Ιταλία Κατάνια-Έτνα-Συρακούσες-Καστελμόλα-Ταορμίνα.

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Πολύ όμορφη περιγραφή και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Τον Μάιο έχω σεμινάριο στο Παλέρμο και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν εχει λεωφορείο από αεροδρομιο Κατανια για Παλέρμο. Επίσης στις 5 μέρες που θα είμαι Παλέρμο ποιες περιοχές κοντά του αξίζει να επισκεφτώ. Επιστρεφοντας θα μείνουμε 2 μέρες Κατανια αφού φεύγουμε από εκεί.
Από το αεροδρόμιο της Κατάνια έχει τρένο για το Παλέρμο. Πιθανώς να έχει και λεωφορείο αλλά δεν το έψαξα. Για την πόλη Παλέρμο να ρωτήσεις σε άλλο θέμα γιατί δεν έχω πάει.
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Δεύτερη μέρα στις Σαρακούσες με βολτούλες στην Ορτυγία, στην υπαίθριο αγορά της με αναμνηστικά και με τα ντόπια αμυγδαλωτά όμοια με τα δικά μας αλλά με διαφορετικές γεύσεις. Βρίσκεται στην πλατεία της εισόδου του νησιού. Συνεχίσαμε στο ανοικτό τρενάκι που μας ξενάγησε στην Ορτυγία αλλά και στην πόλη, μήπως είχαμε παραλείψει κάτι.
Τούτο ήταν ένα μνημείο για τους Ιταλούς στρατιώτες που πνίγηκαν σ΄ πολεμικό επεισόδια στον β' παγκόσμιο πόλεμο.

Αποχαιρετίσαμε την Ορτυγία με μεσημεριανό στην πλατεία Αρχιμήδη δίπλα στο πανέμορφο χρυσόχρωμο σύμπλεγμα της θεάς Αρτέμιδος και της Αρέθουσας.
Συμπληρώνω με τα αξιοθέατα της οδού Corso Umberto όπου μέναμε, το πάρκο Foro Siracusano και την πλατεία Πάνθεο με το ναό του San Tommaso.
Ένα περίεργο μπρούτζινο γλυπτό στην αρχή της οδού Corso το οποίο έμοιαζε με μοντέρνα γλυπτική και το συναντούσαμε συχνά στις διαδρομές μας, δε μας κίνησε πολύ το ενδιαφέρον να το πλησιάσουμε χορτασμένοι καθώς ήμασταν με τα τόσα πολλά ιστορικά και μυθολογικά μνημεία. Μας περίσσευε όμως χρόνος μέχρι την αναχώρηση του τρένου, πήγαμε κοντά του και αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη ενημερωτική η πρόταση μου. Είναι αφιερωμένο στους Κορίνθιους ιδρυτές των Συρακουσών, αντίγραφο από το μουσείο όπως θα δείτε στην εικόνα. Τιμή για τους σημερινούς Κορίνθιους και την ιστορία μας.
Μετά την ¨Σισιλιάνικη" Κατάνη , τις Συρακούσες της ιστορίας και του μύθου, πήραμε το απογεματινό τρένο για τη Ταορμίνα μέσω Κατάνης.


ΣΙΚΕΛΙΑ 249.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 250.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 252.JPG

Σχετικά με το πλοίο Conte Rosso παραθέτω μια παράγραφο από τη Wikipedia.
Sinking[edit]
In World War II the Italian Government again used Conte Rosso as a troop ship. On 24 May 1941 the Royal Navy submarine HMS Upholder sank her by torpedo 16 km (9 nautical miles) off the coast of Sicily while in convoy from Naples to Tripoli. Of the 2,729 soldiers and crew aboard, 1,297 were killed.

To Πάνθεο.
ΣΙΚΕΛΙΑ 243.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 244.JPG





Συρακούσες. Έργο τέχνης στην κεντρική πλατεία της πόλης αφιερωμένο στην ίδρυση της από τους αρχαίους Κορινθίους. Πρωτοκορινθιακό ειδώλιο, γλύπτης Dino Pantano κλπ.....

=AZWKC_tu66av4b-zKIMhDf1mkVg-8rwuvXKX7IE_84AYoswXBMYTGhQ0Sov9uPl0DwHCqBgNBfinuTkOK9d4tAleUiy11cGo6zXbTg1--TXdw7r3Y5F2w2yTboF1WjzQlYxgZqFYulCtUreV_SA7HsIX0Gl_uwN_CcDLiq-DNLvtfQ&__tn__=*bH-R']




 

Attachments

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Στην Κατάνη αλλάξαμε τρένο και πήραμε αυτό που πήγαινε Μεσσήνη. Κατεβήκαμε στο σταθμό Τζιαρντίνη. Το λεωφορείο έξω από το σταθμό μας πήγε κέντρο της Ταορμίνας. Από την ίδια στάση πήραμε άλλο λεωφορείο για το χωριό Castelmola όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο μας. Εξαιρετική η επιλογή μου για πολλούς λόγους. Το χωριό βρίσκεται πάνω σε βράχο στην κορυφή της πλαγιάς στην οποία είναι κτισμένη η Ταορμίνα σε απόσταση δεκαπέντε λεπτών από την πόλη. Η θέα από εκεί είναι μοναδική στην παραλία της Isola Bella, στη Νάξο Τζιαρντίνι, στα γύρω βουνά, στην Αίτνα. Πλακόστρωτα καλντερίμια οδηγούν σε ταβερνάκια, μαγαζάκια με χειροποίητα προϊόντα τέχνης, αποτελεί ένα ακόμη αξιοθέατο για τους επισκέπτες της Ταορμίνας οι οποίοι έρχονται με το ανοικτό τρενάκι. Το ξενοδοχείο μας που λεγόταν Ηotel Panorama di Sicilia, 58 ευρώ με πρωινό βρίσκεται στην άκρη του χωριού δωμάτια με μπαλκόνια και με θέα πάνω απ' όλη αυτή τη δημοφιλή περιοχή της Σικελίας.
Την επόμενη μέρα το πρωί, κάναμε την πρώτη μας γνωριμία με το χωριό μέχρι την αναχώρηση του λεωφορείου των 10:30.

ΣΙΚΕΛΙΑ 255.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 257.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 258.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 259.JPG


Η μοναδική πλατεία και σταθμός των λεωφορείων του χωριού.
ΣΙΚΕΛΙΑ 260.JPG


Κρασί της περιοχής
ΣΙΚΕΛΙΑ 261.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 264.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 265.JPG


ΣΙΚΕΛΙΑ 266.JPG


Το πρώτο μέλημα μας στην Ταορμίνα ήταν η επίσκεψη στο ελληνικό θέατρο. Πολλές οι ρωμανικές επεμβάσεις όπως βλέπετε με τα τούβλα, αλλά και σημερινές με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
ΣΙΚΕΛΙΑ 267.JPG



ΣΙΚΕΛΙΑ 270.JPG


Εικόνες από το μικρό μουσείο του θεάτρου.
ΣΙΚΕΛΙΑ 274.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 275.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 277.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 281.JPG

Εικόνες της περιοχής από το θέατρο. Ο κολπίσκος και η μικρή χερσόνησος είναι η πόλη Νάξος - Τζιαρντίνη. Εδώ βλέπεται την πρώτη αποικία των Ελλήνων στη Σικελία την οποία ίδρυσαν οι κάτοικοι της Εύβοιας της Χαλκίδας μαζί με κάποιους Ναξιώτες το 750 π.Χ. Εκατό χρόνια αργότερα ιδρύθηκαν οι Συρακούσες, Στην Ταορμίνα γεννήθηκε ο ιστορικός Τιμαίος γιος του Ανδρομάχου που γύρω στα 340π.Χ. μαζί με τους Ναξιώτες της Σικελίας ίδρυσαν την Ταορμίνα.
ΣΙΚΕΛΙΑ 298.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 301.JPG
 

Attachments

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Παρόλο που η Ταορμίνα φημίζεται για την Ίσολα Μπέλα της και τον όμορφο κολπίσκο, η καρδιά της ζωής στην πόλη είναι στο κέντρο της. Το ίδιο στην Κατάνια και στην Συρακούσα. Οι Ιταλοί δεν χρειάζονται αμμουδιές, παραλίες και ξαπλώστρες για να εισπράξουν τουριστικό συνάλλαγμα, και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες . Όμορφο το σύνολο κάτω στην παραλία αλλά όμοια έχουμε σε πολλά μέρη της χώρας μας. Το ένα τρίτο της παραλίας όπως θα δείτε στην εικόνα ανήκει στο λαό και το υπόλοιπο στα πολυτελή ξενοδοχεία των οποίων οι αυλές καταλήγουν στις ξαπλώστρες με κόστος 15 ευρώ η μία. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται ανεβοκατεβάζοντας 135 και σε τούτη την ακριβή περιοχή όπως λέγεται, ήπιαμε τον πιο ακριβό καφέ σε όλο το 7ήμερο ταξίδι με δύο ευρώ.

ΣΙΚΕΛΙΑ 285.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 286.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 287.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 288.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 289.JPG


Εικόνες από την πόλη
ΣΙΚΕΛΙΑ 294.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 295.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 296.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 297.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 298.JPG


Στο δημοτικό κήπο της Ταορμίνας.
ΣΙΚΕΛΙΑ 304.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 306.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 309.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 310.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 311.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 312.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 314.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 315.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 316.JPG


Εδώ είμαστε έξω από την πόλη, περιοχή λεωφορείων, αυτοκινήτων σταθμός ταξί και βλέπετε μια παλιά εκκλησία που είναι και η Ντουόμο του S. Pancrazio, κτισμένη σε ερήπεια παλαιού ναού του Δία.
Περισσότερα γι αυτό τον άγιο στο google εδώ : Σύμφωνα με τον θρυλικό Βίο του Αγίου Παγκρατίου της Ταορμίνας , γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Κιλικίας (τα σημερινά Άδανα ). Ταξίδεψε στην Ιερουσαλήμ με τους γονείς του κατά τη διάρκεια της επίγειας διακονίας του Ιησού. αργότερα ολόκληρη η οικογένεια βαφτίστηκε στην Αντιόχεια. Ο Πάνκρας αποσύρθηκε σε μια σπηλιά στον Πόντο όπου τον ανακάλυψε ο Άγιος Πέτρος και στάλθηκε στη Σικελία το έτος 40 για να γίνει ο πρώτος Επίσκοπος του Ταυρομενίου (της σύγχρονης Ταορμίνας ). Εκεί βρήκε τον θάνατό του με λιθοβολισμό από τα χέρια παγανιστών αντιπάλων της νέας θρησκείας.
ΣΙΚΕΛΙΑ 317.JPG
ΣΙΚΕΛΙΑ 318.JPG
 

Attachments

Last edited:

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Αυτή είναι ο πόρτα της Μεσίνας που χωρίζει την πόλη στα δύο τμήματα, αυτό με την κυκλοφορία των κάθε είδους οχημάτων και το άλλο το πλακόστρωτο με βολτούλες στα εστιατόρια, στα όμορφα καλντερίμια, στο ελληνικό θέατρο, τον κήπο κ.α. Μόλις περάσετε την πύλη στ αριστερά σας θα βρείτε μια ταβερνούλα με πίτσες και με διάφορα ιταλικά πιάτα σε καλές τιμές.
ΣΙΚΕΛΙΑ 282.jpg

Η πλατεία κι ο σταθμός του λεωφορείο στην Καστελμόλα όπου μέναμε.
ΣΙΚΕΛΙΑ 260.jpg

Γραφικό δρομάκι στο ίδιο μέρος
ΣΙΚΕΛΙΑ 259.jpg


Κι εδώ η Έτνα μας αποχαιρετά.! Εικόνα παρμένη από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου μας το τελευταίο βράδι όταν μόλις προλάβαμε τον ορίζοντα να ροδίζει στην καθαρή ατμόσφαιρα, κάτι που δεν συνέβη το προηγούμενο βράδυ στο συννεφιασμένο ουρανό.
1680281034938.png


ΣΙΚΕΛΙΑ 323.jpg
 

Attachments

kir1962

New Member
Μηνύματα
4
Likes
6
Πολύ ωραία παρουσίαση και ανάλυση του ταξιδιού και παράθεση μεγάλου αριθμού φωτογραφιών! Εξαιρετικά εύστοχα σχόλια!
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάθε επόμενο!
Πρόσφατα επέστρεψα από Σικελία και έχω να πω ότι η πιο ωραία πόλη που επισκεφτήκαμε ήταν οι Συρακούσες. Η Κατάνια έχει ένα όμορφο ιστορικό κέντρο, αλλά και μέσα η νέα πόλη μας άρεσε. Το Παλέρμο όπου μείναμε 6 βράδια, ατμοσφαιρικό με πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα και αρκετό περπάτημα. Τέλος και η Τσεφαλού μας άρεσε, παρόλο που είναι αρκετά τουριστική, όμως έχει γοητεία. Δεν πήγαμε, αν και θέλαμε πολύ Αγκριτζέντο και Ταορμίνα αλλά σε ένα τόσο μεγάλο νησί οφείλεις να επιλέξεις τι θα αφήσεις για την επόμενη φορά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.800
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom