Παρίσι Καταστήματα με είδη διατροφής στο Παρίσι

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μια και είμαστε στο Παρίσι πρέπει να σας προτείνω και κάποια καταστήματα διατροφής τουλάχιστον, πρώτα το περιώνυμο
Fauchon, πίσω από την εκκλησία της Madeleine, 24-26 Place de la Madeleine.
Fauchon
απʼ όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα fois gras (κατά τη γνώμη μου καλύτερο είναι από χήνα παρά από πάπια) και να το δοκιμάσετε με φρυγανισμένα ψωμάκια και συνοδευόμενο με ένα γλυκό λευκό κρασί, συνήθως Sauternes.

Κατόπιν μια γλυκιά γεύση θα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία Le Nôtre. Lenôtre Paris – Créateur de Haute Gourmandise
Υπάρχουν πολλά καταστήματά του σε όλο το Παρίσι.
Εξαιρετικά τα macaron του, ένα είδος μπεζέδων με διάφορα γεμίσματα (στο περίπου), καθώς επίσης και τα fruits glaces του.

Αν καθώς βρίσκεστε στο Sain Germain πεινάσατε και θέλετε κάτι στα όρθια, επισκεφθείτε το διάσημο αρτοποιείοBoulangerie Poilâne , 8 rue du Cherche Midi Poilâne, boulangerie en ligne και ζητείστε να δοκιμάσετε τα περίφημα γαλλικά pain dʼ epices για τα οποία είναι διάσημος ο φούρνος αυτός. (αλλά και για το πανάκριβο χειροποίητο ψωμί του που ψήνεται σε φούρνο με ξύλα. Τις ώρες που ξεφουρνίζει σχηματίζονται κατοχικές ουρές που φέρνουν βόλτα το τετράγωνο. Όταν είχα πρωτοπεράσει απ’ έξω, βλέποντας τους έξι επτά υπαλλήλους να βαράνε μύγες, είχα απορήσει με το φιλάνθρωπο και φιλόστοργο αφεντικό. Στην επιστροφή μου που πέτυχα τις ουρές, αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο μάλλον περί επιτυχημένου φούρναρη, παρά περί αγαθού φιλανθρώπου). Ας ξαναγυρίσουμε στα pain dʼ epices: πρόκειται για ένα είδος γλυκού παξιμαδιού, φτιαγμένο με φαρίνα, μέλι, αυγά, κανέλα, γαρύφαλλο και άλλα μπαχαρικά, για το οποίο οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι έλκει την καταγωγή του από την αρχαία Ελλάδα. Το έμαθαν κατόπιν οι Ρωμαίοι και το μετέφεραν στους Γαλάτες. Ποία είμαι εγώ που θα το αμφισβητήσω; Πάντως κρατά καιρό και μεταφέρεται εύκολα στη βαλίτσα. Ταιριάζει πολύ καλά με τον καφέ. Επιπλέον θα βρείτε και μια μεγάλη ποικιλία πεντανόστιμων petit four στα οποία με δυσκολία θα αντισταθείτε.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom