ειδικά από το απογευματάκι και μετά, όταν αρχίζει το σώου με τους πίδακες νερού στην τεχνητή λίμνη κάτω από τους Petronas. Αν πάντως θέλεις 100% παραδοσιακή, all time classic μαλαισιανή εμπειρία, πάνε σε mamak stall, και πάρε teh tarik (τσάι), ή οτιδήποτε άλλο σου μπει στο μάτι από το μενού. Μπορεί να είναι ένας πάγκος στην άκρη δρόμου με πλαστικά καθίσματα, μπορεί να είναι restaurant-style με κανονικά τραπέζια και LCD οθόνες τηλεόρασης, όμως το φαγητό και τα ροφήματα παντού είναι value for money, και γευστικότατα. Σε ταξιδιωτικούς οδηγούς θα δεις να παίζει πολύ το όνομα Jalan Alor, ένας δρόμος στο Bukit Bintang, που είναι γεμάτος φαγάδικα. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η εμπειρία στο Kampung Baru, μόλις μία στάση LRT βορειοδυτικά των Petronas. Αν βγεις από τον σταθμό του υπόγειου και ακολουθήσεις τους περισσότερους που θα στρίψουν δεξιά, σε δύο λεπτά θα βγεις σε έναν μακρύ δρόμο που είναι γεμάτος στα φαγάδικα. Αν καθίσεις στην “πάνω” πλευρά του δρόμου, τρώγοντας satay για παράδειγμα, χαζεύεις τους ουρανοξύστες στο βάθος, και μία θάλασσα από χαμηλού ύψους κτίσματα μεταξύ του σημείου που βρίσκεσαι, και των Petronas. Όλη η περιοχή σε πολύ λίγα χρόνια από τώρα θα είναι ΠΟΛΥ διαφορετική, επειδή πριν από δύο βδομάδες το τοπικό συμβούλιο είπε ναι, μετά από πίεση ετών, σε σχέδια “ανάπλασης” της περιοχής. Λένε ότι θα διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του Kampung Baru, όμως τα ίδια άκουσαν οι κάτοικοι πολλών άλλων περιοχών της KL, που όταν τελείωσε η “ανάπλαση” στον τόπο τους, είδαν ότι άλλα τους είχαν υποσχεθεί, κι άλλα έγιναν.


Αισθάνομαι άσχημα που έχω γράψει ΤΟΣΑ πολλά, αλλά... μια που ρώτησες και για ξενώνες, εγώ έμεινα πολλές ημέρες στο Cosmopolitan στην περιοχή Chow Kit, δίπλα στο Kampung Baru, και 2-3 στάσεις monorail από τους Petronas. Το χοστελάκι το ψηφίζω και με τα δύο χέρια. Αν θέλεις κάτι πιο κεντρικό, πολύ καλές εντυπώσεις μού άφησε το Pujangga, στο Bukit Bintang. Πιο ακριβό, αλλά σε 10-15 λεπτά είσαι, περπατώντας, είτε στους Petronas, είτε στον Menara KL. A... Αν είσαι των θρίλερ και θέλεις να... τεστάρεις τον εαυτό σου σε... ιδιόρρυθμο περιβάλλον, δοκίμασε το πολύ ωραίο Rainforest, επίσης στο Bukit Bintang. Είναι από τα μέρη που οι ντόπιοι έχουν ακούσει ότι “παράξενα πράγματα” συμβαίνουν, με πρωταγωνιστή το πνεύμα μίας γυναίκας. Το άκουσα από άτομα που δε γνωρίζονταν μεταξύ τους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει... Γενικά, μία “επίσκεψη” στο hostelworld.com ή στο hostelbookers, θα σε διαφωτίσει περισσότερο...


(Αν όλα αυτά δεν τα είχα γράψει αλλά τα είχα πει προφορικά, τώρα θα χρειαζόμουν ένα λίτρο νερό...)
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Τωρα εμένα γιατί μου φαίνεται ότι έγραψες λίγα? Ειπαμε, όχι τσιγγουνιές. Ευχαριστώ για όοοοοολες τις πληροφορίες, αλλά πές και κάτι για Λαος-Καμπότζη. Εχω σκοπό να πάω αεροπορικώς από Κουάλα-Βιεντιάν και μετά από εκεί Καμπότζη (μεσω Πακσε αν το λέω καλά). Πωωωωωως? Εχω υπόψη chiken bus. Κάνει όντως 10 ώρες? Και μετά τα σύνορα πώς? Τις βίζες θα τις βγάλω για το Λαος από το αεροδρόμιο και για Καμπότζη από την πρεσβέια της στην Βιεντιάν για να γλιτώσω την ταλαιπωρία στα σύνορα. Οτι πληροφορία δεκτή με ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη:clap::clap::clap::clap::clap:
υγ αλλάζω τίτλο Πληροφοριες για Λαος -Μαλαισια-Καμπότζη :D
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Lol αυτη ειναι απαντηση!
Θα πεταξω απο Tianjin για ΚL και εχω μια βδομαδα οπως προειπα..Οποτε θα πραξω το Melaka oriented program.Στην KL θελω να δω μονο τους πετρονας τιποτα αλλο!
Oσο για τις ερωτησεις της dim_kyr δεν το εκανα προσωπικα να πω την αληθεια, ΑΛΛΑ γνωρισα ενα δανο στο HCMC που μου ειπε ενω συζηταγαμε γενικα για το Λαος οτι εκανε το Pakse-Siem Reap σε μια μερα και του πηρα κοντα στις 20 ωρες!Βεβαια απο οτι ειπε μπορεις να σταματησεις στην Πνομ Πενχ και να το σπασεις οποτε φανταζομαι και εσυ αυτο θα κανεις!
Κατι τελευταιο,καποιος αλλος μου ειπε οτι η Βιεντιαν δεν εχει και τιποτα σπουδαιο να δεις,ξαναλεω δεν εχω ιδια αποψη απλα σου λεω τι ακουσα on the road!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Προφανώς ο Δανός -φαντάζομαι- το έκανε χωρίς στάσεις. Εγώ θα μείνω στο Pakse 1 ημέρα και μετά όταν περάσω τα σύνορα έχω σκοπό να πάω σε μια περιοχή -δυστηχώς δεν θυμάμαι όνομα- κάπου ανατολικά στην Καμπότζη, να κάτσω άλλη μια ημέρα και μετά να χτυπήσω Siem Reap, να κάτσω 2-3 ημέρες και στο τέλος Πνομ Πενχ. Αρα φαντάζομαι δεν θα είναι τόσο κουραστικό,αφού θα το "σπάσω", για να μην με "σπάσει".
Χριστέ μου!!!:shock: Που πάω? Στην Κουάλα δεν θα αφιερώσω ούτε λεπτό πάντως παραπάνω από 2 ημέρες. Και για τους πύργους και να μην τους δω ...σκασίλα μου:bleh:. Δεν νομίζω να χάνω και τίποτα.... Ευχαριστώ Varis
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
Άρη, μια και σ' ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι πύργοι, “λέω” αυτό που φαντάζομαι ήδη ξέρεις, απλά για να... γίνεται κουβέντα :), ότι αν θέλεις να ανέβεις στο Skybridge πρέπει να είσαι στο υπόγειο, εκεί που μοιράζουν τα εισιτήρια, ΝΩΡΙΣ. Βρήκα τις φωτογραφίες που τράβηξα εκείνη τη μέρα και τι έγραψα στο προσωπικό ημερολόγιό μου. Ήμουν στους πύργους λίγο πριν τις έξι και μισή το πρωί, κι υπήρχαν ήδη 44 άτομα μπροστά μου. Το ξέρω επειδή έβγαλα φωτογραφία με το χαρτάκι μου, νούμερο 45 :). Στις οκτώ και μισή άρχισαν να μας μοιράζουν τα εισιτήρια, και στο ημερολόγιό μου έγραψα ότι στις οκτώ παρά κάτι “έβαλαν λουκέτο”. Όσοι ήρθαν από τις οκτώ και μετά, ούτε καν στην ουρά μπόρεσαν να σταθούν. Την επομένη πάντως πέτυχα κάπου ένα ζευγάρι Σαουδαράβων που πήγαν στους πύργους κατά τις έντεκα, στο ξεκάρφωτο, εμφανίστηκαν στο γκισέ με τα εισιτήρια, και τους έδωσαν, έτσι, απλά, επειδή προφανώς κάποιοι είχαν ακυρώσει τα “ραντεβού” τους. Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν άλλα παιδιά που πήγαν στο Skybridge, προσωπικά πάντως, ΤΟΣΗ ώρα στην ουρά, ΤΟΣΟ νωρίς το πρωί, για να περάσω όλα κι όλα 10 λεπτά στη “γέφυρα”, είναι κάτι που δεν θα έκανα ξανά.


Όσο για Καμπότζη και Λάος, αγαπητή original poster, ό,τι ξέρεις, ξέρω... Κι εγώ εδώ, στο σάιτ, και στο thorn tree του Lonely Planet κόβω βόλτες, τσιμπώντας πληροφορίες. Θα είμαι εκεί (Καμπότζη) 13 Ιουλίου με 1η Αυγούστου. Θα σου έχω... φρέσκο υλικό τότε.
 

pelaisos

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ
καλημερα!!!! κατι ασχετο με τα λεφτα!!!! Υπαρχει μια περιπτωση να παω το χειμωνα Λαος Καμποτζη. θα πας οργανωμενα με γκρουπ η πας ατομικα? εχεισ κλεισει εισιτηρια? επειδη θελω να γνωριζω το κοστος μιας τετοιας εκδρομης! ευχαριστω!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Τα αεροπορικά τα έχω κλείσει εδώ και μήνες. Μου κόστισαν 390 ευρω μέχρι την Κουάλα Λουμπούρ. Προχθές έκλεισα και το κομμάτι KL-Vientiane 65 ευρώ. 455 μέχρι τώρα και υπολογίζω περίπου άλλα 55 απο siem reap-KL. Σύνολο 510 ευρώ. Hostel θα κλείσω επι τόπου, αλλά είναι πολύ φθηνα. Επίσης και το κόστος διαβίωσης, είναι πολύ οικονομικές χώρες. Οι βίζες περίπου 50 ευρώ. Θα πάω μεμονομένα. Δεν μου αρέσουν οι κονσέρβες-εκδρομές και δεν γουστάρω να ταξιδεύω μαζί με άλλους 45 φωνακλάδες Ελληνες:lol:. Φυσικά θα σου στοιχίσει φθηνότερα αν θα πας μόνος σου και θα έχεις την δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με ντόπιους και το αληθινό πρόσωπο της χώρας. Κάτι που επιδιώκω να κάνω σε κάθε ταξίδι μου, είναι να ταξιδεύω με τα ντόπια μέσα συγκοινωνίας. Το θεωρώ must. Το γκρουπ δεν σου δίνει αυτήν την δυνατότητα. Απο εκεί και πέρα όμως είναι θέμα γούστου και προσωπικών αναγκών. Σου εύχομαι να πας και να περάσεις καλά (πράγμα σίγουρο) με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αθήνα - Κουάλα 390? Με ποια εταιρεία? Τους Αιγύπτιους?
Με 390 μην περιμένεις να ταξιδέψω με τους Αραβες:D. Ειμαι προλεταριάτο. Την θεώρησα τιμή ευκαιρία και για αυτό τα έκλεισα. Αυτή η τιμή δεν νομίζω να έχει υπάρξει στην ιστορία της Μαλαισίας. Υπόψην ότι είναι επιστρέψιμη χρέωση. Αν τελικά δεν πετάξω, παίρνω πίσω τα χρήματα με μια μικρή επιβάρυνση:cool:
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εχε οπωσδηποτε ενα χαρτονομισμα των 20$ για τη βιζα μαζι σου ακριβως,δωστα και κανε οτι δεν καταλαβαινεις αγγλικα γιατι ζητανε περισσοτερα παντα.
το σύστημα της e-visa λειτουργεί ή απλά δεν το έκανες για Καμπότζη?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.798
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom