Γαλλία Καποιες ερωτησεις για το Παρισι

Μηνύματα
137
Likes
125
Γεια σας,παιδια!ειμαι καινουρια στο φορουμ.
εχω καποιες αποριες ,αν μπορει να μου απαντησει καποιος.
θελω να παω απο Θεσσαλονικη στο Παρισι το Πασχα (τελη Απριλιου).
ψαχνω μια οικονομικη λυση-τα εισιτηρια&το ξενοδοχειο καλυτερα να κλεισω μονη μου στο νετ ή μεσω πρακτορειου?
υπαρχουν καθολου απευθειας πτησεις απο Θεσ/κη?
επισης,θελω να παρω μαζι μου τον ανιψιο μου,ειναι 12 χρονων και εχει ταυτοτητα.θα χρειαστει και διαβατηριο ή καποια εξουσιοδοτηση απο τους γονεις του?

ευχαριστω!!!
 
Μηνύματα
116
Likes
67
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Καλώς ήλθες Meltemi!
Όσον αφορά τα εισιτήρια αυτήν την περίοδο κυμαίνονται γύρω στα 200 ευρώ το άτομο, από μια πρόχειρη ματιά που έριξα, μέσω Ρώμης. Απευθείας πτήσεις δε βρήκα. Το κόστος εξαρτάται από τις ημερομηνίες. Για ξενοδοχείο πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις; Εγώ θα πρότεινα να μείνετε κάπου κεντρικά, αν και το Παρίσι είναι πολύ μεγάλο, θα χρειαστεί να μετακινηθείτε αρκετά για να το δείτε, όπου κι αν μένετε.
Αν το άθροισμα των εισιτηρίων και του ξενοδοχείου σου βγαίνει υψηλό, δε χάνεις κάτι να ζητήσεις προσφορά από ένα πρακτορείο. Ωστόσο πιστεύω ότι η οικονομικότερη λύση μακράν θα είναι να τα κλείσεις μόνη...
Έχουν ήδη γραφτεί πολλά στο φόρουμ για την Πόλη του Φωτός. Διάβασε τα σχετικά άρθρα και θα βρεις πολλές πληροφορίες που θα κάνουν το ταξίδι σου απείρως ευκολότερο και διασκεδαστικότερο!
Όσο για τον ανηψιό σου...υποθέτω, γιατί δεν έχω παρόμοια εμπειρία, ότι θα πρέπει να έχεις κάποιου τύπου άδεια από τους γονείς του. Σ' αυτό θα σε βοηθήσουν οι υπόλοιποι συμ-forum-ίτες:)
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
επισης,θελω να παρω μαζι μου τον ανιψιο μου,ειναι 12 χρονων και εχει ταυτοτητα.θα χρειαστει και διαβατηριο ή καποια εξουσιοδοτηση απο τους γονεις του?

ευχαριστω!!!
το παιδί μπορεί να ταξιδέψει μόνο με τη ταυτότητα του όπως και εσύ.
τυπικά θα πρέπει να έχεις υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη και από τους 2 γονείς στην οποία θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής τους από την
αστυνομία.δηλ. οι γονείς θα υπογράψουν αυτή την υπεύθυνη δήλωση στο αστυνομικό τμήμα μπροστά στον αστυνομικό υπηρεσίας,ο οποίος και θα βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής.
 
Μηνύματα
137
Likes
125
Ευχαριστω πολυ,παιδια!!!
Το Παρισι το ξερω λιγακι,πηγα προπερσι με Αλιταλια με σχετικα καλη τιμη.Αλλα επειδη θα ταξιδεψω με το παιδι,ελεγα μηπως βρω καποια απευθειας πτηση (ισως charter μεσω πρακτορειων) για τη λιγοτερη ταλαιπωρια.
Για το ξενοδοχειο συμφωνω πως πρεπει να ειναι καπου κεντρικα,κοιταξα λιγο στο venere και booking,ειναι αρκετα ψηλες τιμες.:roll:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Απευθειας πτησεις ειχε μονο η Cyprus Air και νομιζω οτι τις καταργησε. Τσαρτερ πολυ χλωμο να βρεις ειδικα τελη Απριλου: γενικα οι γαλλοι δεν συνηθιζουν να ερχονται στην Βορεια Ελλαδα.
Ρωτα το Γαλλικο Προξενειο της Θεσσαλονικης μηπως χρειαστει να μεταφρασεις στα γαλλικα την εξουσιοδοτηση. Δε θελεις στην επιστροφη να εχεις προβλημα με τις γαλλικες αρχες οι οποιες δε θα μπορουν να διαβασουν το ελληνικο κειμενο. Adresse, horaires et jours f?ri?s - Ambassade de France en Gr?ce - Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα
Και ναι: τα κεντρικα ξενοδοχεια στο Παρισι ειναι ακριβα και πολυ μετρια για αυτο που πληρωνεις. Επειδη σου χρεωνουν εξτρα το πρωινο ενδεχομενος ειναι καλυτερη ιδεα να παρεις χωρις πρωινο και να αγοραζει μπαγκετες και κρουασαν απο κανενα φουρνο. Καλυτερα μια και θα εισαι με μιρκο παιδι να μεινεις καπου πιο κεντρικα: ας μην ξεπατωθει το μικρο στο πηγαινε ελα!
Κοιτα και στο Yeego.com - Just Go! Hotels reservations worldwide και στο http://www.octopustravel.com/IntlHome.jsp
Καμια φορα βρισκει κανεις καλες τιμες.
Επισης συμπαθητικη περιπτωση ειναι και το Hotel De Suez Paris - OFFICIAL SITE - 2 STAR near Notre Dame το μελος Ευαγγελια το συστηνει ενθερμως για την εξαιρετικη θεση του,
και επισης ενα πολυ ρομαντικο (και κεντρικο) ειναι το hotel-grandes-ecoles.com
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
select hotel, 1 Place De La Sorbonne, 05. Panthéon- Notre Dame, 75005 Paris
ειχα μεινει τον οκτωβριο , ειναι υπεροχο ξενοδοχειο και βασικα κοντα σε ολα.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Mε έστειλες με το Select... το ξενοδοχείο που είχα μείνει πιτσιρικάς αρχές δεκαετίας 80 ότα πρωτοπήγα Paris με τους δικούς μου... στα μάτια μου φάνταζε σαν όνειρο... φαντάζομαι τώρα μετά την ανακαίνιση... υπέροχο location... +1 κι από μένα...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Αααα! Ας βαλω λοιπον και εγω και το ξενοδοχειο που με ειχαν παει οι γονεις μου, αρχες της δεκαετιας του '80. Traveller λες να ειχαμε συμπεσει στο Παρισι;
Απο τοτε και αυτο ανακαινιστηκε: Paris Hotel de la Tour Maubourg, 3 star hotel Invalides, Eiffel Tower. Official web site.
Λογικα έχετε συμπέσει!!
τοσο επί τόσο μείον επί διά.
έ είσαστε τριανταεφτάρηδες και οι δυο.. ναι έχετε συμπέσει!!:D
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Εκτός από τα ξενοδοχεία, στο Παρίσι παίζουν και τα short-term ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Paris Self Catering Apartments | Cheap Apartments in Paris | Holiday Rentals
Τα είχα ψάξει κάποια στιγμή που χρειάστηκε, αλλά δεν είχα κλείσει λόγω χρόνου (έψαχνα τελευταία στιγμή και αυτοί θέλουν λίγες μέρες για να σου απαντήσουν). Δεν φάνηκαν να είναι απατεώνες και οι τιμές ήταν φοβερά καλές.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.386
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom