Ελβετία Κατάλευκα ελβετικά καντόνια

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Κλεοπάτρα μου, όποια κοντινή πόλη έχεις ως βάση σου, είναι μια χαρά. Οι συγκοινωνίες τους είναι τόσο καλές - αν δεν έχεις αμάξι- που πηγαίνεις άνετα και ξεκούραστα από τη μία στην άλλη...Από Ζυρίχη σε μια ώρα Βασιλεία, σε δυο Λουκέρνη, με το τρένο. Για Βέρνη δεν θυμάμαι την απόσταση...αλλά όλο αυτό το κομμάτι καλύπτεται.
Η πρωτεύουσα ωστόσο είναι μαγεία.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Η τρίτη μέρα ξημέρωσε και μας επεφύλασσε κατάλευκα τοπία και χιονοπόλεμο. Μετά από την κρασοκατάνυξη και την ανάπαυση στην αγκαλιά του Μορφέα, έπρεπε να ξυπνήσουμε βάρβαρες ώρες και για την ακρίβεια ώρα 6η πρωϊνή!
Πρόγευμα και δρόμο για το Chur. Η βιασύνη οφειλόταν στο οτι 9.58 ΑΚΡΙΒΩΣ όμως θα έφευγε από το Chur το Αλπικό τρένο, το οποίο μετά από μία μαγευτική διαδρομή 2,5 ωρών θα μας παρέδιδε στο χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Νυσταγμένοι αλλά χαρούμενοι, φτάσαμε οδικώς στο Chur, το οποίο είναι ένα μικρό χωριό με αρκετά μαγαζιά με στολές και εξοπλισμό για σκι, καθώς από κει περνά το τρένο που μεταφέρει τους σκιέρ σε διάφορα γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας.
Μετά από μία βολτίτσα στο Chur, από όπου προμηθευτήκαμε καφεδάκι για να ανοίξει το μάτι και να απολαύσουμε το αλπικό τοπίο, επιβιβαστήκαμε στο τρένο και ξεκινήσαμε. Πολύ γρήγορα τα χιονισμένα τοπία διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μικρά χωριουδάκια χωμένα μέσα στα χιόνια μας έκαναν να αναρωτηθούμε πως πάνε οι ιδιοκτήτες στα σπίτια τους με τόσο πολύ χιόνι. Διαβαίναμε ανάμεσα από συστάδες κατάλευκων δένδρων, που από το βάρος των χιονιών λύγιζαν τα κλαδιά τους. Βαθιές χαράδρες, τις οποίες περνούσαμε πάνω από όμορφα πέτρινα γεφύρια, ξέφωτα στρωμένα με άσπρο μαλακό σατινένιο σεντόνι και χιόνια παντού σενέθεταν τις εικόνες που βλέπαμε επί 2,5 ώρες.
Φτάσαμε στο Σαιν Μόριτζ και εκεί πια νιώθαμε μειοψηφία, διότι μικροί και μεγάλοι, από την ηλικία των 4 ετών ως την ηλικία των 80 κρατούσαν τον εξοπλισμό του σκι και παίρνανε το δρόμο για το τελεφερίκ που θα τους ανέβαζε από το χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο. Το Σαιν Μόριτζ μου φάνηκε μοντέρνο και κοσμοπολίτικο. Χτισμένο σε υψόμετρο 1580 μ. με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία. Για την εμπειρία...είπαμε να ακολουθήσουμε τους σκιέρ και να ανεβούμε στο χιονοδρομικό, ως το δεύτερο επίπεδο, με εισιτήριο 40 φράγκα, περίπου 35 ευρώ, μία διαδρομή διάρκειας 15 λεπτών. Άουτσ...έτσουξε πολύ νομίζω...εμ τι γυρεύουμε εμείς σε τέτοια φθηνιάρικα μέρη;Τεσπα...Αφού στριμωχτήκαμε στο τελεφερίκ, εμείς οι κοινοί θνητοί και οι σκιέρ κάθε ηλικίας φτάσαμε...Η διαδρομή ήταν πανέμορφη και ονειρεμένη καθώς απομακρυνόμασταν από το χωριό και το αφήναμε πίσω μακριά, ανεβαίνοντας στο βουνό και στον ουρανό. Βγήκαμε στο χιόνι και αρχίσαμε τις φωτογραφίες στο κατάλευκο τοπίο, η λευκότητα του οποίου έσπαγε από τους εκατοντάδες σκιέρ με τις πολυχρωμες στολές τους. Ένα σύγχρονο εστιατόριο σαλέ που υπήρχε εκεί ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο και δεν τολμήσαμε να μπούμε. Αφού χορτάσαμε το χιόνι, ξαναπήραμε το τελεφερίκ και κατεβήκαμε στο χωριό. Τρέχοντας με την 4η ταχύτητα και προσέχοντας μή πέσουμε κάτω, κατευθυνθήκαμε στο σταθμό των τρένων, διότι έπρεπε να πάρουμε πάλι το αλπικό τρένο προς το Νταβός.
Άλλη μία ώρα μέσα σε κατάλευκα τοπία και φτάσαμε στο Νταβός, που κι αυτό έχει ένα παγκόσμιας φήμης χιονοδρομικό κέντρο. Περπατήσαμε στον κεντρικό δρόμο με μεγάλη προσοχή, διότι παντού υπήρχε πάγος και χαζέψαμε στις μοντέρνες και πανάκριβες βιτρίνες των καταστημάτων. Και αυτό κοσμοπολίτικο και τουριστικό μέρος.
Στάση στα εστιατόρια Coop, τα οποία έχουν πολύ προσιτές τιμές για μας τους Έλληνες. Εκείνο που χρειαζόμασταν αυτή τη στιγμή ήταν μία ζεστή σούπα, την οποία και δοκιμάσαμε. Ξεκούραση και φαγητό και μετά επιστροφή από το Νταβός στη Ζυρίχη οδικώς.
Το βράδυ όταν ξάπλωσα περάσανε σαν ταινία οι κάτασπρες εικόνες που είχα απολαύσει κατά τη διάρκεια αυτής της μέρας. Και η επόμενη όμως δε θα άλλαζε χρώμα...θα βλέπαμε πάλι μια άσπρη μέρα...
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ όμορφο το ταξίδι σας giristroula! Και φύση, και χιόνι, και όμορφες πόλεις! Σε παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωραια ηταν η σημερινη σας εκδρομη.
Εντωμεταξυ εγω ονειρευομαι ολα αυτα τα μερη ανοιξη-καλοκαιρι ...δεν αγαπω ιδιαιτερα το χιονι...θα πρεπει να ειναι σουπερ!
Το Αλπικο τρενο κανει δρομολογια και καλοκαιρι φανταζομαι.
Γυριστρουλα δωσε -μιας και τα εχεις φρεσκα-και οικονομικα δεδομενα του ταξιδιου..περιπου ποσα σας εφυγαν συνολικα ,γιατι πολυ τσιμπημενα τα βλεπω τα πραγματα.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Επειδή σε άλλο θέμα είδα ένα ψιλοπαραπονάκι ότι η δική σου ιστορία θα είναι σε δεύτερη μοίρα γιατί έπεσες με "μεγάλα ονόματα και προορισμούς", μη νομίζεις ότι δε σε παρακολουθούμε.

Συνέχισε και εδώ είμαστε. :D
συμφωνω και επαυξανω!!!σε παρακολουθω και εγω με ενδιαφερον.αλλωστε γιατι τα ¨μεγαλα ονοματα¨ και καποιοι συγκεκριμενοι προορισμοι θα πρεπει να εχουν περισσοτερο ενδιαφερον?τα γουστα και οι αναγκες ποικιλουν και διαφερουν....γι αυτο εμπρος γυριστρουλα με βημα ταχυ....
 

Kerveros

Member
Μηνύματα
53
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Cercedilla, Spain
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Αρα υποθετω καλυτερα να κλεισει κανεις στην Βερνη ,οταν παει Ελβετια.
:shock::shock:

Γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?
Επίσης δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζεις
 

Kerveros

Member
Μηνύματα
53
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Cercedilla, Spain
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Γιατι δεν εγκρινεις Βερνη?
Δεν είναι δεν εγκρίνω. Αλλά η Βερνη δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.
Το ιστορικό κέντρο της είναι μνημείο της Unesco.
Όχι όμως για την αισθητική του αξία αλλά για την ιστορική

Η Βέρνη γενικά δεν είναι ωραία πολη. Έχει κάποια ενδιαφέροντα κτίρια αλλά αν ζήσεις εκεί όπου θα τη δεις όλη δεν είναι σπουδαία.

Γενικά οι Ελβετικές πόλεις δεν έχουν κάποιον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα αλλά πόλεις όπως η Ζυρίχη, η Βασιλεία, η Λουκέρνη και η Λωζάννη είναι πολύ πιο όμορφες. Η Βέρνη για ένα τουρίστα είναι μόνο να ρθει ενα πρωί, να περπατήσει στο κέντρο, να φάει και να φύγει. Αυτό

Ορίστε και μια φωτογραφία από το την παλιά πόλη της Βέρνης.

afarm6.static.flickr.com_5246_5377044821_8bf54a4767_b.jpg
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Υπεροχο ταξιδι! Λατρεμενη Ελβετια! Εχω περασει Χριστουγεννα στο χιονοδρομικο του Αροζα και περσι το καλοκαιρι ημουν στη νοτια Ελβετια σε φιλους. Ειναι απιστευτο το ποσο οργανωμενοι ειναι. Δεν υπαρχει περιπτωση ποτε ως κρατος να φτασουμε η εστω να πλησιασουμε το επιπεδο τους. Εγω παρατηρησα οτι εχει και αρκετους μεταναστες. Η αληθεια ειναι οτι και εγω θα μεταναστευα ευχαριστως εκει!
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Σε ποια πόλη αν επιτρέπεται?
Τριγυρισα αρκετα, εχω γραψει σχετικη ιστορια. Εμενα σε ενα χωριουδακι που ονομαζεται San Pietro di Stabio, αλλα πηγα στο Λοκαρνο, στην Μπελιντσονα, στο Λουγκανο, αλλα και στη Ζυριχη και σε πολλες περιοχες τριγυρω. Μαγικα... Το ωραιοτερο ειναι να δεις πως ζουνε οι ιδιοι οι Ελβετοι. Τελειως διαφορετικη νοοτροπια πο μας. Μου εκανε εντυπωση οτι καποια στιγμη βλεπω τον ξυλινο σκελετο ενος σπιτιου σε ενα οικοπεδο. Ρωταω " τι ειναι αυτο?". Η απαντηση "Καποιος σκοπευει α χτισει ενα σπιτι αναλογου υψους και μεγεθους σε αυτο το οικοπεδο και ειναι αναγκασμενος να δημιουργησει ενα προσχεδιο, ωστε αν εχει κανεις αντιρρηση να μπορει να την εκφρασει πριν αρχισει το χτισιμο του σπιτιου!". Απιστευτο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.639
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom