Ισπανία Καταλονία...έτσι ξαφνικά...

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Στο μυαλό μου δημιούργησα μια ταξιδιωτική εξίσωση: Μετέωρα εις το τετράγωνο συν κλάσμα Γκραν Κάνυον ως παρονομαστή και το 1 ως αριθμητή μας κάνουν το Μονσερά.



:clap::clap:κάτσε λίγο:roll::roll:κάτι τέτοιο εννοείς: M[FONT=Times New Roman, serif]² + 1/GK[FONT=Times New Roman, serif]=ΜΟ :p:p το επόμενο θέμα να είναι βαρκελώνη και μαθηματικά????:D
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
Η βόλτα αυτή στην πόλη της ομώνυμης επαρχίας της Καταλωνίας δεν ήταν ...ξαφνική.

Μια βραδυνή ματιά 2 μέρες πριν στο σάιτ των ισπανικών σιδηροδρόμων renfe με έκανε σοφώτερο για το σύντομο αυτό ταξίδι στην Ταραγκόνα: τρένο είχε κάθε ώρα περίπου απο την Βαρκελώνη (στάσεις Σάντς κ Πασέι ντε Γκράσια)
Μετά από 1,5 περίπου ώρα παραλιακής χορταστικής σιδηροδρομικής διαδρομής έφτασα στην Ταραγκόνα.
Με την έξοδο απο τον σιδηροδρομικό σταθμό η κατεύθυνση γίνεται προς τα δεξιά φτάνοντας μετά απο καμιά 500 ανηφορικά μέτρα στο ...μπαλκονι της Μεσογείου οπως έγραψε ευστοχα η Πανδώρα οπου δεσπόζει ενα εντυπωσιακό άγαλμα. Πίσω από το άγαλμα αντίκρυσα την Ράμπλα που στην συνέχεια έμαθα οτι ειναι η Νόβα Ράμπλα, είπα “εδώ είμαστε... Καιρός να ξαναραμπλαγιάρουμε...:haha:

Η Ράμπλα αυτή της Ταραγκόνα, σαφώς φαρδύτερη απο αυτη της Βαρκελώνης αλλά με σαφώς λιγώτερο κόσμο και πολύ πιο ανθρώπινη. Ελάχιστοι οι ντόπιοι και οι επισκέπτες της πόλης, που τυχαίνουν να απολαμβάνουν την μεσημεριανή τους βόλτα.
Μετά απο μια μικρή στάση στο γραφείο τουρισμού τους για την απαραίτητη ενημέρωση και προμήθεια από ενημερωτικό υλικό ήρθε ο καιρος για το κατηφόρισμα της Νόβα Ράμπλα προς το εντυπωσιακό μνημείο των Καστεγιέρ.
Και μιας και γίνεται λόγος για Καστεγιέρ, ηταν η λέξη-κλειδί που με οδήγησε σε αυτη την πλούσια σε ιστορία πόλη της Καταλωνίας.
Είχα μάθει οτι στις 24 Ιουνίου, αργία στην Καταλωνία, κάνουν την εμφάνιση-επίδειξή τους οι περίφημοι Καστεγιέρ, ένα έθιμο οπου κάθε ηλικίας πολίτες με χαρακτηριστικές στολές σχηματίζουν ανθρώπινους πύργους.
Στο γραφείο τουρισμού έμαθα πως η συγκεκριμένη τελετουργία θα γινόταν μπροστά στο δημαρχείο της πόλης στις 19.30 το απόγευμα. Ετσι είχα αρκετές ωρες στην διάθεση μου να γνωρίσω την πόλη.

Το γλυπτό άγαλμα των Καστεγιέρ άκρως εντυπωσιακό στην μέση της Νόβα Ράμπλα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι να απεικονίζονται στο έθιμο αυτό με την δημιουργία του ανθρώπινου πύργου.
3-4 οργανοπαίκτες στην άκρη να παιζουν τα μουσικά τους όργανα, και στην βάση του πύργου πολλά ανθρώπινα κορμιά να στηρίζουν με τα χέρια τους τους υπολοίπους που δημιουργούν τον ανθρώπινο πύργο.
Πήρα λοιπόν μια πρώτη γεύση για το τι θα με περίμενε το αργά το απόγευμα στο δημαρχειο της πόλης.
Αφού βγήκαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες άρχισε η επιστροφή προς την κορυφή της Νόβα Ράμπλα με το ...μπαλκόνι της Μεσογείου.
Καθώς προχωρούσα στην άκρη της Ράμπλα πρόσεξα μια μικρή οπτική έκπληξη: ενα άγαλμα που απεικόνιζε εναν παππού να κάθεται πάνω σε ένα παγκάκι.
Δεν ξέρω γιατί αλλά μου έκανε εντύπωση. Μπράβο τους που με αυτό τον τρόπο, φαντάζομαι, τίμησαν τους ανθρώπους της της λεγόμενης 3ης ηλικίας.
Μετά τα παραπάνω λόγια σειρά έχουν οι εικόνες.
Η παρακάτω βόλτα έχει διάρκεια περίπου 7 λεπτά:
 
Last edited by a moderator:

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Συμπληρωματικά να αναφέρω και τις δικές μου πρόχειρες εντυπώσεις από την επίοκεψη μου στο Μονσερά!


ιδιαίτερη προσοχή στον οδηγό της τραβελπεδίας για το Μονσερα μπορώ να πω οτι ειναι ,,,,μεγάλος θησαυρός και οσοι κ οσες σκέφτεστε να επισκεφτείτε το Μονσερά, να τον έχετε παραμάσχαλα!!!


Γιατί απλά οι εικόνες που θα αποτυπωθούν, είτε στη φωτογραφική σας μηχανή είτε στο μυαλό σας είναι μοναδικές!!!
Ετσι ακριβώς Θάνο! :clap:

Οσο για για το τελευταίο βιντεάκι της Tarragona, μπράβο σου!!!
και σούπερ η μουσική επένδυση!!!!!!

Περιμένω και το 2ο μέρος...και ότι άλλο θέλεις να καταγράψεις, φίλε μου

Και πάλι ευχαριστώ!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
Μετά τη βόλτα στην Νόβα Ρόμπλα, που ηταν κάπως κουραστική μιας και ο δρόμος της επιστροφής από τους αγαλμάτινους Καστεγιέρ ήταν ανηφορικός και η ζέστη άρχισε να γίνεται εκνευριστικά αφόρητη...
Είχε πάει ήδη μεσημέρι και καιρός για μια στάση για φαγητό. Μια παέγια βαλενσιάνα ήταν ο,τι έπρεπε για την περίπτωση. Στο θέμα του ποτού τα πράγματα λίγο ψιλομπερδεύτηκαν. Σε διπλανό τραπέζι εθεάθη κόκκινο ρόφημα που έμοιζε με αναψυκτικό. Ετσι με την βοήθεια της γλώσσας της νοηματικής δόθηκε η σχετική παραγγελία. Ελα ντε ομως που το κόκκινο δήθεν αναψυκτικο ήταν ενα υπέροχο απεριτίφ! Το όνομά του Kas!
aimg18.imageshack.us_img18_893_dsc04989360x480.th.jpg

Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδρομή που περιέγραψε η Πανδώρα στην δική της ιστορία.

Κατευθυνόμαστε στην αρχαία άνω πόλη, όπου η περιοχή είναι γεμάτη από Ρωμαικά κτίσματα και όλος ο αρχαιολογικός χώρος έχει χαρακτηρισθεί από την Unesco, παγκόσμια κληρονομιά.
Αριστερά μας κυκλώπεια τείχη κατά μήκος της PasseigdeSanAntoni,
δεξιά μας το μπαλκόνι της Μεσογείου. Ομορφη θέα!
ξεκινάμε την περιπλάνησή μας στη μεσαιωνική πόλη. Τα κτίρια είναι πολύ καλά διατηρημένα, ο μεγαλοπρεπής Καθεδρικός δεσπόζει, μας εντυπωσιάζει το εξωτερικό του.
Δυστυχώς είχε κλείσει κι έτσι συνεχίσαμε τον περίπατο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει αγάλματα, πολλές σαρκοφάγους και ψηφιδωτά. Φθάνουμε στο RomanPraetoriumκαι στις αψίδες του RomanCircus, από τον 1ο αιώνα. Συνεχίζουμε στο PasseigArqueologic, δίπλα στα Ρωμαικά τείχη, παρατηρώντας ότι, πύργοι και πύλες είναι άριστα διατηρημένα.

η προσέγγιση γίνεται με χαλαρούς ρυθμούς και καθόλου φασαρία.

Εξω από τα τείχη, άλση και αθλητικές εγκαταστάσεις φιλοξενούν τους ντόπιους για τον περίπατό τους. Είναι όλα πολύ φροντισμένα και καθαρά.
Η σύγχρονη πόλη φαίνεται στο βάθος, τυπική Ισπανική πόλη.

Ξαναγυρίζουμε στα όμορφα, μεσαιωνικά σοκάκια και από την ίδια πύλη, βγαίνουμε για ν΄απολαύσουμε τη θέα…

Στο φαρδύ, λιθόστρωτο πεζοδρόμιο, με τη θολωτή κεραμιδένια σκεπή, παγκάκια κατά μήκος, μαύρα δαντελωτά κάγκελα…περιποιημένος χώρος, προκαλεί τον επισκέπτη για να ξεκουραστεί και να θαυμάσει τη Μεσόγειο… Είμαστε αρκετά ψηλά και απολαμβάνουμε τον κόλπο PuntadelMiracle, στα πόδια μας, εκεί που κάθε πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, γίνεται ο πιο σημαντικός σε πυροτεχνήματα, διαγωνισμός της Ισπανίας.
Εκεί βρίσκεται και το σχεδόν άρτιο, Ρωμαικό αμφιθέατρο.
Να προσθέσω μόνο το υπεροχο ζωγραφιστό σπίτι που υπάρχει στο ιστορικό κέντρο με την μοναδική ζωγραφιά του στην πρόσοψη του κτιρίου που πρέπει να απεικονίζει τον ιστορικό ηγέτη της Καταλωνίας Πουγιόλ.



aimg4.imageshack.us_img4_4660_img1461318x480.th.jpg
Οι φωτογραφίες του βιντεοκλιπ που αποτυπώνουν ολα τα παραπάνω ομορφα και αρκετά άγνωστα που περιέγραψε η Πανδώρα.

Σύντομα θα υπάρξει και το 3ο μέρος της φωτο-ιστορίας με τους υπέροχους και εντυπωσιακούς Καστεγιέρ της Ταραγκόνα να κάνουν τους πύργους τους σε κεντρική πλατεία της πόλης!

Οπως λένε στην Κρήτη::haha:
stay tuned.....
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.780
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom