Κατάδυση, μαμ και νάνι

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
τι ωραιες φωτογραφιες και πολυ ωραια η περιγραφη!!!
 
  • Like
Reactions: liz

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αγαπητή liz, κατ' αρχήν σ' ευχαριστούμε. Κάτι τέτοιες ιστορίες αναζωογονούν το φόρουμ μας. Ήθελα μόνο να σε ρωτήσω, από ψάρεμα (απ' έξω ή με βάρκα, δηλ. μόνο πετονιά) και αλιεύματα, πως είναι οι θάλασσες??:)
Χμ για να είμαι ειλικρινής δεν ασχολούμαι καθόλου με το ψάρεμα και δεν έχω ιδέα, όμως είμαι σίγουρη πως οι θάλασσες θα είναι μια χαρά. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google βρήκα πολλά λινκς-ορίστε 3 στην τύχη:)
Fishing Western Australia / Home
Fishing Darwin and the Top End of Australia's Northern Territory with Fish The Top End
Fishing Australia | The Online Australian Fishing Encyclopedia
πολύ barramundi βλέπω..
Εδώ, ψαράδες στο Fraser Island:


Μεμονωμένα τις Bondi και Shelly τις σκεφτόμασταν, αλλά και η διαδρομή ως την Coogee φαίνεται πολύ ωραία!:D Πρέπει να είναι πολύ όμορφη χώρα, αλλά τι να πρωτοδείς...
Ελπίζω να τις πετύχεις με καλό καιρό και χωρίς πολύ κόσμο! Δυστυχώς για να δεις παραλίες τύπου καρτ-ποστάλ πρέπει να βγεις προς τα έξω, αλλά όπως είπες, τί να πρωτοδεί κανείς εδώ πέρα. Κι αυτές δεν είναι άσχημες :) Για μπάνιο η Coogee είναι καλύτερη, λιγότερος κόσμος, πιο ζεστό νερό και λιγότερα ρεύματα (συνήθως) από Bondi. Ακόμη λιγότερος κόσμος στην Bronte και Maroubra, αλλά από όλες αυτές περνάς αν κάνεις την διαδρομή που ανέφερα.

Μανικι παντως με βαση αυτα που λες.
Εννοω να εισαι σε καποιες παραλιες περιορισμενος στο μπανιο σου υπο περιπτωσεις και συνθηκες .
Και το λεω γιατι εδω ειμαστε καλομαθημενοι οπως ξερεις να μπανιαρομαστε αφοβα και ανετα.
Φαντάζομαι πώς ακούγονται όλ' αυτά για κάποιον που βρίσκεται στην Ελλάδα, απλά πρόκειται για δυο πολύ διαφορετικές καταστάσεις. Στην Ελλάδα έχει επίσης πανέμορφες παραλίες (χωρίς να έχω πάει σε όλες φυσικά, απ' ότι έχω δει ως τώρα) και κάνεις μπάνιο άφοβα, κτλ, όμως εδώ παρά τους κινδύνους, η χώρα είναι η χαρά του φυσιολάτρη. Μπορείς να βρεις χιλιόμετρα παραλίας μόνο για την πάρτη σου. Ακόμη και σε μέρη πιο τουριστικά δεν θα δεις πχ ξαπλώστρες την μια πάνω στην άλλη, θα δεις όπως είπα κόσμο να κάνει σερφ ή να τρέχει ή να κάνει καταδύσεις. Πολλές παραλίες μπορεί επίσης ν' αποτελούν μέρος προστατευόμενου εθνικού πάρκου και μπορείς να κάνεις βόλτες μέσα στο δάσος κι όποτε θέλεις να κατεβαίνεις στην παραλία να κάνεις βουτιά. Συνήθως σε τέτοια μέρη υπάρχουν ταμπέλες που ενημερώνουν για ενδεχόμενους κινδύνους σε κάθε παραλία και μέρος με μέρος διαφέρει.
Μπορείς να βρεις κρυστάλλινες λίμνες γλυκού νερού:


ονειρεμένες παραλίες σε νησιά που αποτελούν εθνικό πάρκο:


παραλίες "άγριας" ομορφιάς:


 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δεν περνας μια βολτιτσα απο το γκρουπακι Παραλιοπληκτοι-Παραλιολογοι?:haha::haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.360
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τι καλά που μας έγραψες για τις υποβρύχιες βόλτες σου , υπέροχες φωτογραφίες :clap:
Και πάνω που έλεγα να συνεχίσω την ιστορία από το Koh Nangyuan και να βάλω και μερικές υποβρύχιες φωτο , αλλά τι να βάλω...τι να πω εγώ μετά από αυτό!
Απίστευτη εμπειρία και το μόνο που έχω να πω είναι οτι έτσι ήταν και στο Μπελίζ ο ύφαλος! Νιώθω πολύ τυχερή που το είδα από κοντά , έστω και χωρίς κατάδυση.
Όποιος το σκέφτεται για κατάδυση , να το τολμήσει οπωσδήποτε. Εγώ νομίζω οτι θα πνιγώ στο ενα μέτρο :haha: Διάβασα και αυτά με το βγάλσιμο μάσκας κάτω απ'το νερό και δεν υπάρχει περίπτωση! Καλά για κατάδυση νύχτα δεν το συζητάμε καν!:shock:
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
γενικα η Αυστραλια ειναι μια χωρα αρκετα unspoilt οπως λενε και θα βρεις πολλα ζωα που απειλουν τον ανθρωπο. Απο καρχαριες και μεδουσες, ως φιδια και αραχνες
Απλα πρεπει να μαθεις να ζεις με αυτο

αυτο με την μασκα ηταν και εμενα το προβλημα μου αρχικα. Σκεψου οτι φοραω και φακους επαφης...ενας λογος παραπανω. Εμενα με φοβιζε πιο πολυ μην βγουν οι φακοι, παρα ολα τα αλλα...τελος παντων...

Καρχαριες δεν πετυχες σε καμια φωτο; δεν ειδατε την ημερα;
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
liz,λατρεύω τις ιστορίες και τις φωτογραφίες σου;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.117
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom