Κατέρρευσε το Thomas Cook

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ένα από τα μεγαλύτερα και τα παλαιότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία στον κόσμο, το Thomas Cook, κατέρρευσε σήμερα μετά το αδιέξοδο των ενεργειών να βρει χρηματοδότηση. Η τελευταία ευκαιρία ήταν τα 1.6 δις κινέζικης εταιρείας αλλά τελικά δεν επετεύχθη συμφωνία, και το πρακτορείο σταματάει τη λειτουργία του άμεσα.

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές μέσω του Thomas Cook και έχουν "ξεμείνει", ενώ το πρακτορείο απασχολεί 22.000 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο. :eek:

https://www.news.com.au/travel/trav...s/news-story/9e19b3a484c75da3b4c343cd5f713192

edit: Και στα ελληνικά σάιτ: https://www.newsit.gr/kosmos/kiryks...menoi-ekatontades-xiliades-touristes/2878526/
 
Last edited:

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Ερώτηση : Γιατί συνέβη αυτό? Έλλειψη πελατών? Μεγάλος ανταγωνισμός? Κάποιο χρηματιστηριακό τερτίπι? Κακοδιαχείριση ? Τι????
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Απίστευτο , ξύπνησα και το είδα πρώτη είδηση. Υπάρχει κόσμος που δούλεψε season και τώρα δεν θα πάρει ούτε cent.
 

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.967
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Ήλπιζα ότι θα σωζόταν η κατάσταση έστω τελευταία στιγμή... Πόσο κρίμα και για την ελληνική αγορά...Η Tomas Cook "αλώνιζε" σε Κρήτη, Ρόδο, Σκιάθο και πόσα άλλα μέρη.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Και αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 150000 "πελάτες" της που πρέπει να "επαναπατριστούν" στη Βρετανία κατά κύριο λόγο. Ήδη στήνεται μια αρκετά μεγάλη επιχείρηση προκειμένου αυτός ο κόσμος να φτάσει στα σπίτια του (εδώ να πω πως πάλι καλά που ακόμα δεν έχει τεθεί σε ισχύ το Brexit έστω και υπό μορφή κάποιας συμφωνίας, γιατί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ήταν ακόμα χειρότερες). Αλίμονο όμως στον κόσμο που δούλευε εκεί χρόνια και δεν πρόκειται να πάρει τίποτα ως αποζημίωση όπως έμαθα.
Να αναφέρω επίσης πως το Thomas Cook θεωρείται- τυπικά πάντα- το παλιότερο ταξιδιωτικό γραφείο του κόσμου (έτος ίδρυσης: 1843!)
 
Μηνύματα
768
Likes
603
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λος Ρόκες
Δυστυχώς είναι τεράστιο το πλήγμα και για το 50-60% των ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Θα φέρει και εδώ ντόμινο εξελίξεων...
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Κρίμα που έκλεισε, ωστόσο από πέρυσι το καλοκαίρι είχαν ακουστεί οι πρώτες καμπάνες (νομίζω είχε σπάσει κάποια συμβόλαια). Νομίζω από το 2011 ήταν να κλείσει που είχε χρέος πάνω από 1 δις. Άραγε πόσο να είναι το κανόνι σήμερα?

Να θυμίσω την τελευταία 5ετία οι executives (ενώ κατέρρεε ο όμιλος) είχε ανακοινωθεί ότι έλαβαν 20 million (τουλάχιστον). Ενώ κατά μία μεγάλη σύμπτωση έσκασε σχεδόν 1 μήνα πριν τον επίσημο προγραμματισμό του brexit (άλλο το αν θα γίνει ή όχι).
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές , ο outgoing τουρισμός της Βρετανίας θα βουλιάξει για τουλάχιστον 2-3 χρόνια (αν γίνει το brexit).
 
Last edited:

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.770
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Eχω μια απορία...Ολοι αυτοί οι ξενοδόχοι που κλαίνε και οδύροντε στα ΜΜΕ οτι χάσαν λόγω της χρεωκοπίας της Thomas Cook εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,...... Εδώ στο νησί μας υπάρχουν οι ξενοδόχοι που συνεργάζονταν και μένουν ξεκρέμαστοι με εκατομμύρια οφειλόμενα και πρέπει να δει και η Πολιτεία τι θα γίνει με τους Έλληνες επιχειρηματίες..... τις προηγούμενες χρονιές τι εισοδήματα δηλώναν στην εφορία; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Γενικα προκαλει μια αμηχανια το οτι οι επιχειρηματιες-υποστηρικτες της ελευθερης οικονομιας και εναντιοι στον κρατικο παρεμβατισμο ζητουν τη βοηθεια του κρατους οταν το ρισκο τους ριχνει στα βραχια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.694
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom