Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα; Βοηθήστε την Αθηναία :P

varioAthens

Member
Ναι, για χαβαλέ, στο πλαίσιο ενός ανταγωνιστικού τοπικισμού.

ΥΓ: Για τις δολοφονίες καλό είναι να μη λέμε ό,τι νάναι. Καμία σχέση με τον τόπο του εγκλήματος, θα μπορούσαν να έχουν γίνει (και έχουν γίνει) οπουδήποτε.
Ε αυτο λεω… οπως και οι ληστειες

Evi_Stav

Member
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις!

Έχουμε καταλήξει στο να μην μείνουμε και τα 4 βράδια στην Καστοριά, καθώς δεν θέλουμε να έχουμε το πήγαινε - έλα κάθε βράδυ και με λίγο που έψαξα βρίσκω καταλύμματα ακόμα και για 1 βράδυ σε άλλες περιοχές.

Επίσης, τελικά τα βράδια έγιναν 6 (Μεγάλη Τετάρτη - Τρίτη του Πάσχα), και σκέφτομαι το εξής:
  • 1 βράδυ Λιτόχωρο (να σπάσουμε τη διαδρομή μέχρι Κιλκίς - με έπεισε η @alma )
  • 1 βράδυ σε κάποιο χωριό του Κιλκίς (πού να κοιτάξουμε; )
  • 1 βράδυ Έδεσσα ή Λουτράκι (πού προτείνετε; λογικά θα είναι Μεγάλη Παρασκευή με επιτάφιο κλπ)
  • 1 βράδυ Φλώρινα (μάλλον Φλώρινα γιατί Νυμφαίο δεν βρίσκω διαμονή. Επίσης θα είναι η Ανάσταση οπότε ίσως Φλώρινα είναι καλύτερα; Άλλη επιλογή κοντά σε Φλώρινα και Νυμφαίο;)
  • 1 βράδυ Πρέσπες (ψηθήκαμε για διαμονή στον Άγιο Αχίλλειο. Απλά σκέφτομαι ότι θα είναι Πάσχα. Θα έχει πουθενά στα γύρω χωριά ζωή; Θα έχει καραβάκια στη λίμνη κλπ αφού θα είναι Πάσχα; Αν όχι, θα μείνουμε και τα 2 επόμενα βράδια Καστοριά)
  • 1 (ή 2) βράδια Καστοριά
Πώς σας φαίνεται; Τι θα αλλάζατε;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
1 βράδυ σε κάποιο χωριό του Κιλκίς (πού να κοιτάξουμε; )
Γουμένισσα
1 βράδυ Έδεσσα ή Λουτράκι (πού προτείνετε; λογικά θα είναι Μεγάλη Παρασκευή με επιτάφιο κλπ)
Αν θέλετε να δείτε περιφορές και τέτοια στην Έδεσσα, αλλιώς στο Λουτράκι για ησυχία. Εξαρτάται τι θέλετε
1 βράδυ Φλώρινα (μάλλον Φλώρινα γιατί Νυμφαίο δεν βρίσκω διαμονή. Επίσης θα είναι η Ανάσταση οπότε ίσως Φλώρινα είναι καλύτερα; Άλλη επιλογή κοντά σε Φλώρινα και Νυμφαίο;)
Φλώρινα καλύτερα

paefstra

Member
[*]1 βράδυ Έδεσσα ή Λουτράκι (πού προτείνετε; λογικά θα είναι Μεγάλη Παρασκευή με επιτάφιο κλπ)
Εδεσσα. Οχι μονο γιατι η περιφορα των επιταφιων γινεται με πενθιμα εμβατηρια απο μπαντα αλλα γιατι ειναι απο τις λιγες μερες του χρονου που αμεσως μετα βουλιαζουν απο κοσμο τα ουζερι και οι ταβερνες.

Καλησπέρα!
Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε 4 βράδια στην Καστοριά. Ο οδηγός μας δεν έχει θέμα να κάνει χιλιομετρα μεσα στην μέρα , οπότε μας βόλεψε να την έχουμε σαν βάση. Πήγαμε στα κλασσικά Νυμφαίο -Αρκτούρο - Πρέσπες - Φλώρινα.

Evi_Stav

Member
Σας ευχαριστώ όλους.

Τελικά το πλάνο άλλαξε τελείως και θα πάμε Γεωργία για Πάσχα :bleh:

Η αλήθεια είναι πως βάλαμε κάτω βενζίνες, διόδια, διαμονές και στη Γεωργία μας βγαίνει η μισή τιμή :lol:

Κάποια άλλη φορά Βόρεια Ελλάδα με μεγαλύτερη παρέα (για διαμοιρασμό της βενζίνης)

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γεια σε όλους! Διάβασα όλες τις προτάσεις και έχω και εγώ ερωτήσεις.

Λόγω οικογενειακής υποχρέωσης θα βρίσκομαι με την οικογένεια (2 παιδιά) στα Γρεβενά για ένα διήμερο του Ιουνίου. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η κανονική εκδρομή που θα κρατήσει 3 ημέρες. Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα. Τρίτη θα είμαστε Θεσσαλονίκη όπου και πετάμε για Σάμο.
Έδρα θα έχουμε την Καστοριά. Θα υπάρχει και αυτοκίνητο.

Έχω διάφορες ιδέες για εξορμήσεις από Καστοριά για: Πρέσπες, Φλώρινα, Νυμφαίο, Έδεσσα, Αμύνταιο, ακόμα και κάποια πόλη κοντά στα σύνορα στις γειτονικές χώρες που ίσως αξίζει, και κάπου πρέπει να καταλήξω. Υπόψιν ότι πρώτη φορά θα βρεθούμε σε αυτήν την περιοχή. Δεν έχουμε θέμα να οδηγήσουμε κρατώντας πάντα ότι δεν έχουμε και άπειρες μέρες.

Οπότε δεν έχω ιδέα αν κάποια μέρη από αυτά δεν είναι κατάλληλα για καλοκαίρι, δεν έχω ιδέα αν κάποιο χωριό είναι μαστ, ή ποια μέρη μπορούν να μπουν σε μία μέρα μαζί.
Η πρώτη σκέψη είναι μια εκδρομή να είναι προς Πρέσπες και ότι άλλο υπάρχει γύρω. Η άλλη εκδρομή να είναι με Φλώρινα και Νυμφαίο. Και η τρίτη μέρα ανοικτή, δεν έχω αποφασίσει (ίσως προς Έδεσσα?).

Σας ακούω με μεγάλη προσοχή!

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα!

Είπες οτι θα είστε Γρεβενά στην αρχή και μετά θα πάτε Καστοριά. Δεν θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τη Καστοριά; Αν και δεν ξέρω την ηλικία των παιδιών, παράδειγμα το σπήλαιο του Δράκου είναι πολύ ωραίο και επιμορφωτικό για παιδιά. Υπάρχει και λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό (λίγο έξω απο Καστοριά) και το ενυδρείο (δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γι αυτό, δεν έχω πάει). Η βόλτα στο Ντολτσό (η παλιά πόλη της Καστοριάς) επιβάλλεται αν σας αρέσει η γραφικότητα.

Δεν ξέρω πόσο "καλόβολα" είναι τα παιδιά σας σε μετακινήσεις με αυτοκίνητο, οπότε θα είμαι πιο συγκρατημένη με τις διαδρομές. Τη πρώτη που σκέφτεσαι για Πρέσπες να την κάνετε! Θα ξεκινήσετε απο Καστοριά, θα περάσετε απο τα Κορέστεια (είναι ιστορική περιοχή, αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο) και θα συνεχίσετε προς Ψαράδες. Θα φάτε εκεί θα κάνετε βόλτα στον Αγ. Αχίλλειο και γενικά η λίμνη των Πρεσπών είναι μια περιοχή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Για Φλώρινα και Νυμφαίο που σκέφτεσαι το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσετε απο Νυμφαίο (εκεί υπάρχει ο Αρκτούρος αν θέλετε να κάνετε τέτοια δραστηριότητα) να φάτε στη Φλώρινα και να γυρίσετε απο τη Βίγλα κάνοντας ξανά ένα μέρος της διαδρομής που θα κάνετε και για Πρέσπες. Η διαδρομή αυτή συνολικά είναι 160 χλμ, σε επαρχιακό δρόμο, που σε μεγάλο μέρος του είναι ορεινός με στροφές. Για αυτά τα χλμ θα χρειαστείτε σίγουρα 4 ώρες. Ακόμα και να γυρίσετε στη Καστοριά πάλι απο το Νυμφαίο θα κάνετε τα ίδια χλμ σε ίδιας ποιότητας δρόμους.

Άλλη εναλλακτική είναι να κάνετε εκδρομή στο βουνό! Αν δεν ήταν Ιούνιος θα σου πρότεινα να κάνετε και μπάνιο στο βουνό! Όχι οτι σας λείπουν τα μπάνια εσας αλλά το μπάνιο σε ποτάμι είναι πολύ διαφορετικό και τα παιδιά γενικά τρελαίνονται με αυτό! Αν δεις οτι έχει αρκετή ζέστη εκείνες τις μέρες (πέρυσι είχε καύσωνα τέτοια εποχή) να πάτε για μπάνιο στο χώρο του River Party στο Νεστόριο. Μπορείτε να ξεκινήσετε απο Καστοριά και να πάτε είτε στις Αρένες (Λίμνη Μουτσάλια), είτε στο ΠΕΣ (Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης), στη περιοχή Λιβάδια Κοτύλης, που μπορείτε να φάτε εκεί κιόλας αρκεί να τσεκάρεις οτι είναι ανοιχτό (μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό αν θελήσετε να πάτε εκεί), γυρνώντας να κάνετε μπάνιο στο ποτάμι (το απόγευμα μεταξύ 15:00 με 16:00 είναι πιο ζεστό το νερό) και μετά πίσω στη Καστοριά. Λέω εγώ τώρα...

Αν θέλετε να δείτε την Έδεσσα με τους καταρράκτες εγώ θα την έβαζα σαν στάση στο δρόμο για Θεσσαλονίκη αν και δεν ξέρω τι ώρα πετάτε, οπότε μπορεί και να μην βολεύει.

Για το Αμύνταιο που ανέφερες, ο τόπος εκεί ενδείκνυται για οινοτουρισμό.

duty_free

Member
τα εξηγάς καλώς, αι προτάσεις σου ταμαμ

Για Φλώρινα και Νυμφαίο που σκέφτεσαι το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσετε απο Νυμφαίο (εκεί υπάρχει ο Αρκτούρος αν θέλετε να κάνετε τέτοια δραστηριότητα) να φάτε στη Φλώρινα

Πριν απο πενηντα χιλιαδες χρονια με θυμαμαι να γυρνοβολω στα κάτσε καλά μερη της δυτικης μακεδονίας και πριν από το νυμφαιο, ειχα αραξει στο λέχοβο, στον «πλατανο» (μαλλον), και όλα ηντουσταν ωραια (προεξαρχούσης της τσουκνιδοπιττός) και σένια και τα ρεστα, οπότε νομίζω ότι δεν θα ηταν ασχημα καποια σταση εκει – βεβαια τοσα χρονια μετα μπορει πλατανος να μην υπαρχει, αλλά μη μου το πείτε, δέθα ταντέξω.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
ειχα αραξει στο λέχοβο,
Έχω να πάω στο Λέχοβο απο τότε που δόθηκε στη κυκλοφορία η Εγνατία.... αν με νοάς!
στον «πλατανο» (μαλλον)
Δεν ξέρω για το πλάτανο του Λεχόβου, αλλά όταν κούρεψαν το πλατάνι στη πλατεία που έπαιζα μικρή κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.031
Μέλη
39.749
Νεότερο μέλος
Iosif Mantzaris

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα