Βέλγιο Λουξεμβούργο Ολλανδία Κατω Χωρες Nov 2012

Rabican

Member
Μηνύματα
7
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Κατω Χωρες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη, Εθνικη Ομαδα!
Καλησπερα σε ολους τους συμφορουμιτες.

Καινουργιος στο φορουμ, αλλα εχω καποια εμπειρια απο ταξιδακια. Ειναι η πρωτη φορα ομως που σχεδιαζω ταξιδι στις κατω χωρες. Πιο συγκεκριμενα, σκεφτομαι για Βρυξελλες, Μπριζ, Λουξεμβουργο, Αμστερνταμ. Εχω στη διαθεση μου 10 μερες, αφου εχω κλεισει εισιτηρια και φτανω Παρασκευη πρωι Βρυξελλες και φευγω την επομενη κυριακη βραδυ παλι απο βρυξελλες. Αρα 10 μερουλες (αντε 9,5 αφου την κυριακη θα ταξιδευω πισω για βρυξελλες). Το θεμα μου ειναι το εξης. αρχικα ειχα σχεδιασει να νοικιασω ενα αμαξι (βγαινει περιπου 350-400 ευρω για ολες τις μερες) και να κανω τα ταξιδια απο πολη σε πολη. βγαινει σχετικα φθηνα, αν συνυπολογισουμε οτι ειμαστε 4 ατομα. Ανακαλυψα ομως οτι ισως εχω θεμα με το παρκινγκ. σε ευρωπαικες πολεις ταξιδευω συχνα, αλλα ποτε με αμαξι. Οποτε με εχει ψιλο-αγχωσει το θεμα του παρκαρισματος. Δε σκοπευω να κυκλοφορω στην πολη με το αμαξι φυσικα, απλα για τα ταξιδια. Ειχα σκεφτει και την εναλλακτικη με τα τρενα, αλλα μου φανηκαν καπως ακριβα τα εισιτηρια, εκτος κι αν κοιταξα σε λαθος σημειο. Εσεις στη θεση μου τι θα κανατε; εχετε να προτεινετε καποια site με δρομολογια τρενων για να συγκρινω τιμες; Βρηκα το tgv, αλλα ηταν τσουχτερες οι τιμες του. Υπαρχουν τιποτα "καρτες" για να κανεις ταξιδια μεταξυ αυτων των χωρων; οι αποστασεις απο οτι εχω δει δεν ειναι τραγικα μεγαλες...

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για την υπομονη σας να διαβασετε το μεγαλο ποστ!


ΥΓ: διαμονη στη brugges αξιζει; αντι να το κανω μονοημερη απο βρυξελλες...
 

kostasSTi

Member
Μηνύματα
61
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
South Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tokyo
Η Brugges αξίζει πιο πολυ απο τις Βρυξέλλες. Σκέψου το ξανά ;)

Όσον αφορά τα τραίνα, το ταξιδι με TGV είναι φοβερή εμπειρία, άλλα φυσικά θα πρέπει να σε συμφέρει κιόλας. Επειδή όμως είστε 4 άτομα, πολυ δύσκολα θα σε συμφέρει κάτι άλλο πέρα απο αυτοκίνητο.
 

Rabican

Member
Μηνύματα
7
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Κατω Χωρες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη, Εθνικη Ομαδα!
Καλησπερα σε ολους!

δε διαφωνω οτι βγαινει φτηνα, μονο που σε οποιο ξενοδοχειο και να κοιταξα δωρεαν παρκινγκ δεν ειχε. στα περισσοτερα η δεν ειχε η το ειχε 10-20 ευρω τη μερα. κι αν τα βαλεις κατω πανε 150-200 ευρω για τις 9 μερες που θα το εχω νοικιασμενο. γενικοτερα δεν εχω και πολλη εμπειρια με ταξιδια σε μεγαλες πολεις του εξωτερικου και χρηση αυτοκινητου. εχω παει σε αρκετες (ρωμη, βαρκελωνη, λονδινο, εδιμβουργο, δουβλινο, μοναχο κλπ) αλλα παντα πηγαινα... πεζος! τωρα που θα αναγκαστω να χρησιμοποιησω και αμαξι προβληματιζομαι λιγο. οχι οσον αφορα την κυκλοφορια, αλλα το παρκαρισμα σε περιοχες αγνωστες. επισης δεν ξερω απο περιοχες τι παιζει με το παρκαρισμα. φανταστειτε οτι ειμαι ξενος και ερχομαι να μεινω κολωνακι και παιρνω αμαξι (ντοινγκ!!!).
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
TGV εντός των κάτω χωρών δεν έχει νόημα - Ίσως μόνο για το από/προς Αμστερνταμ (Thalys ή Fyra - κανονικά TGV θα πάρεις μόνο αν θες να πας μέσω Γαλλίας).
Με την εξαίρεση του Λουξεμβούργου, οι συνδέσεις των τρένων στις κάτω χώρες είναι συχνές, γρήγορες και λειτουργικές.
Με το αυτοκίνητο, όμως έχεις τη δυνατότητα να πας και να κάνεις και στάσεις σε μέρη πιο "δύσκολα" που είτε το τρένο δεν πηγαίνει, είτε τα δρομολόγια δεν ταιριάζουν.

Την απάντηση πρέπει να τη δώσεις εσύ. Αν σε ενδιαφέρουν "σημειακά" οι 4 πόλεις που αναφέρειες, και δε σκοπεύεις να βγεις από αυτές, πάρε τρένα (& κάνα ταξί/αστικό). Αν σε ενδιαφέρει να γυρίσεις και επαρχία, χωριουδάκια, φυσικό περιβάλλον, κανάλια κλπ, τότε πάρε αυτοκίνητο.

Πάρκιγκ:
Βρυξέλλες: Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο. Ακόμα και στο κέντρο. Αν χρειαστεί να πληρώσεις στο κέντρο, ετοιμάσου για λογαριασμό. Παραέξω όμως είναι πιο λογικά.
Μπρούχε: Δυσκολάκι κοντά στις εισόδους της πόλης, καθώς στο κέντρο το αυτοκίνητο ξέχασέ το. Πιο πέρα όμως βρίσκεις άνετα.
Λουξεμβούργο: Δεν έχω πάει με αυτοκίνητο, αλλά όπως το θυμάμαι τα πράγματα δεν είναι τραγικά. Μια σταλιά είναι, το πολύ πολύ παρκάρεις λίγο πιο μακριά.
Αμστερνταμ: Θα είσαι τρελός. Και δυσεύρετο, και κοστίζει πανάκριβα, και η κίνηση σπάει ρεκόρ Ευρώπης. Οπωσδήποτε ξενοδοχείο με πάρκιγκ, και το μπες/βγες στην πόλη κάντο άκυρη ώρα.

Υ.Γ. Εννοείται ότι στη Μπρούχε πρέπει να μείνεις και βράδυ...
 

Rabican

Member
Μηνύματα
7
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Κατω Χωρες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη, Εθνικη Ομαδα!
σ ευχαριστω για την απαντηση σου! με τα δεδομενα που μου παραθετεις με αναγκαζεις να ξανασκεφτω το προγραμμα που εχω φτιαξει. Να σου πω την αληθεια με ενδιαφερει και να γυρισω το περιβαλλον, απλα δεν ξερω κατα ποσο οι 10 μερες επαρκουν. Οπως το εχω προγραμματιζει θα αφιερωνα 2 μερες Βρυξελλες, 1 μερα Μπριζ (η μπρουχε πιο σωστα;), 2 μερες λουξ και ενα 4αρι στο Αμστερνταμ. Εν ολιγοις, οπως ειπες και εσυ, "σημειακα" επισκεπτομαι αυτες τις 4 πολεις. Εσυ που τα εχεις επισκεφτει τα μερη, προτεινεις κατι πιο καλο;

ΥΓ: στο λουξ εχω φιλαρακι και θελω οπωσδηποτε να τον επισκευτω και να κατσω 1-2 βραδια να τον δω. οποτε οι μερες στο Λουξ ειναι κατι που δε θα ηθελα να αλλαξω.
ΥΓ: απο οτι ειδα τελευταιο τρενο απο Μπρουχε για Βρυξελλες ειναι 21.00 το βραδυ. γιαυτο ελεγα να παρω αμαξι ωστε και πιο αργα να γυρισω να μην εχω θεμα.
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το ιδιο ταξιδι [ πλην Αμστερνταμ ] το καναμε με αυτ/το 6 νυχτες ,τολμισετο, αν εχεις τζι πι εσ ολα ειναι ευκολα, στο Λουξεμβουργο μειναμε σε ξεν με παρκινγ κοντα στον σταθμο , το Βελγιο εχει πρασινες διαδρομες διπλα στο ποταμι με πανεμορφα χωρια [Ντιναν, Μπουγιωκλπ] παρκιν βρισκεις κ με παρκομετρα , πηγαινοντας Μριζ θα δεις και Γανδη ,αφου ειστε 4 συμφερει.
 

Rabican

Member
Μηνύματα
7
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Κατω Χωρες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη, Εθνικη Ομαδα!
ευχαριστω για τις απαντησεις! να πω την αληθεια ακομη στο ψαξιμο ειμαι.. προσπαθω να υπολογισω συνολικο κοστος χρησης αυτοκινητου (ενοικιαση, βενζινες, παρκινγκ και διοδια. αληθεια διοδια εχει;) και να το συγκρινω με το κοστος κινησης με τρενο. Περισσοτερο προτιμω να το κανω με αμαξι για να δω και καποια σημεια ενδιαμεσα απο τις πολεις, αλλα εαν το να το εχω ειναι τοσο μεγαλο προβλημα το ξανασκεφτομαι.

Προς το παρον ψαχνω για ξενοδοχεια με parking μεσα απο το booking κι οτι κατσει..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom