Κεφάλαιο: Patrick

Πιστεύετε ότι έχει νόημα να συνεχίσω να γράφω για αυτόν;


  • Total voters
    18

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μια απορια: ποσο χρονων εισαι; (γιατι λες συνεχεια τωρα στα γεραματα και εγω νομιζα οτι εισαι εικοσι κατι)
Και ενα σχολιο: Ακομα δεν εχω τελειως καταλαβει ποια ειναι τελικα με λιγες λεξεις η εικονα και η εντυπωση που εχεις απο αυτον τον ανθρωπο και γιατι φτανεις να το συγκρινεις με ανθρωπους που πανε σε γιατρους και τους δινουν χαπια και ειναι απομονωμενοι κτλ.
Ο καθενας μας φυσικα εχει τις εμπειριες του και τις στιγμες ή περιοδους της "ενηλικιωσης" του, αν εσενα αυτος ο ανθρωπος σε βοηθησε σε ολα αυτα μια χαρα μου φαινεται.
Και κατι ακομα, εγω παντως ζωντας στο εξωτερικο εχω νιωσει πολυ πιο ελευθερη απο οτι στην Ελλαδα (και εκει ζουσα στην Αθηνα) και γενικα εχω προσεξει οτι εδω δεν υπαρχουν τοσα καλουπια και τοσα κλισε και αυτο σε μια χωρα με καποιες ομοιτητες με την ελλαδιτσα μας. Ε, εμενα αυτο μονο θετικο μου φαινεται κι ας ειναι οπως λες το κλιμα πιο χαλαρο εκει...
Αυτα και να εισαι καλα!

συμπέρασμά μου: είναι ένα γ@ιδούρι και μισό σε κάποια πράγματα, αλλά ακόμα και από έναν τέτοιο άνθρωπο έχεις πολλά να μάθεις. Συνήθως τα γ@ιδούρια τέτοιας κλάσης στην Ελλαδα είναι και απολίτιστα:D. Αυτό έχει κάτι τουλάχιστον :bleh: ΟΜΩΣ μου έμαθε να αντιμετωπίζω τέτοιες περιπτώσεις σαν τις δικές του και όχι να τις προσπερνώ. Και τρίτον, γιατί σε εμένα προσωπικά άλλαξε άρδην τον τρόπο που βλέπω αυτόν τον επιστημονικό τομέα σε διεθνές επίπεδο.

Γιατί τον συγκρίνω με τέτοιους ανθρώπους; γιατί είναι παρόμοιες οι περιπτώσεις τους. Ο Πάτρικ έλεγε συνέχεια "life is shit", ο Β στην Ελλάδα έλεγε "όλοι είναι ηλήθιοι, όλοι θέλουν το κακό μου, θέλω να πεθάνω κλπ". Ή στον αντίποδα το γυρνούσαν αλλιώς. Ο Πάτρικ "εγώ μια μέρα θα πάρω το Νόμπελ" και ο Β "όλοι είναι άχρηστοι, εγώ είμαι καλύτερος από αυτούς, θα κάνω μεταπτυχιακά θα πάρω αριστεία και οι συμφοιτητές μου είναι ανίκανοι τελείως, ούτε πτυχίο μπορούν να παρουν". Ό,τι να 'ναι! Αυτό που λέμε "καμμένοι" τελείως. Και ο τρόπος που περπατάνε είναι ίδιος! Σκυμμένο κεφάλι, βλέμμα κατάθλιψης, υπεροπτικός τρόπος ομιλίας. Μόνο που στην Ελλάδα δεν τους εντάσσουμε στην κοινωνία, αλλά ο καθένας μας με τη συμπεριφορά του τους απομονώνουμε. Και το χειρότερο, πιάνω τον εαυτό μου πολλές φορές να νιώθει οίκτο για αυτούς, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί κάποιος να νιώσει για κάποιον άλλο. Τον κάνει πολύ χειρότερα μετά και δεν τον βοηθά καθόλου.

για την ηλικία που ρωτάς, ναι είμαι 23. Όμως νιώθω ότι η πολιτεία της πατρίδας μου έπρεπε να μου μάθει σε πολύ μικρότερη ηλικία να αντιμετωπίζω τέτοιους ανθρώπους και όχι να με έχει απομονωμένη/προστατευμένη από αυτούς;). Δεν μιλώ σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά καθημερινό και πρακτικό. Το "υπάρχουν κάτι άνθρωποι" από το να ζεις,να συμβιώνεις και να πρέπει να αντιμετωπίσεις λεκτικά και πρακτικά, απέχει πολύ το ένα από το άλλο.

Για πες εσύ, τι λέει η έγγαμη ζωή στο εξωτερικό;;; θα περιμένουμε και άλλα εεε! μην μας ξεχνάς!:clap:
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Γιατι νιωθεις πιο ελευθερη; Διοτι κανεις δε σε ξερει! Ή και να σε ξερει δεν σε νοιαζει τι θα πει! Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω.
Ναι, κι εγώ στο εξωτερικό νιώθω πολύ πιο ελεύθερη, όχι μόνο για αυτό που λες, αλλά και γιατί η κοινωνία είναι πιο ανοιχτή και πιο ανεκτική σε μερικούς τομείς. Προσωπικά αυτά τα κλισέ της Ελλάδος με εξοργίζουν και πλέον δεν ανέχομαι να μου τα επιβάλλουν. Ας πιστεύουν οι άλλοι ό,τι θέλουν, και ας αφήσουν και εμένα να απολαμβάνω αυτό που νομίζω ότι είναι καλύτερο. Και αύριο μεθαύριο, τα παιδιά μου θέλω να τα μεγαλώσω με την ευρωπαϊκή νοοτροπία και όχι με την Ελληνική. Ακούγομαι αφοριστική, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμα μπροστά της, παρόλο που έχει βελτιωθεί κατά πολύ.. Ίσως επειδή κι εγώ στην παιδική μου ηλικία είχα ζήσει κάποιο διάστημα στο εξωτερικό, είχα αρκετές εμπειρίες σε πολυ-πολιτισμικό περιβάλλον, και κατάλαβα αργότερα πόσο καλύτερα είναι στο εξωτερικό.
Βέβαια, υπάρχουν και άλλα θετικά που έχει η Ελλάδα, που δύσκολα τα βρίσκεις έξω, και αυτό πρέπει να το εκτιμάμε. Δυστυχώς έξω είναι πολύ κλειστή κοινωνία σε άλλα θέματα, ενώ στην Ελλάδα καθόλου, είμαστε πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι/χαλαροί σε αυτά.:D
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Γιατι νιωθεις πιο ελευθερη; Διοτι κανεις δε σε ξερει! Ή και να σε ξερει δεν σε νοιαζει τι θα πει! Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω.
Ετσι ειναι οπως το λες αλλα ειναι και καποια αλλα πραγματα προσωπικα. Εδω ας πουμε δεν εχω νιωσει γενικα διακριση για το πως εισαι, τι σου αρεσει να κανεις, που συχναζεις. Μαλιστα οταν πρωτοηρθα μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση πως δεν υπαρχουν μερη που συχναζει ο κοσμος να ειναι σαν γκετο. Δηλαδη πας σε μια οποιαδηποτε καφετερια και βλεπεις ενα ζευγαρι πανκ και διπλα κυριες μεγαλης ηλικιας και πιο περα ενα ζευγαρι κυριλε με το παιδακι τους.... Και γενικα δε σε αντιμετωπιζουν με ενα συγκεκριμενο τροπο λογω εμφανισης ή με βαση τα ενδιαφεροντας σου.
Και συμφωνω με την Τιτα και εγω θα ηθελα να συνεχισω τη ζωη μου και να μεγαλωσω τα παιδια μου (οταν εχω...) με πιο ευρωπαικο στυλ...
Αλλα εχω πολλα να μαθω ακομα εδω στο εξωτερικο (και μην ανησυχεις τιτα θα γραψω και για τον εγγαμο βιο :lol:
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
muya τέτοια άτομα καταλήγουν να παίρνουν ψυχοφάρμακα γιατί χλευάζονται από όλον τον περίγυρο και απομονώνονται.Αν συμβαίνουν αυτά τα δύο αργά η γρήγορα εκεί θα οδηγηθείς.

tita
αυτό που λες ότι στην Ελλάδα τέτοιους ανθρώπους τους βάζουμε στο περιθώριο είναι αλήθεια και από μια μεριά δεν είναι σωστό ίσως ειδικά αν δεν κάτσουμε να τους εξηγήσουμε με καλό τρόπο τα λάθη τους πρωτύτερα.Από΄την άλλη βέβαια αν δεν έχεις πολύ υπομονή σε χαλάνε και εσένα ψυχολογικά κάτι τέτοια άτομα και λες μέχρι εδώ για να μην τρελαθώ και εγώ γιατί ήδη δεν είμαι και πολύ καλά;)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Γεια σου Τίτα! Περίμενα να ολοκληρώσεις την ιστορία προκειμένου να σχηματίσω μια ευρύτερη εικόνα του Πάτρικ αν και πιστεύω αρκετά ελλειπή καθώς μερικές ατάκες και γεγονότα δεν είναι αρκετά για να χαρακτηριστεί κάποιος καταθλιπτικός, αλαζονικός, κομπλεξικός ή οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός του αποδόθηκε. Θα τον χαρακτήριζα απλά ιδιαίτερο όπως και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι οι "ιδιαίτεροι" άνθρωποι έχουν ευκαιρίες αφομοίωσης (επαγγελματικές, κοινωνικές κλπ) στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα! Όπως και τα σχετικά με τον ευρωπαϊκό τρόπο ανατροφής των παιδιών στα πλαίσια του "ανοιχτού" τρόπου σκέψης! Δεν πιστεύω ότι ισχύει το άσπρο - μαύρο! Πιστεύω ότι η Ελλάδα του 2009 βρίσκεται κάπου στο γκρι! Ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί άνθρωποι βρίσκονται παντού. Όπως και στενόμυαλοι και προκατειλημμένοι! Παρά τις επιμέρους ενστάσεις μου πιστεύω πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα αφήγηση κυρίως από κοινωνιολογική άποψη καθώς και έναυσμα για μια ωραία συζήτηση! :)
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
"muya τέτοια άτομα καταλήγουν να παίρνουν ψυχοφάρμακα γιατί χλευάζονται από όλον τον περίγυρο και απομονώνονται.Αν συμβαίνουν αυτά τα δύο αργά η γρήγορα εκεί θα οδηγηθείς."

kabamarou εξακολουθω να μην καταλαβαινω ποια τετοια ατομα εννοεις. Οσοι δυστυχως πρεπει να παρουν φαρμακα ή εχουν ψυχολογικα προβληματα εχω διαγνωσθει με καποια ασθενεια και περνανε πολυ ασχημα, ενω αυτος ο τυπος απο οτι διαβαζω λεει απλως τη γνωμη του σε διαφορα θεματα και ισως λογω ελλειψης εμπειριων φαινεται η γνωμη του προκλητικη... Απο αυτο μεχρι να φτασει να παιρνει φαρμακα... ειναι νομιζω πολυ μακρια!

"Όπως και τα σχετικά με τον ευρωπαϊκό τρόπο ανατροφής των παιδιών στα πλαίσια του "ανοιχτού" τρόπου σκέψης! Δεν πιστεύω ότι ισχύει το άσπρο - μαύρο! Πιστεύω ότι η Ελλάδα του 2009 βρίσκεται κάπου στο γκρι! Ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί άνθρωποι βρίσκονται παντού. Όπως και στενόμυαλοι και προκατειλημμένοι!"

pattyyy σιγουρα ανοιχτομυαλοι και προοδευτικοι ανθρωποι βρισκονται παντου, το θεμα ισως ομως με την Ελλαδα ειναι σε τι βαθμο το κοινωνικο συνολο εχει μαθει να αφομειωνει καταστασεις ωστε να μη δειχνει καποιους με το δαχτυλο γιατι κανουν κατι διαφορετικο ή να μη δημιουργει κομπλεξικους ανθρωπους και επισης σε τι βαθμο το ιδιο το κρατος (με τους θεσμους και παραμετρους του) μπορει να εξασφαλισει τα δικαια και ισοτιμα δικαιωματα για ολα τα μελη του (σε ολα τα επιπεδα)
Γιατι ενας δυο ανθρωποι μπορει καποιες φορες να κανουν την διαφορα αλλα σιγουρα δεν ειναι αρκετοι για να αλλαξει μια κοινωνια αν η ιδια η κοινωνια δεν ειναι ετοιμη γι' αυτην την αλλαγη.

tita τελικα δεν εχουμε τιποτα νεωτερο για τον Patrick? :lol:
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
για την ψηφοφορία υπαρχει ημερομηνίας λήξης !!!!

γιατι στο τέλος με βλέπω να πέφτω στα ναρκωτικά :D:D:D
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
για την ψηφοφορία υπαρχει ημερομηνίας λήξης !!!!

γιατι στο τέλος με βλέπω να πέφτω στα ναρκωτικά :D:D:D
χεχεχε....μπααα όχι δεν έχει. Sorry όμως, αλλά άσχετα με το αποτέλεσμα, εγώ είπα αρκετά και ίσως πω και άλλα :haha:Αυτός ο τύπος ώρες ώρες με εμπνέει:bleh: Ειδικά όταν έχει τα νεύρα του κανείς, είναι ό,τι πρέπει για να πιάσεις κουβέντα μαζί του. Εκτονώνεσαι:bleh:

tita τελικα δεν εχουμε τιποτα νεωτερο για τον Patrick? :lol:
Μωρέ έχω και άλλα περιστατικά, και να απαντήσω και στην pattyyy αναλυτικά για ποιό λόγο πιστεύω ότι είναι και καταθλιπτικός εκτός από απολαυστικός ώρες ώρες και να πω και κάτι άλλο που θέλω. Αλλά δώστε μου λίγο χρόνο. Καθημερινά περιστατικά 6μηνών δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν όλα ούτε να περιγράψω με λόγια τον τόνο της φωνής του και τις εκφράσεις του προσώπου του--> :(. Θα γράψω μερικά περιστατικά ακόμα που θυμάμαι, αλλά θέλω να είμαι σε καλύτερη φάση.
Προς το παρόν έχω να κάνω πολλές ετοιμασίες για Άμστερνταμ, χαρτιά, βαλίτσες, διαδικασίες κλπ. Φεύγω εκεί για κάποιους μήνες (προς το παρόν):clap::clap::clap::clap: και έτσι πρέπει να αφήσω το ανάλαφρο αυτό θεμα:D
By the way, για πείτε για Άμστερνταμ......λέτε να αντέξω εκεί; Ελπίζω να μην πέσω πάλι σε τέτοια περίπτωση ανθρώπου, αν και λίγο χλωμό, καθώς εκεί έχουν το αντίδοτο του Patrick:D


Α, τώρα που το σκέφτομαι, λέτε να σας πρήξω μετά και με blog της ζωής στο Άμστερνταμ; Ε ρε γλέντιααααα
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
tita μετα θα πρεπει να αλλαξεις το μπλογκ σου και να το κανεις Η Ζωη στο Αμστερνταμ!!! :clap: αντε με το καλο!
 

akrivoula*

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ*
Ταξίδι-Όνειρο
NEW YORK,ΚΟΥΒΑ
τιτα εγω συμφωνω και πιστευω οτι οντωσ αξιζε να ακουσουμε για αυτον τον τυπο
1ον γιατι απο επιστημονικησ αποψεωσ δεν εχει καταφερει και λιγα(εδω καμμενη φυσικος συναδελφοσ κι εγω οπωσ καταλαβεσ)
2ον πιστευω οτι οντωσ αξιζουν οι οι ιστοριεσ σου απλα ειναι αυτο καθε φορα που θελουμε να μεταφερουμε κατι ου ηταν τοσο αστειο την στιγμη που συνεβη κι ομωσ ο αλλοσ δεν το καταλαβαινει.εδω ειναι δυσκολο να μεραφερεισ προφορικα καποιεσ φορεσ(οσα μαθηματα υποκριτικης κι αν εχεισ παρακολουθησει) μια στιγμη αστεια ,ποσο μαλλον γραπτως.γιάυτο και χανουν δυστυχουν οι ιατακες του φιλου σου
τελοσπαντων ειναι ωραιο να παρατηρεις τετοιυσ τυπους,μου αρεσουν και τρελαινομαι ,κι αν βρεισ το κομπι του αποκτασ εναν τοσο ωραιο κωδικα επικοινωνιας που λεσ χαλαλι τον κοπο!
 

akrivoula*

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ*
Ταξίδι-Όνειρο
NEW YORK,ΚΟΥΒΑ
και μια ερωτηση εχω
τι να επισκεφτω στο βερολινο απο μουσεια ή παλια πανεπιστημια?υπαρχουν ακομη και λειτουργουν οι σχολεσ οπου φοιτησαν ολοι αυτοι οι φυσικοι και μαθηματικοι που διεπρεψαν εκει(ευχομια καποτε να λεγεται αυτο και για σενα)
ηδη εχω κανονησει να παω ωσ το κεντιγκεν ....ανυπομωνω
γεια σου!!!
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
τιτα εγω συμφωνω και πιστευω οτι οντωσ αξιζε να ακουσουμε για αυτον τον τυπο
1ον γιατι απο επιστημονικησ αποψεωσ δεν εχει καταφερει και λιγα(εδω καμμενη φυσικος συναδελφοσ κι εγω οπωσ καταλαβεσ)
φυσικός και καμμένη;;;; δικιά μου είσαι εσύ!:clap::clap::clap:
όσο για το Βερολινο:
από μουσεία εγώ δεν έχω πάει σε πολλά. όπως (δεν) έχω πει, με ενδιέφερε να ζήσω πράγματα και νοοτροπίες και όχι τόσο να πάω στα τουριστικά μέρη. Από αυτά που πήγα όμως μπορώ να πω ότι με συγκινησε η έκθεση/μουσείο που είναι κάτω από το μνημείο με τις "πέτρες", κοντά στην πύλη του Βραδενμβούργου(ειναι και δωρεάν και δεν θα φας πάνω από 1 ώρα εκει). Καλούτσικο μου φάνηκε και το DDR museum, αλλά το περίμενα ακόμα καλύτερο να σου πω. Τώρα τα άλλα που πήγα δεν με ξετρέλαναν, είναι ότι γενικά στη ζωή μου έχω πάει σε άπειρα μουσεία και συγκινούμαι δύσκολα τώρα:haha:
Σε ένα που δεν πήγα και θέλω πολύ να πάω είναι το spectrum museum, που ως συνάδερφος νομίζω ότι θα σου αρέσει. Έχω ακουσει τα καλύτερα, γιατί ειναι διαδραστικό, παίζεις εσύ ο ίδιος με τα πειράματα και τα φυσικά φαινόμενα και πρέπει να έχει πολύ ενδιαφέρον.

Από πανεπιστήμια πήγα μόνο στο Humboldt (και στο κέντρο και στις εγκαταστάσεις του φυσικού και άλλων σχολών στο Adlershof). Έχω κι εγώ αυτό το κόλλημα να πηγαινω στα πανεπιστήμια των πόλεων που επισκέπτομαι, αλλά νόμιζα ότι μόνο εγώ και ο μπαμπάς μου το έχουμε αυτό:bleh:. Αξίζει πάντως να μπεις μέσα στο πανεπιστήμιο οταν θα περάσεις από την Unter den Linden. Ετσι, να δεις τη διαφορά πολιτισμού και....παρατάξεων στα πανεπιστήμια:mad:. Αν έμενα ακόμα εκεί, θα σου έλεγα να έρθεις μια επίσκεψη και στο χώρο δουλειάς μου, να δεις πώς είναι/δουλεύει το σύστημα, αλλά τώρα είναι λίγο δύσκολο:D


ps όσο για την τελευταία σου παρένθεση, την αφήνω ασχολίαστη:haha::haha::haha: Μη συγκρίνουμε τώρα τα διαμάντια με τα..πουρνάρια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.552
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom